• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Sossusvlei
 • Etosha N.P.
 • Caprivi-strook
 • Chobe N.P.
 • Victoria Falls
 • Savute Channel
 • Moremi Game Reserve
 • Okavango Delta

Off the Beaten Track

24-daagse autoreis

Ontdek per 4-WD nauwelijks betreden gebieden van Namibië, Zimbabwe en Botswana! Namibië is het land van de uitgestrekte vlakten, van de surrealistische landschappen, van de rust en de ruimte, van de strakblauwe hemel overdag en de heldere sterrenhemel ’s n... lees verder »

Prijs op aanvraag Offerte Alle informatie ↓


ACTIE:
Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Windhoek
WindhoekImpressies

Windhoek


Reisinformatie


Ontdek per 4-WD nauwelijks betreden gebieden van Namibië, Zimbabwe en Botswana! Namibië is het land van de uitgestrekte vlakten, van de surrealistische landschappen, van de rust en de ruimte, van de strakblauwe hemel overdag en de heldere sterrenhemel ’s nachts. Tijdens deze rondreis wijkt u af van de geijkte paden. U rijdt door de Caprivi-strook in het noordoosten van Namibië naar Victoria Falls. Na een bezoek aan de majestueuze watervallen gaat u 'off the beaten track' door Botswana, waar u vlakbij de wildparken verblijft. Deze reis is niet voor iedereen geschikt, maar wel voor de avontuurlijke, reislustige en ondernemende reiziger!

Off the Beaten Track Off the Beaten TrackDag tot dag

Windhoek

Bij aankomst in Windhoek wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiging en ontvangt u de op maat gemaakte routebeschrijving. U haalt de huurauto op bij de luchthaven. De eerste overnachting is in Windhoek.

Windhoek → Kalahari (ca. 280 km)

Het duurt niet lang voor u ziet waar Namibië zo bekend om is: zand, heel veel zand. Niet geheel onlogisch, want u rijdt de Kalahari-woestijn binnen, waar u een nacht verblijft. 's Middags heeft u de tijd om de woestijn verder te verkennen door zelfstandig op pad te gaan, of mee te gaan op game drive (facultatief) (O).

Kalahari → Namib Desert (ca. 410 km)

De Kalahari-woestijn ruilt u in voor de Namib-woestijn, in het westen van Namibië. De Namib-woestijn heeft een van de hoogste duinen ter wereld. Deze felrode zandduinen zijn een lust voor het oog en het is heel moeilijk om hier geen honderden foto's van te maken (O).

Namib Desert

Vroeg op zodat u bij zonsopgang de Sossusvlei kunt bezoeken via de toegangspoort Sesriem. Beklim de bekende Dune 45 voor een ongekend uitzicht en een uitermate voldaan gevoel. Laat u naar Dead Vlei brengen als u zelf geen 4-WD voertuig heeft (facultatief), want hier ziet u een kurkdroge, gebarste witte vlakte met slechts een paar verdwaalde dode bomen en op de achtergrond de felgekleurde duinen. In de middag kunt u nog de Sesriem Canyon opzoeken, vlakbij de ingang van de Sossusvlei. Het gaat hier om een zandstenen canyon van ongeveer 1 kilometer lang, uitgeslepen door het water van de Tsauchab Rivier (O).

Namib Desert → Swakopmund (ca. 320 km)

De droge Namib-woestijn laat u achter zich, voor een vaak mistig en koel stadje aan de kust, genaamd Swakopmund (O).

Swakopmund

Waar Swakopmund om bekend staat is het kunnen deelnemen aan de excursie Living Desert Tour. U bent namelijk al wel in de woestijn geweest, maar u heeft vast nog niet veel levende wezens in het rulle zand gevonden. Tijdens deze tour staat u versteld van al het leven dat zich schuil houdt in de ongenadelijke woestijn. Even genoeg van al het zand? Dan kiest u voor een boottocht op zoek naar dolfijnen en zeehonden. Vlakbij de kust is Cape Cross, waar u ongetwijfeld een grote zeehondenkolonie treft. Alle excursies zijn facultatief (O).

Swakopmund → Twyfelfontein (ca. 324 km)

Verder richting het noorden doorkruist u het Damaraland, een regio vol rotspartijen, graslanden en inheemse stammen, met veel geschiedenis. Twyfelfontein ligt in Damaraland en dit plaatsje staat vooral bekend om de rotsgraveringen en -tekeningen (O).

Twyfelfontein → Etosha N.P. (ca. 375 km)

Wanneer de tijd het toelaat, heeft u vanmiddag al uw eerste game drive (facultatief) in Etosha. Hier vindt u het grote Afrikaanse wild, zoals de leeuw, de olifant en de luipaard (O).

Etosha N.P.

U verlaat Etosha nog niet, maar u rijdt wel naar de oostkant van het nationale park. Deze route loopt door Etosha, dus het is absoluut geen verloren dag, sterker nog u bent eigenlijk zelf een game drive aan het maken. U rijdt langs de Etosha Pan, een uitgestrekte witte zoutvlakte, waar het wild zich moeilijk kan verbergen (O,D).

Etosha N.P.

Die uitgestrekte witte zoutvlakte, is waar het park naar is vernoemd. Etosha betekent namelijk 'Grote Witte Plaats'. U kunt mee op game drive vandaag (facultatief). Als u zelf gaat rondrijden, gaat u dan vooral naar de aangegeven waterpoelen, want zeker met de droge warmte, zijn dat de plaatsen waar dieren graag vertoeven (O,D).

Etosha N.P. → Rundu (ca. 366 km)

Vanuit Etosha rijdt u in noordoostelijke richting naar Rundu, vlakbij de Angolaanse grens, aan de Okavango-rivier (O).

Rundu → Bagani (ca. 230 km)

Voor u in Botswana aankomt, rijdt u door de Caprivi-strook. Aan de oevers van de Okavango-rivier slaapt u midden in de groene wildernis (O,D).

Bagani → Kongola (ca. 256 km)

Nog een overnachting in de bijzondere omgeving van de Caprivi-strook, dit keer aan de rand van de Kwando-rivier (O).

Kongola → Chobe N.P. (ca. 130 km)

Het is niet ver rijden voor een ontmoeting met de nijlpaarden in de Chobe-rivier. De accommodaties bevinden zich op verschillende locaties. De Chobe Safari Lodge (middenklasse) en de Cresta Mowana Lodge (eersteklasse) liggen in Kasane, grenzend aan Chobe, en de Chobe Game Lodge (deluxe) ligt in het Chobe National Park (O,D).

Chobe N.P.

Hier leven de meeste olifanten van heel Afrika. Vaak bevinden ze zich bij de Chobe-rivier en meestal ziet u gelijk een grote kudde bij elkaar. Wanneer u in de deluxe accommodatie verblijft, zijn de game drives inbegrepen. Ideaal, want Chobe biedt een overdaad aan wilde dieren (O).

Chobe N.P. → Victoria Falls (ca. 90 km)

De lokale bevolking noemt deze watervallen tegenwoordig de Mosi-oa-Tunya, letterlijk vertaald: de rook die dondert. Met een breedte van 1708 meter en een hoogte van 100 meter, zijn de Victoria-watervallen de breedste van Afrika. Maar liefst 500 miljoen liter water stort per minuut over de rotswand. U kunt hier een 'scenic flight' maken om een mooi uitzicht te hebben van bovenaf, maar u kunt ook een boottocht maken over de Zambezi-rivier (facultatief) (O).

Victoria Falls → Savute (ca. 400 km)

Een lange rit (waarbij uw 4-WD rijvaardigheid goed getest zal worden) met een mooi einddoel: u rijdt namelijk vandaag naar Savute. Het hier gelegen Savute-kanaal stond ongeveer 30 jaar lang droog. Het gras begon te groeien en het trok bepaalde beesten aan. Maar na 30 jaar, in 2008, begon het water weer te stromen. Met diep en helder water is het nu een plek waar vooral de nijlpaarden zich thuis voelen (O,L,D).

Savute

Vandaag heeft u de hele dag om Savute te verkennen. Bij uw accommodatie adviseren ze u graag over de verschillende excursie-mogelijkheden (O,L,D).

Savute → Kwhai River/Okavango Delta (ca. 130 km)

U rijdt in westelijke richting naar de Okavango Delta. Uw accommodatie ligt bij de Khwai River waarvandaan u een goede toegang heeft tot de delta of tot het Moremi Wildlife Reserve (O,D).

Kwhai River/Okavango Delta

Vandaag kunt u een safari maken in het Moremi Game Reserve (facultatief) (O,L,D).

Kwhai River → Maun (ca. 150 km)

Maun is gelegen aan de zuidelijke grens van de Okavango Delta. U kunt gerust nog een extra keer de delta bezoeken bijvoorbeeld met een watervliegtuigje (O,L,D)?

Maun → Ghanzi (ca. 280 km)

U rijdt terug naar waar de reis eigenlijk begon: de Kalahari-woestijn. U bevindt zich nog steeds in Botswana, voor uw overnachting in Ghanzi (O).

Ghanzi → Gobabis (ca. 310 km)

Zeg Botswana gedag, want u rijdt terug Namibië binnen. U arriveert in de middag, dus een prima gelegenheid om te badderen in het zwembad (O).

Gobabis → Windhoek (ca. 182 km)

De laatste dag van uw avontuurlijke rondreis is aangebroken. De auto levert u in op de luchthaven van Windhoek. Zorgt u ervoor dat u in ieder geval twee uur voor vertrek van uw vlucht op de luchthaven arriveert. Wij zijn ervan overtuigd dat deze reis voor altijd in uw geheugen gegrift blijft staan (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • Afhankelijk van het seizoen krijgt u te maken met hoge temperaturen. In het regenseizoen (november t/m maart) zijn de wegen slecht begaanbaar. Dit maakt de reis aanzienlijk zwaarder
 • U heeft een Meet & Greet bij aankomst, waar u een op maat gemaakte routebeschrijving ontvangt
 • Eventuele grensoverschrijdingskosten zijn nog niet inbegrepen bij de prijs
 • De aangegeven afstanden zijn globaal en exclusief het aantal te rijden kilometers naar bezienswaardigheden.
 • Beleef meer

  Een intensieve autoreis door Namibië en Botswana. Tijdens de rit neemt u prachtige natuur en wildlife waar en leert u kennis maken met de verschillende culturen van bevolkingsstammen. Vindt u deze reis te lang of te avontuurlijk neemt u dan contact met ons op voor andere mogelijkheden.

  Excursiemogelijkheden

  Tijdens uw verblijf in de Chobe Game Lodge (deluxe) zijn safari-activiteiten inbegrepen. De facultatief genoemde excursies zijn nog niet inbegrepen in de prijs.

  Deelnemers

  Minimaal 2 personen
  Naar keuze in middenklasse, eersteklasse of deluxe accommodaties.

  De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

  Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

  Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

  Excuses voor het ongemak.

  Maaltijden

  Volgens beschrijving (O=Ontbijt, D=Diner).

  Vervoer

  Deze route kan alleen afgelegd worden per 4-WD voertuig.

  Vluchten?

  Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


  Tenzing Travel Shop Amsterdam

    Ontmoet onze reisspecialisten
    Samen maken wij uw reisplannen concreet
    Ontvang een geheel vrijblijvend voorstel  Bezoekadres:
  Entrada 211 (Gratis parkeren!)
  1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
  Tel. 020 - 398 93 98
  maak nu een afspraak