• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights of Tibet

7-daagse individuele reis met gids/chauffeur

Tijdens deze reis ontdekt u een adembenemend mooie regio, met een indrukwekkende boeddhistische kloostercultuur. Geniet van de mystieke sfeer van draaiende gebedsmolens en zingende monniken en het imposante berglandschap met grillige pieken. Dit is letterlijk ... lees verder ↓


Highlights

 • Indrukwekkend Potala-paleis
 • Tibetaanse kloosters
 • Bruisende bazaars
 • Ritten door een imposant berggebied
 • Een reis vol hoogtepunten, letterlijk!
vanaf € 1535,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Landschap, Tibet
 • Tibet
 • Tibetaanse Monk, Tibet
 • Meer, Tibet
 • Tibet
Landschap, Tibet Tibet Tibetaanse Monk, Tibet Meer, Tibet TibetImpressies

Landschap, Tibet
Tibet
Tibetaanse Monk, Tibet
Meer, Tibet
Tibet


Reisinformatie


Tijdens deze reis ontdekt u een adembenemend mooie regio, met een indrukwekkende boeddhistische kloostercultuur. Geniet van de mystieke sfeer van draaiende gebedsmolens en zingende monniken en het imposante berglandschap met grillige pieken. Dit is letterlijk een reis vol hoogtepunten!
Highlights of Tibet Highlights of TibetDag tot dag

Aankomst Lhasa

Na aankomst in Lhasa (op de luchthaven of het treinstation) volgt de transfer naar uw hotel. U doet er verstandig aan om deze dag rustig aan te doen zodat u aan de hoogte kunt wennen. U bent in het gebied met de hoogste bergketens ter wereld, eeuwenlang nauwelijks toegankelijk en zeer dun bevolkt door een bonte verscheidenheid aan minderheidsvolken.

Lhasa

U begint vandaag direct met een bezoek aan een van de mooiste bezienswaardigheden van Tibet, beroemde Potala-paleis, de voormalige winterresidentie van de Dalai Lama. Het paleis, dat 117 meter hoog is en maar liefst 13 verdiepingen telt, is een waar kunstwerk en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na de lunch bezichtigt u het Jokhang-klooster, het heiligste oord van Tibet. Hier vindt u onder andere prachtige muurschilderingen en vele beelden, stuk voor stuk het bewonderen waard. Aansluitend kunt u op eigen houtje de levendige Barkhor-bazaar verkennen, die zich rond de tempel bevindt. U leert ook over 'tangka', een kleurrijke Tibetaans-boeddhistische verfkunst (O,L).

Lhasa

Deze dag staat in het teken van de boeddhistische kloosters Sera en Drepung. Het Drepung-klooster was ooit het grootste klooster van alle religies ter wereld en bood in zijn hoogtijdagen onderdak aan 10.000 monniken. Het Sera-klooster dateert uit 1419 en liep tijdens de Chinese invasie zware beschadigingen op. Ondanks dat huisvest het klooster vandaag de dag nog een paar honder monniken. Het bekendste tafereel van het klooster, de discussiërende monniken, vormt een leuk schouwspel (O,L).

Lhasa › Gyantse

Na een lange rit (circa 7 uur) bereikt u via het Yamdrok-meer de plaats Gyantse. Het klooster werd al in de 9e eeuw gebouwd als bergvesting en is in de 14e eeuw omgebouwd tot een klooster voor de Tibetaanse monniken. Onderweg naar uw hotel passeert u nog een gletsjer, een indrukwekkend stukje natuur (O,picknicklunch).

Gyantse › Shigatse

U bezoekt deze ochtend het Palkhor-klooster, het meest bekend vanwege de Bodhi Stupa, dat maar liefst 2200 m² beslaat. Na uw bezoek rijdt u door naar Shigatse, de tweede stad van Tibet. Na aankomst staat de rest van de dag in het teken van een bezoek aan het vermaarde kloostercomplex Tashilumpo, waarvan de naam in het Tibetaans 'alle geluk en voorspoed zijn hier verzameld' betekent. Het klooster, dat in 1447 gebouwd werd, is het grootste nog functionerende, religieuze instituut van Tibet. Het luisteren naar het zingen van de gebeden van de monniken, dat wordt begeleid door de karakteristieke drums, is een onvergetelijk gebeuren (O,L).

Shigatse › Lhasa

Vandaag reist u in ongeveer vijf uur tijd terug naar Lhasa. Onderweg heeft u alle tijd om de opgedane indrukken van de afgelopen dagen even te laten bezinken. Bij aankomst in Lhasa wordt u naar het hotel gebracht, waar u de rest van de dag ter vrije besteding heeft (O,L).

Vertrek Lhasa

Deze mooie en vooral bijzondere reis eindigt met een transfer naar de luchthaven (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • Houdt u rekening met de enorme hoogte van Tibet. Het is zeer aan te raden de eerste dag rustig te acclimatiseren in Lhasa
 • De maanden mei, juni en september zijn de beste maanden om Tibet te bezoeken. Houdt u wel rekening met de felle zon en vergeet niet uw zonnebril en een zonnebrandcreme met een hoge beschermingsfactor mee te nemen
 • I.v.m. de slechtere weersomstandigheden en/of lage temperaturen zijn de maanden januari, februari, maart en augustus de minst geschikte maanden om deze reis te maken
 • Let op; voor Tibet heeft u behalve een visum tevens een Travel Permit nodig.

 

 

Reisleiding

(Wisselende) Engelssprekende gidsen.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.

Verlenging

Wilt u langer verblijven? U kunt voor en na de reis overnachtingen bijboeken. Denkt u bijvoorbeeld aan het Four Points by Sheraton in Lhasa.
Naar keuze in middenklasse, eersteklasse of deluxe accommodaties in Lhase.  De accommodaties in Shigatse en Gyantse zijn de beste mogelijkheden ter plaatse.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch).

Vervoer

Per (airco) auto.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak
 
please chat with me