• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Rode, ruige outback
 • Undara Lava Tubes
 • Lawn Hill National Park
 • Aboriginal-cultuur
 • Katherine Gorge
Tenzing Travel Adventure

East Savannah Way

11-daagse autoreis per 4-wd

De Savannah Way doorkruist het continent van Cairns aan de oostkust tot aan Broome aan de westkust. Een avontuurlijke weg van totaal 3700 kilometer lang waarvan u tijdens deze reis het gedeelte tot aan Darwin aandoet. Een weg langs vele nationale parken, door... lees verder »
Vanaf € 945,-   p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Zonsondergang in Lawn Hill National Park
 • East Savannah Way
 • Darwin
 • Undara Lava Tube Queensland
Zonsondergang in Lawn Hill National Park East Savannah Way Darwin Undara Lava Tube QueenslandImpressies

Zonsondergang in Lawn Hill National Park
East Savannah Way
Darwin
Undara Lava Tube QueenslandReisinformatie


De Savannah Way doorkruist het continent van Cairns aan de oostkust tot aan Broome aan de westkust. Een avontuurlijke weg van totaal 3700 kilometer lang waarvan u tijdens deze reis het gedeelte tot aan Darwin aandoet. Een weg langs vele nationale parken, door verlaten Outback, langs eeuwenoude bergkloven en met onderweg een overvloed aan wildlife. Niet alle trajecten zijn verhard en u heeft hier dan ook een 4-WD nodig. Waant u zich als een vroegere pionier in Australië en beleef de echte outback!
East Savannah Way East Savannah WayDag tot dag

Cairns

Bij aankomst in Cairns gaat u op weg naar uw hotel en heeft u de rest van de dag ter eigen besteding.

Cairns › Chillagoe (206 km)

U verlaat de kust en gaat op weg naar de outback van Queensland. Langs rotsformaties en grotten rijdt u naar Chillagoe. Maakt u onderweg een stop bij Mareeba voor een bezoek aan het Heritage Museum (D).

Chillagoe › Undara National Park (195 km)

Begin de dag met een bezoek aan de Chillagoe-kalksteengrotten. Vervolgens rijdt u naar de vulkanische omgeving van het Undara National Park. Lavastromen hebben in dit gebied enorme ondergrondse tunnels gevormd, de Undara Lava Tubes. Bij zonsondergang kunt u een begeleide tour maken (facultatief) op zoek naar wildlife in deze prachtige natuur. U overnacht in een gerestaureerd treinstel, een bijzondere ervaring (O)!

Undara National Park › Forsayth (235 km)

In de ochtend kunt u een excursie door de ondergrondse tunnels maken (facultatief). Daarna rijdt u naar Forsayth. U verblijft de komende twee nachten in Cobbold Gorge Station, een werkende boerderij midden in de verlatenheid van de outback. Hier beleeft u het Australische boerenleven pas echt! In de omgeving vindt u Cobbold Gorge, een prachtige bergkloof waar u een boottocht kunt maken langs wel 30 meter hoge kliffen en ruige zandsteen formaties (facultatief). Een aanrader in dit gebied is een begeleide tour zodat u meer over de geschiedenis en vorming te weten komt (facultatief) (D op dag 4 & O,D op dag 5).

Forsayth › Normanton (390 km)

U rijdt verder door het uitgestrekte gebied naar het veestadje Normanton, leefgebied van de Aboriginals. In de directe omgeving vindt u langs de kust enorme zoutpannen en mangrovebossen. Proeft u zeker de vis uit dit gebied, dit plaatsje staat niet voor niets bekend als baramundi-hoofdstad van het noorden.

Normanton › Lawn Hill National Park (423 km)

U heeft de keuze uit twee routes naar Lawn Hill. Kiest u voor de zuidwestelijke route, maakt u dan een stop bij Bang Bang Jump Up, een merkwaardige rots midden in een vlak grasland. U overnacht twee nachten in het Lawn Hill National Park, een ware oase in de outback. Het park bestaat uit spectaculair rood zandsteengebergte, kliffen, diepe rivierkloven en watervalletjes. Perfect om te hiken en voor het maken van boottochten.     

Lawn Hill National Park › Borroloola (525 km)

Vandaag verruilt u Queensland voor Northern Territory. Stopt u onderweg bij Nicholson River en kijk uit naar zoetwaterkrokodillen! Borroloola is een Aboriginal-plaatsje waar rivieren prachtige bergkloven in het zandsteen hebben uitgesneden.

Borroloola › Mataranka (551 km)

U nadert het Top End van Australië en rijdt naar Mataranka. Verwent u zichzelf en ontspan in de warmwaterbronnen van de Mataranka Hot Springs. 

Mataranka › Darwin (423 km)

Via Katherine Gorge rijdt u naar Darwin waar u de auto weer inlevert en deze reis eindigt. U bent een onvergetelijke ervaring rijker!Verdere info

Bijzonderheden

 • U ontvangt ter plaatse een zeer uitgebreide Engelstalige routebeschrijving en Australia Road Atlas, tips en kortingsbonnen
 • De aangegeven afstanden zijn globaal en exclusief het aantal te rijden kilometers naar nabijgelegen bezienswaardigheden
 • I.v.m. de weersomstandigheden is deze reis niet mogelijk in de periode november t/m maart
 • De route kan naar wens worden aangepast. U krijgt dan een routebeschrijving op maat
 • U kunt deze reis ook in omgekeerde richting boeken. Vraagt u ons hiernaar.

Excursiemogelijkheden

Er zjin geen excursies/activiteiten inbegrepen bij de reis.

Verlenging

Wilt u langer verblijven? U kunt voor en na de reis overnachtingen bijboeken. Denkt u bijvoorbeeld aan een paar extra nachten in Cairns in Mantra Esplanade Cairns.
Verblijf in middenklasse accommodaties.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, D=Diner).

Vervoer

Per 4-WD huurauto.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak
 
please chat with me