• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Experience South Africa & Namibia

18-daagse autoreis per 4-wd

Deze rondreis combineert het onbekende Zuid-Afrika met het zuidelijke Namibië. U rijdt vanaf Kaapstad naar de grens met Namibië waar u het imposante Fish River Canyon bezoekt. Via Sossusvlei en zijn prachtige natuur en duinlandschappen gaat u via Swakopmun ... lees verder ↓Highlights

 • Namaqualand
 • Fish River Canyon
 • Sossusvlei
 • Swakopmund en Windhoek
 • Kalahari en Upington
 • Calvinia en Cederbergen
+
INDICATIEPRIJS vanaf € 1350,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Sossusvlei
 • Solitaire
Sossusvlei SolitaireImpressies
Sossusvlei
Solitaire


Reisinformatie


Deze rondreis combineert het onbekende Zuid-Afrika met het zuidelijke Namibië. U rijdt vanaf Kaapstad naar de grens met Namibië waar u het imposante Fish River Canyon bezoekt. Via Sossusvlei en zijn prachtige natuur en duinlandschappen gaat u via Swakopmund door naar Windhoek om zo weer naar het zuiden af te zakken weer terug Zuid-Afrika in. U rijdt lange afstanden door afgelegen gebieden en ruige landschappen waar de mens nog nauwelijks zijn stempel op heeft weten te drukken. Een reis door onmetelijke gebieden van twee prachtige landen.

Experience South Africa & Namibia Experience South Africa & NamibiaDag tot dag

Kaapstad › Lamberts Bay (circa 261 km)

Vandaag haalt u uw auto van de verhuurmaatschappij op bij de luchthaven van Kaapstad en vertrekt u naar uw eerste bestemming van deze mooie reis: Lamberts Bay, een klein vissersdorp in de West Kaap. Lamberts Bay wordt ook wel de 'Diamant van de Westkust' genoemd om zijn witte stranden en gematigd klimaat.

Lamberts Bay › Springbok (circa 395 km)

U rijdt door het Namaqualand, waar in augustus en september alle bloemen en planten in bloei staan; wat een kleurrijk schouwspel. U verblijft in Naries Namakwa Retreat net buiten Springbok, een romantische 'hideaway' op de rand van Spektakelberg tussen Springbok en Kleinzee. Een unieke beleving in een spectaculaire omgeving (O).

Springbok › Fish River Canyon (Namibië) (circa 290 km)

Vandaag vroeg uit de veren voor een lange reisdag, u gaat de grens over naar Namibië bij Vioolsdrif. Deze formaliteiten kunnen soms wat langer duren. U rijdt verder naar Ai Ais nabij Fish River Canyon, een van de langste canyons ter wereld (O).

Fish River Canyon (circa 80 km)

Vandaag rijdt u verder naar een andere locatie bij de Fish River Canyon waar u de komende twee nachten verblijft. Opvallend is de stilte bij zo'n machtig natuurwonder. U heeft alle tijd om de canyon te bewonderen, massatoerisme kennen ze niet in Namibië. Een ideale plek om te wandelen (O).

Fish River Canyon › Aus (circa 260 km)

In de ochtend rijdt u richting Aus, wat grenst aan het Namib-Naukluftpark. Hier heeft u de mogelijkheid om wilde woestijnpaarden te zien (O).

Aus › Sossusvlei (circa 346 km)

U reist naar de Sossusvlei met zijn intens rode duinen, hetgeen dat Namibië zo bijzonder en eigen maakt. Uw accommodatie, Desert Quiver Camp, ligt net buiten de entree van het park: Sesriem. Vroeg op want u wilt niets missen van de prachtige zonsopkomst die u tegemoet komt bij het binnenrijden van het park. U kunt zelfstandig door het park rijden of meegaan met een (facultatieve) excursie. Interessante hoogtepunten zijn de Dead Vlei en de veelbesproken Dune 45. U maakt hier ongetwijfeld fantastische foto's (O).

Sossusvlei › Swakopmund (circa 270 km)

Vandaag vervolgt u uw reis naar Swakopmund aan de kust van Namibië. Onderweg kunt u een stop maken bij Solitaire, een heel klein dorp dat bekend staat om haar heerlijke appeltaarten (O).

Swakopmund

Ga mee met een boottocht voor het spotten van dolfijnen en zeehonden, of kies voor een bezoek aan de grenzende woestijn en laat u verrassen door het bijzondere kleine leven wat zich afspeelt in de zandduinen tijdens de Living Desert excursie. Of wat dacht u van een 'scenic flight' over de Skeleton Coast? Een onherbergzaam gebied dat zich uitstrekt langs de kust. Alle excursies zijn facultatief (O).

Swakopmund › Windhoek (circa 362 km)

U rijdt weer het binnenland in door dorpjes als Usakos en Karibib voor u aankomt in de hoofdstad Windhoek (O).

Windhoek › Kalahari (circa 280 km)

Na het ontbijt rijdt u richting Rehoboth, waar vele nakomelingen van Nederlanders van de Kaap-kolonie en vrouwen van de inlandse Afrikaanse stammen leven, ook wel de Rehoboth Basters genoemd. De rode zandvlaktes doemen al snel op aan de horizon. U bent aangekomen in de Kalahari waar u twee nachten verblijft in het Kalahari Anib Lodge. U kunt facultatieve excursies maken door de woestijn (O).

Kalahari › Keetmanshoop (circa 232 km)

Vandaag rijdt u weer verder naar het zuiden, op weg naar Keetmanshoop. U kunt vandaag het Quiver Tree Forest bezoeken. Hier staan Kokerbomen van soms meer dan 200 jaar oud en via paden kunt u een route lopen waar u een mooi beeld krijgt van het woud. De Giants Playground ligt er in de buurt en staat bekend om zijn bizarre rotsformaties (O).

Keetmanshoop › Aroab-grens (circa 166 km)

U reist verder naar de grensplaats met Zuid-Afrika. Uw laatste nacht in Namibië is aangebroken (O).

Aroab › Upington (Zuid-Afrika) (circa 300 km)

U steekt vandaag de grens weer over met Zuid-Afrika bij Rietfontein en rijdt via Ashkam een mooie route naar Upington. Deze weg gaat dwars door de woestenij van de Kalahari en geeft een surrealistisch beeld van de omgeving (O).

Upington › Calvinia (circa 413 km)

Vandaag vroeg uit de veren voor een lange reisdag dwars door het binnenland van de Noord Kaap. Calvinia ligt aan de voet van de Hantamsberg en ten noorden van Calvinia ligt het Akkerendam Nature Reserve waar u een mooie wandeling kunt maken (O).

Calvinia › Kaapstad (circa 422 km)

Een lange reisdag langs de machtige Cederbergen en wijngebieden van Paarl en Franschhoek voordat u weer in Kaapstad aankomt. U levert uw auto in op de luchthaven van Kaapstad (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • Een 4-WD voertuig wordt sterk aangeraden voor deze autoreis
 • De excursies/activiteiten zoals genoemd in de beschrijving zijn facultatief en niet inbegrepen in de prijs
 • De aangegeven afstanden zijn globaal en exclusief het aantal te rijden kilometers naar bezienswaardigheden
 • Deze reis kan naar uw wensen worden aangepast. Vraag ons naar de vele mogelijkheden.

Beleef meer

 • Deze reis kan naar uw wensen aangepast worden. Vraag ons naar de vele mogelijkheden.
 • Een stopover op de terugreis op Mauritus in het Le Victoria Hotel, spreekt dit u aan? Dat kan bij ons. Vraag naar de voorwaarden en prijzen.
 • Een ballonexcursie bij Sossusvlei kunnen wij vooraf voor u regelen. Geef het aan ons door bij boeking.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies zijn facultatief en niet inbegrepen in de prijs. Uiteraard kunnen wij u van dienst zijn wanneer u dit wilt bijboeken.

Deelnemers

Minimaal 2 (volwassen) deelnemers.
Naar keuze verblijf in middenklasse of deluxe accommodaties.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, D=Diner).

Vervoer

Per 4-WD auto (sterk aangeraden), SUV of een 2-WD auto.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me