• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat
Tenzing Travel Bestseller

Best of Madagascar

14-daagse individuele reis met gids/chauffeur

Een reis op Madagascar is geschikt voor liefhebbers van bijzondere natuur en cultuur; één en al nieuwe indrukken. Madagascar is niet te vergelijken met andere Afrikaanse landen, het is een wereld op zich. Deze reis voert u langs de hoogtepunten van Madagascar ... lees verder ↓


Highlights

 • Diverse unieke lemurensoorten
 • Overweldigende landschappen en nationale parken
 • Dorpjes en kleurrijke bevolkingsgroepen
 • Verlengingsmogelijkheden op Mauritius en La Réunion.
+
INDICATIEPRIJS vanaf € 2900,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Lemuur in het Andasibe National Park
 • Handicrafts, Ifaty
 • Ranomafana National Park
Lemuur in het Andasibe National Park Handicrafts, Ifaty Ranomafana National ParkImpressies


Lemuur in het Andasibe National Park
Handicrafts, Ifaty

Ranomafana National Park


Reisinformatie


Een reis op Madagascar is geschikt voor liefhebbers van bijzondere natuur en cultuur; één en al nieuwe indrukken. Madagascar is niet te vergelijken met andere Afrikaanse landen, het is een wereld op zich. Deze reis voert u langs de hoogtepunten van Madagascar. Vanuit de hoofdstad Antananarivo reist u per auto met privé-chauffeur naar het oosten en zuidwesten. Afwisselend kunt u genieten van prachtige, steeds wisselende vergezichten, vriendelijke bevolking, unieke lemuren, overweldigende flora en fauna en met een rustige afsluiting in Ifaty.
Best of Madagascar Best of MadagascarDag tot dag

Antananarivo

Na aankomst in Antananarivo wordt u door onze lokale vertegenwoordiger welkom geheten en naar uw hotel in de stad gebracht.

Antananarivo › Andasibe

Uw Engelssprekende gids/chauffeur haalt u op bij het hotel. Onderweg stopt u bij het Peyreras-reservaat, een klein dieren- en vlinderpark. Hier kunt u reptielen, insecten, kameleons en krokodillen waarnemen. Vervolgens rijdt u door naar Andasibe waar u in de middag aankomt (O,L,D).

Andasibe

In de ochtend maakt u een wandeling in het Anlamazaotra National Park waar de 'indri indri's', de grootste lemurensoort, hoog in de bomen leven. 's Middags bezoekt u het Mantadia National Park, thuis van een van de mooiste lemuursoorten: de diadeemsifaka. U ziet hier verder nog vele andere soorten lemuren (O,L,D).

Andasibe › Antsirabe

U reist richting Ambatolampy, door een wonderschoon hoogland met rijstvelden, langs rotsachtige heuvels en graven van de Merina-stam. Ook worden fotostops gemaakt bij verschillende stalletjes met lokale ambachten en groente- en fruitverkoop. U rijdt langs typische Malagassy-dorpjes met traditionele hoge huizen. Antsirabe is een Frans aandoende stad met brede lanen. Het belangrijkste vervoermiddel is hier de 'pousse-pousse' (riksja). Op dag vijf maakt u een drie tot vier uur durende wandeling onder begeleiding van uw gids door de bijzondere omgeving (O,L,D).

Antsirabe › Ranomafana National Park

In de ochtend bezoekt u Antsirabe met zijn rijke historie. De stad staat bekend om de thermale baden en heeft een grote economische sprong gemaakt door de komst van Noorse missionarissen. Amositra staat bekend om de houtsnijwerken en meubelmakerijen. Op dag zeven heeft u een volle dag te besteden in het Ranomafana National Park, een regenwoud welke in 1990 is gecreëerd naar de ontdekking van de Golden Bamboo-lemuur. Deze lemuur heeft vreemde eetgewoontes en is alleen in dit park te bewonderen (O,L,D).

Ranomafana National Park › Fianarantsoa

In de ochtend vertrekt u naar Fianarantsoa en in de middag maakt u een rondrit door de oude stad (O,L,D).

Fianarantsoa › Ranohira

Op weg naar Ranohira komt u door een streek rijk aan rijstvelden en wijngaarden. U maakt onderweg een stop in het Anja Private Reserve aan de voet van een granieten heuvel waar de ringstaartmaki is ontdekt. Via een schitterende route komt u aan in Ranohira. In deze regio wonen de Bara's; u ziet ze regelmatig met grote kudde's zebu's (de Malagassy-koe) over de weg lopen (O,L,D).

Ranohira/Isalo National Park

Een korte rit naar het d’Isalo National Park, het op een na grootste park van Madagascar, waar u onder begeleiding een stevige wandeling maakt. Er zijn verschillende locaties die u kunt bezoeken, zoals de 'Piscine Naturelle', een prachtig plekje met een waterval, of het Namaza Forest (O,L,D).

Ranohira › Ifaty

Het landschap wordt weidser en droger, de dorpen bestaan nu uit kleine hutten met rieten daken, meestal in een kraal (omheinde ruimte). U komt hier de eerste baobab-bomen tegen welke majestueus boven de savanne uitsteken. Na de lunch in Toliary rijdt u verder en maakt u onder begeleiding van een gids een wandeling door het Reniala-woud. Dit reservaat is een klein beschermd gebied met torenhoge, stekelige struiken en meer dan 1000 (veelal lokaal endemische) plantensoorten. Ook een aantal eeuwenoude baobab-bomen kunt u tijdens uw wandeling bewonderen. Hierna reist u verder langs het Mozambique-kanaal, door dorpjes naar uw hotel in Ifaty. (U kunt, indien gewenst, de reis ook in Toliary eindigen met een laatste nacht en hiervandaan terugvliegen naar Antananarivo op dag 12). Na aankomst in Ifaty neemt u afscheid van uw chauffeur (O,L,D).

Ifaty

U heeft twee hele dagen ter vrije besteding om alle indrukken van de afgelopen dagen in u op te nemen (O,D).

Ifaty › Toliary › Antananarivo

U wordt naar de luchthaven van Toliary gebracht voor uw vlucht naar Antananarivo waar deze mooie reis eindigt op de luchthaven. Afhankelijk van uw vertrek naar huis kunnen wij een dagkamer in een hotel in Antananarivo voor u regelen (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • Kleine fabriekjes in de dorpjes van Madagascar zijn niet op feestdagen of in het weekend te bezoeken
 • In Madagascar is de elektriciteitsvoorziening niet constant. De meeste hotels hebben generators
 • U kunt deze reis ook zonder gids met enkel een chauffeur boeken. U krijgt dan korting, maar mist ook de extra informatie die een gids u kan verschaffen
 • Deze reis kan naar uw reiswensen worden aangepast. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Beleef meer

 • Boek vooraf een extra nacht in Antananarivo om te acclimatiseren en een lokale markt te bezoeken.
 • Wat denkt u van een strandverlenging op Nosy Be of Mauritius? Vraag ons naar de mogelijkheden.

 • Heeft u wel eens gedacht aan een combinatie van Zuid-Afrika met Madagascar? Een uitstekende combinatie!

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.

Verlenging

Verleng uw verblijf op Madagascar met Enjoy Northern Madagascar, waar u nog negen dagen het noordelijke gedeelte bezoekt.

Deelnemers

Minimaal 1 deelnemer, maximaal 4 deelnemers.

Los te boeken

U kunt de onderdelen Antananarivo › Toliary (dag 1 t/m 12) en Toliary › Ifaty (dag 11 t/m 14) ook los boeken. Vraagt u ons naar de mogelijkheden.

Vertrekdata

Deze tour kan dagelijks aanvangen
Verblijf in middenklasse of eersteklasse accommodaties.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner).

Vervoer

Per 4-WD (1-4 pers.) en de binnenlandse vlucht Toliary - Antananarivo (dag 14).

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me