Perfect Match Patagonia & Antarctica

26-daagse expeditiereis

Deze expeditie rondreis combineert Patagonië met Antarctica; gegarandeerd een onvergetelijke reiservaring. Maak een wandeling door de ruige natuur in het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika en overnacht op Antarctica in een slaapzak.


Overnachten in een dikke slaapzak op het vasteland van Antarctica met het geruis van de zee. Slapen heb ik vrijwel niet gedaan, maar genieten van deze bijzondere plek des te meer!

- reisspecialist Anouk Vial

Reisfoto's

In de spotlights

Kajak langs ijsschotsen

Kajakken door Antarctische wateren is de ultieme ervaring. Op deze manier voelt u zich een met de natuur in dit betoverende landschap. Peddel langs indrukwekkende ijsschotsen, ruige berglandschappen en wie weet spot u dieren vanuit uw eigen kajak.

Overnachten in een warme slaapzak op Antarctica

Hoe bijzonder is het om een nacht door te brengen op Antarctica?! In de avond worden er warme slaapzakken/pakken in de sneeuw gelegd op het vasteland van Antarctica met zicht op de oceaan. Dit is de plek waar de nacht doorgebracht gaat worden. Luxe is anders, maar een uniekere overnachtingsplaats dan dit bestaat niet!

Hoogtepunten
 • Spot verschillende pinguinsoorten
 • Ervaar de vele gezichten van Antarctica
 • Overnacht in een dikke slaapzak op het vasteland van Antarctica
 • Maak indrukwekkende wandelingen in Patagonië
 • Geniet van de Argentijnse cultuur in Buenos Aires
 • Maak een tocht per sneeuwschoenwandeling
+ +

Vanafprijs

€ 15.999 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
 • Ontspannen vlucht met KLM vanuit Amsterdam naar Santiago
 • Binnenlandse vluchten met Aerolineas Argentinas
 • Transfers zoals aangegeven in de reis
 • Comfortabele huurauto in El Calafate, inclusief verzekeringen
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Superlatieven komen te kort voor deze reis. Stelt u zich voor; eerst verkend u de ruigste natuurgebieden in Patagonië. Hoor het gekraak van het ijs dat afbrokkelt van indrukwekkende gletsjers, zie de ruigste bergpieken en maak de mooiste wandelingen door verlaten natuurgebieden. Mocht dit alles nog niet indrukwekkend genoeg zijn wordt Patagonië gecombineerd met een comfortabele cruise naar Antarctica. Deze Antarctica cruise is bijzonder, doordat het een actieve reis is met veel activiteiten. Overnacht in een dikke slaapzak op het vasteland van Antarctica, maak de mooiste kajaktochten op zee, spot ontzettend veel wildlife en maak indrukwekkende wandeltochten. Klaar voor dit once in a lifetime avontuur?

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Amsterdam - Buenos Aires

Vandaag vliegt u comfortabel met KLM rechtstreeks naar Buenos Aires. De volgende ochtend komt u aan in de hoofdstad van Argentinië.

Dag 2

Aankomst Buenos Aires

Buenos Aires

Buenos Aires

Bij aankomst op de luchthaven zal onze lokale vertegenwoordiger u verwelkomen en naar uw hotel brengen voor twee overnachtingen in Buenos Aires.

U verblijft in Mine Boutique Hotel - Buenos Aires
Inclusief ontbijt
Dag 3

Vrije dag Buenos Aires

Buenos Aires

Buenos Aires

Stap een dezer dagen op de fiets met een Nederlandssprekende gids en ontdek deze Zuid-Amerikaanse stad op een typisch Nederlandse manier. Tijdens deze excursie bezoekt u onder andere de kleurrijke wijk La Boca en de tangowijk San Telmo. Ga zelf op ontdekking in de hippe wijk Palermo Soho of dineer in een van de exclusieve restaurants in het moderne Puerto Madero. Flaneren kan op de brede boulevards van de wijk Recoleta. Bezoek in de avond tangovoorstelling; de professionele dansers laten u genieten van hun passievolle dans, begeleid met livemuziek. De show neemt u mee door de geschiedenis van de tango en ook een stukje folklore komt voorbij.

U verblijft in Mine Boutique Hotel - Buenos Aires
Inclusief ontbijt
Dag 4

Buenos Aires - El Calafate

Perito Moreno

Perito Moreno

Tijd om Patagonië te gaan verkennen. Vanuit Buenos Aires vliegt u rechtstreeks naar de luchthaven van El Calafate. De ideale toegangspoort en al snel ervaart u waarom. Breng een bezoek aan de indrukwekkende Perito Moreno gletsjer en hoor het ijs van de gletsjer kraken. Wie weet bent u de gelukkige en ziet u een stuk in het meer belanden. Een magisch schouwspel.

U verblijft in Rochester Hotel Calafate - El Calafate
Inclusief ontbijt
Dag 5

Vrije dag El Calafate

Perito Moreno

Perito Moreno

U heeft een volle dag om van de spectaculaire natuur te genieten en de gletsjers te bewonderen. De Perito Morenogletsjer is misschien wel dé must see van Patagonië. Deze gletsjer is de enige van alle gletsjers die u vanaf de wal kunt bewonderen. Maak een boottocht in dit indrukwekkende landschap of maak een ijswandeling.

U verblijft in Rochester Hotel Calafate - El Calafate
Inclusief ontbijt
Dag 6

El Calafate - Torres del Paine

Uitzicht Torres del Paine

Uitzicht Torres del Paine

Een lange reisdag vandaag naar het zuidelijk gelegen Torres del Paine. Torres del Paine is het allerbekendste natuurgebied van Patagonië en dat is niet zonder reden. Hier kunt u de mooiste wandeltochten maken langs gletsjermeren, ruige bergpieken, gletsjers, uitgestrekte landschappen en besneeuwde toppen. Net voor u bij het verblijf aankomt, passeert u de Chileense grens. De komende dagen bent u in Chili!

U verblijft in Hotel Las Torres Patagonia - Torres del Paine
Inclusief halfpension
Dag 7-9

Vrije dagen Torres del Paine

Reisspecialist Anouk in Torres del Paine National Park

Reisspecialist Anouk in Torres del Paine National Park

Vaar over azuurblauwe meren naar indrukwekkende gletsjers, ga kajakken tussen de ijsschotsen of maak een hike met op de achtergrond de machtige pieken van de bergen Los Cuernos en Grand Paine.

U verblijft in Hotel Las Torres Patagonia - Torres del Paine
Inclusief halfpension
Dag 10

Torres del Paine - El Calafate - Ushuaia

Uitzicht op Ushuaia

Uitzicht op Ushuaia

U vliegt vandaag naar Ushuaia en na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Verken het gezellige en compacte centrum van Ushuaia met souvenirwinkels, chocolade boetieks, outdoorwinkels, een markt en verschillende restaurants. Proef hier de lokale specialiteit 'king crab'. Naast het gezellige centrum en een interessant museum over de geschiedenis van de eerste pioniers in de stad, is het vooral de omgeving die reizigers trekt. Prachtig gelegen aan een baai, omgeven door de Andes met besneeuwde bergtoppen, maakt de stad tot een sprookjesachtig tafereel. Ushuaia wordt niet voor niets het einde van de wereld genoemd.

U verblijft in Los Cauquenes - Ushuaia
Inclusief ontbijt
Dag 11

Vrije dag Ushuaia

Geniet van een vrije dag in Ushuaia. Ga bijvoorbeeld op verkenning in het Tierra del Fuego National Park met zijn prachtige landschap van bossen, velden, toendra's en baaien. Een boottocht over het Beaglekanaal mag ook niet ontbreken, als u het ons vraagt!

U verblijft in Los Cauquenes - Ushuaia
Inclusief ontbijt
Dag 12

Vertrek Ushuaia - Antarctica cruise

In de middag begint het Antarctica avontuur. Het schip ligt al op u te wachten in de haven van Ushuaia. Alle reizigers gaan in de middag aan boord en daarna begint de tocht over de bekende Beagle Channel richting Puerto Williams. Geniet van de prachtige omgeving voordat het schip koers zet naar de bekende ‘Drake Passage’.

U verblijft op M/V Ortelius - Antarctica
Inclusief ontbijt, lunch en diner
Dag 13-14

Antarctica Basecamp - Antarctica

De komende twee dagen bevindt u zich op open zee onderweg naar het zuiden. We hopen natuurlijk op een rustige vaart, maar hier staat de bekende ‘Drake Passage’ niet om bekend. Hier krijgt  u waarschijnlijk een indruk van het zeemansleven van de eerste poolreizigers. Een stevige bries, rollende golven en misschien wel een walvis die zich laat zien. Houdt u er rekening mee dat de zee vrij ruig kan zijn en zeeziekte komt dan ook regelmatig voor op de ’Drake Passage’.

Des te verder er zuidwaarts gevaren worden des te meer u toch een verandering gaat zien. Ondanks dat u op open zee vaart, zijn er bepaalde veranderingen te waarnemen. Het vogelleven is anders met, indien u in Antarctische wateren terecht komt, het zien van de eerste albatrossen en stormvogels. Zodra de South Shetland eilanden in beeld komen, ziet u waarschijnlijk ook de eerste ijsbergen aan de horizon opdoemen.

U verblijft op M/V Ortelius - Antarctica
Inclusief ontbijt, lunch en diner
Dag 15-21

Antarctica Basecamp - Antarctica

Welkom in het witte continent, Antarctica. De komende dagen valt u van verbazing in verbazing en is ons advies om enkel te gaan genieten van de bijzondere plek waar u zich bevindt. Een uniekere plaats op de Aarde is er misschien niet!
Grote ruige besneeuwde pieken, torens van gebroken ijs en bijzondere dieren die nergens anders ter wereld te spotten zijn, zijn onderdelen die de reis door Antarctica uniek maken. Als eerste wordt er een bezoek gebracht aan ‘High Antarctica’, langs de Melchior Islands en door het Schollaert Channel.

U verblijft op M/V Ortelius - Antarctica
Inclusief ontbijt, lunch en diner
Dag 22-23

Antarctica Basecamp - Antarctica

Terug op open zee en bekende wateren. Na de vele ervaringen op Antarctica ziet u niet meer op tegen de ruige ‘Drake Passage’. De komende dagen praat u bij met uw reisgenoten, heeft u samen herinneringen gemaakt voor het leven en scrolt u door uw camera en ziet u de prachtige foto’s die zijn gemaakt.

U verblijft op M/V Ortelius - Antarctica
Inclusief ontbijt, lunch en diner
Dag 24

Aankomst Ushuaia - Buenos Aires

Na bijna twee weken afgesloten te zijn van de bewoonde wereld, komt het eerste leven weer in zicht. Het is even wennen om terug op ‘aarde’ te zijn en afscheid te nemen van uw vrienden aan boord. In de avond vliegt u door naar Buenos Aires om hier de laatste nacht van de reis door te brengen.

U verblijft in Huinid Obelisco Hotel - Buenos Aires
Inclusief ontbijt
Dag 25

Buenos Aires - Amsterdam

U wordt teruggebracht naar de luchthaven van Buenos Aires voor de vlucht naar Amsterdam. Het einde van een unieke reis om nooit te vergeten.

Dag 26

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Antarctica

Klimaat

Uiteraard heeft Antarctica een zeer koud klimaat, maar zijn de verschillen tussen zomer en winter enorm. Ook zijn de verschillen op Antarctica zelf enorm. Zo Antarctica een oppervlakte van bijna 14.000 km2 (iets kleiner dan Rusland). Dit betekent dat het aan de kust veelal minder koud is dan ver op het land. Augustus is de koudste maand en liggen de temperaturen ver op het land gemiddeld tussen -40 en -70 graden, terwijl het aan de kust gemiddeld tussen -32 en -15 graden zal zijn. Tijdens de zomermaanden kan het aan de kust tot 5 graden worden. Vaak vriest het in deze periode licht, maar door de vaak harde wind die aanwezig is op Antarctica voelt het veelal kouder aan.

Waar dient u rekening mee te houden voor Antarctica?

Een reis naar Antarctica is een zeer bijzondere reis die niet alledaags gedaan wordt. Dit betekent in veel gevallen ook een goede voorbereiding, zodat u optimaal kunt genieten van dit prachtige continent. Hieronder een aantal zaken, welke belangrijk zijn om rekening mee te houden met de reis.

Kleding
Het klimaat in de zomer van Antarctica is minder koud dan men veelal verwacht. Temperaturen rond de 0 graden zijn de norm, met uiteraard ontzettend veel daglicht, doordat de zon vrijwel niet onder gaat. Wel is de gevoelstemperatuur veelal lager door de harde wind die veel in deze regio voorkomt. Hierdoor is het aan te raden veel laagjes te dragen in Antarctica, vergelijk het hierdoor met een skivakantie. Thermokleding is eigenlijk een must, omdat je op deze manier warm blijft en je veel laagjes kunt dragen. Een wind- en waterdichte jas is ook erg fijn. Tenslotte is het belangrijk een muts, sjaal, waterdichte handschoenen en een goede zonnebril mee te nemen. De definitieve paklijst ontvangen reizigers bij ons reisbescheidenpakket, ongeveer 3 weken voor vertrek.

Actieve reis
Ondanks dat de reis naar Antarctica per comfortabel schip zal plaats vinden, blijft deze reis erg actief. Dit heeft ermee te maken dat, afhankelijk van de weersomstandigheden, er normaal gesproken twee keer per dag een excursie op het vasteland wordt gemaakt. Dit kan zijn een korte wandeling, maar soms zijn de wandelingen ook wat langer. Daarnaast is er op Antarctica niets aangelegd. Dit betekent dat u over veelal ruig gesteente en soms zelfs sneeuwvelden aan het wandelen bent met kleine hoogteverschillen. Het schip kan nooit aan land komen in Antarctica, waardoor de excursies altijd plaats vinden met een kleine zodiac boot. Ook hierbij is het van belang dat u hier eenvoudig in en uit kunt stappen.

Vertrekdata liggen vast
Tenzing Travel is een echte maatwerkspecialist, waardoor we onze reizen altijd helemaal aanpassen aan de wensen van u. Voor een reis naar Antarctica is dit niet mogelijk. Het gaat hier om vaste vertrekdata en een vast programma. Het is voor Antarctica niet mogelijk een nacht langer op het schip te verblijven of een nacht eerder. De vertrekdata en programma’s liggen vooraf vast. Wel is het programma ter plaatse flexibel. De kapitein en zijn bemanning houden elke dag het weer goed in de gaten, zodat u zoveel mogelijk uit de reis naar Antarctica kunt halen.

Verplichte nacht vooraf en achteraf in Punta Arenas (Indien de reis start in Punta Arenas)
De programma’s naar Antarctica zijn áltijd inclusief een nacht vooraf in Punta Arenas en een nacht bij terugkomst in Punta Arenas. Ook hierin valt niets te wijzigen of de nachten te schrappen, deze zijn verplicht. De redenen hiervoor zijn als volgt:

Een nacht voor vertrek in Punta Arenas
– Alle reizigers dienen voor 14.00 uur op de luchthaven van Punta Arenas aangekomen te zijn. Volgens normale omstandigheden worden de reizigers naar het verblijf gebracht voor een goede instructie en voorbereiding voor het avontuur. Aansluitend is een gezamenlijk diner om alvast te leren kennen en vol goede moed de dag erna naar Antarctica te gaan.
– Een andere reden is dat er op deze manier speling is. Wordt het de dag van vertrek slecht weer? Dat zou kunnen betekenen dat het vliegtuig die dag niet kan landen nabij Antarctica. Doordat alle reizigers de dag ervoor, vóór 14.00 uur aanwezig dienen te zijn op de luchthaven van Punta Arenas kan er dan last minute besloten worden om direct door te vliegen naar Antarctica, indien het weer het dan wel toelaat. Het doel is altijd om zolang mogelijk op Antarctica te zijn.

Een nacht bij terugkomst in Punta Arenas
– Hier geldt hetzelfde verhaal voor wat betreft het weer. Op deze manier zou er een dag extra speling zijn om wellicht een dag later terug te vliegen, indien dit noodzakelijk is.

Reisdocumenten

Antarctica is geen land en behoort hierdoor bij niemand. Wel is het zo dat Antarctica enkel bezocht kan worden vanuit Argentinië of Chili en zijn de reisdocumenten van toepassing voor een bezoek aan Antarctica.

Voor Chili:
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na aankomst in Chili. De kinderen hebben een eigen paspoort nodig! Daarnaast kan u gevraagd worden uw ticket te laten zien voor de terugvlucht en een bewijs voor uw eerstvolgende bestemming (hotelvoucher/ticket voor uw doorvlucht).

Voor Argentinië:
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na aankomst in Argentinië. Indien u langer dan 90 dagen in Argentinië verblijft, dient u tevens in het bezit te zijn van een visum. De kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort! Daarnaast kan u gevraagd worden uw ticket te laten zien voor de terugvlucht en een bewijs voor uw eerstvolgende bestemming (hotelvoucher/ticket voor uw doorvlucht).

Wildlife

Op Antarctica komen dieren voor, welke nergens anders ter wereld te spotten zijn. Doordat de zomers op Antarctica heel erg kort zijn, betekent dit ook dat in deze periode er veel wildlife te vinden is. De dieren moeten zich in korte tijd voortplanten en voedselreserves opslaan, voor de koude winter weer begint. Onderstaand per periode wat er mogelijk qua wildlife te ervaren valt op Antarctica.

November & december
De winter maakt plaats voor de lente/zomer. De zon laat zich weer zien en er ontstaat een explosie aan leven op Antarctica. De zon zorgt voor een explosieve groei van fytoplankton. Dit trekt veel vissen, zeevogels, zeehonden, zeeleeuwen en walvissen aan. Wat kun je in deze periode zien?
– De eerste walvissen laten zich weer zien rond de wateren van Antarctica. Met name bultruggen en zuidkapers komen voor.
– Pinguïns zijn bezig met het bouwen van nesten en leggen hier hun eieren. Dit zelfde geldt voor stormvogels en aalscholvers.
– Zeehonden jongen worden geboren tussen september en november
– De mannetjes van zeeolifanten beschermen hun harems tot ongeveer december.

Januari & februari
Hartje zomer op Antarctica. Dit betekent dat de zon vrijwel niet onder gaat en het bijna 24 uur per dag licht is. De temperaturen liggen het hoogst en de dieren zijn het meest actief in deze periode.
– De jongen van zeeluipaarden en pelsrobben laten zich voor het eerst zien
– Walvissen zijn actief en het beste te spotten in februari
– Pinguïn kolonies zijn erg levendig in deze periode. Ouders halen voedsel voor de kleintjes.Argentinië

Inentingen

Vaccinaties worden voor sommige gebieden aanbevolen. Wij raden u aan contact op te nemen met één van de gezondheidsorganisaties in uw woonplaats, bijvoorbeeld huisarts of GG & GD.Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig voor uw gezin? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/travelnauts

Klimaat

Argentinië kunt u het gehele jaar bezoeken, maar heeft echter een zeer divers klimaat. Over het algemeen is de beste reistijd van oktober tot en met maart. Het noorden en westen (Iguazu en Salta) is subtropisch, waarbij het in de maanden december tot en met februari hoog zomer is, met temperaturen boven de 30 graden Celsius. Dit gedeelte van Argentinië is geschikt om het hele jaar door te bezoeken. Let wel op dat het in december en januari erg heet kan zijn en dat er in Iguazu dan een tropische regenbui valt.

Het uiterste zuiden (Patagonië) kan in de Nederlandse zomer (daar winter) erg koud zijn. Van oktober tot en met maart heeft u hier een koude Nederlandse zomer, maar er kunnen ook dagen van 20 graden Celsius tussen zitten. In de Andes (bij Bariloche) valt in de winter (onze zomer) veel sneeuw en is daarom een perfect wintersportgebied.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na aankomst in Argentinië. Indien u langer dan 90 dagen in Argentinië verblijft, dient u tevens in het bezit te zijn van een visum. De kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort! Daarnaast kan u gevraagd worden uw ticket te laten zien voor de terugvlucht en een bewijs voor uw eerstvolgende bestemming (hotelvoucher/ticket voor uw doorvlucht).

Tijdsverschil

Het is in Argentinië 4 uur vroeger dan in Nederland; 5 uur wanneer wij zomertijd hebben. Argentinië kent geen zomertijd en er zijn geen verschillende tijdszones in het land.Chili

Inentingen

Vaccinaties worden voor sommige gebieden aangeraden. Volgens onze laatste informatie heeft u nodig: DTP & Hepatitis A. Wij adviseren u om contact op te nemen met uw huisarts of de GG&GD voor de meest actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel

Klimaat

Vanwege de ligging en de geografische kenmerken die Chili bezit, variëren de seizoenen enorm. Chili ligt op het zuidelijk halfrond en daardoor zijn de seizoenen precies omgekeerd met deze in Nederland en België. In de Nederlandse zomer is het winter in Chili en andersom. Het noorden van Chili kent een overgang van gematigd zeeklimaat naar een koud woestijnklimaat. Het uiterst noordwestelijke puntje heeft relatief gezien een warm woestijnklimaat. In het zuiden van Chili heerst een zeeklimaat, het regent er veel en het is er ’s winters erg koud. Chili ligt langs het Andes gebergte: het westen is kustgebied langs de Grote Oceaan en het oosten is de westelijke helft van het Andes gebergte, wat overgaat in Vuurland, een eilandengroep met een koel zeeklimaat. Op Paaseiland is er sprake van een vochtig subtropisch klimaat.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na aankomst in Chili. De kinderen hebben een eigen paspoort nodig! Daarnaast kan u gevraagd worden uw ticket te laten zien voor de terugvlucht en een bewijs voor uw eerstvolgende bestemming (hotelvoucher/ticket voor uw doorvlucht).
 
Reist u via de USA: Voor vertrek dient u toestemming aan te vragen voor het visum-vrij reizen naar of via de USA. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen. De toestemming is geldig voor meervoudige toegang tot de USA voor een periode van twee jaar. Er dient hiervoor ,- per persoon te worden betaald.

Tijdsverschil

Er is in Chili zomer- en wintertijd. De wisseldata lopen niet synchroon met de onze. De Chileense zomertijd duurt lang, van half augustus tot half mei. Tijdens onze winterklokperiode is het op het vasteland 6 uur vroeger en op Paaseiland 8 uur vroeger dan in Nederland.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 15.999,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Ontspannen vlucht met KLM vanuit Amsterdam naar Santiago
 • Binnenlandse vluchten met Aerolineas Argentinas
 • Transfers zoals aangegeven in de reis
 • Comfortabele huurauto in El Calafate, inclusief verzekeringen
 • Alle aangegeven overnachtingen in Argentinië, inclusief ontbijt
 • 13-daagse cruise door Antarctica met het schip M/V Oretelius
 • 12 nachten verblijf in een standaard 2-persoons hut met zeezicht
 • Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen tijdens de cruise
 • Water, koffie en thee zijn inbegrepen tijdens de maaltijden
 • Alle zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten tijdens de cruise (kajakken, sneeuwschoen wandelingen, overnachten op het vasteland van Antarctica)
 • Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door een professioneel expeditie team
 • Gebruik van rubberen laarzen en sneeuwschoenen tijdens excursies
 • Groepstransfer van het schip naar het vliegveld in Ushuaia (direct na ontscheping)
 • Bagage transfer naar het schip op de dag van vertrek uit Ushuaia
 • Havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord
 • Handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Een persoonlijk, op maat gemaakt reisboek met uitgebreide beschrijving van uw reisschema
+ +

Vanafprijs

€ 15.999 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Reizen met een gerust gevoel

Wilt u weer een mooie reis maken, maar heeft u vragen over hoe dat gaat in deze tijd en wat u van ons kunt verwachten? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom een expeditiecruise naar Antarctica met Tenzing Travel

 • Een kleinschalig schip voor de meest unieke Antarctica ervaring
 • Bijzondere belevingen inbegrepen
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
 • Oneindige persoonlijke aandacht voor u
 • Deskundig advies van onze specialisten
 • Waardering van onze reizigers: 9,3
 • 24/7 bereikbaar tijdens uw reis
 • Flexibiliteit en maximale zekerheid
Uitzicht vanaf cruiseboot op Antarctica