• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Grote Muur bij Beijing
 • Terracotta-leger bij Xi'an
 • Panda Research Center bij Chengdu
 • Riviercruise over de Yangzi
 • Moderne miljoenenstad Shanghai
Tenzing Travel Best Deal

Impressions of China & the Yangzi River

12-daagse internationale groepsreis

Deze reis door China toont u in een kleine twee weken alle hoogtepunten van het land. U begint met de bekende culturele bezienswaardigheden in Beijing en Xi'an. Vervolgens geniet u van de schattige panda's bij Chengdu, waarna u met een cruiseschip over de Yan... lees verder »
Vanaf € 1914,-   p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Yangzi-rivier
 • Verboden Stad, Beijing
 • Drie Kloven, Yangzi-rivier
 • Terracotta-krijgers, Xi'an
Yangzi-rivier Verboden Stad, Beijing Drie Kloven, Yangzi-rivier Terracotta-krijgers, Xi'anImpressies


Yangzi-rivier
Verboden Stad, Beijing
Drie Kloven, Yangzi-rivier
Terracotta-krijgers, Xi'an


Reisinformatie


Deze reis door China toont u in een kleine twee weken alle hoogtepunten van het land. U begint met de bekende culturele bezienswaardigheden in Beijing en Xi'an. Vervolgens geniet u van de schattige panda's bij Chengdu, waarna u met een cruiseschip over de Yangzi-rivier reist door het hart van het land. Terwijl u door het indrukwekkende landschap vaart, geniet u afwisselend van ontspanning en het maken van excursies. De reis eindigt in de contrastrijke metropool Shanghai, waar u het klassieke centrum bezoekt.
Impressions of China & the Yangzi River Impressions of China & the Yangzi RiverDag tot dag

Aankomst Beijing

Na aankomst in Beijing wordt u van de luchthaven opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Beijing

Er staat u vandaag een vol programma te wachten! U begint met een bezoek aan het immense Plein van de Hemelse Vrede en de indrukwekkende Verboden Stad. Na de lunch bij een lokaal restaurant gaat u naar het prachtig gelegen Zomerpaleis. De dag eindigt met een heerlijk welkomstdiner waarbij u kunt genieten van de lokale specialiteit: pekingeend (O,L,D).

Beijing

U ervaart vanochtend hoe het voelt om op de Chinese Muur te staan. U zult zich verbazen over dit bijzondere bouwwerk, dat zich ooit uitstrekte over een lengte van bijna 10.000 kilometer, en de mooie omgeving. Na de lunch rijdt u weer terug naar de stad en passeert u enkele van de moderne gebouwen bij de Olympic Green, waaronder Bird's Nest en de Water Cube, voordat u weer bij uw hotel terugkeert (O,L).

Beijing › Xi'an

De Tempel van de Hemel behoort tot de mooiste tempels van China en vormt een waardig slotakkoord op uw bezoek aan Beijing. Deze tempel, die dateert uit 1420, werd tijdens de Ming- en Qing-dynastie door keizers gebruikt om offers te brengen aan de goden. Vanmiddag reist u per hogesnelheidstrein naar Xi'an. Na aankomst wordt u weer opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging, waarna u naar uw hotel wordt gebracht (O,L).

Xi'an

Uw bezoek aan de eerste hoofdstad van China begint in de Oude Stad, waar u de pagode van de Kleine Wilde Gans bezichtigt. Na een kalligrafie-demonstratie en een bezoek aan een jade-fabriek maakt u zich klaar om naar het wereldberoemde grafcomplex van de eerste keizer van China te reizen. Meer dan 7000 terracotta-krijgers moesten zijn graf bewaken. Het is een bijzonder indrukwekkend museum (O,L).

Xi'an › Chengdu

Na een vrije ochtend in Xi'an wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Chengdu. Vanmiddag bezoekt u het Panda Research Center, waar u zult genieten van deze fotogenieke dieren (O).

Chengdu › Chongqing

In de loop van de dag wordt u naar het station gebracht en reist u naar Chongqing. Na aankomst wordt u naar de terminal gebracht voor de inscheping. In de late avond begint uw Yangzi-cruise (O).

Yangzi Cruise

Terwijl u door de indrukwekkende kloven vaart, geniet u op een ontspannen manier van de omgeving. Er zijn enkele excursies inbegrepen, maar u heeft ook de mogelijkheid om ter plaatse (facultatief) excursies bij te boeken. Deze ochtend heeft u de mogelijkheid om (facultatief) een excursie te maken naar Fengdu, beter bekend als 'Stad van de Doden'. In de stad is een groot aantal gedenkplaatsen, kloosters en tempels te vinden die alle in het teken staan van het leven na de dood. Zonder meer een bijzondere plek. Na de lunch staat er een excursie naar de bijzondere Shibaozhai-tempel op op het programma. U sluit deze eerste dag af met een welkomstdiner aan boord onder leiding van de crew (O,L,D).

Yangzi Cruise

Na het ontbijt aan boord kunt u (facultatief) een bezoekje brengen aan Baidicheng, een eeuwenoud tempelcomplex. U vaart vanochtend door de Qutang-kloof en Wu-kloof, een indrukwekkende ervaring. Na de lunch gaat u met een kleinere boot op verkenningstocht over de Shennong-rivier en ontdekt u met wat geluk nog drie kleinere kloven. Na deze dag vol indrukken kunt u vanavond genieten van het afscheidsdiner, georganiseerd door de crew (O,L,D).

Aankomst Yichang › Shanghai

In de ochtend staat een excursie naar het indrukwekkende Drie Kloven Dam-project, 's werelds grootste waterkrachtcentrale en dam, op het programma. Via de Xiling-kloof vaart u aansluitend verder naar Yichang voor de ontscheping. Vanmiddag vliegt u naar de fantastische stad Shanghai (O,L).

Shanghai

De grootste stad van China zal u verbazen met de grote contrasten tussen haar moderne en traditionele kant. U kijkt hier uw ogen uit! Tijdens een ochtendexcursie bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van deze contrastrijke miljoenenstad. Uw eerste stop is bij de mooie Mandarin Yu Garden en een gezellige bazaar. Ook bewondert u deze dag het oude centrum, de beroemde Bund met statige koloniale gebouwen en de Jade Buddha-tempel (O,L).

Vertrek Shanghai

Met de transfer naar de luchthaven komt deze reis ten einde (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • Door weersomstandigheden en de conditie van de rivier kan tijdens de Yangzi Cruise van het vaarschema worden afgeweken
 • Vertrek op geselecteerde maandagen in de periode 01.03.17-30.11.17
 • Wij wijzen u erop dat het gebruikelijk is om bij check-in een algemene tip te betalen voor het cruise personeel à RMB 150 per persoon.

Reisleiding

(Wisselende) Engelssprekende gidsen.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. Tijdens de cruise zijn er ook enkele facultatieve excursies ter plaatse te boeken.
Zo kunt u o.a. op dag 8 een excursie naar spookstad Fengdu bijboeken en op dag 9 een excursie naar Baidicheng (White Emperor City).

Deelnemers

Gegarandeerd vertrek bij minimum twee (internationale) deelnemers. Indien u alleen reist, kunnen wij voor u navragen of de door u gewenste reis al doorgaat.
De groepssamenstelling kan wisselen tijdens de reis.

Vertrekdata

Vertrek 2017

 • Maart: 20, 27
 • April: 10, 24
 • Mei: 8, 15, 22, 29
 • Juni: 19
 • Juli: 10
 • Augustus: 14
 • September: 11
 • Oktober: 9
 • November: 6
Verblijf in eersteklasse accommodaties. De Yangzi-cruise wordt uitgevoerd door de Chinese Goddess 2. Aan boord van het cruiseschip verblijft u in een standaard hut.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


De onderstaande prijzen zijn vanafprijzen op basis van twee personen in het voordeligste kamertype en exclusief intercontinentale vluchten, tenzij anders vermeld. De prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.

VertrekdatumPrijs p.p.
01-04-2017 t/m 31-03-2018€ 1945,-

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner).

Vervoer

Per airco auto of (mini)bus. De genoemde treinreizen (dagen 4 en 7) en binnenlandse vluchten (dagen 6 en 10) zijn inbegrepen.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak