• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 Indrukwekkend Potala-paleis

 Tibetaanse kloosters

 Bruisende bazaars

 Ritten door een imposant berggebied

 Een reis vol hoogtepunten, letterlijk!

Highlights of Tibet

7-daagse individuele reis met gids/chauffeur

Tijdens deze rondreis Tibet ontdekt u een adembenemend mooie regio, met een indrukwekkende boeddhistische kloostercultuur. Geniet van een mystieke sfeer van draaiende gebedsmolens en zingende monniken en het imposante berglandschap met grillige pieken. Dit is... lees verder »
Vanaf € 1535,-   p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓


ACTIE:
Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Potala Palace, Lhasa, Tibet
 • Dashilumpo-klooster, Xigaze
 • Samye Monastery
 • Lhasa, Tibet
Potala Palace, Lhasa, Tibet Dashilumpo-klooster, Xigaze Samye Monastery Lhasa, TibetImpressies

Potala Palace, Lhasa, Tibet
Dashilumpo-klooster, Xigaze
Samye Monastery
Lhasa, Tibet


Reisinformatie


Tijdens deze rondreis Tibet ontdekt u een adembenemend mooie regio, met een indrukwekkende boeddhistische kloostercultuur. Geniet van een mystieke sfeer van draaiende gebedsmolens en zingende monniken en het imposante berglandschap met grillige pieken. Dit is letterlijk een reis vol hoogtepunten!
Highlights of Tibet Highlights of TibetDag tot dag

Aankomst Lhasa

Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. U doet er verstandig aan om deze dag rustig aan te doen zodat u aan de hoogte kunt wennen. U bent in het gebied met de hoogste bergketens ter wereld, eeuwenlang nauwelijks toegankelijk en zeer dun bevolkt door een bonte verscheidenheid aan minderheidsvolken.

Lhasa

's Ochtends bezoekt u het beroemde Potala-paleis, de voormalige winterresidentie van de Dalai Lama, en tegenwoordig in gebruik als museum. Het complex torent hoog boven alle andere gebouwen uit; het telt 13 verdiepingen met ruim 1000 kamers.'s Middags bezichtigt u het Jokhang-klooster, het heiligste oord van Tibet. De levendige Barkhor-bazaar bevindt zich rond de tempel (O,L).

Lhasa

U bezoekt de twee belangrijke kloosters in de directe omgeving van Lhasa: Sera en Drepung. Het Drepung-klooster bood in zijn hoogtijdagen onderdak aan 10.000 monniken. 's Middags bezoekt u het Norbulingka-park. Hier staat het voormalige Zomerpaleis van de Dalai Lama met haar wapperende gebedsvlaggen (O,L).

Lhasa → Gyantse

Na een lange rit (ca. 7 uur) bereikt u via het Yamdrok-meer de plaats Gyantse. Het klooster werd al in de 9e eeuw gebouwd als bergvesting en is in de 14e eeuw omgebouwd tot een klooster voor de Tibetaanse monniken (O,L).

Gyantse → Shigatse

U bezoekt het Palkhor-klooster voordat u naar Shigatse rijdt, de tweede stad van Tibet. Na aankomst staat de rest van de dag in het teken van een bezoek aan het vermaarde kloostercomplex Dashilumpo. Het luisteren naar het zingen van de gebeden van de monniken, dat wordt begeleid door de karakteristieke drums, is een onvergetelijk gebeuren. Zeer opmerkelijk is ook een kolossale thangka-muur van negen verdiepingen. De stad heeft een zeer pittoresk oud Tibetaans gedeelte met een vrije markt waar Tibetaanse juwelen, kleding, leer, koperen voorwerpen en yakboter te koop worden aangeboden (O,L).

Shigatse → Lhasa

U rijdt terug naar Lhasa, waar de reis op dag zeven eindigt met een transfer naar de luchthaven (O,L op dag 6).Verdere info

Bijzonderheden

● Houdt u rekening met de enorme hoogte van Tibet. Het is zeer aan te raden de eerste dag rustig te acclimatiseren in Lhasa
● I.v.m. de slechtere weersomstandigheden en/of lage temperaturen zijn de maanden januari, februari, maart en augustus de minst geschikte maanden om deze reis te maken
● Let op; voor Tibet is een permit nodig om het land in te kunnen komen. Deze permit is op aanvraag bij de lokale agent.

Reisleiding

(Wisselende) Engelssprekende gidsen.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.

Verlenging

Wilt u langer verblijven? U kunt voor en na de reis overnachtingen bijboeken. Denkt u bijvoorbeeld aan het Four Points by Sheraton in Lhasa.
Naar keuze in middenklasse, eersteklasse of deluxe accommodaties in Lhase.  De accommodaties in Shigatse en Gyantse zijn de beste mogelijkheden ter plaatse.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

De onderstaande prijzen zijn vanafprijzen op basis van twee personen in het voordeligste kamertype en exclusief intercontinentale vluchten, tenzij anders vermeld. De prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.

VertrekdatumPrijs p.p.
01-04-2017 t/m 31-03-2018€ 1535,-

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch).

Vervoer

Per (airco) auto.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak