• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Wij hebben 'm!
De Vakantie Award 2017
In de categorie Verre Reizen

Lees meer >

Highlights

 • Game drives in Samburu National Reserve
 • Lake Naivasha, nijlpaarden en vogels
 • Game drives in Masai Mara Game Reserve
 • Masai-herders in kleurrijke kleding
Tenzing Travel Bestseller

Impressions of Kenya

8-daagse individuele reis met gids/chauffeur

Tijdens deze fantastische rondreis door Kenia bezoekt u heel afwisselende parken. U reist eerst naar het droge noorden waar de Samburu-stam leeft, daarna naar de weelderig begroeide Aberdare Mountains. Lake Naivasha is het grootste zoetwatermeer van de Gre... lees verder »

Vanaf € 2552,-   prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓

 • Samburu
 • Samburu National Reserve
 • Masai Mara, Kenia
 • Leeuw in het Masai Mara National Reserve
 • Masai Mara
Samburu Samburu National Reserve Masai Mara, Kenia Leeuw in het Masai Mara National Reserve Masai MaraImpressies

Samburu
Samburu National Reserve
Masai Mara, Kenia
Leeuw in het Masai Mara National Reserve
Masai Mara


Reisinformatie

Tijdens deze fantastische rondreis door Kenia bezoekt u heel afwisselende parken. U reist eerst naar het droge noorden waar de Samburu-stam leeft, daarna naar de weelderig begroeide Aberdare Mountains. Lake Naivasha is het grootste zoetwatermeer van de Great Rift Valley. Het Masai Mara National Reserve is het bekendste wildpark van Kenia, een belevenis om op de schijnbaar eindeloze vlaktes wilde dieren op te sporen. De Masai Mara is ook het leefgebied van het trotse herdersvolk de Masai.

Reisleiding

Engelssprekende gids die tevens als chauffeur fungeert.

Impressions of Kenya

Beleef meer

 • U kunt voorafgaand aan uw verblijf in Kenia een stopover maken in Dubai
 • Wat denkt u van een verlenging op Seychellen na uw rondreis door Kenia? Tijdens uw verblijf in het Constance Lemuria Resort op Praslin kunt u uw opgedane ervaringen op een rijtje zetten
 • Informeer bij boeking naar de mogelijkheid om de ballonsafari in de Masai bij te boeken. Een unieke ervaring die u niet snel zult vergeten!
Reisnaam:
Impressions of Kenya
Reistype:
8-daagse individuele reis met gids/chauffeur
Kenmerken:
Individueel met gids Natuur Safari Cultuur
Reiscode:
FD3794
Prijsinfo:
v.a. € 2552,- Prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte aanvragen
Of heeft u nog vragen?
Tel: 020 - 398 93 98 | E-mail ons | Bezoek onze Travel Shop

Inbegrepen

 • Reis volgens beschrijving in genoemde of gelijkwaardige accommodaties
 • Maaltijden volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner)
 • Genoemde activiteiten en excursies, inclusief park entreegelden
 • Bagage afhandeling: 1 stuk bagage per persoon.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten
 • Facultatieve excursies/activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Eventuele toeslagen en verplichte diners tijdens feestdagen en festivals
 • Visum.

Vluchten?

Tenzing Travel boekt graag de voor u meest ideale vluchten bij uw reis, wij adviseren u over de beste mogelijkheden en u kunt altijd met ons overleggen als u vragen heeft.
Meer informatie.

Impressions of Kenya


Aankomst Nairobi

Na aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door een medewerker van ons kantoor in Nairobi en naar het Southern Sun Mayfair hotel in Nairobi gebracht, een rustig gelegen hotel met binnentuinen en een mooi zwembad. Wanneer u de reis met eersteklasse accommodaties heeft geboekt verblijft u in het Hemingway's Nairobi. Beide uitstekende adresjes om te acclimatiseren na uw lange vlucht.

Nairobi → Samburu

Na het ontbijt ontmoet u uw gids (tevens chauffeur) en gaat u op weg. Bij Nanyuki steekt u de evenaar over. U geniet de lunch in restaurant Trout Tree Grill waar forel op het menu staat. In de middag rijdt u naar het Samburu National Reserve. U overnacht in het wildreservaat in de Samburu Lodge (middenklasse) of in het Elephant Bedroom Camp (eersteklasse) (O,L,D).

Samburu National Reserve

Landschappelijk is Samburu heel gevarieerd. In het noorden is het droog en wordt de savanne onderbroken door lage berghellingen. Zelfs het taaie Samburu-volk vindt hier moeilijk een bestaan. Het gebied rond de oevers van de rivier de Ewaso Nyiro (Samburu naam voor 'bruin water') is daarentegen veel groener en hier zult u dan ook vele verschillende vogelsoorten aantreffen. Samburu National Reserve bestrijkt samen met  het Buffalo Springs National Reserve een oppervlakte van 300 vierkante kilometer. Vandaag maakt u diverse game drives in het park. Samburu staat bekend om een aantal diersoorten die elders niet of nauwelijks voorkomen, zoals de netgiraffe en de Grevy-zebra. U treft hier ook veel verschillende vogelsoorten waaronder de Somalië-struisvogel (met blauwe nek). Ook heeft u kans leeuwen, cheeta’s, luipaarden en olifanten te zien. Zeer zeldzaam zijn de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn en 'hunting dog'. De plaatselijke Samburu-bevolking is verwant aan het Masai-volk. Ze kleden zich vergelijkbaar en leven evenals de Masai van de veeteelt (O,L,D).

Samburu → Aberdare

U luncht in het Outspan Hotel (middenklasse) of Aberdare Country Club (eersteklasse) in koloniaal Engelse stijl. Van daar wordt u naar de beroemde Treetops Lodge of The Ark gebracht die zijn omgeven door grote 'waterholes'. De accommodatie heel bijzonder, hoog op palen gebouwd en geheel in hout uitgevoerd (O,L,D).

Aberdare → Lake Naivasha

Na het ontbijt rijdt u naar Nyahururu voor een korte stop bij de Thomson's Falls. Als er geen of weinig water is, vervalt de stop. Daarna daalt u af naar de Great  Rift Valley en rijdt u naar Lake Nakuru. ‘s Middags maakt u een game drive langs de oever van het bekende 'flamingo-meer'. Over het algemeen treft u hier vele tienduizenden tot soms wel honderdduizenden flamingo's aan. Naast de flamingo’s leven hier pelikanen, ooievaars, reigers en lepelaars en kunt u witte neushoorns en leeuwen tegenkomen. Daarna rijdt u door naar Lake Naivasha. Lake Naivasha is het grootste zoetwatermeer  van de Great Rift Valley, ligt op een hoogte van 200 meter en heeft een oppervlakte van 140 vierkante kilometer. Het is het mooiste meer van Kenia's 'Rift  Valley Lakes', met zijn weelderig begroeide oevers, vederlichte  papyrusplanten, lagunes en blauwe waterlelies. Rond Lake Naivasha leven circa 300 vogelsoorten, waardoor het meer een paradijs is voor ornithologen. U overnacht in de Lake Naivasha Sopa Lodge. Wanneer u de eersteklasse versie van deze reis heeft geboekt reist u in plaats van naar Lake Naivasha naar Lake Elementaita waar u de nacht doorbrengt in het Elementaita Serena Camp (O,L,D).

Lake Naivasha → Masai Mara

U rijdt over de bodem van Great Rift Valley naar de Masai Mara. Dit is het bekendste wildpark van Kenia en is een uitloper van het beroemde Serengeti National Park in Tanzania. De Masai Mara bestaat uit uitgestrekte golvende grasvlakten, hier en daar begroeid met een groepje struiken of acacia's. In de namiddag maakt u uw eerste game drive over de golvende grasvlakten van de Mara. U gaat u op zoek naar de Big Five: leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel. Naast de gnoes leven er grote aantallen gazellen, topi's en buffels. Door de aanwezigheid van zoveel prooidieren is ook het roofwild rijk vertegenwoordigd, zoals leeuwen, jakhalzen en hyena's. De Masai Mara is een paradijs voor de vogelliefhebber. U verblijft twee nachten in de Keekorok Lodge met een prachtig gelegen waterdrinkplaats (middenklasse) of het luxere Tipilikwani Camp (eersteklasse) (O,L,D).

Masai Mara National Reserve

Het wildpark is met name bekend door de jaarlijkse trek van de gnoes of wildebeesten. De migratie van 1,5 miljoen gnoes in het noordoosten van Tanzania en Kenia is een van de meest unieke spektakels op het  Afrikaanse continent. In langgerekte kolonnes trekken zij geleidelijk naar het noordwesten. Zij worden daarbij vergezeld door zebra’s. De Mara is tegelijkertijd het leefgebied van het trotse herdersvolk de Masai. U ziet ongetwijfeld herders in hun kleurrijke rode kleding over de eindeloze vlaktes lopen, speer of lange stok in de hand. In de vroege ochtend kunt u facultatief een ballonvaart over de Mara maken, met na afloop een champagne-ontbijt (vooraf reserveren). U maakt diverse game drives over de Mara Plains of naar de Mara River (O,L,D).

Vertrek Nairobi

U rijdt terug naar Nairobi, waar u tegen lunchtijd aankomt en naar uw stadshotel of naar de luchthaven wordt gebracht (een eventuele dagkamer en/of het diner moet u ter plaatse voldoen) (O).De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Accommodatie

Verblijf naar keuze in middenklasse of eersteklasse accommodaties.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner).

Vervoer

Per minibus, geschikt voor maximaal 6 personen.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen.

Deelnemers

Minimaal 2, maximaal 6.

Bijzonderheden

 • Bij de safari heeft u een gegarandeerde raamplaats
 • Reist u liever in (internationaal) groepsverband? Ook dat is mogelijk, neemt u hiervoor contact met ons op.

 • VertrekdatumPrijs p.p.

  NB

  Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen op basis van twee personen in het voordeligste kamertype en exclusief intercontinentale vluchten, tenzij anders vermeld. De prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.