• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Riksjatocht door het bedrijvige Old Delhi
 • Forten en paleizen in Rajasthan
 • Spectaculaire Taj Mahal te Agra
 • Roze stad Jaipur, omringd door formidabele forten
 • Fascinerende boottocht over de Ganges
 • Leuke belevingsexcursies

North Indian Discovery

15-daagse individuele reis met gids/chauffeur

Een ontdekkingstocht door het noorden van India, uiteraard inclusief alle bezienswaardigheden van de beroemde Gouden Driehoek, het majestueuze landschap met paleizen van Rajasthan en een omlijsting van imposante forten, kleurrijke mausolea en torens die boven... lees verder »
Vanaf € 1500,-   p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Taj Mahal
 • Varanasi
 • Amber Fort, Jaipur
 • Qutb Minar-complex, Delhi
Taj Mahal Varanasi Amber Fort, Jaipur Qutb Minar-complex, DelhiImpressies

Taj Mahal
Varanasi
Amber Fort, Jaipur

Qutb Minar-complex, Delhi


Reisinformatie


Een ontdekkingstocht door het noorden van India, uiteraard inclusief alle bezienswaardigheden van de beroemde Gouden Driehoek, het majestueuze landschap met paleizen van Rajasthan en een omlijsting van imposante forten, kleurrijke mausolea en torens die boven ruïnecomplexen uitsteken. U beleeft het allemaal, met leuke ritten per riksja, metro, kameel, jeep, fiets en boot. De vele gezichten van Agra zullen u bekoren en de gastvrijheid van lokale families zal u inspireren! Geniet van leuke kookdemonstraties en proeverijen en laat alle facetten van het fascinerende Varanasi op u inwerken. Een wereld in één land, in slechts twee weken!
North Indian Discovery North Indian DiscoveryDag tot dag

Aankomst Delhi

Na aankomst wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht.

Delhi

Tijdens een uitgebreide dagexcursie verkent u de hoofdstad van India. U bezoekt onder meer Raj Ghat, de gedenkplaats voor Mahatma Gandhi, en de imposante moskee Jama Masjid en u maakt een riksja-tocht door Old Delhi. In het nieuwere deel van de stad ziet u de Qutub Minar, de indrukwekkende India Gate en maakt u bovendien een ritje met de metro (O).

Delhi › Mandawa

Mandawa ligt in de streek Shekhawati, waardoor vroeger de handelsroutes per karavaan liepen. Dat deze handel geen windeieren legde is te zien aan de prachtige, met fresco's beschilderde koopmanshuizen, de zogenaamde haveli's. In de omgeving maakt u een tochtje met een door een kameel getrokken karretje (O).

Mandawa › Khimsar

Het unieke fort van Khimsar ligt op de grens met de uitgestrekte Thar-woestijn. U wandelt over de historische vestingmuren en geniet van een kopje thee op het terras terwijl u zich verwondert over de weelderig begroeide tuinen rondom. Bij een nabijgelegen dorpje maakt u een jeepsafari (O).

Khimsar › Jodhpur

Vandaag rijdt u dwars door de woestijn naar Jodhpur. Het meest markante bouwwerk van deze stad is het massieve fort Mehrangarh op de top van een reusachtige heuvel. U bewondert het prachtige interieur en geniet vandaag ook van een kookdemonstratie bij een Indiaas gezin, waarna u uiteraard deze lekkernijen mag opeten (O,L).

Jodhpur › Udaipur

In Ranakpur vindt u een van de belangrijkste en grootste Jaïna-tempels van India. Eindpunt vandaag is de relatief koele oasestad Udaipur in het droge hart van Rajasthan, tevens de meest romantische stad van het land, met sprookjesachtige paleizen, meren, tuinen, musea en tempels (O).

Udaipur

Bij het ochtendgloren maakt u een unieke fietstocht door deze 'Stad van de Zonsopgang', waarna u ontbijt bij het hotel. Hierna bezoekt u tijdens een stadsrondrit onder meer het enorme Stadspaleis, dat uitkijkt over het Pichola-meer. Vervolgens bezoekt u Saheliyon-ki-Bari, een 200 jaar oude, kleine tuin. Aan het eind van de dag staat er (afhankelijk van het waterniveau) een boottocht op het Pichola-meer op het programma (O).

Udaipur › Jaipur

Op naar de hoofdstad van de deelstaat Rajasthan, de schilderachtige woestijnstad Jaipur, geheel omgeven door grillige heuvels bekroond met forten. Een stad vol levende monumenten en pronkende paleizen (O).

Jaipur

Vanuit de 'Roze Stad' bezoekt u het Amber Fort. Weer terug in de stad staan het fraaie Stadspaleis, het 18e-eeuwse observatorium en het in 1799 gebouwde Paleis der Winden (Hawa Mahal) op het programma (O).

Jaipur › Fatehpur Sikri › Agra

Via de perfect bewaard gebleven mughalstad Fatehpur Sikri rijdt u naar de poëtische stad Agra. 's Avonds bezoekt u een lokaal gezin, waar u geniet van een kookdemonstratie en een diner (O,D).

Agra

Na het ontbijt begint u deze dag met een bezoek aan het Agra Fort. Het fort is in 1565 onder Akbar gebouwd, met als bekendste gebouw de prachtige marmeren Moti Masjid (Parelmoskee). En dan is het tijd voor een bezoek aan de wereldberoemde Taj Mahal, een liefdesmonument gebouwd in opdracht van de Mughal-keizer Shah Jahan voor zijn vrouw Mumtaz. U heeft ruimschoots de tijd om dit magnifieke gebouw zowel van veraf als dichtbij te bewonderen. 's Avonds maakt u een unieke wandeltocht door de smalle, krioelende straatjes van Old Agra (O).

Agra › Khajuraho

Per trein reist u naar Jhansi, waarna u naar Khajuraho rijdt. Onderweg brengt u een bezoek aan Orchha, een middeleeuwse stad met tempels uit de 16e en 17e eeuw die de tand des tijds wonderwel hebben doorstaan (O).

Khajuraho › Varanasi

Eens was Khajuraho de religieuze hoofdstad van de Chandela-Rajputen. Deze lieten tussen 950 en 1050 vele tempels bouwen. Hiervan bestaan er nu nog 22; de schitterende tempels danken hun reputatie vooral aan hun erotische sculptuur. ’s Middags vliegt u naar Varanasi, waar u tegen de avond een wandeling maakt door de stad en een Aarti-ceremonie aanschouwt aan de Ganges (O).

Varanasi

In de vroege ochtend aanschouwt u tijdens een boottocht over de Ganges-rivier de reinigingsrituelen van de pelgrims op de ghats (baadterrassen). U ziet ook hoe overledenen aan de oever worden gecremeerd; hun as wordt over het water uitgestrooid. Niet voor niets wordt deze stad door de hindoes als heilig beschouwd. U zult hier ogen en oren tekort komen! In de middag rijdt u naar Sarnath, een belangrijk boeddhistisch heiligdom; de bakermat van deze religie (O).

Varanasi › Delhi

De reis eindigt met de vlucht terug naar Delhi, waar een dagkamer voor u is gereserveerd. In de late avond wordt u naar de luchthaven gebracht (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • Het Rode Fort in Delhi is op maandag gesloten en Chandni Chowk in Delhi is op zondag gesloten
 • De tempel bij Ranakpur is gesloten op maandag
 • De Taj Mahal te Agra is op vrijdag gesloten
 • Sarnath bij Varanasi is op vrijdag gesloten.

Reisleiding

(Wisselende) Engelssprekende gidsen tijdens de excursies.

Beleef meer

 • Wilt u de reis combineren met een strandbestemming waar u leuke fietstochten kunt maken? Dat kan, vraagt u ons naar de mogelijkheden!
 • Verken aansluitend de weelderig begroeide 'tuin' van Zuid-India, Kerala tijdens de reis 'Kerala, India's Tropical Garden'.
 • Liever een uitgebreider bezoek aan Noord-India? Dan is de 20-daagse reis 'Best of North India' wellicht iets voor u.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.

Deelnemers

Geen minimum aantal deelnemers, m.u.v. de kookdemonstraties en de avondwandeling in Agra op dag 11 (min. 2 personen).
Verblijf in goede middenklasse accommodaties.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner). Desgewenst kunt u halfpension of volpension voor de hele reisduur bijboeken.

Vervoer

Airco auto met privé-chauffeur. De airco trein Agra-Jhansi (dag 12) en de binnenlandse vluchten Khajuraho-Varanasi (dag 13) en Varanasi-Delhi (dag 15) zijn inbegrepen.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me