• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat
Tenzing Travel Bestseller

Highlights of Namibia

18-daagse autoreis

Namibië, geen enkel ander land in Afrika is met dit land te vergelijken. U vindt hier fascinerende natuurverschijnselen in uitgestrekte landschappen. Avontuurlijk rijdt u zelfstandig langs al het moois dat Namibië te bieden heeft. Eindeloze onverharde wege ... lees verder ↓Highlights

 • Kalahari
 • Fish River Canyon
 • Sossusvlei en Namib Naukluftpark
 • Swakopmund
 • Opuwo
 • Etosha N.P.
 • Waterberg Plateau
+
INDICATIEPRIJS vanaf € 1850,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Deze reis is ook zeer geschikt als camperreis.


 • Fish River Canyon
 • Highlights of Namibie
Fish River Canyon Highlights of NamibieImpressies

Fish River CanyonHighlights of Namibie


Reisinformatie


Namibië, geen enkel ander land in Afrika is met dit land te vergelijken. U vindt hier fascinerende natuurverschijnselen in uitgestrekte landschappen. Avontuurlijk rijdt u zelfstandig langs al het moois dat Namibië te bieden heeft. Eindeloze onverharde wegen, weinig andere auto's, de zon die bijna altijd schijnt en het landschap dat op magische wijze continu drastisch verandert. Dat is Namibië! U doorkruist het land van zuid naar noord en ontmoet ook een echte Himba-stam in het wat minder bekende Kaokoland. Een reis vol contrasten. En indien u andere wensen heeft met betrekking tot de door ons samengestelde route passen wij dit graag voor u aan!

Highlights of Namibia Highlights of NamibiaDag tot dag

Windhoek

Bij aankomst op de luchthaven wacht onze vertegenwoordiging u op. U neemt uw huurauto en routebeschrijving in ontvangst en rijdt naar Windhoek, met kenmerkende gebouwen in Duits-koloniale stijl.

Windhoek › Kalahari (circa 280 km)

Na het ontbijt rijdt u richting Rehoboth, waar vele nakomelingen van Nederlanders van de Kaap-kolonie en vrouwen van de inlandse Afrikaanse stammen leven, ook wel de 'Rehoboth Basters' genoemd. Facultatief kunt u een bezoek brengen aan het Rehoboth Museum. Onderweg doemen de rode zandvlaktes al snel op aan de horizon. U bent in de Kalahari (O).

Kalahari › Fish River Canyon (circa 460 km)

Langs de plaatsen Mariental, Keetmanshoop en Seeheim komt u aan bij een van de langste canyons ter wereld, de Fish River Canyon (O).

Fish River Canyon

Opvallend is de stilte bij zo'n machtig natuurwonder. U heeft alle tijd om de canyon te bewonderen, massatoerisme kennen ze in Namibië niet. Een ideale plek om actief te wandelen (O).

Fish River Canyon › Aus (circa 335 km)

In de ochtend rijdt u richting Aus, wat grenst aan het Namib-Naukluftpark. Hier heeft u de mogelijkheid om wilde woestijnpaarden te zien (O).

Aus › Namib Desert (circa 341 km)

Een dag om naar uit te kijken, want u reist vandaag richting de Sossusvlei. De intens rode zandduinen zijn hetgeen dat Namibië zo bijzonder en eigen maakt. Kiest u voor middenklasse verblijf, dan rijdt u naar het Sossusvlei Desert Camp, slechts vijf kilometer van de ingang van de Sossusvlei gelegen. Indien u kiest voor eersteklasse dan verblijft u in Sossusvlei Lodge bij de ingang van het park. Kiest u voor de deluxe versie, dan slaapt u in de Sossusvlei Dune Lodge. Met een overweldigend uitzicht over de hoge duinen van de Sossusvlei is deze lodge uniek gelegen in het park met uitstekende service (O).

Namib Desert

Vroeg op, want u wilt absoluut niks missen. Sossusvlei is bereikbaar via Sesriem, de toegang van het nationale park. U kunt zelfstandig door het park rijden of meegaan op excursie (facultatief). Interessante hoogtepunten zijn de Dead Vlei en de veelbesproken Dune 45. U maakt hier ongetwijfeld fantastische foto's (O).

Namib Desert › Swakopmund (circa 270 km)

De reis krijgt vandaag een hele andere wending, want van de imposante zandduinen komt u nu in een gezellig kustplaatsje, genaamd Swakopmund. Terug in de bewoonde wereld (O).

Swakopmund

Ga mee op een boottocht voor het spotten van dolfijnen en zeehonden, of kies voor een bezoek aan de aangrenzende woestijn en laat u verrassen door het bijzondere kleine leven dat zich in de zandduinen afspeelt tijdens de Living Desert excursie. Of wat dacht u van een 'scenic flight' over de Skeleton Coast? Een onherbergzaam gebied dat zich uitstrekt langs de kust. Grote kans dat u zelfs vanuit de lucht verschillende scheepswrakken ziet liggen. Alle excursies zijn facultatief (O).

Swakopmund › Twyfelfontein (circa 380 km)

De route gaat verder richting Damaraland, een gebied met vele rotspartijen en droge beddingen. Het meest bekende plaatsje in deze regio is Twyfelfontein. Op weg naar uw verblijf komt u al verschillende imposante rotsschilderingen tegen. Houdt u er rekening mee dat het in de winter misschien al donker is wanneer u in de namiddag bij uw accommodatie arriveert (O).

Twyfelfontein/Damaraland

Bezoek het interessante Damara Living Museum (facultatief), waar u geïnformeerd wordt over de cultuur van de Damara. In deze regio is het goed mogelijk dat u woestijnolifanten ziet. Deze zijn kleiner van formaat en hebben zich volledig aangepast aan de barre omstandigheden in de woestijn (O).

Twyfelfontein › Opuwo (circa 430 km)

Een lange afstand voor de boeg. Zorgt u voor genoeg water en benzine voor onderweg, want u zult niet veel faciliteiten meer tegenkomen. U gaat nu echt naar een stukje wildernis van Namibië, waar maar weinig toeristen komen. Het zal u dan ook vast niet verbazen dat juist hier de bijzondere stammen van Namibië nog op oorspronkelijke wijze leven (O).

Opuwo/Kaokoland

U kunt een van de Himba-dorpjes bezoeken (facultatief) om de levenswijze van deze stam te ontdekken. De Himba-vrouwen smeren zich in met rode klei en zijn daardoor gemakkelijk te onderscheiden van andere Afrikaanse stammen zoals de Herero en de Tjimba, welke overigens vreedzaam naast elkaar leven. Vergeet u een bezoekje aan de Epupa Falls niet, want het water dat hier via verschillende wegen naar beneden dendert is een grandioos schouwspel (O).

Opuwo › Etosha National Park (circa 512 km)

Het is even doorrijden vandaag, dus wij adviseren u om vroeg te vertrekken. Met een beetje geluk kunt u in de middag mee op uw eerste game drive (facultatief). De Toshari Inn Lodge (middenklasse) ligt ten zuiden van Etosha net buiten het park. De Ongava Lodge (eersteklasse) is gelegen in het privé-wildreservaat Ongava Game Reserve, grenzend aan Zuid-Etosha. Voor de Little Ongava Lodge (deluxe) is de ligging hetzelfde, echter is deze lodge nog luxer met slechts drie ruime suites, elk met een eigen 'plunge pool' en zicht op de waterdrinkplaats voor het wild (O).

Etosha National Park

Een 'gratis' game drive door het Etosha National Park vandaag, want u reist van Zuid- naar Oost-Etosha voor uw volgende twee overnachtingen. Ongetwijfeld dat u wilde dieren gaat zien (O,D).

Etosha National Park

U wordt wakker in de Mokuti Lodge als u gekozen heeft voor de middenklasse of eersteklasse accommodatie, net twee kilometer buiten de grens van Oost-Etosha gelegen. Wilt u echt een keer totaal iets anders? Dan slaapt u in Onkoshi Camp (deluxe) in Oost-Etosha, een prachtig camp gebouwd op palen met een fantastisch uitzicht over Etosha. Waar u ook verblijft, vandaag gaat u op zoek naar zoveel mogelijk Afrikaanse dieren (facultatief) (O,D).

Etosha N.P. › Waterberg (circa 450 km)

Vertrek richting het Waterberg Plateau National Park. Een opmerkelijk gebied, want de omgeving is redelijk vlak en dit plateau stijgt er met zo'n 200 meter hoog bovenuit. Vanwege een wildlife-project dat ooit is opgestart, leven hier onder andere de zeldzame witte neushoorns (O).

Waterberg › Windhoek (circa 295 km)

Tijd om terug te keren naar Windhoek. Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht kunt u nog een kort bezoek brengen aan Windhoek. Op de luchthaven levert u de huurauto in. Het kan nog wel even duren voor u echt beseft wat deze reis u allemaal gebracht heeft (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • U heeft een Meet & Greet bij aankomst, waar u een op maat gemaakte routebeschrijving ontvangt
 • De aangegeven afstanden zijn globaal en exclusief het aantal te rijden kilometers naar bezienswaardigheden
 • Entreegelden voor de parken zijn niet inbegrepen en dienen ter plaatse worden betaald, ook indien u in het park verblijft
 • U kunt deze reis geheel naar wens laten aanpassen. Neemt u contact met ons op voor de mogelijkheden.

Beleef meer

 • Wat denkt u van een verlenging in Victoria Falls na uw prachtige reis door Namibië?
 • Op de heenreis kunt u een stopover maken in Johannesburg en eventueel een fietsexcursie maken door Soweto of een bezoek aan het Apartheidmuseum brengen.
 • Maak een ballonvaart excursie over de Sossusvlei. Vraag ons naar de prijzen en voorwaarden.

Deelnemers

Minimaal 2.
Naar keuze in middenklasse, eersteklasse of deluxe accommodaties.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Maaltijden

Maaltijden volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner). Inbegrepen bij middenklasse accommodaties: 17 x ontbijt, 2 x diner. Inbegrepen bij eersteklasse accommodaties: 17 x ontbijt, 9 x diner. Inbegrepen bij deluxe accommodaties: 17 x ontbijt, 8 x diner.

Vervoer

Per huurauto.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak
 
please chat with me