• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Driving Up Down Under

11-daagse autoreis per 4-wd

Een autoreis met een 4-WD door de outback van Australië, dat betekent dat u over andere wegen kunt rijden dan het gros van de toeristen. Regelmatig is er geen andere auto in de verste verte te zien. Via de Stuart Highway rijdt u in nog geen twee weken van het ... lees verder ↓


Highlights

 • Wijngebied van Barossa Valley
 • Ongerepte natuur van Flinders Ranges
 • Oeroude landschap van Wilpena Pound
 • Opaalstad Coober Pedy
 • Kleine plaatsjes en verlaten landschap van de outback
 • Ayers Rock, hét icoon van het rode centrum
 • De spectaculaire kloof van Kings Canyon
 • Alice Springs, stad in de outback
vanaf € 808,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Flinders Ranges
 • Uluru (Ayers Rock)
 • Barossa Valley
 • Flinders Ranges
 • Voyages Outback Pioneer Hotel
Flinders Ranges Uluru (Ayers Rock) Barossa Valley Flinders Ranges Voyages Outback Pioneer HotelImpressies

Flinders Ranges
Uluru (Ayers Rock)
Barossa Valley
Flinders Ranges
Voyages Outback Pioneer Hotel


Reisinformatie


Een autoreis met een 4-WD door de outback van Australië, dat betekent dat u over andere wegen kunt rijden dan het gros van de toeristen. Regelmatig is er geen andere auto in de verste verte te zien. Via de Stuart Highway rijdt u in nog geen twee weken van het uiterste zuiden door wijngebieden en de ongerepte natuur van de Flinders Ranges naar het rode hart van Australië met het beroemde icoon Ayers Rock. Op avontuur!
Driving Up Down Under Driving Up Down UnderDag tot dag

Adelaide › Barossa Valley (80 km)

U haalt uw 4-WD op en rijdt het landelijke gebied in, naar een van de beroemdste wijngebieden van Australië: de Barossa Valley.

Barossa Valley

U heeft een hele dag de tijd om wijn te proeven en van de prachtige omgeving te genieten. De Shiraz is het proberen waard! En het leuke is dat veel van de hier geproduceerde wijnen ook bij ons in Europa te krijgen zijn. Zo heeft u al voorpret voordat u op reis gaat of u kunt na afloop van uw vakantie op een bijzonder prettige wijze de reis nog eens herbeleven!

Barossa Valley › Wilpena Pound (325 km)

Na de heerlijke wijnproeverijen gaat u vandaag echt op weg. U maakt een lange rit door de outback van South Australia naar het prachtige, ongerepte natuurgebied van de Flinders Ranges. Dit oeroude landschap wordt gevormd door scherpe kliffen en toppen, kloven en riviertjes in combinatie met de typische rode grond van de outback. Het gebied is vernoemd naar Matthew Flinders, de eerste Europeaan die dit gebied verkende. Wanneer u over de rode weg hobbelt, die mooi afsteekt tegen de groene struiken en blauwe hemel, bent u de dagelijkse beslommeringen snel vergeten. Wel goed opletten, want hier leven vele kangoeroes, emoes, varanen en arenden. Het meest karakteristieke punt is de Wilpena Pound: een enorme sikkelvormige rotsformatie met als hoogste punt de Saint Mary van 1170 meter.

Wilpena Pound

U kunt vanuit Wilpena Pound mooie wandelingen maken. Tip: maak een tocht naar de Wangara Lookout, circa anderhalf uur wandelen, dan heeft u een schitterend uitzicht over de Pound. Ervaren klimmers kunnen de Saint Mary beklimmen (6-7 uur). U kunt ook een rondvlucht over het gebied maken (facultatief).

Wilpena Pound › Port Augusta (155 km)

Vanuit Wilpena Pound rijdt u terug naar de Stuart Highway, de hoofdweg van noord naar zuid. U overnacht in Port Augusta. Hier is voldoende te beleven. Zo kunt u bijvoorbeeld het Wadlata Outback Information Centre bezoeken waar u meer te weten komt over de geschiedenis van de Aboriginals en over het gebied waar u doorheen rijdt. In Port Augusta bevindt zich ook de Royal Flying Doctor Service: een van de 20 centra die hulp op afstand bieden voor moeilijk bereikbare gebieden in Australië. Bij ons zijn de ‘Flying Doctors’ bekend geworden door de gelijknamige televisieserie.

Port Augusta › Coober Pedy (540 km)

U heeft een flinke rit voor de boeg vandaag. Zorg voor voldoende water, want u rijdt door een waar niemandsland. Magistrale valleien en golvende heuvels domineren het beeld overdag en ’s nachts kunt u genieten van een heldere hemel met ontelbaar veel sterren. De overnachting is in Coober Pedy. Deze stad wordt de opaalhoofdstad van de wereld genoemd. Coober Pedy neemt 80% van de wereldproductie aan opalen voor haar rekening. Het stadje wordt omgeven door honderden open mijnschachten en doet denken aan kraters op de maan. Ook is Coober Pedy bekend vanwege de vele accommodaties, huizen en winkels die zich onder de grond bevinden, dit om de woestijnhitte te vermijden. Mocht u dit benauwend in de oren klinken, is het goed te weten dat er uiteraard ook bovengrondse huizen, winkels en hotels zijn.

Coober Pedy › Marla (235 km)

U rijdt over de Stuart Highway naar het plaatsje Marla, met 'maar liefst' 150 inwoners. Een soort oase in de woestijnachtige omgeving.

Marla › Ayers Rock (500 km)

U rijdt het Northern Territory binnen, op naar Ayers Rock, door de Aboriginals ‘Uluru’ genoemd. Dit is hét icoon van het rode centrum van Australië en van grote culturele betekenis voor de lokale Aboriginal-bevolking.

Ayers Rock

Ayers Rock is meer dan 318 meter hoog en ruim acht kilometer in omtrek. Het kleurenspel is op zijn mooist bij zonsondergang en - opgang. U heeft een dag om Ayers Rock en de nabijgelegen Olga's te ontdekken. In dit gebied treft u meer dan 500 plantensoorten, 24 typisch Australische zoogdiersoorten en niet minder dan 72 reptielensoorten. Zorg er wel voor dat u een zonnebrandmiddel, een hoed en water mee heeft, want in de zomer kan het hier meer dan 45 graden worden.

Ayers Rock › Kings Canyon ( 320 km)

Uw volgende stop is Kings Canyon, de meest spectaculaire kloof van heel Australië. Geniet na een steile klim van de schitterende uitzichten over de 200 meter diepe kloof en over de Garden of Eden, een smalle kloof met palmen en kleine waterpoelen.

Kings Canyon › Alice Springs (330 km)

U rijdt de onverharde Mereenie Loop Road af naar Alice Springs. Hier kunt u de smalle kloven Standley Chasm en Simpson’s Gap bewonderen voordat u uw 4-WD inlevert in Alice Springs.Verdere info

Bijzonderheden

 • De route kan naar wens worden aangepast. U krijgt een routebeschrijving op maat
 • U ontvangt ter plaatse een zeer uitgebreide Engelstalige routebeschrijving en Australia Road Atlas, tips en kortingsbonnen
 • U kunt de reis ook in omgekeerde richting boeken
 • Wilt u na Alice Springs verder reizen naar Darwin en deze reis dus uitbreiden, bekijkt u dan de reis Explorers Highway.

Excursiemogelijkheden

Tijdens deze reis zijn geen excursies inbegrepen. Uiteraard kunnen we wel vooraf excursies voor u bijboeken. Vraagt u ons naar alle mogelijkheden.

Verlenging

Wilt u langer verblijven? U kunt voor en na de reis overnachtingen bijboeken. Denkt u bijvoorbeeld aan een paar extra nachten in Adelaide in het Majestic Roof Garden Hotel.

Los te boeken

Er bestaat ook een 7-daagse variant van deze reis (dag 5 t/m 11). Neemt u contact met ons op voor de mogelijkheden.
Naar keuze in middenklasse of eersteklasse accommodaties.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.
Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

De reis is op basis van logies.

Vervoer

Per huurauto.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me