• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Krugerpark
 • Victoria Falls
 • Chobe National Park, wilde dieren
 • Okavango
 • Makgadikgadi National Park, zoutpannen
Tenzing Travel Adventure

South Africa & Botswana by 4-WD

19-daagse autoreis per 4-wd

Deze reis per comfortabele 4-WD door Zuid-Afrika en Botswana is niet voor iedereen weggelegd. De afstanden zijn groot, de wegen deels ruig, maar wat u allemaal gaat zien maakt het zeker de moeite waard. Vooraf krijgt u een korte 4-WD training, waardoor u zelf... lees verder »
Vanaf € 1283,-   prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓

 • Safari per 4-WD
 • Wilde hond in Botswana
 • Olifant in het Krugerpark, Zuid-Afrika
 • Nata Lodge
Safari per 4-WD Wilde hond in Botswana Olifant in het Krugerpark, Zuid-Afrika Nata LodgeImpressies

Safari per 4-WD
Wilde hond in Botswana

Olifant in het Krugerpark, Zuid-Afrika
Nata Lodge


Reisinformatie

Deze reis per comfortabele 4-WD door Zuid-Afrika en Botswana is niet voor iedereen weggelegd. De afstanden zijn groot, de wegen deels ruig, maar wat u allemaal gaat zien maakt het zeker de moeite waard. Vooraf krijgt u een korte 4-WD training, waardoor u zelf in het Chobe National Park en Marakele National Park kunt rijden. Ervaring met het rijden in een 4-WD voertuig en reiservaring in Afrika is een pré. Een reis naar onbewoonde gebieden, de wildernis in, waar zelfs uw mobiele telefoon niet altijd bereik heeft!
South Africa & Botswana by 4-WD South Africa & Botswana by 4-WD

Beleef meer

 • Wij kunnen extra nachten voor u reserveren tijdens de reis. Zo kunt u meer tijd in de parken besteden.

 • Voor de echte 4-WD kenners kunnen wij de reis ook omzetten naar een zwaardere route via Chobe en Moremi.

 • Uitrusten na deze reis? Dat kan! Wat denkt u van een verblijf van 5 dagen op Mauritius? Vraag ons naar de mogelijkheden.
Reisnaam:
South Africa & Botswana by 4-WD
Reistype:
19-daagse autoreis per 4-wd
Kenmerken:
Individueel zelfstandig Autoreis per 4WD Kampeerreis Actief Natuur Safari
Reiscode:
FD2396
Prijsinfo:
v.a. € 1283,- Prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte aanvragen
Of heeft u nog vragen?
Tel: 020 - 398 93 98 | E-mail ons | Bezoek onze Travel Shop

Inbegrepen

 • Reis volgens beschrijving in genoemde of in gelijkwaardige campings en hotels
 • Maaltijden volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner) wanneer u de reis boekt op basis van accommodaties
 • Informatiemap en routebeschrijving (lokaal bij het verhuurstation)
 • 4-WD training van een halve dag (dag 2).

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale en binnenlandse vluchten
 • 4-WD autohuur, verplicht via Tenzing Travel te reserveren
 • Fooien en overige persoonlijke uitgaven
 • Facultatieve excursies/activiteiten
 • Uitgebreide Co-pilot
 • Park entreegelden.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid.
Meer informatie.

Accommodatie

Naar keuze:
Camping:
 een combinatie van een paar nachten in eenvoudige accommodaties en safari-tenten en het merendeel van de nachten in de daktent van uw 4-WD voertuig op campings.
Accommodatie:
We reserveren voor u een 4-WD zonder daktent en boeken de reis voor u op basis van accommodaties.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner) wanneer u de reis boekt i.c.m. verblijf in accommodaties.

Vervoer

Per 4-WD huurauto al dan niet met daktent. Neemt u contact met ons op voor de mogelijkheden.

Excursiemogelijkheden

Er zijn geen excursies inbegrepen bij deze reis.

Verlenging

Wilt u voor of na de reis extra overnachtingen boeken in Johannesburg? Wij helpen u graag met het vinden van een passend verblijf.

Deelnemers

Minimaal 2 volwassenen.

Bijzonderheden

 • Afhankelijk van het seizoen zijn de temperaturen hoog. In het regenseizoen (van november t/m maart) zijn de wegen slecht begaanbaar of soms dicht, met name in Botswana. Dit maakt de reis avontuurlijker, maar ook aanzienlijk zwaarder
 • De maaltijden zoals beschreven zijn alleen van toepassing op de reis i.c.m. verblijf in accommodaties. Boekt u de campingvariant van deze reis dan is de reis op basis van 'self catering' (met uitzondering van een aantal hotelovernachtingen, vraagt u ons hiernaar)
 • Op dag 2 krijgt u een 4-WD training van een halve dag in Nelspruit bij de Alkmaar Guest Farm
 • Deze reis kan aangepast worden naar uw wensen.

South Africa & Botswana by 4-WD South Africa & Botswana by 4-WD

Johannesburg

Bij aankomst op de luchthaven kunt u gebruik maken van de shuttlebus naar uw hotel nabij de luchthaven van Johannesburg.

Johannesburg › Nelspruit (ca. 440 km)

De volgende ochtend wordt u opgehaald en naar het verhuurstation gebracht. Hier haalt u uw huurauto op en rijdt u naar de provincie Mpumalanga. Voor de lunch komt u aan in Nelspruit waar u een 4-WD training krijgt. U overnacht in een safaritent (O,L,D).

Nelspruit › Blydepoort (ca. 90 km)

U vertrekt richting de Blyde River Canyon, bekend vanwege de Panorama-route die u langs hoogtepunten brengt als de Drie Rondavels, God's Window en Bourke's Luck Potholes. U komt in de loop van de middag aan in Forever Resorts Blydepoort (O).

Blydepoort › Krugerpark (ca. 270 km)

Vandaag rijdt u verder naar het noordelijke gedeelte van het Krugerpark waar u onderweg al de eerste dieren kunt spotten van deze reis. In dit gebied in het Krugerpark komen olifanten, neushoorns, buffels, zebra's, impala's, leeuwen, luipaarden, cheetah's en veel verschillende antilopensoorten voor (O).

Krugerpark › Tshipise (ca. 275 km)

Vroeg vetrek vandaag vanuit uw verblijf in het Krugerpark en op weg naar uw volgende bestemming van vandaag. Onderweg naar Tshipise krijgt u een indruk van het mooie, maar verlaten Afrikaanse landschap van de provincie Limpopo.

Tshipise › Selebi Phikwe (ca. 370 km)

Door het mooie Soutpansberg-gebied rijdt u naar de grensovergang Zanzibar, waar u Botswana binnenkomt. Vanaf hier volgt u de zand- en asfaltweg naar Sefophe en Selebi Phikwe. Overnachting in Cresta Bosele (O).

Selebi Phikwe › Nata (ca. 335 km)

Vanmorgen rijdt u verder via Francistown naar Nata. U kunt een bezoek brengen aan het Nata Bird Sanctuary of de Sowa Pan van de Makgadikgadi-zoutvlakte. In de droge periode kunt u met uw 4-WD op de zoutvlakten rijden (O)!

Nata › Victoria Falls (ca. 375 km)

Vandaag is een lange reisdag en u rijdt door het Kasane Forest Reserve naar Kazungula, de grensovergang met Zimbabwe. Al spoedig bereikt u Victoria Falls, waar u de komende twee nachten overnacht in het Amadeus Guest House. Tijdens uw verblijf kunt u optimaal genieten van de wereldberoemde watervallen. Vroeg opstaan zal zeker de moeite waard zijn als u de watervallen met zonsopkomst gezien wilt hebben. U kunt vandaag mee met een 'scenic flight' om per helikopter de machtige watervallen vanuit de lucht te bewonderen. Een fantastische ervaring om nooit te vergeten. Alle excursies zijn facultatief (O).

Victoria Falls › Chobe National Park/Kasane (ca. 180 km)

Vandaag keert u terug naar Botswana en rijdt u naar Kasane (accommodatie) of naar Chobe Savuti campsite. U verblijft hier twee nachten. Indien u logeert op een campsite, zorg dan dat u in Kasane genoeg proviand inslaat (O op dag 10).

Kasane/Chobe Savuti › Nata (ca. 375 km)

Vandaag rijdt u weer richting Nata waar u één nacht zult verblijven.

Nata › Maun (ca. 300 km)

In  een rustig tempo legt u het traject af naar Maun. Eenmaal in Maun verblijft u de komende twee nachten in de Thamalakane River Lodge. Vanuit Maun zijn er vele verschillende activiteiten te zien en doen in de Okavango Delta (O).

Maun › Makgadikgadi (ca. 150 km)

Vanuit  Maun rijdt u over meestal verlaten wegen richting de Makgadikgadi Pans. U verblijft in het park op de campsite van Khumaga of in Tiaan's Camp indien u accommodatie heeft gereserveerd. Het meest bijzondere van het Makgadikgadi Game Reserve zijn de zoutpannen, die zo'n 20 procent van dit unieke natuurgebied in beslag nemen. De zoutpannen zijn opgedroogde meren die tijdens het regenseizoen weer vollopen met water. Hier komen duizenden flamingo's en andere dieren, zoals zebra's en ander groot wild, op af (O).

Makgadikgadi › Khama Rhino Sanctuary (ca. 470 km)

U rijdt vanuit Khumaga in zuidelijke richting langs het Central Kalahari Game Reserve richting Palapye. U krijgt een indruk van de eindeloze, droge zoutmeren. Nabij de plaats Serowe ligt het Khama Rhino Sanctuary. Dit is een van de weinige plaatsen in Botswana waar u neushoorns kunt zien. U overnacht bij het Khama Rhino Sanctuary (O).

Khama Rhino Sanctuary › Marakele National Park (ca. 360 km)

U verlaat Botswana via de grenspost Martin’s Drift. Via het plaatsje Lephalale rijdt u naar het mooi gelegen Marakele National Park. U verblijft in een van de safari-tenten of cottages van het park.

Marakele National Park › Johannesburg (ca. 330 km)

Na een laatste safari in Marakele National Park rijdt u via Pilanesberg terug naar Johannesburg, waar aan deze bijzondere reis een einde komt.De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

Excuses voor het ongemak.

Inbegrepen

 • Reis volgens beschrijving in genoemde of in gelijkwaardige campings en hotels
 • Maaltijden volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner) wanneer u de reis boekt op basis van accommodaties
 • Informatiemap en routebeschrijving (lokaal bij het verhuurstation)
 • 4-WD training van een halve dag (dag 2).

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale en binnenlandse vluchten
 • 4-WD autohuur, verplicht via Tenzing Travel te reserveren
 • Fooien en overige persoonlijke uitgaven
 • Facultatieve excursies/activiteiten
 • Uitgebreide Co-pilot
 • Park entreegelden.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid.
Meer informatie.Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak