• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Vakantie Frans-Polynesië

Een waar paradijs, met wuivende palmbomen en hagelwitte stranden. Maar u vindt hier ook een verrassend mooi binnenland met bergen, regenwouden en watervallen. Frans-Polynesië bestaat uit meerdere eilanden. Gaat u bijvoorbeeld ontspannen in een watervilla op palen op Bora Bora of bent u liever actief op Tahiti? Wij verzorgen uw reis naar Frans-Polynesië volledig op maat.
Stephanie Gras
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd
Bestemmingen in Frans-Polynesië
Reisinformatie Frans-Polynesië

Een vakantie op Bora Bora of Tahiti, wie heeft daar stiekem niet eens over gedroomd? Deze eilanden behoren tot de eilandengroep Frans-Polynesië en liggen in de Stille Oceaan, op ca. 5 uur vliegen vanaf Nieuw-Zeeland. Naast mooie stranden en een azuurblauwe zee vindt u op Frans-Polynesië een verrassend mooi binnenland met bergen, regenwouden en watervallen.


De eilanden van Frans-Polynesië

Tahiti

Tahiti is het hoofdeiland van Frans Polynesië en heeft een prachtig binnenland met hoge bergtoppen, groene regenwouden en schitterende watervallen. Ook goed te combineren met Bora Bora.
Lees meer over Tahiti >Bora Bora

Bora Bora is een ware droombestemming. Hier wordt uw tropische droomvakantie waarheid: hagelwitte stranden, wuivende palmbomen en een exotische bevolking die u met bloemen in het haar opwacht.

Lees meer over Bora Bora >Moorea

Samen met Bora Bora behoort Moorea tot de mooiste eilanden van Frans-Polynesië. Alles draait hier om het grote genieten: helderblauwe zee, oogverblindende witte stranden, fantastische duik- en snorkelplekken en vooral ook geweldige faciliteiten en de service bij de resorts.

Lees meer over Moorea >

Een vakantie Tahiti in combinatie met Australië, Nieuw-Zeeland of Amerika

Frans Polynesië, en met name Tahiti, wordt vaak gecombineerd met een vakantie naar Australië, Nieuw-Zeeland of zelfs Amerika.


De meest voorkomende routes en vliegtijden:

• Auckland, Nieuw-Zeeland - Tahiti: ca. 5 uur vliegen
• Brisbane/ Sydney/ Melbourne, Australië - Tahiti: ca. 8-9 uur vliegen
• Los Angeles, Amerika - Tahiti: ca. 8 uur vliegen
Neemt u contact op met onze specialisten voor de mogelijkheden.


Goed om te weten

Een reis naar Frans Polynesië kan heel goed gecombineerd worden met een citytrip in Los Angeles. Vanuit Amsterdam is het ongeveer 24 uur reizen naar Tahiti. U vliegt vanuit Amsterdam via Parijs of Londen naar Los Angeles, vervolgens vliegt u door naar Papeete, de luchthaven van Tahiti. Vanaf hier is het vervolgens nog ongeveer 1 uur vliegen naar Bora Bora. De totale reistijd is dan dus ongeveer 25 uur.

Een vakantie op Bora Bora of Tahiti, wie heeft daar stiekem niet eens over gedroomd? Deze eilanden behoren tot de eilandengroep Frans-Polynesië en liggen in de Stille Oceaan, op ca. 5 uur vliegen vanaf Nieuw-Zeeland. Naast mooie stranden en een azuurblauwe zee vindt u op Frans-Polynesië een verrassend mooi binnenland met bergen, regenwouden en watervallen.

Tijdsverschillen Frans-Polynesië

In onze winter is het in Frans-Polynesië 12 uur vroeger dan in Nederland, in onze zomer 11 uur.

Feestdagen Frans-Polynesië


Nieuwjaar: 1 januari
Dag van de Bastille: 14 juli*
Allerheiligen: 1 november
Kerstmis: 25 en 26 december
Ook Goede Vrijdag en Pasen worden in Frans Polynesië op dezelfde dag (maar op wisselende data) gevierd.

Op feestdagen zijn musea, bedrijven, banken, postkantoren en sommige winkels, nachtclubs en restaurants gewoonlijk gesloten.
Daarnaast zijn er meerdere feestdagen waarvan de datum op onze kalender per jaar verschilt, zoals:
Chinees Nieuwjaar: in februari
Maire Day: in mei

* = De Dag van de Bastille is ingebed in het Polynesisch Carnaval, dat eind juni begint en ongeveer drie weken van feesten inluidt.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Voor verdere mogelijkheden, zie onze website: https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#thuisvaccinaties Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal Frans-Polynesië

De officiële talen zijn Tahitiaans en Frans. In de hotels en restaurants van de belangrijkste toeristische eilanden kunt u tijdens uw vakantie Frans Polynesië ook goed met Engels terecht.

Geldzaken Frans-Polynesië


Tijdens uw vakantie Frans-Polynesië betaalt u met de Cour de Franc Pacifique (XPF). Wij adviseren u contant geld in euro’s of in Amerikaanse dollars mee te nemen. Bij de banken kunt u uw contant geld omwisselen voor de plaatselijke valuta. Dat is het voordeligst.
Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: €1 = ca. XPF 119 (XPF 100 = ca. €0,84). De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com.
Creditcard:
De enige creditcards die geaccepteerd worden op Frans Polynesië zijn Visa, Mastercard, Amex, Diners en JCP (Japans). In Papeete, op het hoofdeiland Tahiti, zijn de meeste banken te vinden waar u ook geld kunt pinnen met uw creditcard. U betaalt dan ca. € 4,50 kosten bij uw afschrijving in Nederland, ongeacht de hoogte van het gewisselde bedrag. Op de andere eilanden van Frans Polynesië zijn weinig bankfaciliteiten.
Pinnen: Bij de geldautomaten voorzien van een Maestro en/of Cirrus-symbool kunt u geld pinnen. Wij raden u aan om dit direct bij aankomst op de luchthaven te doen.

Paspoort en visa Frans-Polynesië

Voor een vakantie Frans-Polynesië dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van uw verblijf nog tenminste drie maanden geldig is. Een visum is alleen verplicht indien u langer dan drie maanden in Frans Polynesië zult verblijven.
Alleenstaande ouders of andere volwassenen die alleen met kinderen reizen moeten rekening houden met het vereiste dat men documentatie toont die bewijst dat men voogdij of ouderlijke verantwoordelijkheid voor de kinderen draagt. Zonder deze documentatie kan toegang tot het land worden ontzegd, of wordt niet toegestaan dat de kinderen het land verlaten.
Vliegt u via Amerika naar Frans-Polynesië?
Dan mogen kinderen niet meer bij de ouders in het paspoort staan. Tevens is een ESTA-Reistoestemming verplicht. Meer informatie over ESTA, kijk dan op: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Hotels op Frans-Polynesië

Inchecken: vanaf 15.00 uur.
Preferenties: preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd.
Uitchecken: uiterlijk om 12.00 uur.

Eten en drinken Frans-Polynesië


• De door ons geselecteerde hotels hebben één of meer restaurants en een coffeeshop. Op het hoofdeiland Papeete en op Moorea kunt u daarnaast ook in restaurants terecht. De meeste restaurants serveren de Franse, Vietnamese, Chinese of Tahitiaanse keuken. Op veel menukaarten staan visgerechten.
• De restaurants in Frans-Polynesië zijn over het algemeen aan de dure kant. Op de overige kleine eilanden bent u voor het eten en drinken aangewezen op uw hotel, waardoor het prijsniveau (nog) iets hoger zal liggen.
• Wij raden u aan om voor drinkwater altijd water uit flessen te drinken.

Klimaat Frans-Polynesië


• Op Frans-Polynesië kunt u altijd rekenen op een temperatuur van rond de 25°C en een verkoelende bries
• De temperatuur van het water schommelt ook altijd rond de 25°C. Hierdoor is Frans-Polynesië het hele jaar door een ideale bestemming
• De meeste regen valt in de periode van november tot april, maar voornamelijk in de zuidoostelijke delen van de hoofdeilanden
• Frans-Polynesië ligt in een gebied waar aardbevingen kunnen voorkomen.
• Van november tot en met april kunnen er tropische cyclonen in deze regio voorkomen.

24/7 BZ Informatieservice
Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op: https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/ 

Lokaal vervoer op Frans-Polynesië

Interlokaal: U komt in Frans-Polynesië aan op het Faaa International Airport van Papeete op Tahiti. Het transport tussen de verschillende eilanden wordt onderhouden door vliegtuigen van de maatschappij Air Tahiti.
Lokaal:
Op Tahiti is een goed functionerend busnet over goede wegen. Op de overige eilanden is nauwelijks openbaar vervoer. Op deze eilanden kunt u een fiets, brommer of auto huren of van een (dure) taxi gebruik maken.
Reisblog Frans-Polynesië

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Frans-Polynesië met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me