• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat
Tenzing Travel Adventure

The Great North Road

11-daagse internationale kampeerreis

Een unieke reis als u prijs stelt op kamperen met een luxe randje in Botswana! Vanuit uw ruime mobiele Meru-tent met eigen faciliteiten wordt u in de ochtend wakker van de geluiden van de dieren in de omgeving, de campsites zijn namelijk niet omheind. Een hee ... lees verder ↓


Highlights

 • Moremi Game Reserve
 • Savute
 • Chobe National Park
 • Khwai
 • Slapen in ruime Meru-tenten
+
INDICATIEPRIJS vanaf € 3700,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Kamperen in Botswana
 • Okavango Delta, Botswana
 • Zebra's in Moremi Game Reserve
 • Chobe National Park
 • Chobe National Park, Botswana
Kamperen in Botswana Okavango Delta, Botswana Zebra's in Moremi Game Reserve Chobe National Park Chobe National Park, BotswanaImpressies

Kamperen in Botswana
Okavango Delta, Botswana
Zebra's in Moremi Game Reserve
Chobe National Park
Chobe National Park, Botswana


Reisinformatie


Een unieke reis als u prijs stelt op kamperen met een luxe randje in Botswana! Vanuit uw ruime mobiele Meru-tent met eigen faciliteiten wordt u in de ochtend wakker van de geluiden van de dieren in de omgeving, de campsites zijn namelijk niet omheind. Een heel speciale ervaring! U reist samen in een kleine groep met chauffeur en gids en deelt met elkaar de onvergetelijke ervaringen van deze reis.
The Great North Road The Great North RoadDag tot dag

Maun › Moremi Game Reserve

Vandaag wordt u in de ochtend op de luchthaven van Maun opgewacht door uw gids en chauffeur. Rond het middaguur vertrekt u richting Moremi Game Reserve en onderweg maakt u een stop voor een heerlijke picknicklunch. Aan het eind van de middag komt u aan bij uw campsite en is het tijd voor een 'sundowner' bij zonsondergang. In de tussentijd maken de gids en chauffeur het kamp in orde en zorgen zij dat het u aan niets zal ontbreken. U kampeert twee nachten in het Xakanaxa-gebied in de bush van Moremi (picnicklunch,D).

Moremi Game Reserve

Moremi is onderdeel van het unieke ecosysteem van de Okavango Delta en ligt in het oostelijke deel hiervan. Moremi is veel dichter begroeid dan de rest van de delta en hier loopt een grote verscheidenheid aan wilde dieren rond. Het landschap verandert continu; van savannes tot moerasgebieden en bebost woud. U gaat het allemaal aanschouwen tijdens de game drives (O,L,D).

Moremi Game Reserve › Khwai Community Area

Afstanden in kilometers zeggen hier niet zoveel. Na een vroeg ontbijt wordt het camp weer vakkundig opgeruimd en ingepakt en gaat u op weg naar de volgende bestemming: Khwai. Onderweg maakt u een stop voor een picknicklunch en rijdt u verder tot u bij de campsite bent aangekomen (O,picknicklunch,D).

Khwai

De Khwai-rivier vormt de grens tussen Moremi Game Reserve en de Khwai-gemeenschap. De komende dagen gaat u op ontdekkingstocht naar en door de uiterwaarden van de rivier, een prachtig gebied om dieren te spotten en goede foto's te maken. U maakt hier ook een twee uur durende tocht per mokoro, het lokale traditionele vervoersmiddel, over de waterwegen in Botswana. Tijdens de avond game drives treft u vele nachtdieren aan die zich overdag niet laten zien. Deze game drives worden buiten Moremi uitgevoerd in het Khwai-gebied (O,L,D).

Khwai › Savute/Chobe National Park

Het camp wordt weer afgebroken en u reist verder noordwaarts richting Chobe National Park waar u de komende drie nachten verblijft op een wildernis campsite in Savute (O,L,D).

Savute/Chobe National Park

Savute staat bekend om de eindeloze savannes en wordt afgewisseld met vulkanisch gesteente. Door een hoge waterstand in 2010 heeft het water uit het Savute-kanaal het gebied bereikt dat al meer dan dertig jaar droog heeft gestaan. Hierdoor is het van een droge vlakte langzaamaan weer een uitstekend leefgebied geworden voor allerlei wild. Wat zal de toekomst brengen (O,L,D)?

Savute › Chobe National Park

U verlaat dit zeer speciale landschap en u reist verder noordwaarts naar de contrasterende Chobe-regio. De laatste twee dagen kamperen staan op het programma op een campsite bij de Chobe-rivier, waar u op safari gaat door het om zijn vele olifanten bekend staande park. Op de tweede dag in Chobe maakt u een boottocht over de Chobe-rivier (O,L,D).

Chobe National Park › Kasane

Vanmorgen maakt u nog een safari voordat u verder rijdt naar Kasane waar deze mooie en bijzondere reis ten einde komt (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • Kinderen jonger dan 12 jaar zijn niet toegestaan op deze reis
 • Het is tevens mogelijk deze reis in omgekeerde richting te maken. Vraagt u ons hiernaar
 • Het programma is onder voorbehoud van de weersomstandigheden en de staat van de wegen.

Reisleiding

Engelssprekende gids en een kamp-assistent.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.

Verlenging

Wilt u langer verblijven? Dat kan! Denkt u bijvoorbeeld aan een verlenging in Victoria Falls na de reis. We adviseren u graag.

Deelnemers

Minimaal 2 en maximaal 7 internationale deelnemers.

Vertrekdata

2018:

 • April: 4
 • Mei: 2, 30
 • Juni: 27
 • Juli: 25
 • Augustus: 22
 • September: 19
 • Oktober: 17
 • November: 14
Overnachting in een ruime Meru-tent met comfortabele bedden en bedlinnen en muskietennetten voor de ingang en de ramen. Ook beschikt u over uw eigen (eenvoudige) douche ('bucket shower') en toilet ('bush loo').

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner).

Vervoer

Per 4-WD-voertuig.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me