• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Opuwo, de regio van de Himba's
 • Etosha N.P.
 • Caprivi-strook
 • Chobe N.P.
 • Makgadikgadi-pan
 • Moremi N.P.
Tenzing Travel Adventure

Namibia & Botswana Undiscovered

18-daagse autoreis per 4-wd

Droomt u van eindeloze woestijnlandschappen, immense stilte, culturele ontmoetingen, groene wildernis en een overvloed aan wilde dieren? Stop met dromen, want Namibië en Botswana vervullen deze wensen en bieden nog zoveel meer. Windhoek wordt uw centrale s... lees verder »

Vanaf € 1602,-   p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓


ACTIE:
Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Chobe National Park
 • Etosha National Park
 • Olifant, Okavango Delta
 • Windhoek
 • Okavango Delta
Chobe National Park Etosha National Park Olifant, Okavango Delta Windhoek Okavango DeltaImpressies

Chobe National Park
Etosha National Park
Olifant, Okavango Delta
Windhoek
Okavango Delta


Reisinformatie


Droomt u van eindeloze woestijnlandschappen, immense stilte, culturele ontmoetingen, groene wildernis en een overvloed aan wilde dieren? Stop met dromen, want Namibië en Botswana vervullen deze wensen en bieden nog zoveel meer. Windhoek wordt uw centrale start- en eindpunt, vanwaar u het noordelijke gedeelte van Namibië en via de Caprivi-strook bijna heel Botswana doorkruist per 4-WD. Het is haast ondenkbaar dat Namibië en Botswana aan elkaar grenzen, want u zult merken dat deze twee landen compleet verschillend zijn. Laat het avontuur beginnen en verken het onbekende.

Namibia & Botswana Undiscovered Namibia & Botswana UndiscoveredDag tot dag

Windhoek

Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger en krijgt u de routebeschrijving mee. Na het in ontvangst nemen van uw huurauto rijdt u door naar uw eerste overnachting in Windhoek.

Windhoek › Omaruru (circa 218 km)

U vertrekt in westelijke richting naar Omaruru in de Erongo-regio. U kunt facultatief game drives maken in dit gebied (O,D).

Omaruru › Damaraland (circa 385 km)

De contouren van het landschap wisselen continu. U rijdt Damaraland binnen, waar u onderweg kunt stoppen bij het Versteende Woud, waar u de Welwitschia Mirabilis plant treft. Dit is de oudst levende woestijnplant op aarde. Stop ook voor de interessante rotsschilderingen in de omgeving van Twyfelfontein. De overnachting is vandaag in de buurt van Kamanjab (O).

Damaraland › Opuwo (circa 270 km)

In de ochtend vertrekt u naar het ruige en ongerepte Kaokoland, vol rotsformaties en droge open vlaktes, bewoond door de Ovahimba-stam. Het is mogelijk om een bezoek te brengen aan de Himba's (O).

Opuwo › Ovamboland (circa 227 km)

Dicht tegen de grens van Angola ligt Oshakati in de regio Ovamboland. Vertrek vroeg in de ochtend en bezoek de Ruacana Falls, een prachtig spektakel van een immense hoeveelheid water dat naar beneden stort (facultatief) (O).

Ovamboland › Etosha (circa 206 km)

Op naar Etosha! In de middag heeft u nog voldoende tijd voor een eerste safari (facultatief). U verblijft aan de oostkant van Etosha (O).

Etosha

Etosha betekent 'Grote Witte Plaats'. Niet zo gek, gezien de reusachtige kale zoutpannen in het park. U kunt met eigen huurauto de wilde dieren gaan zoeken, maar u kunt ook met een begeleide safari mee (facultatief) (O).

Etosha › Rundu (circa 366 km)

De reis naar Botswana gaat beginnen. Via Tsumeb, waar u in de omgeving van Grootfontein, de Hoba meteoriet kunt bezoeken, rijdt u verder richting Rundu, de hoofdstad van de Kavango-regio. U bent al behoorlijk in de buurt van de Caprivi-strook. U kunt de Okavango-rivier zien liggen, met aan de overkant Angola (O).

Rundu › Kongola (circa 420 km)

U bereikt de Caprivi-strook, waar u overnacht aan de Kwando-rivier. Wanneer de schemering valt en u nog aan het nagenieten bent van een Afrikaanse zonsondergang, hoort u de nijlpaarden op de achtergrond (O).

Kongola › Kasane (Botswana) (circa 130 km)

Welkom in Botswana! U overnacht in Kasane, aan de oevers van de Chobe-rivier. Gaat u mee op een 'sunset cruise' (facultatief) om de krokodillen en nijlpaarden gedag te zeggen. Wees niet verrast als u ineens ook een kudde olifanten in het water ziet badderen en er enkel nog een slurf boven het water uitsteekt (O).

Kasane/Chobe N.P.

Bij de lodge kunt u een excursie boeken voor een game drive in het Chobe National Park. Wat u ook kunt doen is een dagexcursie maken naar de beroemde Victoria Falls! Alle activiteiten zijn facultatief (O).

Kasane › Nata (circa 315 km)

Grenzend aan de Makgadikgadi-pan ligt Nata. De Makgadikgadi-pan is een grote zoutpan in het midden van de droge savanne van het noordoosten van Botswana. Het is een van de grootste zoutvlaktes ter wereld. Het zijn eigenlijk meerdere pannen bij elkaar. Wilt u in de middag nog iets ondernemen? Het rijke vogelleven maakt het zeker de moeite waard om mee te gaan op excursie (facultatief) (O).

Nata/Makgadikgadi

De landschappen die u tot nu toe heeft gezien zijn al zeer afwisselend, maar een trip naar de Makgadikgadi-pan (facultatief), voegt daar zeker weer een extra dimensie aan toe. U kunt 360 graden rond kijken en alleen maar een droge witte zoutvlakte zien, zonder enige stipjes aan de horizon. Heel indrukwekkend (O)!

Nata › Maun (circa 296 km)

Van enorme droogte naar de grootste binnenlandse waterdelta ter wereld, de Okavango Delta. U verblijft aan de oevers van de Thamalekane River, waardoor u gemakkelijk de delta kunt bereiken (O).

Maun/Okavango Delta

Een bezoek aan de delta kan natuurlijk niet uitblijven. Een spectaculaire manier om de delta goed te kunnen zien is met een sportvliegtuigje over de delta vliegen (facultatief). U kunt ook de hele dag naar het Moremi Wildlife Reserve (facultatief), waar u ongetwijfeld de wilde dieren van dichtbij gaat zien (O).

Maun › Ghanzi (circa 280 km)

De rode zandvlaktes van de Kalahari-woestijn sluiten u steeds verder in. U slaapt in het plaatsje Ghanzi waar u in de middag lekker van het zwembad kunt genieten (O).

Ghanzi › Gobabis (Namibië) (circa 470 km)

Vandaag rijdt u weer terug naar Namibië en gaat u nog genieten van uw verblijf in de Kalahari bij het plaatsje Gobabis (O,D).

Gobabis › Windhoek (circa 85 km)

U hoeft niet ver meer te rijden voor u arriveert in Windhoek, waar u de auto inlevert op de luchthaven. Een koffer vol nieuwe, onuitwisbare herinneringen neemt u mee terug naar huis (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • Afhankelijk van het seizoen krijgt u te maken met hoge temperaturen. In het regenseizoen (november t/m maart) zijn de wegen slecht begaanbaar. Dit maakt de reis aanzienlijk zwaarder
 • U heeft een Meet & Greet bij aankomst, waar u een op maat gemaakte routebeschrijving ontvangt
 • Eventuele grensoverschrijdingskosten zijn niet inbegrepen bij de prijs
 • De aangegeven afstanden zijn globaal en exclusief het aantal te rijden kilometers naar bezienswaardigheden.

Beleef meer

 • Doordat deze reis lange reisdagen heeft, kunt u ook extra nachten bijboeken om rust in te plannen.

 • Vanuit Kasane kunnen wij een dagtocht voor u regelen naar de beroemde Victoria Watervallen.

 • Deze reis is aan te passen naar uw eigen wensen. Neem hiervoor contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Excursiemogelijkheden

Alle genoemde excursies zijn facultatief en niet inbegrepen bij de prijs.

Deelnemers

Minimaal 2.
Naar keuze in middenklasse of eersteklasse accommodaties.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


De onderstaande prijzen zijn vanafprijzen op basis van twee personen in het voordeligste kamertype en exclusief intercontinentale vluchten, tenzij anders vermeld. De prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Middenklasse

VertrekdatumPrijs p.p.
21-12-2017 t/m 31-12-2017€ 1602,-

Eersteklasse

VertrekdatumPrijs p.p.
21-12-2017 t/m 31-12-2017€ 1866,-

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner). Inbegrepen bij de middenklasse accommodaties: 17 x O, 2 x D (dag 2 & 17) Inbegrepen bij de eersteklasse accommodaties: 17 x O, 4 x D (dag 2, 6, 7 & 17)

Vervoer

U reist per 4-WD huurauto, niet inbegrepen.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak