A taste of Antarctica

13-daagse expeditiereis

De ideale reis om kennis te maken met de Antarctica beleving. U heeft een volledige dag om te genieten van de indrukwekkende natuur, pinguïnkolonies te spotten en wie weet, met een beetje geluk, walvissen in het water te zien.


In de ochtend wakker worden vanuit je raam kijkend naar buiten en de mooiste ijsschotsen zien. Een fijner begin van de dag kan ik me niet wensen!

- reisspecialist Anouk Vial

Reisfoto's

Pinguins en zeehond op Antarctica

Pinguins en zeehond op Antarctica

Ocean Nova Cruise, Antarctica

Ocean Nova Cruise, Antarctica

Uitzicht vanaf cruiseboot op Antarctica

Uitzicht vanaf cruiseboot op Antarctica

Uitzicht tijdens sneeuwschoenwandeling op Antarctica

Uitzicht tijdens sneeuwschoenwandeling op Antarctica

Waggelende pinguins op Antarctica

Waggelende pinguins op Antarctica

In de spotlights

Zet voet aan land van Antarctica

De gezonde spanning die door je lijf stroomt als de zodiacs gereed worden gemaakt en je voor het eerst voet aan land gaat zetten op Antarctica. Voor velen een droom die werkelijkheid wordt. Daarna rustig op een grote rots gaan zitten te genieten van de enorme kolonie pinguïns die druk doende zijn. Dit moment is onvergetelijk en hoe mooi de foto's ook gaan zijn die u maakt, het gevoel van het moment om hierbij te zijn kan niet overtroffen worden.

In slaap vallen met uitzicht op Antarctica

Overnacht op het kleinschalige schip Ocean Nova. Met maximaal 67 medereizigers aan boord is de sfeer gemoedelijk. Word in de ochtend wakker met het zicht op Antarctica en zie de zon aan de horizon opkomen uit de stille oceaan. Een expeditie om nooit te vergeten.

Hoogtepunten
 • Krijg een korte indruk van het magische Antarctica
 • Antarctica reis met een prima prijs/kwaliteitverhouding
 • Ervaar de levendigheid van Buenos Aires
 • Spot pinguïn kolonies op Antarctica
 • Vergaap je aan de enorme ijsschotsen
 • Sluit de reis af met een lokaal wijntje in Santiago
+ +

Vanafprijs

€ 9.999 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
 • Ontspannen vlucht met KLM vanuit Amsterdam naar Argentinië/Chili.
 • 5-daagse cruise door Antarctica met het schip Ocean Nova
 • Binnenlandse vlucht met Aerolineas Argentinas van Buenos Aires naar Ushuaia
 • Binnenlandse vlucht met LAN van Punta Arens naar Santiago
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Wilt u heel graag Antarctica ervaren, maar heeft u niet het budget voor een uitgebreide reis naar de Zuidpool? Deze reis biedt de oplossing. Vanuit Ushuaia gaat u aan boord van het kleine schip Ocean Nova, waar maximaal 67 passagiers kunnen meevaren. Na een spannende tocht over de Drake Passage heeft u kort de tijd om Antartica te ervaren vanaf het schip. Denk u eens in: varen tussen ijsschotsen, langs ongerepte fjorden, pinguïns spotten in de natuurlijke habitat en genieten van een magistrale zonsondergang. Na dit fantastische avontuur vliegt u vanuit Antarctica terug naar het zuiden van Chili. Een unieke kennismaking met het zevende continent.

Dag 1

Amsterdam - Buenos Aires

Vandaag vliegt u comfortabel met KLM rechtstreeks naar Buenos Aires. De volgende ochtend komt u aan in de hoofdstad van Argentinië.

Dag 2

Aankomst Buenos Aires

Buenos Aires

Buenos Aires

Bij aankomst op de luchthaven zal onze lokale vertegenwoordiger u verwelkomen en naar uw hotel brengen voor twee overnachtingen in Buenos Aires.

U verblijft in Mine Boutique Hotel - Buenos Aires
Inclusief ontbijt
Dag 3

Vrije dagen Buenos Aires

Buenos Aires

Buenos Aires

Stap een dezer dagen op de fiets met een Nederlandssprekende gids en ontdek deze Zuid-Amerikaanse stad op een typisch Nederlandse manier. Tijdens deze excursie bezoekt u onder andere de kleurrijke wijk La Boca en de tangowijk San Telmo. Ga zelf op ontdekking in de hippe wijk Palermo Soho of dineer in een van de exclusieve restaurants in het moderne Puerto Madero. Flaneren kan op de brede boulevards van de wijk Recoleta. Bezoek in de avond tangovoorstelling; de professionele dansers laten u genieten van hun passievolle dans, begeleid met livemuziek. De show neemt u mee door de geschiedenis van de tango en ook een stukje folklore komt voorbij.

U verblijft in Mine Boutique Hotel - Buenos Aires
Inclusief ontbijt
Dag 4

Buenos Aires - Ushuaia

Uitzicht op Ushuaia

Uitzicht op Ushuaia

U vliegt vandaag naar Ushuaia en na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Verken het gezellige en compacte centrum van Ushuaia met souvenirwinkels, chocolade boetieks, outdoorwinkels, een markt en verschillende restaurants. Proef hier de lokale specialiteit 'king crab'. Naast het gezellige centrum en een interessant museum over de geschiedenis van de eerste pioniers in de stad, is het vooral de omgeving die reizigers trekt. Prachtig gelegen aan een baai, omgeven door de Andes met besneeuwde bergtoppen, maakt de stad tot een sprookjesachtig tafereel. Ushuaia wordt niet voor niets het einde van de wereld genoemd.

U verblijft in Los Cauquenes - Ushuaia
Inclusief ontbijt
Dag 5

Vertrek Ushuaia - Antarctica cruise

walvisstaart

walvisstaart

In de middag begint het Antarctica avontuur. Het schip ligt al op u te wachten in de haven van Ushuaia. Alle reizigers gaan in de middag aan boord en daarna begint de tocht over de bekende Beagle Channel richting Puerto Williams. Geniet van de prachtige omgeving voordat het schip koers zet naar de bekende ‘Drake Passage’.

U verblijft op Ocean Nova - Antarctica
Inclusief ontbijt, lunch en diner
Dag 6

Antarctica Ocean Nova Express cruise - Antarctica

Zeehond op de rotsen van Antarctica

Zeehond op de rotsen van Antarctica

Wordt wakker met een prachtig uitzicht op Cape Horn. Het meest zuidelijke punt van Chili. Indien het weer het toelaat wordt er een excursie gemaakt per zodiac naar dit ruige stukje land. Er zijn maar weinig mensen u voorgegaan om voet aan wal te zetten van Cape Horn. Na deze indrukwekkende excursie vaart het schip verder zuidwaarts. De wereldberoemde ‘Drake Passage’ zal gepasseerd moeten worden.
Let op: De ‘Drake Passage’ staat bekend als een van de ruigste stukken oceaan ter wereld. Afhankelijk van het weer kan het reuze meevallen, maar enorme golven en zeeziekte zijn ook zeker niet onbekend bij reizigers. Houdt u hier rekening mee. Wenst u de overtocht per vliegtuig te maken? Bekijk dan onze andere Antarctica reis, waarbij je per vliegtuig van en naar Antarctica reist.

U verblijft op Ocean Nova - Antarctica
Inclusief ontbijt, lunch en diner
Dag 7

Antarctica Ocean Nova Express cruise - Antarctica

Uitzicht vanaf cruiseboot op Antarctica

Uitzicht vanaf cruiseboot op Antarctica

De tocht vaart op open zee richting King George Island. Dit is het startpunt voor de verkenningstocht langs het vasteland van Antarctica. Onderweg worden er vele presentaties en educatieve programma’s aan boord gegeven door biologen en professionele Antarctica gidsen. Zo komt u al helemaal in de stemming, maar krijgt u vooral een veel beter beeld van het ‘onbekende 7de continent’. Een doel van de reis is natuurlijk om Antarctica zelf te ervaren, maar ook bewust te zijn hoe belangrijk dit continent is voor de aarde en hoe belangrijk het is om hier heel voorzichtig mee om te gaan. Met een beetje geluk vliegen een aantal watervogels een stuk met het schip mee en wie weet heeft u al het geluk om een walvis te zien.

U verblijft op Ocean Nova - Antarctica
Inclusief ontbijt, lunch en diner
Dag 8

Antarctica Ocean Nova Express cruise - Antarctica

Zodiac boottocht langs ijsschotsen op Antarctica

Zodiac boottocht langs ijsschotsen op Antarctica

Vandaag is dan echt de dag dat het vasteland van Antarctica volop te zien is. Direct verandert het klimaat en de natuur. Dit betekent ook direct dat de kansen op grote ijsbergen met de minuut toenemen en de eerste grote ijsberg een gegarandeerd ‘wauw’ moment op gaat leveren. Er wordt al snel gevaren in baaien die deels bedekt zijn met ijsschotsen, aan land zijn kolonies pinguïns te zien en verderop liggen de zeehonden te genieten op de kiezels. De lange overtocht is het meer dan waard om deze indrukwekkende natuur zelf te kunnen ervaren. Per zodiac wordt er een excursie gemaakt naar het vasteland voor een bezoek aan een kolonie pinguïns. In de avond vaart het schip verder en doordat het vrijwel niet donker wordt is het ook ‘s avonds lang opblijven om zo lang mogelijk te kunnen genieten van de prachtige uitzichten.

U verblijft op Ocean Nova - Antarctica
Inclusief ontbijt, lunch en diner
Dag 9

Antarctica - Punta Arenas

Punta Arenas

Punta Arenas

Vandaag vaart u terug naar King George Island en neemt u afscheid van Antarctica. Geniet nog een laatste keer van de ongerepte natuur. Op King George Island stapt u aan boord van het vliegtuig terug naar Punta Arenas, terug naar de bewoonde wereld. Vannacht verblijft u in Punta Arenas waar u samen met de medereizigers deze bijzondere reis kunt afsluiten.

U verblijft in Hotel Cabo de Hornos- Punta Arenas
Inclusief ontbijt
Dag 10

Punta Arenas - Santiago de Chile

Skyline van Santiago

Skyline van Santiago

Bij aankomst op de luchthaven van Santiago de Chile wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht. Geniet de laatste dagen van de hoofstad van Chili. Ga heerlijk dineren, geniet van de beste Chileense wijnen en sla de laatste souvenirs in voor er een einde komt aan deze magische reis.

U verblijft in Altiplanico Santiago Bellas Artes - Santiago de Chile
Inclusief ontbijt
Dag 11

Vrije dag Santiago de Chile

Plaza de Armas, Santiago de Chile

Plaza de Armas, Santiago de Chile

Geniet van de prachtige uitzichten vanaf de berg Cerro San Cristobal of bezoek het hoogste observatiedek van Zuid-Amerika in de Sky Costanera. Tijdens de fietstocht ziet u de leukste wijken en geeft de gids u graag tips over de nieuwste restaurants en bars. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in een van de vele musea van de stad.

U verblijft in Altiplanico Santiago Bellas Artes - Santiago de Chile
Inclusief ontbijt
Dag 12

Santiago de Chile - Amsterdam

U wordt teruggebracht naar de luchthaven van Santiago voor de vlucht naar Amsterdam. Het einde van een unieke reis om nooit te vergeten.

Dag 13

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑
Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Antarctica

Waarom is dit de beste Antarctica reis?

Er zijn ontzettend veel aanbieders die een reis naar Antarctica aanbieden, maar wij kiezen specifiek voor deze reis en daar zijn een aantal belangrijke redenen voor aan te wijzen.

Niet over de ruige ‘Drake Passage’ varen
Vele cruises starten in het zuiden van Chili of Argentinië (veelal Ushuaia). Dit betekent dat u eerst twee volle dagen aan boord bent op open zee voor Antarctica bereikt wordt. Deze dagen is er niet zoveel te beleven en vaart u enkel op zee. U passeert de ‘Drake Passage’. Deze zeestroom staat bekend als ruig en betekent dat een groot gedeelte van de reizigers zeeziek zullen worden. Niet de meest ideale start of einde van een fantastische reis naar Antarctica. Wij kiezen er daarom voor om per vlucht naar een eiland op 100 kilometer van Antarctica te vliegen. In plaats van 2 dagen op open zee varen, bent u nu in 2 uur vliegen al op de plek van bestemming. Uitgerust en vol energie begint hier het avontuur. Bij onze Expeditiereis genaamd 'A taste of Antarctica' vaart u heen wel over de 'Drake Passage', maar vliegt u terug, waardoor u de overtocht maar een keer hoeft te trotseren. 

Het schip Ocean Nova is kleinschalig
Op Antarctica is een algemene regel dat indien er een excursie uitgevoerd wordt naar het vasteland hier maximaal 100 passagiers aanwezig mogen zijn. Veel cruiseschepen hebben veel meer reizigers aan boord, waardoor er in aparte groepjes een excursie op het vasteland gemaakt kan worden. Uiteindelijk betekent dit, veel minder tijd op Antarctica en meer tijd op het schip. Het schip Ocean Nova biedt plaats aan maximaal 67 passagiers, waardoor altijd het volledige schip op het vasteland mag komen en u hierdoor zo lang als mogelijk op het vasteland kunt genieten van de prachtige landschappen en wildlife.

We werken samen met een Chileense ‘lokale’ partner
De vluchten en het schip Ocean Nova behoren tot onze ‘lokale’ partner uit Punta Arenas. Dit betekent dat ze Antarctica als beste kennen en hierdoor ook flexibel zijn in de reis. Een reden waarom alle reizigers voor 14.00 uur aanwezig moeten zijn op de luchthaven van Punta Arenas heeft ermee te maken dat er zo flexibiliteit wordt ingebouwd. Lijkt het de dag erna slecht weer te worden, waardoor er niet gevlogen kan worden, kan er op het laatste moment besloten worden om alsnog de dag dat u om 14.00 uur in Punta Arenas moet zijn direct op het vliegtuig te stappen en naar Antarctica te vliegen. Door deze flexibiliteit doet de lokale partner er alles aan om u zoveel mogelijk laten genieten van Antarctica en het weer zo weinig van invloed te laten zijn op deze expeditie. 
Voor onze Taste of Antarctica reis is dit enkel van toepassing voor de terugvlucht naar Punta Arenas. De heenreis per schip zal eigenlijk altijd volgens de afgesproken dag en vertrektijd plaatsvinden.

Toegang tot de Explorers House in Punta Arenas
In Punta Arenas is er een Explorers House opgezet, exclusief voor gasten van Ocean Nova of de Magellan explorer cruise. Hier is een ervaren team van Antarctica fanaten die alles kunnen vertellen over de perfecte voorbereiding en vooral ook om het meeste uit de reis te halen tijdens deze expeditie. Er zijn briefings, uitleg hoe de kleding te dragen, welke kleding gedragen kan worden en vooral om alvast helemaal in de stemming te komen. Ook bij terugkomst is dit een fijne plek om de laatste herinneringen van Antarctica op te doen en bij te praten met de medereizigers aan boord.

Klimaat

Uiteraard heeft Antarctica een zeer koud klimaat, maar zijn de verschillen tussen zomer en winter enorm. Ook zijn de verschillen op Antarctica zelf enorm. Zo Antarctica een oppervlakte van bijna 14.000 km2 (iets kleiner dan Rusland). Dit betekent dat het aan de kust veelal minder koud is dan ver op het land. Augustus is de koudste maand en liggen de temperaturen ver op het land gemiddeld tussen -40 en -70 graden, terwijl het aan de kust gemiddeld tussen -32 en -15 graden zal zijn. Tijdens de zomermaanden kan het aan de kust tot 5 graden worden. Vaak vriest het in deze periode licht, maar door de vaak harde wind die aanwezig is op Antarctica voelt het veelal kouder aan.

Waar dient u rekening mee te houden voor Antarctica?

Een reis naar Antarctica is een zeer bijzondere reis die niet alledaags gedaan wordt. Dit betekent in veel gevallen ook een goede voorbereiding, zodat u optimaal kunt genieten van dit prachtige continent. Hieronder een aantal zaken, welke belangrijk zijn om rekening mee te houden met de reis.

Kleding
Het klimaat in de zomer van Antarctica is minder koud dan men veelal verwacht. Temperaturen rond de 0 graden zijn de norm, met uiteraard ontzettend veel daglicht, doordat de zon vrijwel niet onder gaat. Wel is de gevoelstemperatuur veelal lager door de harde wind die veel in deze regio voorkomt. Hierdoor is het aan te raden veel laagjes te dragen in Antarctica, vergelijk het hierdoor met een skivakantie. Thermokleding is eigenlijk een must, omdat je op deze manier warm blijft en je veel laagjes kunt dragen. Een wind- en waterdichte jas is ook erg fijn. Tenslotte is het belangrijk een muts, sjaal, waterdichte handschoenen en een goede zonnebril mee te nemen. De definitieve paklijst ontvangen reizigers bij ons reisbescheidenpakket, ongeveer 3 weken voor vertrek.

Actieve reis
Ondanks dat de reis naar Antarctica per comfortabel schip zal plaats vinden, blijft deze reis erg actief. Dit heeft ermee te maken dat, afhankelijk van de weersomstandigheden, er normaal gesproken twee keer per dag een excursie op het vasteland wordt gemaakt. Dit kan zijn een korte wandeling, maar soms zijn de wandelingen ook wat langer. Daarnaast is er op Antarctica niets aangelegd. Dit betekent dat u over veelal ruig gesteente en soms zelfs sneeuwvelden aan het wandelen bent met kleine hoogteverschillen. Het schip kan nooit aan land komen in Antarctica, waardoor de excursies altijd plaats vinden met een kleine zodiac boot. Ook hierbij is het van belang dat u hier eenvoudig in en uit kunt stappen.

Vertrekdata liggen vast
Tenzing Travel is een echte maatwerkspecialist, waardoor we onze reizen altijd helemaal aanpassen aan de wensen van u. Voor een reis naar Antarctica is dit niet mogelijk. Het gaat hier om vaste vertrekdata en een vast programma. Het is voor Antarctica niet mogelijk een nacht langer op het schip te verblijven of een nacht eerder. De vertrekdata en programma’s liggen vooraf vast. Wel is het programma ter plaatse flexibel. De kapitein en zijn bemanning houden elke dag het weer goed in de gaten, zodat u zoveel mogelijk uit de reis naar Antarctica kunt halen.

Verplichte nacht vooraf en achteraf in Punta Arenas (Indien de reis start in Punta Arenas)
De programma’s naar Antarctica zijn áltijd inclusief een nacht vooraf in Punta Arenas en een nacht bij terugkomst in Punta Arenas. Ook hierin valt niets te wijzigen of de nachten te schrappen, deze zijn verplicht. De redenen hiervoor zijn als volgt:

Een nacht voor vertrek in Punta Arenas
– Alle reizigers dienen voor 14.00 uur op de luchthaven van Punta Arenas aangekomen te zijn. Volgens normale omstandigheden worden de reizigers naar het verblijf gebracht voor een goede instructie en voorbereiding voor het avontuur. Aansluitend is een gezamenlijk diner om alvast te leren kennen en vol goede moed de dag erna naar Antarctica te gaan.
– Een andere reden is dat er op deze manier speling is. Wordt het de dag van vertrek slecht weer? Dat zou kunnen betekenen dat het vliegtuig die dag niet kan landen nabij Antarctica. Doordat alle reizigers de dag ervoor, vóór 14.00 uur aanwezig dienen te zijn op de luchthaven van Punta Arenas kan er dan last minute besloten worden om direct door te vliegen naar Antarctica, indien het weer het dan wel toelaat. Het doel is altijd om zolang mogelijk op Antarctica te zijn.

Een nacht bij terugkomst in Punta Arenas
– Hier geldt hetzelfde verhaal voor wat betreft het weer. Op deze manier zou er een dag extra speling zijn om wellicht een dag later terug te vliegen, indien dit noodzakelijk is.

Reisdocumenten

Antarctica is geen land en behoort hierdoor bij niemand. Wel is het zo dat Antarctica enkel bezocht kan worden vanuit Argentinië of Chili en zijn de reisdocumenten van toepassing voor een bezoek aan Antarctica.

Voor Chili:
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na aankomst in Chili. De kinderen hebben een eigen paspoort nodig! Daarnaast kan u gevraagd worden uw ticket te laten zien voor de terugvlucht en een bewijs voor uw eerstvolgende bestemming (hotelvoucher/ticket voor uw doorvlucht).

Voor Argentinië:
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na aankomst in Argentinië. Indien u langer dan 90 dagen in Argentinië verblijft, dient u tevens in het bezit te zijn van een visum. De kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort! Daarnaast kan u gevraagd worden uw ticket te laten zien voor de terugvlucht en een bewijs voor uw eerstvolgende bestemming (hotelvoucher/ticket voor uw doorvlucht).

Wildlife

Op Antarctica komen dieren voor, welke nergens anders ter wereld te spotten zijn. Doordat de zomers op Antarctica heel erg kort zijn, betekent dit ook dat in deze periode er veel wildlife te vinden is. De dieren moeten zich in korte tijd voortplanten en voedselreserves opslaan, voor de koude winter weer begint. Onderstaand per periode wat er mogelijk qua wildlife te ervaren valt op Antarctica.

November & december
De winter maakt plaats voor de lente/zomer. De zon laat zich weer zien en er ontstaat een explosie aan leven op Antarctica. De zon zorgt voor een explosieve groei van fytoplankton. Dit trekt veel vissen, zeevogels, zeehonden, zeeleeuwen en walvissen aan. Wat kun je in deze periode zien?
– De eerste walvissen laten zich weer zien rond de wateren van Antarctica. Met name bultruggen en zuidkapers komen voor.
– Pinguïns zijn bezig met het bouwen van nesten en leggen hier hun eieren. Dit zelfde geldt voor stormvogels en aalscholvers.
– Zeehonden jongen worden geboren tussen september en november
– De mannetjes van zeeolifanten beschermen hun harems tot ongeveer december.

Januari & februari
Hartje zomer op Antarctica. Dit betekent dat de zon vrijwel niet onder gaat en het bijna 24 uur per dag licht is. De temperaturen liggen het hoogst en de dieren zijn het meest actief in deze periode.
– De jongen van zeeluipaarden en pelsrobben laten zich voor het eerst zien
– Walvissen zijn actief en het beste te spotten in februari
– Pinguïn kolonies zijn erg levendig in deze periode. Ouders halen voedsel voor de kleintjes.Argentinië

Inentingen

Vaccinaties worden voor sommige gebieden aanbevolen. Wij raden u aan contact op te nemen met één van de gezondheidsorganisaties in uw woonplaats, bijvoorbeeld huisarts of GG & GD.Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig voor uw gezin? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/travelnauts

Klimaat

Argentinië kunt u het gehele jaar bezoeken, maar heeft echter een zeer divers klimaat. Over het algemeen is de beste reistijd van oktober tot en met maart. Het noorden en westen (Iguazu en Salta) is subtropisch, waarbij het in de maanden december tot en met februari hoog zomer is, met temperaturen boven de 30 graden Celsius. Dit gedeelte van Argentinië is geschikt om het hele jaar door te bezoeken. Let wel op dat het in december en januari erg heet kan zijn en dat er in Iguazu dan een tropische regenbui valt.

Het uiterste zuiden (Patagonië) kan in de Nederlandse zomer (daar winter) erg koud zijn. Van oktober tot en met maart heeft u hier een koude Nederlandse zomer, maar er kunnen ook dagen van 20 graden Celsius tussen zitten. In de Andes (bij Bariloche) valt in de winter (onze zomer) veel sneeuw en is daarom een perfect wintersportgebied.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na aankomst in Argentinië. Indien u langer dan 90 dagen in Argentinië verblijft, dient u tevens in het bezit te zijn van een visum. De kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort! Daarnaast kan u gevraagd worden uw ticket te laten zien voor de terugvlucht en een bewijs voor uw eerstvolgende bestemming (hotelvoucher/ticket voor uw doorvlucht).

Tijdsverschil

Het is in Argentinië 4 uur vroeger dan in Nederland; 5 uur wanneer wij zomertijd hebben. Argentinië kent geen zomertijd en er zijn geen verschillende tijdszones in het land.Chili

Inentingen

Vaccinaties worden voor sommige gebieden aangeraden. Volgens onze laatste informatie heeft u nodig: DTP & Hepatitis A. Wij adviseren u om contact op te nemen met uw huisarts of de GG&GD voor de meest actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel

Klimaat

Vanwege de ligging en de geografische kenmerken die Chili bezit, variëren de seizoenen enorm. Chili ligt op het zuidelijk halfrond en daardoor zijn de seizoenen precies omgekeerd met deze in Nederland en België. In de Nederlandse zomer is het winter in Chili en andersom. Het noorden van Chili kent een overgang van gematigd zeeklimaat naar een koud woestijnklimaat. Het uiterst noordwestelijke puntje heeft relatief gezien een warm woestijnklimaat. In het zuiden van Chili heerst een zeeklimaat, het regent er veel en het is er ’s winters erg koud. Chili ligt langs het Andes gebergte: het westen is kustgebied langs de Grote Oceaan en het oosten is de westelijke helft van het Andes gebergte, wat overgaat in Vuurland, een eilandengroep met een koel zeeklimaat. Op Paaseiland is er sprake van een vochtig subtropisch klimaat.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na aankomst in Chili. De kinderen hebben een eigen paspoort nodig! Daarnaast kan u gevraagd worden uw ticket te laten zien voor de terugvlucht en een bewijs voor uw eerstvolgende bestemming (hotelvoucher/ticket voor uw doorvlucht).
 
Reist u via de USA: Voor vertrek dient u toestemming aan te vragen voor het visum-vrij reizen naar of via de USA. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen. De toestemming is geldig voor meervoudige toegang tot de USA voor een periode van twee jaar. Er dient hiervoor ,- per persoon te worden betaald.

Tijdsverschil

Er is in Chili zomer- en wintertijd. De wisseldata lopen niet synchroon met de onze. De Chileense zomertijd duurt lang, van half augustus tot half mei. Tijdens onze winterklokperiode is het op het vasteland 6 uur vroeger en op Paaseiland 8 uur vroeger dan in Nederland.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 9.999,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Ontspannen vlucht met KLM vanuit Amsterdam naar Argentinië/Chili.
 • 5-daagse cruise door Antarctica met het schip Ocean Nova
 • Binnenlandse vlucht met Aerolineas Argentinas van Buenos Aires naar Ushuaia
 • Binnenlandse vlucht met LAN van Punta Arens naar Santiago
 • Rechtstreekse vlucht vanuit van King George Island (nabij Antarctica) naar Punta Arenas
 • Transfer bij aankomst op de luchthaven van en naar de hotels
 • Verblijf in Buenos Aires, Ushuaia, Punta Arenas en Santiago op basis van logies en onbijt.
 • Verblijf in een 2-persoonshut met zeezicht (4 nachten)
 • Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen tijdens de cruise
 • Drankjes tijdens lunch en diner zijn inbegrepen (wijn, bier, frisdranken)
 • Koffie, thee, water en snacks zijn ten alle tijde inbegrepen tijdens de cruise
 • Excursies zoals aangegeven in het programma, inclusief ervaren gids
 • Presentaties en entertainment aan boord van de cruise
 • IAATO entree voor bezoek aan Antarctica
 • Handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Een persoonlijk, op maat gemaakt reisboek met uitgebreide beschrijving van uw reisschema
+ +

Vanafprijs

€ 9.999 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Reizen met een gerust gevoel

Wilt u weer een mooie reis maken, maar heeft u vragen over hoe dat gaat in deze tijd en wat u van ons kunt verwachten? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom een expeditiecruise naar Antarctica met Tenzing Travel

 • Een kleinschalig schip voor de meest unieke Antarctica ervaring
 • Bijzondere belevingen inbegrepen
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
 • Oneindige persoonlijke aandacht voor u
 • Deskundig advies van onze specialisten
 • 24/7 bereikbaar tijdens uw reis
 • Flexibiliteit en maximale zekerheid
Uitzicht vanaf cruiseboot op Antarctica