• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat
Tenzing Travel Bestseller

Best of North India

20-daagse individuele reis met gids/chauffeur

Deze uitgebreide hoogtepuntenreis biedt u een fascinerende, inspirerende en vooral indrukwekkende kennismaking met Noord-India. Vanaf de bruisende metropool Delhi volgt u in de voetsporen van de maharadja's, reist u naar romantische woestijnsteden, logeert u ... lees verder ↓


Highlights

 • Forten en paleizen in Rajasthan
 • Spookstad Fatehpur Sikri
 • Wereldberoemde Taj Mahal te Agra
 • Erotische sculpturen in Khajuraho
 • Fascinerende boottocht over de Ganges
+
vanaf € 2265,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Amber Fort, Jaipur
 • Taj Mahal
 • Red Fort, Delhi
 • Amber Fort, Jaipur
 • Local in Jaipur
Amber Fort, Jaipur Taj Mahal Red Fort, Delhi Amber Fort, Jaipur Local in JaipurImpressies

Amber Fort, Jaipur
Taj Mahal
Red Fort, Delhi
Amber Fort, Jaipur
Local in Jaipur


Reisinformatie


Deze uitgebreide hoogtepuntenreis biedt u een fascinerende, inspirerende en vooral indrukwekkende kennismaking met Noord-India. Vanaf de bruisende metropool Delhi volgt u in de voetsporen van de maharadja's, reist u naar romantische woestijnsteden, logeert u in Rajasthan in paleisachtige optrekjes, bewondert u tempels, verbazingwekkende sculpturen en monumenten met de Taj Mahal als schitterend hoogtepunt. Een belevenis van een heel andere orde wordt voor het laatst bewaard: een verblijf in Varanasi, waarbij een boottocht over de Ganges een diepe indruk zal achterlaten. U komt in dit kleurrijke land werkelijk ogen en oren tekort en de verlengingsmogelijkheden zijn eindeloos...
Best of North India Best of North IndiaDag tot dag

Delhi

Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw hotel gebracht. De volgende dag maakt u tijdens een dagexcursie kennis met de hoofdstad, die uit twee delen bestaat: de oude stad Delhi en de 20e-eeuwse stad (New Delhi). U gaat naar de Jama Masjid, een van de grootste moskeeën van India en de bazaar Chandhi Chowk. U rijdt langs het historische Red Fort en de gedenk- en crematieplaats van Mahatma Gandhi. U ziet de India Gate en rijdt langs het President's House en het Parliament House. Ook bezoekt u de Qutub Minar, prototype voor alle minaretten van India, het Humayan-graf en de Laxmi Narayan-tempel (O op dag 2).

Delhi › Mandawa

Mandawa ligt in de streek Shekhawati, waardoor vroeger de handelsroutes per karavaan liepen. Dat deze handel geen windeieren legde is te zien aan de prachtige, met fresco's beschilderde koopmanshuizen, de zogenaamde haveli's (O).

Mandawa › Bikaner

U reist naar de woestijnstad Bikaner. 's Middags bezoekt u het enorme Junagarh-fort. Dit fort dateert uit de 16e eeuw en bevat paleizen, tempels en een moskee. In de kapel Har Mandir werden vroeger de koninklijke bruiloften en geboorten gevierd (O).

Bikaner › Jaisalmer

Dwars door de woestijn richting Jaisalmer, een prachtige middeleeuwse vestingstad in een immense zandvlakte. Het lijkt zo uit de Sprookjes van 1001 Nacht te komen. In de smalle klinkerstraten bevinden zich koopmanshuizen met steensnijwerk van adembenemende schoonheid. Jaisalmer wordt gedomineerd door een imposant fort uit de 12e eeuw op de Trikuta-heuvel, welke u op dag zes bezoekt. De voormalige heersers van Jaisalmer waren overtuigde hindoes, maar tolereerden andere religies en bijbehorende kunsten. Binnen het enorme complex zijn zeven schitterende tempels te bewonderen, die allemaal met elkaar in verbinding staan door middel van gangen en paden. In de middag bezoekt u de Sam-zandduinen, waar u een ritje per kameel kunt maken (O).

Jaisalmer › Jodhpur

Vandaag rijdt u dwars door de woestijn naar Jodhpur. Het markantste bouwwerk van deze stad is het massieve fort Mehrangarh op de top van een reusachtige heuvel. Binnen de poorten kunt u paleizen, fijnbesneden raamkozijnen en prachtig traliewerk van rood zandsteen bewonderen (O).

Jodhpur › Rohet

U heeft een korte rit naar Rohet, waar u gaat overnachten in een fabuleus hotel, daterend uit de 17e eeuw. Het is een van de mooiste historische gebouwen van India. De uitgestrekte tuinen zijn niet alleen voor u uitnodigend, maar ook voor vele vogels. Neemt u ook een verkoelende duik in het fantastische zwembad met vier charmante paviljoenen. In de middag maakt u een jeepsafari naar lokale dorpjes in de omgeving (O).

Rohet › Udaipur

In Ranakpur vindt u een van de belangrijkste en grootste jaïna-tempels van India. Eindpunt vandaag is de relatief koele oasestad Udaipur in het droge hart van Rajasthan, tevens de meest romantische stad van het land, met sprookjesachtige paleizen, meren, tuinen, musea en tempels (O).

Udaipur

Een andere naam voor Udaipur is 'Stad van de Zonsopgang'. U bezoekt tijdens een stadsrondrit onder meer het enorme Stadspaleis. Ongeveer 150 meter ten noorden van het paleis staat de Indo-arische Jagdish-tempel uit 1651. Vervolgens rijdt u rond het Fateh Sagar-meer en bezoekt u Saheliyon-ki-Bari, een 200 jaar oude kleine tuin. Aan het eind van de dag maakt u (afhankelijk van het waterniveau) een boottocht op het Pichola-meer. De volgende dag heeft u vrij. Facultatief kunt u een halve dagexcursie boeken naar de bijzondere tempels Eklingji en Nagda, gelegen in een diepe kloof op 22 kilometer van Udaipur (O).

Udaipur › Deogarh

Op weg naar Deogarh voor een bezoek aan Deogarh Mahal, waar u zich niet alleen kunt vergapen aan de pracht en praal van een heus paleis, u mag er ook een nachtje doorbrengen (O).

Deogarh › Pushkar › Jaipur

Pushkar ligt aan de rand van de woestijn en herbergt een van de heiligste meren van India. Het hele jaar door trekken pelgrim-reizigers naar dit oord met de vele tempels waarvan de Brahma-tempel een belangrijke plaats inneemt. In de middag rijdt u door naar de hoofdstad van de deelstaat Rajasthan, de schilderachtige woestijnstad Jaipur, die bekendstaat als de 'Roze Stad' vanwege de kleur van de gebouwen in de oude stad. Op dag 14 bezoekt u in de ochtend het buiten de stad gelegen fort van Amber. 's Middags bezichtigt u het fraaie Stadspaleis, het 18e-eeuwse observatorium en het in 1799 gebouwde Paleis der Winden (Hawa Mahal) (O).

Jaipur › Fatehpur Sikri › Agra

Fatehpur Sikri was van 1570 tot 1586 de hoofdstad van het Mughal-rijk van keizer Akbar. Hij liet de stad bouwen op aanraden van de heilige Shaikh Salim Christhi. Na 16 jaar werd de hoofdstad alweer verlaten vanwege problemen met de watervoorziening. Vandaag de dag is Fatehpur Sikri een perfect bewaard gebleven Mughal-stad op het hoogtepunt van het rijk. U bezichtigt onder meer de Jama Masjid (een kopie van de moskee in Mekka) met de wit marmeren tombe van Shaikh Salim Christhi. Vervolgens rijdt u naar Agra (O).

Agra

Als u in Agra bent, dan is er één monument dat bovenaan uw lijst staat en vandaag staat deze uiteraard als eerste op het programma. De wereldberoemde Taj Mahal, in opdracht van Mughal-keizer Shah Jahan tussen 1631 en 1653 gebouwd als grafmonument voor zijn vrouw Mumtaz. U heeft de tijd om het gebouw van zowel veraf als dichtbij te bewonderen. Voor het ontbijt keert u weer terug naar het hotel, waarna u het Agra-fort gaat bezoeken. Het fort is in 1565 onder Akbar gebouwd, met als bekendste gebouw de prachtige marmeren Moti Masjid (Parelmoskee). De rest van de dag is ter vrije besteding (O).

Agra › Orchha › Khajuraho

Per trein reist u naar Jhansi, waarna u naar Khajuraho rijdt. Onderweg brengt u een bezoek aan Orchha, een middeleeuwse stad met tempels uit de 16e en 17e eeuw die de tand des tijds wonderwel hebben doorstaan (O).

Khajuraho › Varanasi

Eens was Khajuraho de religieuze hoofdstad van de Chandela-Rajputen. Deze lieten tussen 950 en 1050 vele tempels bouwen. Hiervan bestaan er nu nog 22; de schitterende tempels danken hun reputatie vooral aan hun erotische sculptuur. ’s Middags vliegt u naar Varanasi, waar u 's avonds een wandeling maakt en een Aarti-ceremonie aanschouwt aan de Ganges (O).

Varanasi

Deze stad wordt door de hindoes als heilig beschouwd en is absoluut een van de interessantste steden van heel Azië. U maakt een indrukwekkende boottocht over de Ganges. Vanaf de boot slaat u de pelgrims op de ghats (baadterrassen) gade, bezig met de reinigingsrituelen. Het water wast alle zonden af. Overledenen worden aan de oever gecremeerd, hun as wordt over het water uitgestrooid. In de middag rijdt u naar Sarnath, een boeddhistisch heiligdom (O).

Varanasi › Delhi

De reis eindigt met de vlucht terug naar Delhi, waar een dagkamer voor u is gereserveerd. In de late avond wordt u naar de luchthaven gebracht (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • Het Rode Fort in Delhi is op maandag gesloten en Chandni Chowk in Delhi is op zondag gesloten
 • De tempel bij Ranakpur is gesloten op maandag
 • De Taj Mahal te Agra is op vrijdag gesloten
 • Sarnath bij Varanasi is op vrijdag gesloten
 • Het programma is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Reisleiding

(Wisselende) Engelssprekende gidsen tijdens de excursies.

Beleef meer

 • Heeft u na deze zeer uitgebreide reis behoefte aan een paar dagen strandverblijf, dan is Goa de bestemming voor u.
 • Noord-India en Zuid-India zijn totaal verschillend in landschap, cultuur, eten en beleving. Combineer de steden en woestijnen van het noorden met de tropische 'tuin' van Kerala in het zuiden tijdens de reis 'Colours of India'.
 • Vindt u een 20-daagse reis te lang? Dan is de 15-daagse reis 'North Indian Discovery' wellicht meer iets voor u.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.
Naar keuze in middenklasse, eersteklasse of deluxe accommodaties.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.
Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt). Desgewenst kunt u halfpension en volpension voor de hele reisduur bijboeken.

Vervoer

Airco auto met privé-chauffeur. De airco trein Agra - Jhansi (dag 17) en de binnenlandse vluchten Khajuraho - Varanasi (dag 18) en Varanasi - Delhi (dag 20) zijn inbegrepen.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me