• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Koloniale steden Chennai en Pondicherry
 • Stranden bij Mahabalipuram
 • Tempelstad Madurai
 • Wildreservaat Periyar
 • De 'back waters' van Kerala
 • 'Venetië van het Oosten' Kumarakom
 • Aangename stad Cochin

Best of South India

14-daagse individuele reis met gids/chauffeur

Het fascinerende zuiden van India verschilt landschappelijk en cultureel enorm van het noorden. Dit is het gebied van barokke tempelcomplexen, een tropisch klimaat, prachtige stran­den, fraaie paleizen, natuur- en wildreservaten en kleurrijke markten in le... lees verder »

Vanaf € 1370,-   prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓

 • 'back waters', Kerala
 • Alleppey
 • Marari Beach Resort
'back waters', Kerala Alleppey Marari Beach ResortImpressies

'back waters', Kerala


Alleppey
Marari Beach Resort


Reisinformatie

Het fascinerende zuiden van India verschilt landschappelijk en cultureel enorm van het noorden. Dit is het gebied van barokke tempelcomplexen, een tropisch klimaat, prachtige stran­den, fraaie paleizen, natuur- en wildreservaten en kleurrijke markten in levendige steden. Hier kunt u ook geweldige tochten maken per houseboat door zeelagunes, de zogenaamde 'back waters'. Deze prachtige reis schittert door de afwisselende indrukken en na afloop van de reis heeft u nog tal van verlengingsmogelijkheden. Wat denkt u bijvoorbeeld van een ontspannen strandverbljif in een van de resorts van Kovalam of Mararikulam?

Reisleiding

(Wisselende) Engelssprekende gidsen tijdens de excursies. Het is mogelijk om tegen betaling van een meerprijs een Engelssprekende gids met u mee te laten reizen.

Best of South India Best of South India

Beleef meer

 • ● Pondicherry is een stad met een geweldige sfeer, waar u 's avonds langs de boulevard kunt slenteren en kunt winkelen. Het koloniale Palais de Mahe (inbegrepen bij de deluxe versie van deze reis) is een pracht van een accommodatie met een heerlijk zwembad en een leuke ligging nabij de boulevard.

   

 • ● Het is ook erg leuk om de omgeving van Alleppey per fiets te verkennen. Neemt u contact met ons op voor meer informatie.
Reisnaam:
Best of South India
Reistype:
14-daagse individuele reis met gids/chauffeur
Kenmerken:
Individueel met gids Natuur Cultuur City
Reiscode:
FD4334
Prijsinfo:
v.a. € 1370,- Prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte aanvragen
Of heeft u nog vragen?
Tel: 020 - 398 93 98 | E-mail ons | Bezoek onze Travel Shop

Inbegrepen

 Reis volgens beschrijving in genoemde of gelijkwaardige accommodaties

 Maaltijden volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner)

 Airco auto of minivan met chauffeur

● Begeleiding van (wisselende) Engelssprekende gidsen

 Genoemde excursies, inclusief entreegelden.

Niet inbegrepen

 Intercontinentale vluchten

 Facultatieve excursies/ activiteiten

● Eventuele toeslagen voor maaltijd meerprijzen tijdens Kerstmis en Nieuwjaar

 Eventuele toeslagen om uw camera bij bezienswaardigheden mee naar binnen te nemen en overige uitgaven van persoonlijke aard.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid.
Meer informatie.

Accommodatie

Naar keuze in middenklasse, eersteklasse of deluxe accommodaties.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner). Desgewenst kunt u halfpension of volpension voor de hele reisduur bijboeken.

Vervoer

Airco auto met privé-chauffeur.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. Op dag 11 kunt u in Kumarakom bij zonsondergang een boottocht over het meer maken.

Bijzonderheden

● Het programma is onder voorbehoud van de weersomstandigheden
● In Cochin is het Dutch Palace gesloten op vrijdag, de Synagoge op vrijdag en zaterdag en de St. Francis-kerk op zondagmiddag.

Best of South India Best of South India

Aankomst Chennai

U arriveert in Chennai, het voormalige Madras, en wordt door onze lokale vertegenwoordiging naar uw hotel gebracht. De stad is ontstaan rondom Fort St. George, dat in 1639 door de British East India Company. De huidige oude stad strekt zich uit rondom deze locatie en daaromheen heeft zich het moderne Chennai gevormd, inmiddels uitgegroeid tot de op drie na grootste stad van India.

Chennai

Vandaag staan verschillende bezienswaardigheden op het programma, die u kennis laten maken met de Britse en Tamil-Hindoeïstische facetten van Chennai. U begint met een bezoek aan de 13e-eeuwse Kapaleeswarar-tempel, gewijd aan Shiva. Dan stop u achtereenvolgens bij de voormalige Portugese wijk Mylapore, de kerk gewijd aan St. Thomas en Fort St. Gorge. Onderweg passeert u Marina Beach, het op één na langste strand ter wereld. Het fort huisvest tegenwoordig de regering van Tamil Nadu. Binnen de muren bevindt zich ook een museum, gewijd aan de Britse periode. Tenslotte bezoekt u het Staatsmuseum bij Egmore, met talloze tentoonstellingen (O).

Chennai → Mahabalipuram → Pondicherry

Verspreid over de dag rijdt u in ongeveer vier uur naar de sfeervolle stad Pondicherry. U bereikt eerst het strandplaatsje Mahabalipuram, aan de Golf van Bengalen. De plaats is wereldberoemd om haar tempels en een lang en fraai, door palmen omzoomd strand. U bewondert de belangrijkste steenreliëfs en uit de rotsen gehouwen tempels. En vervolgens rijdt u naar 'Pondi', een stad met een mix van Zuid-Indiase en Europese culturen. Met name de Frans-koloniale invloeden maken dat deze stad en kosmopolitische sfeer heeft. Ook door de spiritualiteit heeft het een bijzondere aantrekkingskracht. Met een gerust hart kunt u na aankomst door stad wandelen. Proef ook de gezellige sfeer langs de boulevard (O).

Pondicherry

U bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, te beginnen met de Aurobindo Ashram. De mystiek van Pondicherry trekt vele gelovigen aan. De Gotische architectuur van de Sacred Heart of Jesus-kerk is ook indrukwekkend. Tot slot bewondert u de verschillende tentoonstellingen van het Pondicherry Museum, waar u glimpen opvangt van het Franse verleden (O).

Pondicherry → Tanjore

De rit naar Tanjore zal een goed deel van de dag in beslag nemen. En route bezoekt u het tempelcomplex van Chidambaram en de Darasuram tempel. De stad Tanjore was tussen de 10e en 14e eeuw de hoofdstad van de Chola-dynastie. Na aankomst bezichtigt u de belangrijkste tempels uit die periode. Vooral de fraaie Brihadeshwara-tempel getuigt nog van de vroegere grandeur (O).

Tanjore → Chettinad

Op naar de volgende bestemming: Chettinad, een gemeenschap die is opgebouwd uit maar liefst 75 dorpjes. De unieke huizenbouw biedt u een kijkje in de fascinerende geschiedenis van deze vroegere bankiers (O).

Chettinad → Madurai

Vandaag vervolgt u uw weg naar de pittoreske tempelstad Madurai met de winkels, straatmarkten, pelgrims en tempels. De stad was al bekend bij de oude Grieken en Romeinen door een levendige handel in de 6e-eeuw voor Christus (O).

Madurai

Vanochtend bezoekt u een van de grootste tempelcomplexen van het hele land, de Sri Meenakshi. Het is een barok voorbeeld van Dravidische architectuur die dagelijks vele pelgrims aantrekt. 's Middags bezoekt u de ruïnes van het 17e-eeuwse Indo-Moorse paleis van Tirumala Nayak, de Alagar Hills en de rotstempel Tirupara Kundran (O).

9  Madurai → Periyar N.P.

Na het ontbijt reist u naar het nationale park en tijgerreservaat Periyar op de grens tussen de deelstaten Kerala en Tamil Nadu. U gaat per boot op zoek naar de vele dieren in het park, zoals apen, bizons, luipaarden, olifanten, tijgers en wilde zwijnen (O).

Periyar N.P. → Kumarakom

U reist naar Kumarakom, een plaats met vele smalle kanalen. De omgeving bestaat uit palmomzoomde rijstvelden. Dit is het hart van Kerala, waar de zeelagunes (de zogeheten 'back waters') het landschap domineren. Na aankomst heeft u vrij om Kumarakom te verkennen (O).

Kumarakom

Een heerlijke dag voor uzelf. U kunt facultatief bij zonsondergang een boottocht over het meer maken (O).

Kumarakom → Alleppey

U gaat aan boord van een 'houseboat' en ontdekt het leven in en om de zeelagunes van Alleppey, vaart door de smalle kanaaltjes en maakt van dichtbij het dagelijkse leven mee. Lunch en diner aan boord (O,L,D).

Alleppey → Cochin

U verlaat de 'houseboat' en rijdt naar Cochin. Hier maakt u een uitgebreide excursie langs onder meer de 'Dutch Palace', gebouwd door de Portugezen en de Joodse Synagoge. Ook ziet u de Chinese visnetten, een ingenieuze lokale techniek om vis te vangen. 's Avonds bent u bij het Kathakali Dance Center getuige van de meest fantastische dansvormen van India (O).

Vertrek Cochin

De reis eindigt met een transfer naar de luchthaven (O).De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

Excuses voor het ongemak.

Inbegrepen

 Reis volgens beschrijving in genoemde of gelijkwaardige accommodaties

 Maaltijden volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner)

 Airco auto of minivan met chauffeur

● Begeleiding van (wisselende) Engelssprekende gidsen

 Genoemde excursies, inclusief entreegelden.

Niet inbegrepen

 Intercontinentale vluchten

 Facultatieve excursies/ activiteiten

● Eventuele toeslagen voor maaltijd meerprijzen tijdens Kerstmis en Nieuwjaar

 Eventuele toeslagen om uw camera bij bezienswaardigheden mee naar binnen te nemen en overige uitgaven van persoonlijke aard.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid.
Meer informatie.Dominicus reisgidsen gratis bij boeking Tenzing TravelDominicus reisgidsen gratis bij boeking Tenzing Travel


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak