• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Verscholen parels ontdekken in het moderne Shanghai
 • Waterrijke omgeving bij Hangzhou
 • Ontspannen riviercruise over de Yangzi
 • Kleurrijke minderheden van Yunnan
 • Klassieke steden Guilin en Yangshuo

China No Hurries

19-daagse individuele reis

Deze 19-daagse reis doet China aan. Zuidelijk China is behoorlijk bergachtig en hierdoor niet altijd even makkelijk toegankelijk geweest. Het gebied is enorm, iedere provincie heeft zich op een andere manier ontwikkeld. Temidden van spectaculaire landschap... lees verder »

Vanaf € 2935,-   p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Skyline van Shanghai
 • Yu Garden in Shanghai
 • Brug in Hangzhou
 • Yangzi-rivier, China
 • Kunming, Yunnan
Skyline van Shanghai Yu Garden in Shanghai Brug in Hangzhou Yangzi-rivier, China Kunming, YunnanImpressies

Skyline van Shanghai
Yu Garden in Shanghai
Brug in Hangzhou
Yangzi-rivier, China
Kunming, Yunnan


Reisinformatie


Deze 19-daagse reis doet China aan. Zuidelijk China is behoorlijk bergachtig en hierdoor niet altijd even makkelijk toegankelijk geweest. Het gebied is enorm, iedere provincie heeft zich op een andere manier ontwikkeld. Temidden van spectaculaire landschappen vindt u geïsoleerde dorpjes met unieke bouwstijlen en een bonte verscheidenheid aan minderheidsvolken. Deze reis voert u in een ontspannen reistempo door deze pittoreske omgevingen, waarbij de fantastische miljoenensteden Shanghai en Guilin zeker niet worden overgeslagen. U heeft veel tijd voor uzelf en geniet bovendien van de fantastische Yangzi-cruise, zodat u optimaal alle indrukken op u in kan laten werken. Een heerlijke reis als u de tijd wilt nemen om uw reisroute te ervaren!
Dag tot dag

Aankomst Shanghai

Na aankomst in Shanghai wordt u van de luchthaven opgehaald. U heeft de rest van de dag vrij om te acclimatiseren en een eerste indruk van de stad op te doen. U heeft deze twee dagen de tijd om deze fantastische miljoenenstad op eigen gelegenheid te verkennen. Slenter over de beroemde Bund, struin door de gezellige oude stad bij de Yu-tuin en verbaas u over de contrasten tussen modern en traditioneel Shanghai. 's Avonds is de Bund ook een leuke plek om te wandelen, maar de levendige uitgaanswijk Xintiandi is ook absoluut een aanrader. U heeft volop de tijd om u voor te bereiden op de komende weken in dit fantastische land (O op dag 2).

Shanghai › Hangzhou

Na het ontbijt op dag drie reist u 's ochtends met de trein naar Hangzhou, de aangename stad aan het zuidelijke uiteinde van het grote kanaal. De voornaamste attractie van Hangzhou is het Westelijk Meer en deze welvarende stad is vooral bekend vanwege de natuurlijke en groene omgeving.Na aankomst heeft u twee volle dagen de tijd om de stad en omgeving te verkennen. U kunt een boottocht maken op het meer, een theeplantage bezoeken en de prachtige Lingyin-tempel en Six Harmonies-pagode bewonderen. Op de vierde dag heeft u de mogelijkheid om facultatief een excursie te boeken naar het waterstadje Wuzhen. Deze stad is bekend om haar mooie bruggen en kanalen. Ook een excursie naar Suzhou behoort tot de mogelijkheden, maar dan bent u iets meer tijd kwijt met reizen (O).

Hangzhou › Shanghai

Vandaag reist u weer terug naar Shanghai, waar u de tijd heeft om een terrasje te pikken of een ander deel van de stad te bezoeken en vooruit te blikken op de beroemde cruise over de Yangzi-rivier (O).

Shanghai › Yichang › Yangzi-cruise

U vliegt naar Yichang, waarna in de late avond de inscheping volgt. De komende dagen staan in het teken van een zeer ontspannen riviercruise over de machtige Yangzi-rivier, die de natuurlijke grens vormt tussen Noord- en Zuid-China. U vaart in een zeer rustig tempo stroomopwaarts en ziet het indrukwekkende landschap aan u voorbij gaan. Naarmate u langer onderweg bent zullen de kloven steeds spectaculairder worden en de fotogenieke bergpieken domineren het beeld.

Yangzi-cruise

Onderweg kunt u kiezen om enkele excursies te gaan maken. Zo kunt u in de ochtend de Drie Kloven-stam bezoeken in verschillende dorpjes. In de middag gaat u op excursie naar het beroemde Drie Kloven Dam-project (O,L,D).

Yangzi-cruise

Op dag acht maakt u een uitstapje met een klein bootje naar de 'kleine' kloven van Shennong. In de middag vaart u door de Qutang Gorge. Vervolgens maakt u een korte excursie naar Shibaozhai op dag 9 (O,L,D).

Yangzi-cruise › Chongqing › Chengdu

Na aankomst in Chongqingheeft u nog wat tijd om de stad te verkennen. Hierna wordt u naar het treinstation gebracht voor de treinreis naar Chengdu, de sfeervolle hoofdstad van de provincie Sichuan. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht en heeft u de tijd om de stad nog even in te lopen.

Chengdu › Kunming

U geniet van het ontbijt, waarna u vrije tijd heeft in Chengdu voordat u 's avonds naar Kunming vliegt (O).

Kunming › Dali

U heeft een hele dag de tijd om Kunming te verkennen. De komende week staat in het teken van de provincie Yunnan, waarvan de aangename stad Kunming de hoofdstad is. Yunnan heeft een bijzondere diversiteit aan landschappen en etnische volkeren en mede dankzij de geïsoleerde ligging is de cultuur en historie goed bewaard gebleven. Vannacht reist u per trein naar Dali (O).

Dali

Vandaag arriveert u in de schilderachtige minderheidsplaats Dali. U kunt deze plaats uitstekend zelf verkennen, juist omdat de smalle straatjes uitnodigen tot langzaam slenteren. Er zijn talloze souvenirwinkeltjes, kleine eetstalletjes en gezellige bars. Het bergachtige landschap om de stad heen ziet er in ieder jaargetijde bijzonder mooi uit, u kunt er heerlijk wandelen. Als u de voorkeur heeft voor een excursie onder leiding van een gids, dan kunnen wij facultatief bijzondere fiets- en/of wandelexcursies voor u boeken. Zo kunt u bijvoorbeeld een pagoda of het Erhai-meer bezoeken.

Dali › Lijiang

In de middag reist u per trein naar Lijiang. Hier heeft u weer de mogelijkheid om verscheidene excursies te boeken. Een bezoek aan de spectaculaire Tiger Leaping Gorge behoort tot de mogelijkheden en ook een bezoek aan het oude dorp Shigu of de Yangtze River zijn leuke activiteiten. Vraagt u ons bij boeking om meer informatie (O).

Lijiang › Kunming

Vandaag heeft u vrije tijd. In de avond neemt u de nachttrein naar Kunming (O).

Kunming › Guilin

Op dag 17 komt u in de ochtend aan in Kunming, waarna u nog wat tijd ter vrije besteding heeft. In de namiddag vliegt u naar de mooie stad Guilin. Hier wordt u opgewacht en naar uw hotel voor vannacht gebracht.

Guilin › Yangshuo

Het slotakkoord van deze aangename reis wordt gevormd door een magisch karstlandschap met rijstvelden en weelderige bamboebossen. U bereikt Yangshuo na een leuke boottocht over de Li-rivier, waarna u op uw gemak door het stadje kunt slenteren of een fraaie fietstocht kunt maken (O).

Yangshuo › Guilin

Na een laatste vrije ochtend wordt u weer teruggereden naar Guilin, waar deze reis eindigt (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • Deze reis vertrekt (i.v.m. de cruise) op vaste dagen: woensdag & vrijdag (middenklasse/eersteklasse) of zondag & donderdag (deluxe)
 • Door weersomstandigheden en de conditie van de rivier kan tijdens de Yangzi-cruise van het vaarschema worden afgeweken.
 • De deluxe versie van deze reis is niet mogelijk in de periode van 17 november t/m eind maart
 • U kunt de route geheel aanpassen aan uw reiswensen, maar houdt u er rekening mee dat de cruise op vaste dagen vertrekt
 • Bij check-in voor de Yangzi-cruise dient per persoon een fooi voor het cruisepersoneel te worden betaald à RMB 150 (ter plaatse betalen).

Reisleiding

(Wisselende) Engelssprekende gidsen.

Beleef meer

Wilt u de Yunnan-provincie verkennen dan is de korte reis Yunnan Experience een echte aanrader! U maakt een leuke fietstocht door de omgeving van Dali, wandelt door de bergachtige omgeving van Lijiang, bezoekt verschillende oude dorpjes en tempels en heeft een volledige dag vrij in Lijiang om het stadje te verkennen. De reis begint en eindigt in Kunming.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.

U heeft de mogelijkheid te volgende excursies vooraf bij te boeken:

 • Dag 4: Dagexcursie Whuzen (vanaf € 207,- p.p.)
 • Dag 13: Dagexcursie Dali (vanaf € 139,- p.p.)
 • Dag 15: Dagexcursie Lijiang (vanaf € 194,- p.p.).

Verlenging

Wilt u langer verblijven? U kunt voor, tijdens en na de reis overnachtingen bijboeken. Denkt u bijvoorbeeld aan een paar extra nachten in Shanghai of Guilin.
Naar keuze in middenklasse, eersteklasse of deluxe accommodaties. Aan boord van het cruiseschip verblijft u in een standaard hut. De Yangzi-cruise wordt uitgevoerd door New Century Cruises.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner).

Vervoer

Per airco auto. De genoemde treinreizen (dagen 3, 5, 10, 12, 14 en 16) (tweedeklasse) en binnenlandse vluchten (dagen 6, 11 en 17) zijn inbegrepen.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak
 
please chat with me