• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

→ Bijzondere koningssteden

→ Woestijntocht

→ Indrukwekkende Kasbah

Tenzing Travel Nederlandse Groepsreis

Mysterieus Marokko

14-daagse nederlandse groepsreis

Vertrekdatum: 22 mei 2017
Een uitgebreide groepsreis door Marokko begeleid door onze ervaren reisleider Gerard Korsten.
Vanaf € 2385,-   per persoon, in een tweepersoonskamer Offerte Alle informatie ↓
Impressies
Reisinformatie

Vertrekdatum: 22 mei 2017
Een uitgebreide groepsreis door Marokko begeleid door onze ervaren reisleider Gerard Korsten.

Reisleiding

De groepsreis wordt begeleid door Gerard Korsten, onze ervaren Nederlandse reisleider.

Reisnaam:
Mysterieus Marokko
Reistype:
14-daagse nederlandse groepsreis
Kenmerken:
Nederlandstalige groepsreis
Reiscode:
Prijsinfo:
v.a. € 2385,- per persoon, in een tweepersoonskamer
€ 310,- toeslag voor een éénpersoonskamer
Offerte aanvragen
Of heeft u nog vragen?
Tel: 020 - 398 93 98 | E-mail ons | Bezoek onze Travel Shop

Inbegrepen

-    vliegreis Amsterdam-Casablanca per Transavia
-    vliegreis Marrakech-Amsterdam per Transavia
-    luchthaven- en veiligheidsbelastingen, brandstofheffing
-    1 stuk handbagage (max. 10 kg) per persoon op de vluchten
-    vervoer per airconditioned touringcar
-    13 overnachtingen middenklasse hotels, o.b.v. logies/ ontbijt
-    excursies en entreegelden conform programma
-    Nederlandstalige reisbegeleiding van Tenzing Travel
-    lokale belastingen
-    uitgebreide reisbescheiden
-    reserveringskosten

Niet inbegrepen

-    eventuele toekomstige brandstoftoeslagen op het lokaal vervoer
-    eventuele ruimbagage, € 50,- per stuk (maximaal 25 kg) retour
-    lunches en diners
-    eventuele optionele excursies en/of entreegelden
-    fooien
-    uitgaven van persoonlijke aard
-    verzekeringen
-    verplichte bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per 9 personen

Maaltijden

Logies/ontbijt

Vervoer

Vervoer conform programma per airconditioned touringcar, exclusief voor dit gezelschap en onder begeleiding van een lokale, Engelstalige gids

Excursiemogelijkheden

De genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen.

Deelnemers

Om deze reis door te laten gaan is een minimum aantal van 10 deelnemers nodig. Uiterlijk 20 maart zal bekend worden gemaakt of dit aantal is bereikt en de reis definitief doorgang zal kunnen vinden. Indien het minimum aantal deelnemers eerder wordt bereikt, dan worden de deelnemers uiteraard meteen geïnformeerd.
Het maximaal aantal deelnemers voor deze reis is 15.
NB: Tenzing Travel behoudt zich het recht voor om de reis in bepaalde gevallen ook doorgang te laten vinden met een lager aantal deelnemers


Amsterdam → Casablanca

22 mei 2017

Vertrek vanaf Amsterdam voor de vliegreis per Transavia naar Casablanca. Na aankomst ontvangst door onze vertegenwoordiging ter plaatse en transfer naar het Moroccon House Hotel. Casablanca ligt in het westen van Marokko. Het is de grootste stad en belangrijkste haven van het land. De stad telt bijna 3 miljoen inwoners. In het Arabisch heet de stad ‘Dar el-Beïda’ wat ‘het witte huis’ betekent. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn onder meer de United Nations Place (dat wordt gezien als het middelpunt van de stad), de Mohammed V Square (gelegen rondom een fontein in het hart van de stad en omgeven door prachtige voorbeelden van de Franse koloniale architectuur), het Royal Palace, de Anfa wijk (de oudste residentiele wijk van de stad), de Hassan II moskee (een van de fraaiste exemplaren van islamitische architectuur en na Mekka tevens het grootste religieuze bouwwerk ter wereld) en de Ain Dain wijk langs de kust (een zeer kosmopolitisch stadsdeel met bars, restaurants en zwembaden waar de elite van Casablanca komt om te relaxen).

Casablanca → Rabat

23 mei 2017

Vanochtend neemt u een kijkje bij de de Hassan II moskee, een van de fraaiste exemplaren van islamitische architectuur en na Mekka tevens het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Vervolgens verlaat u Casablanca en rijdt u naar Rabat. Rabat is de vierde koningsstad en de tegenwoordige hoofdstad van Marokko. De stad telt ongeveer 560.000 inwoners en is daarmee, na Casablanca, de op één na grootste van Marokko. Hoewel de stad uiterst modern aandoet en een kleine medina (oud stadsdeel) heeft, is ze een kleine 1000 jaar oud: Rabat werd rond 1150 gesticht door Abdel-Moumen, de eerste heerser van de Almohaden-dynastie. In de 12e en 13e eeuw was Rabat de residentie, maar daarna werd de stad minder belangrijk. Koning Mohammed V ligt er begraven (in een indrukwekkend mausoleum dat ook door niet-moslims bezocht kan worden), evenals zijn zoon Hassan II. Opvallend in Rabat is de Hassantoren, die deel uitmaakt van de nooit voltooide moskee van de Almohadenvorst Yakoub el-Mansour. Na aankomst maakt u kennis met de stad tijdens een stadsrondrit. Het verblijf is in Hotel Helnan Chella.

Rabat → Chefchaouen

24 mei 2017

Vandaag zet u koers naar de schilderachtige plaats Chefchaouen, bekend om de blauwe huizen, beslist een van de hoogtepunten van de reis. De heilige stad ligt aan de voet van de Jebel Kelaa berg. Er zijn mooie pleinen en veel kleine, bochtige straatjes om in te verdwalen. Het lijkt of de tijd hier heeft stilgestaan… U verblijft de komende 2 nachten in Hotel Madrid.

Chefchaouen

25 mei 2017

Een hele dag ter vrije besteding om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Ga op een terrasje zitten onder de bomen en laat het leven van deze serene plaats aan u voorbijgaan of vergezel de reisleider op een wandeling.

Chefchaouen → Fes

26 mei 2017

De rit van vandaag voert via een bergachtige weg met bossen en middeleeuwse dorpjes naar de oudste koningsstad van het land: Fes. Fes was de hoofdstad van Marokko totdat de Fransen kwamen en Rabat het bestuurscentrum maakten. De kleur van de stad is kobaltblauw. Dat is duidelijk te zien aan een van de toegangspoorten tot de stad, de Bab Boujeloud. De buitenkant heeft een helderblauwe kleur, de binnenkant is groen, de kleur van de islam. Fes heeft ook zijn naam gegeven aan een typisch rond en rood hoofddeksel met een kwastje. De karmozijnrode kleurstof voor het hoedje wordt dan ook hier geproduceerd. Het verblijf is hier 2 nachten in Hotel Splendid.

Fes

27 mei 2017

Deze dag staat in het teken van een stadsexcursie waarbij u uitgebreid kennismaakt met de stad. U komt onder andere langs het Royal Palace, een paleis dat omgeven wordt door prachtige tuinen, moskeeën en een school waar de koran wordt bestudeerd. Vervolgens gaat u naar het Medersa Bou Inania, ook wel het wonder van de Marinid architectuur genoemd. Bou Inania is afgeleid van de eerste sultan wiens naam Abou Inan is. Het Medersa fungeerde zowel educatief als gemeenschappelijk. Ook neemt u een kijkje bij de Place Nejjarine, de Karaouiyne moskee en het mausoleum van Moulay Idriss.

Fes → Midelt

28 mei 2017

Vandaag rijdt u door het midden-Atlas gebergte naar Midelt. Midelt ligt op een hoogvlakte, temidden van een agrarisch gebied. Behalve de landbouw is hier ook de mijnbouw voor verschillende mineralen van economisch belang. U verblijft hier in Hotel Taddert.

Midelt →  Merzouga

29 mei 2017

Het kompas staat vandaag gericht op Merzouga, een dorp aan de rand van het Erg Chebbi woestijnengebied. U maakt per 4WD een excursie door de woestijn en verblijft in Auberge le Dunes D’Or in Merzouga.

Merzouga → Ait Ben Haddou

30 mei 2017

Vandaag rijdt u via de Todra Gorge en Ouarzazate naar Ait Ben Haddou, een uit leem opgetrokken dorpje in de hoge Atlas. Hier bevindt zich de uit de 11e eeuw daterende Ait Ben Haddou Kasbah, prijkend op de Werelderfgoed lijst van UNESCO. De kasbah’s zijn de verdedigbare onderdelen van een medina, versterkt door muren met hoektorens met daartussen smalle stegen. Deze beschermden de inwoners van de streek tegen woestijnrovers, vijandige legers en plunderaars. De filmindustrie heeft ervoor gezorgd dat Ait Ben Haddou een geliefde bezienswaardigheid is geworden voor toeristen. De stad fungeerde als decor in tientallen films, van Westerns tot Bijbelse drama’s. De overnachting is in Hotel La Kasbah.

Air Ben Haddou → Marrakech

31 mei 2017

De bestemming van vandaag is de bekende stad Marrakech. Marrakech dateert uit het jaar 1070 en heeft dan ook vele historische bouwwerken, zoals de Koutobia Mosque (zuster toren van de Giralda in Sevilla) met de in het oog springende minaret die symbolisch is voor de stad; de Saadian Tombs, het mausoleum van de 16e eeuwse dynastie met het schitterende, uit houtsnijwerk vervaardigde plafond; het in de 19e eeuw gebouwde Bahia Palace waar regelmatig de gasten van het koninklijk huis van Marokko verblijven. Het paleis is gelegen in prachtige tuinen met onder andere sinaasappel- en jasmijnbomen. Verder is het leuk wandelen door de Soukhs van Marrakech. Deze soukhs zijn zonder twijfel de meest kleurrijke en levendige van Afrika. Hier vindt u allerlei handel en waar zoals edelsmeden, ververs, schoenmakers, kruiden en stoffen. Ook het beroemde Djemaa El Fna plein is een bezoekje waard, een populaire plek waar tegen het eind van de middag allerlei straat entertainment wordt geboden, zoals voordrachten, slangenbezweerders en dansers. U neemt voor de komende 2 nachten uw intrek in Hotel Gommasine.

Marrakech

1 juni 2017

Vanochtend staat een stadsrondrit op het programma waarbij de belangrijkste bezienswaardigheden de revue passeren. De middag is ter vrije besteding.

Marrakech → Agadir

2 juni 2017

Het laatste traject van de rondreis voert naar Agadir. Agadir heeft gemiddeld maar liefst 300 dagen zon per jaar, waardoor het heerlijk toeven is op het lange, brede zandstrand. In 1960 werd het oude Agadir verwoest door een aardbeving, waarna de nieuwe stad een aantal kilometer zuidelijker weer is opgebouwd. Nu is het een moderne, internationale badplaats met een druk toeristisch centrum. Langs het strand treft u verschillende luxueuze hotels en een drukke boulevard aan. Op de boulevard zijn veel gezellige cafés en restaurants waar tot aan het eind van de middag veel bedrijvigheid is. In het centrum van Agadir treft u veel witte gebouwen, mooie parken en souvenirwinkeltjes. ’s Avonds kunt u terecht in de vele bars en nachtclubs, waarvan er vele pas na middernacht sluiten. Ook buiten de stad valt er voldoende te beleven: Aan de rand van het centrum vindt u de Soek El Ahad. De Soek is een overdekt centrum dat onderverdeeld is in de verschillende ambachten. Zo vindt u er een gedeelte met juweliers, met tapijten, aardewerk, kleding, groente/fruit en kruiden. Daarnaast zijn er in Agadir en omgeving ook veel sporten te beoefenen, zoals paardrijden, watersporten, tennissen op een van de 50 tennisbanen of golven op de Golf Du Soleil met maar liefst 27 holes! U verblijft de laatste 2 nachten van de reis in de Agadir Beach Club.

Agadir

3 juni 2017

Deze dag is ter vrije besteding om heerlijk te relaxen aan het strand of bij het zwembad van het hotel of de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

Agadir → Marrakech → Amsterdam

4 juni 2017

De ochtend is nog ter vrije besteding. Dan volgt de transfer naar de luchthaven van Marrakech voor de vlucht per Transavia naar Amsterdam. (Aankomst net na middernacht op 5 juni).

Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

Excuses voor het ongemak.

Inbegrepen

-    vliegreis Amsterdam-Casablanca per Transavia
-    vliegreis Marrakech-Amsterdam per Transavia
-    luchthaven- en veiligheidsbelastingen, brandstofheffing
-    1 stuk handbagage (max. 10 kg) per persoon op de vluchten
-    vervoer per airconditioned touringcar
-    13 overnachtingen middenklasse hotels, o.b.v. logies/ ontbijt
-    excursies en entreegelden conform programma
-    Nederlandstalige reisbegeleiding van Tenzing Travel
-    lokale belastingen
-    uitgebreide reisbescheiden
-    reserveringskosten

Niet inbegrepen

-    eventuele toekomstige brandstoftoeslagen op het lokaal vervoer
-    eventuele ruimbagage, € 50,- per stuk (maximaal 25 kg) retour
-    lunches en diners
-    eventuele optionele excursies en/of entreegelden
-    fooien
-    uitgaven van persoonlijke aard
-    verzekeringen
-    verplichte bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per 9 personenDominicus reisgidsen gratis bij boeking Tenzing TravelDominicus reisgidsen gratis bij boeking Tenzing Travel


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak