• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Old & New Delhi
 • Wereldberoemde Taj Mahal
 • Tijgers spotten in Ranthambore N.P.
 • 'Roze Stad' Jaipur & Amber Fort
 • Groene, waterrijke zuiden
 • Verblijf op traditionele 'houseboat'
 • Strand als slotakkoord

Colours of India

15-daagse individuele reis met gids/chauffeur

Deze 15-daagse reis laat u alle kleuren van het indrukwekkende India zien. Een zeer fijne combinatie van al het moois dat Noord- en Zuid-India te bieden heeft. De reis voert u langs magische steden vol indrukwekkende historie, zoals de ‘Roze Stad’ Jaipur en A... lees verder »
Vanaf € 1650,-   p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Houseboat bij Kerala
 • Lokale vrouwen in het noorden van India
 • Paleis der Winden (Hawa Mahal)
 • Cochin, Kerala
 • Amber Fort, Jaipur
Houseboat bij Kerala Lokale vrouwen in het noorden van India Paleis der Winden (Hawa Mahal) Cochin, Kerala Amber Fort, JaipurImpressies

Houseboat bij Kerala
Lokale vrouwen in het noorden van India
Paleis der Winden (Hawa Mahal)
Cochin, Kerala
Amber Fort, Jaipur


Reisinformatie


Deze 15-daagse reis laat u alle kleuren van het indrukwekkende India zien. Een zeer fijne combinatie van al het moois dat Noord- en Zuid-India te bieden heeft. De reis voert u langs magische steden vol indrukwekkende historie, zoals de ‘Roze Stad’ Jaipur en Agra, met de prachtige Taj Mahal. Maar ook naar het Ranthambore National Park, een van de gebieden waar de zeldzame tijger nog in het wild te spotten is. Hierna brengt de reis u naar het groene en waterrijke zuiden van India, waar u door smalle waterwegen vaart en overnacht op een traditionele ‘houseboat’. U sluit de reis af op een zonovergoten strand, het perfecte slotakkoord op deze reis vol wonderschone hoogtepunten.
Colours of India Colours of IndiaDag tot dag

Aankomst Delhi

Na aankomst op de luchthaven van Delhi wordt u naar uw hotel gebracht.

Delhi

Een hele dag om kennis te maken met de hoofdstad van India, waarbij u zowel de oude stad Delhi als de 20e-eeuwse stad (New Delhi) aandoet. U start met een bezoek aan Raj Ghat, een gedenkteken ter ere van Mahatma Ghandi. Vervolgens rijdt u langs het historische Red Fort (gesloten op maandag) en de Jama Masjid, een van de grootste moskeeën van India. Ook ervaart u het oude Delhi vanuit een traditioneel vervoersmiddel; de riksja. In New Delhi ziet u onder meer de Qutub Minar, prototype voor alle minaretten van India, het Humayan-graf, de India Gate, het President's House en het Parliament House (O).

Delhi › Agra

Na het ontbijt rijdt u vandaag in een kleine vijf uur naar de stad Agra. Rust u goed uit vanavond, u gaat de stad morgen uitgebreid verkennen (O).

Agra

Deze ochtend staat de wereldberoemde Taj Mahal (gesloten op vrijdag) op het programma. Dit monument werd in opdracht van Mughal-keizer Shah Jahan tussen 1631 en 1653 gebouwd als grafmonument voor zijn vrouw Mumtaz. U heeft de tijd om het monument uitgebreid te bewonderen. Uw tweede stop van de dag is het Agra-fort. Dit fort is in 1565 onder Akbar gebouwd, met als bekendste gebouw de prachtige marmeren Moti Masjid (Parelmoskee) (O).

Agra › Ranthambore N.P.

Uw eerste stop van vandaag is Fatehpur Sikri. Deze stad was van 1570 tot 1586 de hoofdstad van het Mughal-rijk van keizer Akbar. Deze liet de stad bouwen op aanraden van de heilige Shaikh Salim Christhi. Na zestien jaar werd de hoofdstad alweer verlaten vanwege problemen met de watervoorziening. Vandaag de dag is Fatehpur Sikri een perfect bewaard gebleven Mughal-stad op het hoogtepunt van het rijk. Aansluitend rijdt u door naar uw eindbestemming van vandaag, Ranthambore National Park (O).

Ranthambore N.P.

Het Ranthambore National Park is een van de mooiste tijgerreservaten van het land. De kans dat u hier een van deze magische dieren spot is vrij aannemelijk. U maakt vandaag nog voor het ontbijt uw eerste game drive, tijgers worden namelijk veelal in de vroege ochtend gespot. Ook vanmiddag staat er een game drive op het programma. Het gebied herbergt naast de tijger tevens een aantal luipaarden, wilde zwijnen, jakhalzen, krokodillen en ongeveer 300 soorten vogels. Om uw avontuur compleet te maken overnacht u in het park in een tent (O).

Ranthambore N.P. › Jaipur

Wellicht spot u nog wat mooi wild tijdens een laatste game drive door het park. Na het ontbijt reist u door naar de schilderachtige woestijnstad Jaipur, hoofdstad van de deelstaat Rajasthan, ook wel bekend als de ‘Roze Stad’ (O).

Jaipur

U bezoekt deze ochtend het buiten de stad gelegen Amber Fort. 's Middags bezichtigt u het in 1799 gebouwde Paleis der Winden (Hawa Mahal), het fraaie Stadspaleis en het 18e-eeuwse observatorium Jantar Mantar (O).

Jaipur › Cochin

U wordt vanochtend naar de luchthaven van Mumbai gebracht voor uw vlucht naar Cochin. Na aankomst heeft u de rest van de dag ter vrije besteding (O).

Cochin

De waterrijke stad Cochin ligt verspreid over vele (schier)eilandjes. De stad en omgeving bieden een fascinerende mix van culturen en invloeden van buitenaf. Arabieren, Chinezen, Portugezen maar ook de Nederlanders hebben hier allen hun sporen achter gelaten. U bekijkt vandaag onder meer de Joodse Synagoge en de 'Dutch Palace', gebouwd door de Portugezen. Ook ziet u de Chinese visnetten, een ingenieuze lokale techniek om vis te vangen. 's Avonds bent u bij het Kathakali Dance Center getuige van de meest fantastische dansvormen van India (O).

Cochin › Kumarakom

In een kleine twee uur rijdt u naar Kumarakom, gelegen in de staat Kerala, de ‘tropische tuin van India’. Kumarakom ligt verspreid over vele kleine eilandjes en is omringd door honderden smalle waterwegen, de reden dat de stad ook wel ‘Het Venetië van het Oosten’ wordt genoemd. Vanmiddag maakt u een ontspannende cruise door de prachtige, groene omgeving (O,L).

Kumarakom › Alleppey

U gaat aan boord van een 'houseboat' en ontdekt het leven in en om de zeelagunes van Alleppey, vaart door de smalle kanaaltjes en maakt van dichtbij het dagelijkse leven mee. U overnacht aan boord, een unieke ervaring (O,L,D).

Alleppey › Mararikulam

U verlaat de 'houseboat' en rijdt naar Mararikulam, waar u de komende twee nachten zult verblijven in een heerlijk strandresort. U bepaalt het ritme van de dag, gaat u de omgeving actief verkennen of wordt het heerlijk met de voetjes in het zand (O)?

Vertrek Mararikulam

De reis eindigt met een transfer naar de luchthaven van Cochin (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • Het Rode Fort in Delhi (dag 2) is op maandag gesloten
 • De Taj Mahal in Agra (dag 4) is op vrijdag gesloten
 • Het programma is afhankelijk van de weersomstandigheden en (lokale) feestdagen
 • Deze reis wordt niet uitgevoerd in de periode juli t/m september. Het Ranthambore N.P. is in deze maanden gesloten.

 

 

Reisleiding

(Wisselende) Engelssprekende gidsen.

Beleef meer

 • India valt perfect te combineren met het fascinerende Nepal. Klinkt goed? Kijkt u dan eens naar de reis India & Nepal Discovery.
 • U kunt er ook voor kiezen om het historierijke noorden uitgebreider te verkennen tijdens de 20-daagse reis Best of North India.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.

Insiders Tip

De stranden van India zijn een heerlijke plek om bij te komen na een inspannende reis als deze. Een verlenging hier is dan ook zeer zeker aan te raden.
Verblijf naar keuze in middenklasse of een combinatie van eersteklasse & karakteristieke accommodaties.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner).

Vervoer

Per (airco) auto en binnenlandse vlucht op dag 9.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak
 
please chat with me