• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat
Tenzing Travel Adventure

Off the Beaten Track

24-daagse autoreis

Ontdek per 4-WD nauwelijks betreden gebieden van Namibië en Botswana! Namibië is het land van de uitgestrekte vlakten, van de surrealistische landschappen, van de rust en de ruimte, van de strakblauwe hemel overdag en de heldere sterrenhemel ’s nachts. Tijden ... lees verder ↓


Highlights

 • Sossusvlei
 • Etosha N.P.
 • Caprivi-strook
 • Chobe N.P.
 • Savute
 • Moremi Game Reserve
+
INDICATIEPRIJS vanaf € 4700,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Windhoek
 • Savute, Botswana
 • Ethosa, Namibië
 • Moremi Game Reserve, Botswana
 • Carmine Bee-eater, Moremi Game Reserve
Windhoek Savute, Botswana Ethosa, Namibië Moremi Game Reserve, Botswana Carmine Bee-eater, Moremi Game ReserveImpressies

Windhoek
Savute, Botswana
Ethosa, Namibië
Moremi Game Reserve, Botswana
Carmine Bee-eater, Moremi Game Reserve


Reisinformatie


Ontdek per 4-WD nauwelijks betreden gebieden van Namibië en Botswana! Namibië is het land van de uitgestrekte vlakten, van de surrealistische landschappen, van de rust en de ruimte, van de strakblauwe hemel overdag en de heldere sterrenhemel ’s nachts. Tijdens deze rondreis wijkt u af van de geijkte paden. U gaat 'off the beaten track' door Botswana, waar u vlakbij de wildparken verblijft. Deze reis is niet voor iedereen geschikt, maar wel voor de avontuurlijke, reislustige en ondernemende reiziger!
Off the Beaten Track Off the Beaten TrackDag tot dag

Windhoek

Bij aankomst op de luchthaven van Windhoek wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiging en haalt u de huurauto op. De eerste overnachting is in Windhoek en vanmiddag kunt u de stad alvast een beetje verkennen.

Windhoek › Kalahari (ca. 280 km)

Het duurt niet lang voor u ziet waar Namibië zo bekend om is: zand, heel veel zand. Niet geheel onlogisch, want u rijdt de Kalahari-woestijn binnen, waar u een nacht verblijft. 's Middags heeft u de tijd om de woestijn verder te verkennen door zelfstandig op pad te gaan of mee te gaan op game drive (facultatief) (O).

Kalahari › Namib Desert (ca. 410 km)

U ruilt de Kalahari-woestijn in voor de Namib-woestijn in het westen van Namibië. De Namib-woestijn heeft een aantal van de hoogste duinen ter wereld. Deze felrode zandduinen zijn een lust voor het oog en het is heel moeilijk om hier geen honderden foto's van te maken (O).

Namib Desert

Vroeg op zodat u bij zonsopgang de Sossusvlei kunt bezoeken via de toegangspoort bij Sesriem. Beklim de bekende Dune 45 voor een ongekend uitzicht en een uitermate voldaan gevoel. Laat u naar Dead Vlei brengen als u zelf geen 4-WD voertuig heeft (facultatief), want hier ziet u een kurkdroge, gebarsten witte vlakte met slechts een paar verdwaalde dode bomen en een achtergrond van felgekleurde duinen. In de middag kunt u de Sesriem Canyon opzoeken, vlakbij de ingang van de Sossusvlei. Deze zandstenen kloof is ongeveer één kilometer lang, uitgeslepen door het water van de Tsauchab Rivier (O).

Namib Desert › Swakopmund (ca. 320 km)

De droge Namib-woestijn laat u achter zich! U gaat op pad naar het leuke kustplaatsje Swakopmund (O).

Swakopmund & Walvis Bay

Een van de leukste activiteiten in Swakopmund is misschien wel de Living Desert Tour. U bent namelijk al wel in de woestijn geweest, maar u heeft vast nog niet veel levende wezens in het rulle zand gevonden. Tijdens deze tour staat u versteld van al het leven dat zich schuil houdt in de ongenadelijke woestijn. Even genoeg van al het zand? Kiest u dan bijvoorbeeld voor een boottocht op zoek naar dolfijnen en zeehonden. Vlakbij de kust is Cape Cross, waar u ongetwijfeld een grote zeehondenkolonie treft. Ook is het de moeite waard om vanuit Swakopmund een bezoek te brengen aan Walvis Bay. (Alle excursies facultatief) (O).

Swakopmund › Twyfelfontein (ca. 324 km)

Verder richting het noorden doorkruist u het Damaraland, een regio vol rotspartijen, graslanden, inheemse stammen en eeuwenoude geschiedenis. U overnacht in Twyfelfontein, gelegen in Damaraland, dat bekend is om de rotsgraveringen en -tekeningen (O).

Twyfelfontein › Etosha N.P. (ca. 375 km)

U gaat op pad naar Etosha National Park. Wanneer de tijd het toelaat, heeft u vanmiddag al uw eerste game drive in Etosha (facultatief). Hier vindt u het grote Afrikaanse wild, zoals leeuwen, olifanten en luipaarden (O).

Etosha N.P.

U verlaat Etosha nog niet, maar u rijdt wel naar de oostkant van het nationale park. Deze route loopt door Etosha, dus het is absoluut geen verloren dag. Sterker nog, u bent eigenlijk zelf een game drive aan het maken. U rijdt langs de Etosha Pan, een uitgestrekte witte zoutvlakte, waar het wild zich moeilijk kan verbergen (O,D).

Etosha N.P.

Die uitgestrekte witte zoutvlakte is waar het park naar is vernoemd. Etosha betekent namelijk 'Grote Witte Plaats'. U kunt mee op game drive vandaag (facultatief). Als u zelf gaat rondrijden, gaat u dan vooral naar de aangegeven waterpoelen. Zeker met de droge warmte zijn dat de plaatsen waar dieren graag vertoeven (O,D).

Etosha N.P. › Rundu (ca. 415 km)

Vanuit Etosha rijdt u in noordoostelijke richting naar Rundu, vlakbij de Angolaanse grens, aan de Okavango-rivier (O).

Rundu › Bagani (ca. 230 km)

U rijdt vandaag door de Caprivi-strook. Aan de oevers van de Okavango-rivier slaapt u midden in de groene wildernis (O,D).

Bagani › Kongola (ca. 256 km)

Nog een overnachting in de bijzondere omgeving van de Caprivi-strook, dit keer aan de rand van de Kwando-rivier. Indien u de eersteklasse variant van deze reis boekt is uw diner vanavond inbegrepen (O).

Kongola › Chobe N.P./Kasane (ca. 130 km)

U verlaat de Caprivi-strook en rijdt naar uw lodge, gelegen in Kasane. U zult fantastische dagen hebben in het wildrijke Chobe National Park! Vanmiddag kunt u heerlijk uitrusten bij uw lodge (O,D).

Chobe National Park

Hier leven de meeste olifanten van heel Afrika. Vaak bevinden ze zich bij de Chobe-rivier en meestal ziet u gelijk een grote kudde bij elkaar. Wanneer u in de deluxe accommodatie verblijft, zijn de game drives inbegrepen. Ideaal, want Chobe biedt een overdaad aan wilde dieren (O,L,D).

Chobe N.P./Kasane

Nog een hele dag in de omgeving van Chobe. U kunt er natuurlijk nog een dag op uit gaan om dieren te spotten, maar een bezoek aan de Victoria Falls (facultatief) behoort ook tot de mogelijkheden. De lokale bevolking noemt deze watervallen tegenwoordig de Mosi-oa-Tunya, letterlijk vertaald: de rook die dondert. Met een breedte van 1708 meter en een hoogte van 100 meter, zijn de Victoria-watervallen de breedste van Afrika. Maar liefst 500 miljoen liter water stort per minuut over de rotswand. U kunt hier een 'scenic flight' maken om een mooi uitzicht te hebben van bovenaf, maar u kunt ook een boottocht maken over de Zambezi-rivier (facultatief) (O,L,D).

Chobe N.P./Kasane › Savute (ca. 400 km)

Een lange rit (waarbij uw 4-WD rijvaardigheid goed getest zal worden) met een mooi einddoel: u rijdt namelijk vandaag naar Savute. Het hier gelegen Savute-kanaal stond ongeveer 30 jaar lang droog. Het gras begon te groeien en het trok bepaalde beesten aan. Maar na 30 jaar, in 2008, begon het water weer te stromen. Met diep en helder water is het nu een plek waar vooral de nijlpaarden zich thuis voelen (O,L,D).

Savute

Vandaag heeft u de hele dag om Savute te verkennen. Bij uw accommodatie adviseren ze u graag over de verschillende excursiemogelijkheden (O,L,D).

Savute › Moremi Game Reserve (ca. 100 km)

U rijdt  vandaag naar het Moremi Game Reserve. Uw lodge, waar u twee nachten verblijft, ligt bij de Khwai River (O,D).

Moremi Game Reserve

Het Moremi Game Reserve ligt in het oostelijke deel van de Okavango Delta en kenmerkt zich door dichte begroeiing van acacia's. Het wild is hier zeer gevarieerd en talrijk. Zo vindt u hier onder meer buffels, zebra's, olifanten en luipaarden. Vandaag kunt u hier een safari maken (facultatief) (O,L,D).

Moremi Game Reserve › Maun (ca. 130 km)

Maun is gelegen aan de zuidelijke grens van de Okavango Delta. Wellicht kunt u vanuit hier de delta bezoeken, bijvoorbeeld met een watervliegtuigje (facultatief). Spectaculair! (O,L).

Maun › Ghanzi (ca. 280 km)

U rijdt terug naar waar de reis eigenlijk begon: de Kalahari-woestijn. U bevindt zich nog steeds in Botswana, voor uw overnachting in Ghanzi (O).

Ghanzi › Gobabis (ca. 310 km)

Zeg Botswana gedag, want u rijdt Namibië weer in. U arriveert in de middag, dus een prima gelegenheid om te badderen in het zwembad (O).

Gobabis › Windhoek (ca. 182 km)

De laatste dag van uw avontuurlijke rondreis is aangebroken. De auto levert u in op de luchthaven van Windhoek. Wij zijn ervan overtuigd dat deze reis voor altijd in uw geheugen gegrift blijft staan (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • Afhankelijk van het seizoen krijgt u te maken met hoge temperaturen. In het regenseizoen (november t/m maart) zijn de wegen slecht begaanbaar. Dit maakt de reis aanzienlijk zwaarder
 • Eventuele grensoverschrijdingskosten zijn nog niet inbegrepen bij de prijs
 • De aangegeven afstanden zijn globaal en exclusief het aantal te rijden kilometers naar bezienswaardigheden.

Excursiemogelijkheden

Er zijn geen excursies/activiteiten inbegrepen bij de reis.

Deelnemers

Minimaal 2 personen.
Naar keuze in middenklasse of eersteklasse accommodaties.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner).

Vervoer

Per 4-WD voertuig.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me