• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Hoogtepunten van Beijing
 • Prachtige natuur
 • Kennismaking met etnische minderheid Miao
 • Indrukwekkende bouwstijl van het Dong-volk
 • Spectaculaire rijstterrassen bij Ping'an

In Touch with China including Guiyang

15-daagse individuele reis met gids/chauffeur

Een bijzondere rondreis door het grootse China die stad, natuur en cultuur op een prachtige manier combineert. U maakt kennis met de religieuze en filosofische achtergrond van de lokale bevolking en verblijft zelfs enkele nachten in unieke tempelaccommodat... lees verder »

Vanaf € 3463,-   p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Rijstterrassen, Ping'an
 • Longsheng (Guangxi)
 • Verboden Stad, Beijing
 • Sanjiang
 • Chinese tempel, Beijing
Rijstterrassen, Ping'an Longsheng (Guangxi) Verboden Stad, Beijing Sanjiang Chinese tempel, BeijingImpressies

Rijstterrassen, Ping'an
Longsheng (Guangxi)
Verboden Stad, Beijing
Sanjiang
Chinese tempel, Beijing


Reisinformatie


Een bijzondere rondreis door het grootse China die stad, natuur en cultuur op een prachtige manier combineert. U maakt kennis met de religieuze en filosofische achtergrond van de lokale bevolking en verblijft zelfs enkele nachten in unieke tempelaccommodaties. Het avontuurlijke karakter van de reis komt naar voren bij de beroemde Chinese Muur, waar u een volledige dag op ontdekkingstocht gaat bij Jinshanling, en bij de spectaculaire rijstterrassen van Longji. In deze magnifieke omgeving wonen kleurrijke minderheden met sterke cultuurpatronen. Dit is de parel onder onze rondreizen, een echte 'in depth' verkenningstocht van het fascinerende China.
Dag tot dag

Aankomst Beijing

Na uw aankomst in de hoofdstad wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag heeft u de tijd om bij te komen van de vlucht en de omgeving van uw hotel te verkennen.

Beijing

Er staat u vandaag een dagexcursie te wachten vol hoogtepunten. Wij raden u aan om comfortabele schoenen aan te trekken, want alle bekende bezienswaardigheden van Beijing passeren de revue. U begint bij de schitterende Tempel van de Hemel, waar u de bijzondere ochtendrituelen van de lokale bevolking aanschouwt. U ziet mensen tai chi beoefenen en kunt zelf ook een poging wagen onder leiding van uw eigen instructeur. Vervolgens gaat u naar het immense Plein van de Hemelse Vrede en de imposante Verboden Stad (gesloten op maandag), waarna u tenslotte het sfeervolle Zomerpaleis bereikt (O).

Beijing

U gaat op weg naar de Grote Muur bij Jinshanling voor een fantastische trekking van een paar uur. De grote stenen, eindeloze treden, fotogenieke kanten en adembenemende uitzichten zullen u nog lang bijblijven (O).

Beijing › Chengdu › Qingchengshan

Na een vroeg ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Chengdu. Na aankomst rijdt u naar de indrukwekkende Qingchengshan (shan betekent berg), een van de bakermatten van het Daoïsme. Er zijn talloze tempels langs de paden op de berg en er heerst door de dichte begroeiing een vredige sfeer. U gaat deels met een kabelbaan naar boven, waar u eerst het Shangqing-paleis bezoekt, voordat u uw eenvoudige tempelaccommodatie bereikt (O).

Qingchengshan

Het Daoïsme is een verzamelnaam voor een aantal Chinese religieuze en filosofische tradities die zich de afgelopen 2000 jaar hebben ontwikkeld. Vanochtend krijgt u daarover uitleg van een privé-docent vanuit het Shangqing-paleis, voordat u geniet van een heerlijk kopje thee bij de indrukwekkende Tianshi-grot. Vandaag overnacht u bij een andere tempelaccommodatie (O).

Qingchengshan › Chengdu

Vroeg uit de veren vandaag voor een wandeling tijdens zonsopgang. Het is een prachtige tijd van de dag en het ochtendgloren zorgt voor fotogenieke momenten. 's Middags gaat u met de kabelbaan naar beneden en rijdt u weer terug naar Chengdu, waar u de rest van de dag uw eigen plan kunt trekken (O).

Chengdu › Guiyang

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Guiyang. Bij aankomst in Guiyang wordt u opgewacht door een Engelssprekende gids waarna een transfer naar uw hotel volgt. De rest van de middag heeft u tijd om bij te komen van de reis of alvast op ontdekkingstocht te gaan (O).

Guiyang › Kaili

Na het ontbijt rijdt u naar de stad Kaili. In de omgeving van deze stad draait het voornamelijk om de etnische minderheid Miao. U bezoekt als eerste het museum in Kaili waar u meer te weten komt over de etnische minderheden in het gebied. Hier vindt u een mooie collectie met onder andere schilderijen, geschreven documenten en andere soorten volkskunst die u een goed kijkje in de cultuur geven. In de middag bezoekt u het Gejia-dorpje Wang Ba, waar de oudere vrouwen nog steeds gekleed gaan in de traditionele kleding (O).

Kaili › Danzhai

Na het ontbijt vertrekt u per auto in de richting van Danzhai. Onderweg stopt u bij het Miao-dorp Qingman. Hier wordt u vriendelijk ontvangen, waarna u op bezoek gaat bij een familie zodat u de mooie houten huizen ook van binnen kunt zien. Daarnaast laten de inwoners u graag zien hoe zij op traditionele wijze stoffen kleuren met de natuurlijke kleurstof indigo. In de middag bezoekt u de Miao-dorpen Shiqiao en Boji. In Shiqiao krijgt u te zien hoe er op traditionele wijze papier wordt gemaakt van de schors van de moerbeiboom. In Boji vindt u de typische houten huizen van de Miao en maakt u kennis met de goedlachse inwoners. Een dag vol prachtige ervaringen die u niet snel vergeet (O).

Danzhai › Rongjiang › Congjiang › Zhaoxing

Een volle dag vandaag! Na het ontbijt rijdt u allereerst naar Rongjiang waar u een bezoek brengt aan het Miao-dorp Basha. Gelegen op het lagere gedeelte van Moon Hill is het dorp omgeven door bamboe en grasachtig boslandschap. Met een beetje geluk ziet u op de lager gelegen terrasvormige velden de lokale bevolking aan het werk. U rijdt door in de richting van Zhaoxing en stopt onderweg bij Congjiang waar u het Huanggang Dong-dorp bezoekt. Dit authentieke dorp ligt verscholen tussen de heuvels en rijstvelden en wordt gezien als het best behouden Dong-dorp in deze omgeving. Na uw bezoek rijdt u door naar Zhaoxing waar u overnacht (O).

Zhaoxing

Typerend voor de etnische minderheid Dong zijn de prachtige houten huizen, de trommeltorens en de wind- en regenbruggen. Met een beetje geluk krijgt u zelfs de typische olie-thee aangeboden. Vandaag bezoekt u het grootste Dong-dorp van China, Zhaoxing. Het is gelegen in een vallei in het Liping District en de omgeving biedt schitterende uitzichten als rijstvelden en theeplantages. Het dorp is eeuwenoud en een groot deel ervan is niet toegankelijk voor auto's. Het zal u opvallen dat de bevolking hier een hele eigen kledingstijl heeft. U heeft de hele middag de tijd om het dorp op eigen gelegenheid te verkennen (O).

Zhaoxing › Sanjiang

Na het ontbijt bezoekt u allereerst het Dong-dorp Tang'an. De prachtige ligging van het dorp is overweldigend! U vervolgt uw weg naar Sanjiang, de hoofdstad van het autonome gewest van de Dong-minderheid. Hier bezoekt u de Chengyang-brug, een van cederhout gemaakte wind-en-regenbrug van bijna 80 meter lang. Er is geen enkele schroef of spijker aan te pas gekomen tijdens de bouw van de brug, een typische bouwstijl van de Dong. Een indrukwekkend geheel (O)!

Sanjiang › Longsheng › Ping'an

Na het ontbijt reist u naar Longsheng. Eenmaal aangekomen krijgt u de gelegenheid even tot rust te komen in uw hotel. In de middag bezoekt u de spectaculaire Longji-rijstterrassen waar u de komende twee dagen heerlijk de tijd heeft om te wandelen. Tevens wandelt u vandaag naar nabijgelegen boerderijen, waar u ziet hoe de lokale bevolking leeft en het land bewerkt. U verblijft twee nachten in dit fantastische gebied, in een eenvoudige accommodatie (O).

Ping'an

Een hele dag voor uzelf! U kunt een ontspannen wandeling maken langs de rijstterrassen of op zoek gaan naar mooie en hoge uitzichtpunten voor het maken van prachtige foto's. Ook kunt u kiezen voor het maken van een pittige trekking die bij Jinjiang in het dal begint en twee à drie uur duurt. Jinjiang ligt aan de voet van een 1000 meter hoge berg waar de Zhuang- en Yao-minderheden wonen (O).

Ping'an › Guilin

Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Guilin gebracht. Hier eindigt de reis (O).Verdere info

Bijzonderheden

De rijstterrassen van Longji bij Ping'an zijn op hun mooist in mei, juni, juli en september. In mei staat er vaak water in de terrassen, terwijl deze in september vaak een kleurrijk schouwspel zijn van rode, oranje en gele vlakken. Vanwege de bezoeken aan hooggelegen gebieden is het aan te raden om te reizen in de periode van april tot en met oktober.

Reisleiding

(Wisselende) Engelssprekende gidsen.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.

Los te boeken

U kunt deze reis ook boeken als 11-daagse privé-reis zonder Guiyang, maar er bestaat ook een 8-daagse variant. Neemt u contact op voor meer informatie.
Verblijf in karakteristieke accommodaties, waaronder enkele nachten in eenvoudige tempelaccommodaties (vaak een slaapzaal bij een dienstdoende tempel) met gedeelde faciliteiten.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.
Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt). U kunt de reis ook op basis van volpension boeken.

Vervoer

Per airco auto. De genoemde binnenlandse vluchten Beijing-Chengdu (dag 4) en Chengdu-Guiyang (dag 7) zijn inbegrepen.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me