• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Tanzania in Style

8-daagse individuele reis met gids/chauffeur

Voor fijnproevers en liefhebbers van safari’s bieden wij een zeldzaam mooie reis door Tanzania aan naar de uithoeken van de Serengeti, de Ngorongoro-krater en het Selous Game Reserve. Deze reis is een combinatie van ‘s werelds meest ongerepte natuurgebieden, ... lees verder ↓


Highlights

 • Kleinschalige, goede accommodaties
 • Game drives in de Serengeti en Ngorongoro
 • Selous Game Reserve-safari's, ook per boot en te voet
 • Binnenlandse vluchten per sportvliegtuig
INDICATIEPRIJS vanaf € 5000,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Cheeta, Tanzania
 • Ngorongoro-krater
 • Migratie in Serengeti National Park
 • Mount Kilimanjaro
 • Lokale bevolking, Ngorongoro National Park
Cheeta, Tanzania Ngorongoro-krater Migratie in Serengeti National Park Mount Kilimanjaro Lokale bevolking, Ngorongoro National ParkImpressies

Cheeta, Tanzania
Ngorongoro-krater
Migratie in Serengeti National Park
Mount Kilimanjaro
Lokale bevolking, Ngorongoro National Park


Reisinformatie


Voor fijnproevers en liefhebbers van safari’s bieden wij een zeldzaam mooie reis door Tanzania aan naar de uithoeken van de Serengeti, de Ngorongoro-krater en het Selous Game Reserve. Deze reis is een combinatie van ‘s werelds meest ongerepte natuurgebieden, rustiek gelegen accommodaties van hoge kwaliteit en gevarieerde safari-activiteiten. U maakt game drives, wandelsafari’s en boottochten. De gidsen kennen de gebieden op hun duimpje en zullen u een goed inzicht geven in de overweldigende flora en fauna die u in Tanzania aantreft. Tussen de verschillende bestemmingen reist u met sportvliegtuigjes. Deze reis kan verlengd worden in bijvoorbeeld Ras Kutani, Zanzibar of bij Mombasa.
Tanzania in Style Tanzania in StyleDag tot dag

Aankomst Kilimanjaro

Na aankomst wordt u welkom geheten door onze vertegenwoordiger en naar de Arusha Coffee Lodge gebracht. Deze uitstekende kleinschalige lodge ligt op een koffieplantage en heeft uitzicht op Mount Meru, de op één na hoogste berg van Tanzania.

Kilimanjaro › Serengeti N.P.

Na het ontbijt vliegt u naar de airstrip van Lobo. Met het safarivoertuig gaat u naar het Serengeti Migration Camp, waar u de komende twee nachten logeert in de exclusieve safaritenten met faciliteiten. Het kamp is tussen de rotsen gebouwd aan de oever van de Grumeti-rivier en bestaat uit slechts 20 luxe tenten. In de namiddag, wanneer de zon wat minder fel is, gaat u op verkenning uit en op zoek naar de 'Big Five' in het uitgestrekte savannelandschap (O,L,D).

Serengeti National Park

Deze dag kunt u volop genieten van de gevarieerde flora en fauna van de Serengeti. Als u hier in juli of augustus bent, staat uw verblijf in het teken van de grote migratie van circa 1,5 miljoen gnoes en zebra’s die de Grumeti-rivier oversteken. De Serengeti is het hele jaar bewoond door een grote leeuwenpopulatie, buffels, zebra's, gnoes en tal van andere dieren. Ook voor vogelliefhebbers is de Serengeti een lustoord. De grote getale wild, in het decor van het glooiende landschap en de prachtige luchten, zullen u nog lang bijblijven (O,L,D).

Serengeti N.P. › Ngorongoro Conservation Area

Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar de airstrip, vanwaar u naar Manyara vliegt. Daar vandaan bereikt u de Ngorongoro Conservation Area. U verblijft twee nachten in de sfeervolle The Manor at Ngorongoro die nabij de ingang van de Ngorongoro Conservation Area ligt. De lodge met 20 luxe cottages is gebouwd in de elegante stijl van een Kaap-Hollands landgoed (O,L,D).

Ngorongoro Conservation Area

In de ochtend bezoekt u de krater en bent u getuige van het ontwaken van de natuur. Dit fascinerende natuurwonder heeft wanden van 600 tot 700 meter hoog en een diameter van 19 kilometer. In dit gebied leven circa 30.000 dieren, variërend van gazellen, leeuwen, olifanten, buffels, zebra’s, gnoes, neushoorns tot flamingo’s, teveel om op te noemen. Onderweg gebruikt u een picknicklunch. U arriveert in de late middag terug bij de lodge waar u heerlijk kunt relaxen (O,picknicklunch,D).

Ngorongoro Conservation Area › Selous Game Reserve

U vervolgt uw reis naar een ander en minder bezocht deel van Tanzania. U wordt naar de airstrip van Manyara gereden vanwaar u naar Arusha vliegt, waar u overstapt en doorvliegt naar Selous. Het landschap is ruig, verlaten en waterrijk. Het heeft een oppervlak van twee keer België. Er leven grote aantallen olifanten, buffels en antilopensoorten, maar ook duizenden krokodillen en nijlpaarden. Door de aanwezigheid van zoveel prooidieren is het roofwild hier rijk vertegenwoordigd. Selous is een paradijs voor de vogelliefhebber. U verblijft in het Selous Riverside Camp, een lodge met een eenvoudigere uitstraling dan de camps in de noordelijke parken (middenklasse) of het Selous Serena Camp wanneer u voor de eersteklasse variant van deze reis kiest (O,L,D).

Selous Game Reserve

Vandaag worden er diverse activiteiten georganiseerd. U kunt een game drive maken, een boottocht maken over de machtige Rufiji-rivier of deelnemen aan een wandelsafari door de 'bush'. De ongerepte natuur blijft overweldigend. Verder is er de mogelijkheid om per safarivoertuig een game drive over de met acacia-bomen begroeide savannes van Selous te maken (O,L,D).

Selous Game Reserve › Dar es Salaam

's Ochtends maakt u een laatste game drive of wandelsafari door het reservaat. Na het ontbijt wordt u naar de airstrip gebracht en neemt u afscheid van de 'bush'. Vervolgens vliegt u naar Dar es Salaam waar de reis eindigt (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • De safari-activiteiten bij de lodges en tentenkampen worden uitgevoerd in 4-WD voertuigen en zijn in het gezelschap van andere gasten
 • In de periode 15.3.2018 - 31.5.2018 is het Selous Game Reserve gesloten, deze reis wordt dan ook niet uitgevoerd
 • U heeft tijdens de safari's gegarandeerde raamplaatsen.

Reisleiding

(Wisselende) Engelssprekende gidsen.

Beleef meer

 • Deze reis kan vooraf gecombineerd worden met de 8-daagse reis Kenya In Style. Vraagt u ons hiernaar.
 • In Serengeti kunt u vooraf een ballonexcursie bijboeken. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 • Deze reis kan op maat gemaakt worden met bijvoorbeeld Ruaha inbegrepen in de reis.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.

Insiders Tip

De Masai is een heel herkenbare stam door hun uiterlijk, levenswijzen en karakteristieke rode klederdracht. Ze leven in het noordelijke deel van Tanzania.

Manon Louw - Reisspecialiste Afrika

Verlenging

Wilt u langer verblijven? U kunt voor, tijdens en na de reis overnachtingen bijboeken. Denkt u bijvoorbeeld aan het 3-daags aansluitarrangement met twee nachten in Ras Kutani, dat prachtig gelegen is aan de Indische Oceaan op ongeveer 35 kilometer ten zuiden van Dar es Salaam. Een ideale, heerlijke plek om uit te rusten na een safari. Er zijn nog geen twintig cottages en suites, ruim ingericht en met een veranda waar een traditioneel bed staat. Er zijn ook hangmatten aanwezig. Vanzelfsprekend heeft u een mooi uitzicht over de oceaan. Er is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen dat geheel in harmonie is met de omgeving. De suites liggen verder van het centrale deel, in het tropische bos. Overdag kunt u luieren, wandeltochten maken door de natuur of over het strand, paardrijden en diepzeevissen. Ook kunt u onder begeleiding dorpjes in de omgeving bezoeken, waar u een goed beeld krijgt van de levenswijze van de lokale bevolking. De vluchten van en naar Dar es Salaam zijn inbegrepen en uiteraard kunt u langer blijven indien u dat wenst. Dit is een heerlijke bestemming waar u lekker weg kunt dromen...

Deelnemers

Minimaal 2.
In luxe tenten (met eigen douche en toilet) afgewisseld met sfeervolle en kleinschalige lodges.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner).

Vervoer

Per sportvliegtuigje en 4-WD safarivoertuig.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me