• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Forten en paleizen in Rajasthan
 • Spookstad Fatehpur Sikri
 • Wereldberoemde Taj Mahal
 • Erotische sculpturen Khajuraho
 • Boottocht over de Ganges
 • Oude koningssteden Bhaktapur en Patan
 • Heilige hindoetempel Pashupatinath
 • Boeddistische stoepa Swayambunath
 • Safaritochten in Chitwan National Park

Perfect Match India & Nepal

17-daagse individuele reis met gids/chauffeur

Deze reis door India en Nepal begint door Noord-India. Het deel van India vol visueel snoepgoed; het sprookjesachtig mooie Rajasthan, de spookstad Fatehpur Sikri, het onaards mooie wereldwonder Taj Mahal en Kama Sutra sculpturen in Khajuraho. Bij het myste... lees verder »


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.

Impressies
Reisinformatie

Deze reis door India en Nepal begint door Noord-India. Het deel van India vol visueel snoepgoed; het sprookjesachtig mooie Rajasthan, de spookstad Fatehpur Sikri, het onaards mooie wereldwonder Taj Mahal en Kama Sutra sculpturen in Khajuraho. Bij het mysterieuze licht van het ochtendgloren slaat u vanaf een boot te Varanasi de rituele handelingen aan de Ganges gade. Vervolgens reist u naar het Himalaya-Rijk Nepal. U komt aan in de middeleeuwse koningsstad Kathmandu met haar talrijke tempels en wirwar van straatjes. Vervolgens heeft u een overweldigend uitzicht op de toppen van Himalaya in Pokhara en gaat u op zoek naar de Bengaalse tijger in het nationale park Chitwan.

Reisleiding

(Wisselende) Engelssprekende gidsen tijdens de excursies.

Perfect Match India & Nepal Perfect Match India & Nepal

Beleef meer

Deze reis door India en Nepal doet verschillende hoogtepunten aan. De duizelingwekkende indrukken van de ‘Gouden Driehoek’ in Noord-India, woestijnforten in Rajasthan, erotische sculpturen in Khajuraho en een boottocht over de Ganges worden gevolgd door een reis naar het Himalaya Rijk Nepal waar u de middeleeuwse koningsstad Kathmandu bezoekt en op zoek gaat naar de Bengaalse tijger in het Chitwan N.P.

Reisnaam:
Perfect Match India & Nepal
Reistype:
17-daagse individuele reis met gids/chauffeur
Kenmerken:
Individueel met gids Natuur Cultuur City
Reiscode:
FD3988
Prijsinfo:
Prijs op aanvraag
Offerte aanvragen
Of heeft u nog vragen?
Tel: 020 - 398 93 98 | E-mail ons | Bezoek ons

Inbegrepen

 • Reis volgens beschrijving in genoemde of gelijkwaardige accommodaties
 • Maaltijden volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner)
 • Airco auto of minibus met privé-chauffeur
 • Binnenlandse/regionale vluchten Khajuraho-Varanasi (dag 8), Varanasi-Kathmandu (dag 10) en Kathmandu-Delhi (dag 17)
 • Airco-trein Agra-Jhansi (Shatabdi Express) (dag 7)
 • Genoemde excursies, inclusief entreegelden
 • Wisselende Engelssprekende gidsen
 • Indien van toepassing: dagkamer in hotel Optus Sarovar in Delhi op de dag van vertrek (dag 17).

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten
 • Facultatieve excursies/ activiteiten
 • Eventuele toeslagen om uw camera bij bezienswaardigheden mee naar binnen te nemen en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • Eventuele toeslagen en verplichte diners tijdens feestdagen en festivals
 • Persoonlijke uitgaven zoals fooien.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid.
Meer informatie.

Accommodatie

Naar keuze in middenklasse, eersteklasse of deluxe accommodaties. In Nepal ligt het niveau van de hotels wat lager.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner).

Vervoer

Airco auto of minibus met privé-chauffeur. De treinreis op dag zeven Agra-Jhansi en de binnenlandse vluchten Khajuraho-Varanasi (dag acht), Varanasi-Kathmandu (dag tien) en Kathmandu-Delhi (dag zeventien) zijn inbegrepen.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen.

Verlenging

Wilt u langer verblijven? U kunt voor, tijdens en na de reis overnachtingen bijboeken. Denkt u bijvoorbeeld aan de stranden van India in Kovalam in het luxe resort The Leela Kovalam.

Bijzonderheden

 • Deze reis is ook mogelijk zonder Nepal. Neemt u contact met ons op voor de mogelijkheden
 • Het Rode Fort in Delhi is op maandag gesloten en Chandni Chowk in Delhi is op zondag gesloten. De Taj Mahal te Agra is op vrijdag gesloten. Sarnath bij Varanasi is op vrijdag gesloten
 • Het Chitwan National Park in Nepal kan vanwege de moesson van juni tot september gesloten zijn.
 • Perfect Match India & Nepal Perfect Match India & Nepal

  Aankomst Delhi

  Na aankomst in Delhi wordt u naar uw hotel gebracht.

  Delhi

  Vandaag maakt u kennis met de hoofdstad van India, die uit twee delen bestaat: de oude stad Delhi en de 20e-eeuwse stad (New Delhi). Op uw programma staan de Qutub Minar (een fraaie moskee uit de 12e-eeuw), de India Gate, de tempel Lakshmi Narayana en de gedenk- en crematieplaats van Mahatma Gandhi. U bewondert tevens de imposante Jama Masjid, rijdt langs het Rode Fort en geniet van Chandni Chowk, de pittoreske bazaar van Oud-Delhi (O).

  Delhi → Jaipur

  Na het ontbijt bereikt u in ongeveer vijf uur de schilderachtige woestijnstad Jaipur (O).

  Jaipur

  Jaipur staat bekend als de 'Roze Stad' vanwege de kleur waarin de  gebouwen in de oude stad zijn geschilderd. U bezoekt in de ochtend het  fort van Amber, even buiten de stad. 's Middags bezichtigt u het fraaie Stadspaleis, het 18e-eeuwse observatorium en het Paleis der Winden (O).

  Jaipur → Agra

  U rijdt naar Fatehpur Sikri, een perfect bewaard gebleven Mughalstad. Aan het einde van de dag bereikt u Agra (O).

  Agra

  Vandaag staat allereerst de wereldberoemde Taj Mahal op uw programma. De Taj is vanuit vrijwel elk gezichtspunt bijzonder gracieus. Vervolgens bezoekt u het Agra-fort, met als bekendste gebouw de prachtige marmeren Moti Masjid (O).

  Agra → Jhansi → Khajuraho

  U wordt naar het treinstation gebracht en rijdt in ongeveer 2½ uur naar Jhansi. Na aankomst rijdt u naar Khajuraho (O).

  Khajuraho → Varanasi

  Khajuraho heeft schitterende tempels die hun reputatie danken aan hun erotische sculptuur. Op elke tempel nemen 'hemelse nimfen' uitdagende poses aan uit de Kama Sutra. De grootste en meest typerende is de  Kandariya Mahadeva-tempel. De buitenkant is bedekt met fantastisch beeldhouwwerk. Geen centimeter is onbenut gelaten. In de namiddag vliegt u naar Varanasi. De stad Varanasi wordt door de hindoes als heilig beschouwd en is absoluut een van de interessantste steden van heel Azië. De rivier de Ganges die door de stad stroomt neemt een belangrijke plaats in: men wast zich rein, terwijl een eindje verderop de doden worden verbrand. Immers, volgens een algemeen gekoesterde overtuiging  zijn degenen die hier gecremeerd worden dicht bij God in het hiernamaals (O).

  Varanasi

  's Ochtends vroeg maakt u een bijzonder indrukwekkende boottocht over de Ganges. Vanaf de boot slaat u de pelgrims op de ghats (baadterrassen) gade. Velen staan tot hun middel in het water, bezig met reinigingsrituelen. Na de boottocht wordt u naar het nabijgelegen plaatsje Sarnath gebracht, waar Boeddha zijn eerste preek hield. U bewondert de ruïnes, de stoepa, de boeddhistische tempel en het museum (O).

  Varanasi → Kathmandu

  Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar de Nepalese hoofdstad Kathmandu met aansluitend een transfer naar uw hotel (O).

  Kathmandu

  Vanochtend brengt u allereerst een bezoek aan Bhaktapur. Aan het centrale Durbar Square staan vele tempels en paleizen. In Bodnath bewondert u de grootste stoepa ter wereld. In de middag bekijkt u de Pashupatinath, de heiligste tempel van de Nepalese hindoes. Hier komen de hindoes hun doden cremeren aan de overs van de heilige rivier de Bagmati. U bezoekt tevens de oude koningsstad Patan, bekend om haar kunst en handwerk en prachtige tempels en paleizen (O).

  e Kathmandu → Pokhara

  U rijdt vandaag naar Pokhara; een rustig stadje met een idyllische ligging aan het Phewa-meer. Het wordt omgeven door de besneeuwde bergtoppen van het indrukwekkende en wereldberoemde massief van Annapurna (O).

  Pokhara

  Tijdens de stadsrondrit en boottocht over het Phewa-meer ziet u verschillende bezienswaardigheden van Pokhara en omgeving (O).

  Pokhara → Chitwan N.P.

  Na het ontbijt vertrekt u richting Chitwan National Park. Dit park ligt in het laagland. In de tropische jungle leven vele zeldzame dieren, zoals de Bengaalse tijger, luipaarden, de eenhoornige neushoorn en de Gharial-krokodil (O,L,D).

  Chitwan N.P.

  Een hele dag vol jungle-activiteiten, inclusief wandelingen door de natuur met een vogelkenner, een kanotocht en natuurlijk een safari. Hopelijk ziet u vandaag de tijgers en neushoorns waar dit park zo beroemd om is (O,L,D).

  Chitwan N.P. → Kathmandu

  Na het ontbijt keert u terug naar Kathmandu. Net buiten de stad bezoekt u de boeddhistische stoepa Swayambunath, waar gelovigen samen met monniken prevelend de gebedsmolens draaiende houden (O).

  Kathmandu → Delhi

  De reis eindigt met een transfer terug naar de luchthaven en aansluitend de vlucht terug naar Delhi. Er is een dagkamer voor u  gereserveerd, omdat de vlucht terug naar Nederland in de late avond vertrekt (O).  De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

  Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

  Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

  Excuses voor het ongemak.

  Inbegrepen

  • Reis volgens beschrijving in genoemde of gelijkwaardige accommodaties
  • Maaltijden volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner)
  • Airco auto of minibus met privé-chauffeur
  • Binnenlandse/regionale vluchten Khajuraho-Varanasi (dag 8), Varanasi-Kathmandu (dag 10) en Kathmandu-Delhi (dag 17)
  • Airco-trein Agra-Jhansi (Shatabdi Express) (dag 7)
  • Genoemde excursies, inclusief entreegelden
  • Wisselende Engelssprekende gidsen
  • Indien van toepassing: dagkamer in hotel Optus Sarovar in Delhi op de dag van vertrek (dag 17).

  Niet inbegrepen

  • Intercontinentale vluchten
  • Facultatieve excursies/ activiteiten
  • Eventuele toeslagen om uw camera bij bezienswaardigheden mee naar binnen te nemen en overige uitgaven van persoonlijke aard
  • Eventuele toeslagen en verplichte diners tijdens feestdagen en festivals
  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien.

  Vluchten?

  Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid.
  Meer informatie.


  Tenzing Travel Shop Amsterdam

    Ontmoet onze reisspecialisten
    Samen maken wij uw reisplannen concreet
    Ontvang een geheel vrijblijvend voorstel  Bezoekadres:
  Entrada 211 (Gratis parkeren!)
  1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
  Tel. 020 - 398 93 98
  maak nu een afspraak
  Kom naar onze Camperdag op 2 september 2017