• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights of Bhutan

10-daagse individuele reis met gids/chauffeur

In tal van opzichten is het fascinerende koninkrijk Bhutan, gelegen op de hellingen van de Himalaya, uniek te noemen. De geïsoleerde ligging in combinatie met een bewust beleid om westerse invloeden zoveel mogelijk te weren zorgen voor een ware reis in de tij ... lees verder ↓


Highlights

 • Onvergetelijke vergezichten te midden van een geweldig berglandschap
 • Reis vol culturele hoogtepunten
 • Prachtige kloosterburchten
 • Uiterst vriendelijke bevolking
INDICATIEPRIJS vanaf € 2100,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Bhutan
 • Locals, Bhutan
 • Bhutan
Bhutan Locals, Bhutan BhutanImpressiesBhutan
Locals, Bhutan
Bhutan


Reisinformatie


In tal van opzichten is het fascinerende koninkrijk Bhutan, gelegen op de hellingen van de Himalaya, uniek te noemen. De geïsoleerde ligging in combinatie met een bewust beleid om westerse invloeden zoveel mogelijk te weren zorgen voor een ware reis in de tijd. Het indrukwekkende landschap is besprenkeld met kloosterburchten, de bevolking richt het dagelijkse leven in naar de regels van het Tibetaans boeddhisme. Bijzondere ervaringen, indrukwekkende natuurwonderen en traditionele levenswijzen brengen u in hemelse sferen.
Highlights of Bhutan Highlights of BhutanDag tot dag

Aankomst Paro › Thimphu

Op een heldere dag is de aankomst in Paro werkelijk adembenemend met uitzicht op de grillige pieken van de Himalaya. Met name het laatste stuk van de vlucht, waarbij u de besneeuwde bergen van Bhutan zelf ziet, zal u bekoren. Na het afhandelen van de douaneformaliteiten wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent en begint u met een rit naar de hoofdstad Thimphu, een unieke mix van tradities en moderne invloeden. U brengt vandaag een kort bezoek aan een kleine dierentuin waar u de takin, het nationale dier van Bhutan, kunt bewonderen. Hierna geniet u bij het Sangay Gang View Point van een prachtig uitzicht over Thimphu Valley (D).

Thimphu

U gaat vandaag deze unieke hoofdstad uitgebreid verkennen tijdens een stadsrondrit. U bezoekt onder meer de prachtige middeleeuwse kloosterburcht Tashichho Dzong, de Nationale Bibliotheek met een enorme verzameling boeddhistische geschriften, het Folk Heritage Museum en het Chorten National Memorial, een monument voor de vrede (O,L,D).

Thimphu › Punakha

Na een vroeg ontbijt steekt u de 3088 meter hoge Dochula-pas over, die bij helder weer de beste vergezichten van Bhutan biedt. U ziet talloze bergpieken en de tafelberg Zongaphugang, die het geïsoleerde gebied Lunana domineert. De hoogste piek van Bhutan is de 7497 meter hoge Gangkar Puensum. U bezoekt de hooggelegen kloosterburcht Semtokha Dzong en na de lunch wandelt u naar een tempel gewijd aan een excentrieke 16e-eeuwse monnik (O,L,D).

Punakha Vallei

U start de dag met een uitgebreide wandeling door rijstvelden en langs de oevers van de Mo Chhu naar het hoogste deel van de vallei. Hier bezoekt u het monument Khamsum Yuelley Namgyal Chorten. Via het Punthsho Pelri-paleis rijdt u vervolgens naar diverse winterresidenties van de koninklijke familie en de Punakha Dzong. Tenslotte bezoekt u een typisch Bhutanees dorpje (O,L,D).

Punakha › Bumthang

De Pele la Pas van 3300 meter hoog is de traditionale grens tussen oost en west. U maakt een lange rit vandaag over de schilderachtige Yotong La en door de Chhume-vallei (O,L,D).

Bhumtang Vallei

Deze enorme vallei huisvest vele oude boeddhistische tempels en kloosters. U bezoekt er enkele, waaronder de Kurjey Lhakhang en Jambey Lhakhang uit de 7e eeuw (O,L,D).

Bumthang › Gangtey

Via smalle bergweggetjes en uitgestrekte bossen bereikt u het opvallende Gangtey-klooster. 's Avonds is het erg leuk om een wandeling te maken door het pittoreske dorpje waar u overnacht (O,L,D).

Gangtey › Paro

De vallei van Paro is werkelijk schitterend om te zien, met overal dorpjes en rijstvelden. U bezoekt het imposante nationale museum, ooit gebouwd als wachttoren. De 7e-eeuwse Kyichu Lhakhang is de bakermat van het boeddhisme in Bhutan. Uiteraard bezoekt u ook het beroemde Taktsang-klooster, ook wel het Tijgernest genoemd. Fenomenale uitzichten vanuit dit pelgrimsoord (O,L,D).

Vertrek Paro

In de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Delhi (O).Verdere info

Bijzonderheden

In Thimpu zijn de Nationale Bibliotheek en het Instituut Zorig Chusum op zondag gesloten. In Paro is de Ta Dzong op zondag en maandag gesloten.

Reisleiding

(Wisselende) Engelssprekende gidsen.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.

Verlenging

Deze reis is perfect te combineren met een rondreis door het kleurrijke India. Vraagt u ons naar de mogelijkheden.
Naar keuze in toeristenklasse of eersteklasse accommodaties. In sommige plaatsen zijn de accommodaties eenvoudig, maar het beste ter plaatse.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Maaltijden

Volgens programma (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner).

Vervoer

Per airco auto.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me