• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat
Tenzing Travel Best Deal

India's Golden Triangle

6-daagse individuele reis met gids/chauffeur

Deze klassieke route is perfect voor de reiziger die India voor het eerst bezoekt. Delhi, Agra en Jaipur zijn steden die samen terecht de 'Gouden Driehoek' worden genoemd. In het bruisende Delhi komt u ogen (en oren!) tekort, de bovenaardse schoonheid van de ... lees verder ↓


Highlights

 • De bruisende metropool Delhi
 • Monument van de liefde; de Taj Mahal
 • Het Rode Fort in Agra
 • Spookstad Fatehpur Sikri
 • De 'Roze Stad' Jaipur
vanaf € 630,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Taj Mahal, Agra
 • Amber Fort, Jaipur
 • Baluganj Flower Market, Agra
 • Red Fort Agra
 • Taj Mahal
Taj Mahal, Agra Amber Fort, Jaipur Baluganj Flower Market, Agra Red Fort Agra Taj MahalImpressies

Taj Mahal, Agra
Amber Fort, Jaipur
Baluganj Flower Market, Agra
Red Fort Agra
Taj Mahal


Reisinformatie


Deze klassieke route is perfect voor de reiziger die India voor het eerst bezoekt. Delhi, Agra en Jaipur zijn steden die samen terecht de 'Gouden Driehoek' worden genoemd. In het bruisende Delhi komt u ogen (en oren!) tekort, de bovenaardse schoonheid van de Taj Mahal in Agra ontroert een ieder die het ziet en in de roze stad Jaipur voert de romantiek u ongetwijfeld naar hemelse sferen. Eeuwenoud cultuurgoed, omlijst door felle kleuren. Een fascinerende impressie van India!
India's Golden Triangle India's Golden TriangleDag tot dag

Aankomst Delhi

Na aankomst in de hoofdstad wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht. Delhi is een karaktervolle stad met een 2000 jaar oude geschiedenis en vele moderne facetten die hier scherp tegen afsteken.

Delhi

Vandaag maakt u tijdens een volle dagexcursie kennis met de hoofdstad van India, die uit twee delen bestaat: de oude stad Delhi en de 20e-eeuwse stad (New Delhi). Op het programma staan onder andere de Jama Masjid, een van de grootste moskeeën van India en een ritje per traditionele riksja. U rijdt langs het historische Red Fort en de gedenk- en crematieplaats van Mahatma Gandhi. U ziet de India Gate en rijdt langs het President's House en het Parliament House. Later bezoekt u de Qutub Minar, prototype voor alle minaretten van India, en het Humayun-graf (O).

Delhi › Agra

Vanmiddag staat het ultieme monument van de liefde op uw programma. De schitterende Taj Mahal, tussen 1631 en 1653 gebouwd door keizer Sjah Jahan uit liefde voor zijn overleden echtgenote Mumtaz, is geheel opgetrokken uit wit marmer. De Taj Mahal is een van de zeven architectonische wereldwonderen en wordt gezien als het hoogtepunt van de Mughul-architectuur. Daarna bezoekt u het Agra-fort, in 1565 onder Akbar gebouwd, met als bekendste gebouw de prachtige marmeren Moti Masjid, de Parel-moskee (O).

Agra › Fatehpur Sikri › Jaipur

Op weg naar Jaipur stopt u in Fatehpur Sikri, van 1570 tot 1586 de hoofdstad van het Mughal-rijk van keizer Akbar. Deze liet de stad bouwen op aanraden van de heilige Shaikh Salim Christhi. Na 16 jaar werd de hoofdstad al weer verlaten vanwege problemen met de watervoorziening. Vandaag de dag is Fatehpur Sikri een perfect bewaard gebleven Mughal-stad. Vervolgens reist u door naar de schilderachtige woestijnstad Jaipur (O).

Jaipur

Jaipur staat bekend als de 'Roze Stad' vanwege de kleur waarin de gebouwen in de oude stad zijn geschilderd. Vanochtend begint u met een bezoek aan het fabuleuze Amber Fort, waar u per jeep de heuvel op gaat. U wandelt door een enorm complex met kamers, binnenplaatsen en hallen. De Sheesh Mahal, hal van spiegels, is wellicht het meest fascinerend. Dan rijdt u langs de Hawa Mahal, het Paleis der Winden. Een smal gebouw met vijf verdiepingen maar in werkelijkheid niet meer dan een façade waarachter de dames van de hofhouding processies konden gadeslaan. Dan bezoekt u Maharaja’s City Palace, een mix van Rajasthani- en Mughal-architectuur. Het wordt nog steeds bewoond door de voormalige maharadja. Ook bezoekt u het Jaipur Observatorium, het grootste en best bewaard gebleven van de vijf die zijn gebouwd door maharadja Jai Singh. Er is een museum met een uitgebreide collectie kunst, tapijten en wapens (O).

Jaipur › Delhi

U rijdt in de loop van de middag naar Delhi waar een dagkamer voor u is gereserveerd; later wordt u naar de luchthaven gebracht (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • Het programma is afhankelijk van de weersomstandigheden
 • Het Rode Fort in Delhi is op maandag gesloten en Chandni Chowk in Delhi is op zondag gesloten
 • De Taj Mahal te Agra is op vrijdag gesloten.

Reisleiding

(Wisselende) Engelssprekende gidsen tijdens de excursies. Het is mogelijk een meereizende Engelssprekende gids bij te boeken. Vraagt u ons hiernaar.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.

Verlenging

Wij bieden diverse korte tours die allemaal kunnen aansluiten op deze reis. Volop afwisseling, aan u de keuze! Vraag ons naar de mogelijkheden.
Naar keuze in middenklasse, eersteklasse of deluxe accommodaties.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.
Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt). Desgewenst kunt u halfpension of volpension voor de hele reisduur bijboeken.

Vervoer

Airco auto of minibus.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me