• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat
Tenzing Travel Adventure

Off the Beaten Track

28-daagse autoreis

Een autoreis door Nieuw-Zeeland, maar dan net even anders. Na een bezoek aan het Noordereiland vervolgt u de reis op het Zuidereiland, maar dan via het binnenland. Een 4-WD is niet noodzakelijk, maar geeft u wel meer comfort. Via kleine dorpen als St. Arnaud ... lees verder ↓


Highlights

 • Bay of Islands en Coromandel
 • Whakatane & White Island
 • Prachtige natuur bij St. Arnaud & Hanmer Springs
 • Avontuurlijke route door het binnenland van het Zuidereiland
 • Tweemaal doorkruizen van de Southern Alps
 • Mount Aspiring National Park
+
INDICATIEPRIJS vanaf € 3350,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Waimangu Volcanic Valley, Rotorua, New Zealand
 • Tongariro National Park
 • Tongariro Crossing, New Zealand
 • Cathedral Cove, Coromandel, New Zealand
 • Rotorua, Noordereiland, Nieuw-Zeeland
Waimangu Volcanic Valley, Rotorua, New Zealand Tongariro National Park Tongariro Crossing, New Zealand Cathedral Cove, Coromandel, New Zealand Rotorua, Noordereiland, Nieuw-ZeelandImpressies

Waimangu Volcanic Valley, Rotorua, New Zealand
Tongariro National Park
Tongariro Crossing, New Zealand
Cathedral Cove, Coromandel, New Zealand
Rotorua, Noordereiland, Nieuw-Zeeland


Reisinformatie


Een autoreis door Nieuw-Zeeland, maar dan net even anders. Na een bezoek aan het Noordereiland vervolgt u de reis op het Zuidereiland, maar dan via het binnenland. Een 4-WD is niet noodzakelijk, maar geeft u wel meer comfort. Via kleine dorpen als St. Arnaud en Hanmer Springs die door prachtige natuur zijn omringd en zich bij uitstek lenen voor het maken van hikes, neemt u een kijkje in het boerenleven van Fairlie. Daarna wordt het gebied ruig en onherbergzaam en steekt u de Southern Alps over via Danseys Pass en een aantal dagen later nogmaals om de reis te eindigen in Christchurch. Een geweldige route waar u aan natuurschoon niets tekort zult komen.
Off the Beaten Track Off the Beaten TrackDag tot dag

Auckland

Na het ophalen van de huurauto gaat u op weg naar uw hotel in Auckland. Gaat u naar de wijk Parnell waar u vele cafés en leuke winkeltje treft.

Auckland › Hokianga (230 km)

Verlaat u vroeg in de ochtend de metropool en rijdt naar het Waipoua Kauri Forest voor een wandeling langs reusachtige Kauri-bomen. U overnacht in Hokianga met zijn imposante zandduinen (O).

Hokianga › Paihia (115 km)

U steekt over naar de oostkust waar u aankomt in het dorpje Paihia. Vanuit hier heeft u meerdere excursiemogelijkheden. Denkt u bijvoorbeeld aan een bootexcursie door de Bay of Islands; wellicht spot u een dolfijn (O).

Paihia › Matakana (175 km)

U rijdt verder via het plaatsje Whangarei, terug langs de Hibiscus-kust naar Matakana (O).

Matakana › Coromandel (230 km)

Op weg naar een ander gedeelte van Nieuw-Zeeland, namelijk Coromandel met een spectaculaire kustlijn, prachtige stranden en ruige, vulkanische heuvels bekleed met regenwoud. Afhankelijk van het getijde kunt u wandelen naar het indrukwekkende Cathedral Cove; een natuurlijk gevormde rotsboog en een lust voor het oog (O).

Coromandel › Whakatane (250 km)

U verlaat Coromandel en rijdt naar de Bay of Plenty waar Whakatane aan gelegen is. Hier heeft u de mogelijkheid om (facultatief) Nieuw-Zeeland's enige actieve vulkaan omringd door water te bezoeken: White Island (O).

Whakatane › Rotorua (85 km)

Op naar een volgend geothermisch gebied. Rotorua is de Maori-hoofdstad van het land en is omgeven door nationale parken met spuitende geisers, pruttelende modderpoelen en meren in de meest bijzondere kleuren. Geniet u deze avond van een hangi-diner; een typische Maori-maaltijd (O).

Rotorua › Tongariro National Park (141 km)

Nog een park wat u zult doen verwonderen, Tongariro National Park. Dit landschap is gevormd door drie gedeeltelijk actieve vulkanen met een hoogte tot 2700 meter. Een prachtig gebied om te wandelen (O).

Tongariro National Park › Napier (270 km)

Via een schilderachtig landschap met vele wijnvelden rijdt u naar Napier. Deze stad is in 1931 verwoest door een aardbeving en sindsdien herbouwd in Art Deco-stijl (O). 

Napier › Whanganui (250 km)

Voor nog meer cultuur gaat u naar Whanganui. In het centrum vindt u koloniale gebouwen. Een van de hoogtepunten is de lift die u naar het topje van Durie Hill brengt vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over stad, rivier en de vlakten. Op een heldere dag ziet u wellicht Mt. Taranaki, een slapende vulkaan (O).

Whanganui › Wellington (200 km)

De reis gaat verder zuidwaarts naar de hoofdstad van het land, Wellington. Rijdt u naar Mount Victoria vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de stad (O).

Wellington › Nelson (105 km)

In de ochtend maakt u de oversteek per ferry naar het Zuidereiland, dwars door het fjordengebied van de Marlborough Sounds. Na aankomst in Picton vervolgt u uw reis naar Nelson, toegangspoort tot het Abel Tasman National Park (O).

Nelson › St. Arnaud (90 km)

Vanuit Nelson gaat u landinwaarts naar St. Arnaud, een dorp gelegen aan de rand van Lake Rotoiti. Ideaal voor het maken van een hike of om te vissen naar forel in het Nelson Lakes National Park (O).

St. Arnaud › Hanmer Springs (235 km)

De reis gaat verder naar Hanmer Springs, een dorp omringd door bergen en bossen, bekend om de vele activiteiten als mountainbiken of paardrijden (O).

Hanmer Springs › Christchurch (135 km)

U gaat door naar Christchurch, de aanvlieghaven van het Zuidereiland. Ook deze stad is gedeeltelijk verwoest door de aardbeving in 2011, maar in wederopbouw. Bezoekt u hier het Hagley Park en de botanische tuinen (O).

Christchurch › Fairlie (185 km)

Via het vlakke boerenland van de Canterbury Plains komt u in de middag aan in Fairlie waar u wordt verwelkomd door een boerenfamilie die u een kijkje geeft in het boerenleven. Deze avond eet u met de familie mee (O,D). 

Fairlie › Danseys Pass (180 km)

Via een spectaculair landschap, bestaande uit rotsen en kalkstenen kliffen versierd met Maori-tekeningen, doorkruist u het gebergte van de Southern Alps (O). 

Danseys Pass › Invercargill (300 km)

De weg naar Invercargill brengt u langs het Catlins Forest Park, een prachtig natuurgebied langs de kust. Neemt u zeker de tijd voor een hike in deze mooie omgeving (O).

Invercargill › Te Anau (150 km)

Onderweg naar Te Anau rijdt u langs Lake Wakatipu, een spiegelmeer omgeven door gebergte en een indrukwekkend landschap om doorheen te rijden (O).

Te Anau/Doubtful Sound

Maakt u zich op voor een bootexcursie door de Doubtful Sound. De reis naar dit fjordengebied is lang, maar eenmaal daar zult u stilvallen van zoveel natuurschoon. Met recht is dit één van de hoogtepunten van uw reis te noemen (O).

Te Anau › Wanaka (220 km)

U vervolgt uw reis naar Wanaka, een plaats aan de oevers van het Lake Wanaka waar de sneeuw bedekte pieken van het Mount Aspiring-gebergte gereflecteerd worden in het water. Hier kunt u de komende dagen uw wandelhart ophalen vanwege de vele wandelroutes (O). 

Wanaka › Haast (145 km)

Langs de met ijs bedekte meren van Wanaka en Hawea rijdt u via de Haast Pass dwars door het Mount Aspiring National Park naar Haast. Met een beetje geluk ziet u onderweg Fiordland Crested Pinguins (O).

Haast › Franz Josef Glacier (140 km)

De reis gaat verder langs de westkust, via het regenwoud naar het gletsjergebied van de Southern Alps. Hier vindt u de unieke combinatie van de gletsjers Fox en Franz Josef met uitlopers naar zee. U kunt wandelingen maken of een heli hike (facultatief) (O).

Franz Josef Glacier › Hokitika (135 km)

Verder langs de westkust rijdt u langs goudmijnstadjes en in het stadje Shantytown kunt u ook zelf uw geluk kunt beproeven door goud te wassen. Vanavond overnacht u in Hokitika (O).

Hokitika › Christchurch (245 km)

Het toetje van de reis staat op u te wachten; een prachtige reis door de Southern Alps. Langs spectaculaire bergkloven en valleien heeft u uitzicht op de met sneeuw bedekte bergketen (O).

Vertrek Christchurch

De reis eindigt op de luchthaven waar u de auto weer inlevert (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • Bij uw reisbescheiden ontvangt u naast vouchers van de hotels tevens beknopte informatie over activiteiten ter plaatse. Deze informatie kunt u ook op uw smartphone of tablet raadplegen middels een QR code die u bij uw reisbeschedien ontvangt
 • Tegen bijbetaling ontvangt u ter plaatse een uitgebreider reisbescheidenpakket met een atlas, kaarten, vouchers van de hotels en meer informatie en advies over het land en optionele excursies/activiteiten
 • De auto van GO Rentals neemt u op dag 13 mee op de Interisland ferry
 • Aangezien de vluchtmogelijkheden naar Nieuw-Zeeland afhankelijk zijn van uw wensen (qua overstaptijden/stopover mogelijkheden etc.) geven wij u alle vrijheid in het uitkiezen van de gewenste luchtvaartmaatschappij. Wij adviseren u graag.

Beleef meer

 • Houdt u van wandelen, dan is wellicht de Tongariro Crossing iets voor u. Om hiervoor voldoende tijd te hebben, adviseren wij een extra nacht in Tongariro bij te boeken.
 • Boekt u vanuit Whakatane een excursie bij naar White Island, de enige nog werkende vulkaan omringd door zee. Tijdens de bootrit spot u wellicht dolfijnen of walvissen.
 • Bezoekt u vanuit Nelson het Abel Tasman N.P. tijdens een 3-daagse korte tour in dit gebied. Bekijk de tour 'Abel Tasman National Park' op de website voor meer informatie. 

Excursiemogelijkheden

De bootexcursie op dag 21 is inbegrepen. Overige genoemde excursies zijn facultatief en niet inbegrepen in deze reis.

Insiders Tip

Het gebied rondom de Catlins tussen Bluff en Kaka Point wordt ook wel de Southern Scenic Route genoemd. Een weg langs besloten strandjes, dichtbegroeid regenwoud, pittoreske meren een indrukwekkend berglandschap.
Verblijf in sfeervolle B&B accommodaties of hotels.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, D=Diner).

Vervoer

Per huurauto (niet inbegrepen) en per ferry (dag 13, wel inbegrepen).

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me