• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

The Grand Southern Safari

11-daagse individuele reis met gids/chauffeur

Deze 11-daagse rondreis Tanzania combineert het Selous Game Reserve en het Ruaha National Park met elkaar. Twee unieke parken waar zowel het wildleven als het landschap u keer op keer zullen verbazen. U eindigt de reis in het zonovergoten Ras Kutani, waar u m ... lees verder ↓


Highlights

 • Selous Game Reserve
 • Ruaha National Park
 • Vervoer per klein sportvliegtuig
 • Strand in Dar Es Salaam
 • Perfecte combinatie van inspanning & ontspanning
vanaf € 6120,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Beach at Ras Kutani, Tanzania
 • Cheeta's
 • Ras Kutani
 • Leeuw
Beach at Ras Kutani, Tanzania Cheeta's Ras Kutani LeeuwImpressies


Beach at Ras Kutani, Tanzania
Cheeta's
Ras Kutani
Leeuw


Reisinformatie


Deze 11-daagse rondreis Tanzania combineert het Selous Game Reserve en het Ruaha National Park met elkaar. Twee unieke parken waar zowel het wildleven als het landschap u keer op keer zullen verbazen. U eindigt de reis in het zonovergoten Ras Kutani, waar u met de voetjes omhoog en een koel drankje in de hand de indrukken van deze reis kunt verwerken.Dag tot dag

Dar Es Salaam › Selous Game Reserve

De reis begint met een binnenlandse vlucht van Dar Es Salaam naar de airstrip van Siwandu. Bij aankomst wordt u opgewacht door de chauffeur van het kamp waar u de komende drie nachten zult verblijven. De rit naar uw accommodatie is al meer dan de moeite waard dankzij het mooie landschap en wie weet spot u nu al wat wildleven! Na aankomst in het kamp heeft u even de tijd om bij te komen voordat u na de lunch deelneemt aan een activiteit in het Selous Game Reserve. Na de middagactiviteit keert u terug naar het kamp voor het diner waarna u de rest van de avond naar eigen wens kunt invullen (L,D).

Selous Game Reserve

Dag twee en drie staan geheel in het teken van het Selous Game Reserve. In internationaal gezelschap gaat u er zowel 's ochtends als 's middags op uit voor diverse activiteiten als game drives, game walks en bootsafari's. Het Selous Game Reserve is het oudste en grootste beschermde natuurgebied in Afrika, maar is ondanks dat nog steeds een unieke en ongerepte safaribestemming. Het onaangetaste landschap met glinsterende rivieren, moerassen, kloven, bossen en savannes is door de eeuwen heen nauwelijks veranderd. Het park herbergt meer dan de helft van de Tanzaniaanse olifanten die hun leefomgeving delen met onder andere buffels, hyena's, krokodillen, giraffen en luipaarden (O,L,D).

Selous Game Reserve › Ruaha National Park

Na het ontbijt wordt u (eventueel samen met andere gasten) naar de airstrip van Siwandu gebracht vanwaar u per binnenlandse vlucht naar de airstrip van Jongomero reist. Hier wordt u opgehaald en naar uw kamp in het Ruaha National Park gebracht. U kunt uw ogen tijdens deze transfer al goed de kost geven! Bij aankomst in uw accommodatie heeft u tot aan de lunch wat tijd voor ontspanning. 's Middags is het tijd voor de eerste game drive in het indrukwekkende Ruaha National Park. Dit gebied wordt dankzij de ligging in het zuiden minder druk bezocht dan de parken in het noorden. Na afloop van de game drive keert u terug naar het kamp voor het diner, waarna u de rest van de avond vrij te besteden heeft (O,L,D).

Ruaha National Park

Op dag vijf en zes zult u het Ruaha National Park uitgebreid gaan verkennen. Zowel in de ochtend als in de middag heeft u een game drive met de kans geweldig mooie dieren als olifanten, luipaarden en impala's te spotten. Het Ruaha National Park is een van Tanzania's bekendste wildparken en heeft naast de vele soorten wilde dieren tevens een fascinerend landschap. U zult ogen te kort komen tijdens deze twee dagen. Vergeet uw camera niet (O,L,D)!

Ruaha National Park › Dar Es Salaam › Ras Kutani

Op weg naar de airstrip van Jongomero heeft u een laatste kans om nog wat wildleven te spotten. Per binnenlandse vlucht reist u terug naar Dar Es Salaam waar u na aankomst naar uw accommodatie in Ras Kutani wordt gebracht. De beentjes omhoog en de indrukken van de afgelopen dagen even laten bezinken. Het wordt genieten tijdens uw verblijf in deze kleinschalige lodge aan de Indische Oceaan (O,L,D)!

Ras Kutani

De komende drie dagen brengt u door in en om Ras Kutani, een accommodatie die uitermate geschikt is voor liefhebbers van rust. Geen vermaak, lokale dansen, tennis- en golfbanen, maar een klein zwembad en een nauwelijks bezocht strand omlijst door schitterende natuur. Vanaf het strand kunt u gaan snorkelen bij een oud scheepswrak of trekt u erop uit per kajak in de lagune. Ras Kutani is een droomplek voor vogelliefhebbers; er komen meer dan 130 vogelsoorten voor. Daarnaast maakt u kans om andere dieren te zien als diverse apensoorten en de civetkat. Een idyllisch plekje (O,L,D)!

Ras Kutani › Dar Es Salaam

Vandaag is de laatste dag van deze reis vol indrukken en zonovergoten strand. Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Dar Es Salaam gebracht. Hier eindigt de reis (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • I.v.m. het regenseizoen is deze reis niet mogelijk in de periode van 11 maart t/m 31 mei
 • Kinderen die deelnemen aan deze reis dienen zes jaar of ouder te zijn
 • De games drives en sommige transfers tijdens de reis vinden plaats in internationaal gezelschap
 • Vanuit Jongomero Camp vinden van eind juni t/m half december tevens game walks plaats. Deze excursies zijn facultatief en ter plaatse bij te boeken.

Reisleiding

Engelssprekende gids/chauffeur.

Beleef meer

De reis ergens anders eindigen? Er zijn vele opties! We adviseren u graag.

Excursiemogelijkheden

Genoemde activiteiten en game drives zijn inbegrepen en vinden plaats in internationaal groepsverband.

Deelnemers

Minimaal 2.
Verblijf in deluxe accommodaties.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.
Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner).

Vervoer

Vervoer per (klein) vliegtuig en 4-WD safarivoertuig.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me