• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Samosir met de Batak-huizen
 • De natuur rondom Berastagi
 • Gunung Leuser National Park
 • De metropool Jakarta
 • De botanische tuin in Bogor
 • Modehoofdstad Bandung
 • Yogyakarta vol cultuur en de imposante Borobudur
 • Tana Toraja

Best of Indonesia

18-daagse individuele reis met gids/chauffeur

Alle hoofdeilanden van Indonesië komen aan bod tijdens deze reis. U 'hopt' van het ene naar het andere eiland om overal de hoogtepunten te bezichtigen. De rondreis begint op het weelderige Sumatra met haar regenwouden en vulkanen, gevolgd door het grootste ei... lees verder »
Vanaf € 2834,-   prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓

 • Toba-meer, Samosir
 • Lokale bevolking
 • Orang-oetan
 • Borobudur
 • Ubud, Bali
Toba-meer, Samosir Lokale bevolking Orang-oetan Borobudur Ubud, BaliImpressies

Toba-meer, Samosir
Lokale bevolking
Orang-oetan
Borobudur
Ubud, Bali


Reisinformatie

Alle hoofdeilanden van Indonesië komen aan bod tijdens deze reis. U 'hopt' van het ene naar het andere eiland om overal de hoogtepunten te bezichtigen. De rondreis begint op het weelderige Sumatra met haar regenwouden en vulkanen, gevolgd door het grootste eiland Java, met de prachtige tempelbouwwerken. Dan reist u door naar het ongerepte Sulawesi met rijstterrassen en de Torajastammen in Tana Toraja. Het heerlijke strandverblijf op het Eiland der Goden, Bali, vormt een waardig slotakkoord. Met recht ziet u het beste van de Gordel van Smaragd! Uiteraard kunnen we de route naar uw wensen aanpassen. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Reisleiding

(Wisselende) Engelssprekende gidsen.

Best of Indonesia Best of Indonesia

Beleef meer

 • Op dag twee kunt u facultatief een drie uur durende trekking maken, waarmee u de kans op het spotten van orang-oetangs aanzienlijk vergroot.
 • Ontdek tijdens uw strandverblijf op Bali het culturele hart van dit veelzijdige eiland tijdens een halve dagexcursie.
Reisnaam:
Best of Indonesia
Reistype:
18-daagse individuele reis met gids/chauffeur
Kenmerken:
Individueel met gids Natuur Cultuur City Strand
Reiscode:
FD3202
Prijsinfo:
v.a. € 2834,- Prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte aanvragen
Of heeft u nog vragen?
Tel: 020 - 398 93 98 | E-mail ons | Bezoek ons

Inbegrepen

 • Reis volgens beschrijving in genoemde of gelijkwaardige accommodaties
 • Maaltijden volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch)
 • Begeleiding van (wisselende) Engelssprekende gidsen
 • Vervoer per airco auto of minibus, genoemde binnenlandse vluchten en treinreizen
 • Genoemde excursies/activiteiten, inclusief entreegelden.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten
 • Facultatieve excursies/activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven zoals fooien
 • Eventuele toeslagen en verplichte diners tijdens feestdagen en festivals.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid.
Meer informatie.

Accommodatie

Naar keuze in middenklasse, eersteklasse of deluxe accommodaties. De accommodaties bij Bohorok en Mt. Bromo zijn eenvoudig maar het beste ter plaatse.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch). U heeft de mogelijkheid om lunches en/of diners bij te boeken.

Vervoer

Airco auto of minibus met privé-chauffeur. De genoemde binnenlandse vluchten zijn inbegrepen. Evenals de treinreis van Bandung naar Yogyakarta (dag 9) en Yogyakarta naar Surabaya (dag 11) in de Executive Class.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies. U heeft de mogelijkheid om op dag 2 facultatief een 3 uur durende trekking bij te boeken (vanaf € 41,00 p.p.).

Bijzonderheden

 • Het programma is onder voorbehoud van de weersomstandigheden en (lokale) feestdagen
 • Het National Museum (Jakarta) en Sonobudoyo Museum (Yogyakarta) zijn gesloten op maandagen
 • De chauffeur en gids staan, buiten het gepubliceerde programma om, niet tot uw beschikking. Op de beschreven vrije dagdelen bent u dan ook op uw eigen vervoer aangewezen.

Best of Indonesia Best of Indonesia

Aankomst Medan › Bohorok

Na aankomst in Medan wordt u opgehaald en rijdt u vervolgens door naar Bohorok. Onderweg maakt u enkele stops bij verschillende plantages zoals een rubberplantage en een cacaoplantage.

Bohorok › Medan

U maakt een wandeling door het bijzondere Gunung Leuser National Park, waarbij u wellicht enkele orang-oetangs of andere soorten apen kunt spotten. U loopt door het tropisch groen, langs enorme bomen en komt unieke bloemensoorten tegen. U kunt vandaag facultatief een drie uur durende trekking bijboeken. Zo heeft u een nog grotere kans op het spotten van orang-oetans. Na de kennismaking met dit prachtige nationale park rijdt u terug naar Medan (O).

Medan › Samosir

In Medan bezoekt u het paleis van de Sultan, Malay Deli, en de historische moskee Almashum. Daarna gaat u op weg naar het Toba-meer, een van de diepste en grootste kratermeren ter wereld. Onderweg heeft u weidse uitzichten over palmolie- en rubberplantages. Bij aankomst in het plaatsje Parapat gaat u aan boord van een boot die u naar het eiland Samosir brengt. Hier zult u twee nachten verblijven (O).

Samosir

Vandaag maakt u een bootexcursie over het Toba-meer met een bezoek aan het Batak-dorp Ambarita met haar stenen stoelen (waarop de dorpsoudsten vergaderden) en naar het Batak-dorp Simanindo, waar de dorpsbewoners een lokale dans voor u opvoeren. Ook bezoekt u hier een schooltje. U sluit de dag af met een bezoek aan Tomok, waar u de tombe van koning Sidabutar en traditionele Batak-huizen bezichtigt (O).

Samosir › Berastagi

U steekt het meer weer over, terug naar Parapat en rijdt over het Karo-plateau naar het pittoreske plaatsje Berastagi. Onderweg stopt u bij het indrukwekkende longhouse van koning Simalungun en de Sipiso Piso-watervallen. In het Karo-dorpje Dokan ziet u traditionele huizen, waarin maar liefst acht families per huis wonen! Op de weg naar het hotel maakt u nog een laatste stop en heeft u de kans nog wat vers, lokaal fruit te kopen (O).

Berastagi › Jakarta

Vanuit Berastagi rijdt u in ongeveer twee uur naar het vliegveld van Medan, vanaf waar u per vliegtuig naar Jakarta afreist. Bij aankomst op de luchthaven van Jakarta wordt u opgewacht, waarna u naar uw hotel wordt gebracht De rest van de dag heeft u om even uit te rusten van alle inspanning en indrukken de afgelopen dagen (O).

Jakarta → Bandung

Voordat u de hoofdstad verlaat, gaat u deze stad nog wel verkennen. Zo ziet u de haven Sunda Kelapa en het National Museum (op maandag gesloten). Dan verlaat u de drukke stad om de beroemde botanische tuin van Bogor te bezoeken. Via de met theeplantages bedekte heuvels van Puncak bereikt u Bandung (O).

Bandung

Na een vroeg ontbijt rijdt u in circa anderhalf uur door een afwisselend landschap naar het kratermeer Kawah Putih. Alvorens u naar Padasuka gaat maakt u nog een wandeling door het regenwoud. In Padasuka woont u een Angklung-muziekoptreden bij, dat wordt uitgevoerd met traditionele bamboe muziekinstrumenten (O).

Bandung › Yogyakarta › Prambanan › Yogyakarta

Vroeg uit de veren want na het ontbijt vertrekt u met de trein naar Yogyakarta. De treinreis neemt een aantal uren in beslag maar geeft u de kans om Indonesië weer een op een andere manier te zien. Vanaf het station in Yogyakarta gaat u door naar het Prambanan-tempelcomplex, dat gebouwd is in de 9e eeuw. Hier heeft u voldoende tijd om de prachtige omgeving in u op te nemen (O).

Yogyakarta › Borobudur

Vandaag staat u een vol programma te wachten. U bezoekt het paleis van de sultan (de Kraton), het waterpaleis Taman Sari en het Sonobudoyo Museum (gesloten op maandag). Om meer te weten te komen over de twee ambachten waar deze stad zo om bekend staat, bezoekt u een zilversmid en een batikatelier. In de middag brengt u een bezoek aan de beroemde Borobudur, een imposant heiligdom. Prachtige stoepa's en boeddha-beelden zijn in perfecte staat achtergebleven. U bezichtigt ook de nabijgelegen kleinere tempels Pawon en Mendut (O).

Yogyakarta › Surabaya › Tosari

Aangezien de trein naar Surabaya reeds vroeg vertrekt, wordt het vroeg ontbijten. Na een treinreis van ruim vier uur komt u rond 12.00 uur aan op het station van Surabaya om aansluitend Tosari te bereiken (O).

Mt. Bromo › Surabaya › Makassar

Ook vandaag staat u vroeg op, want u wordt per jeep naar Penanjakan gebracht voor een (als het weer mee zit) glorieuze zonsopkomst. U steekt de zandzee over naar de voet van de Bromo. De aanblik van de ontsluierende vulkanen Bromo, Batok en Semeru is adembenemend. Vervolgens wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Makassar op Sulawesi (O).

Makassar › Toraja

Na het ontbijt maakt u een korte tour door Makassar met een bezoek aan Fort Rotterdam, dat onder andere twee musea huisvest. Paotere, de oude haven van Makassar, is de thuishaven van bekende Phinisi- en Bugis-schoeners. Via de kust rijdt u naar Para Pare, waar u stopt voor de lunch. Vanaf hier gaat u vervolgens landinwaarts, de bergen door naar Puncak Lakawang, voor een versnapering en het prachtige uitzicht. U sluit de dag af in Toraja waar u de rest van de avond ter vrije besteding heeft (O,L).

Toraja en omgeving

Een hele dag om Torajaland te ontdekken. Te beginnen bij Lemo met de rotsgraven en bijbehorende sculpturen. Door naar Londa met een ceremoniële begraafplaats. In Kete Kesu, een van de oudste traditionele dorpen van het gebied, treft u rijstvelden en tongkonan-huizen (O,L).

Toraja en omgeving

Vandaag heeft u nog een dag om dit prachtige gebied met geheel eigen huizen, tradities en cultuur te ervaren. Alleerst rijdt u naar Batutumonga vanwaar u een geweldig uitzicht heeft over Rantepao en de omliggende valleien. U rijdt door naar Lokomata waar u het dorp Kana of Pana bezoekt. De laatste stop van vandaag is bij Pallawa en Sa’dan, bekend als het weverscentrum van Rantepao (O,L).

Toraja › Makassar › Denpasar › Zuid-Bali

Tijdens de terugreis geniet u onderweg van de lunch in een restaurant in Pare Pare. Een transfer brengt u naar de luchthaven om aan het einde van de middag door te vliegen naar Denpasar op Bali. Hier verblijft u twee nachten in Sanur in het Puri Santrian of het Segara Village, beide prachtige accommodaties! Het enige wat u hier hoeft te doen is ontspannen en genieten. Genieten van het heerlijke weer, de vriendelijke mensen en het lekkere eten. De perfecte manier om een indrukwekkende reis als deze af te sluiten (O,L dag 16).

Zuid-Bali

Op dag 18 eindigt deze reis met een transfer naar de luchthaven. Uiteraard kunt u het verblijf op Bali ook verlengen indien u dit wenst (O).De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Middenklasse

VertrekdatumPrijs p.p.
29-07-2017 t/m 03-09-2017€ 2951,-
04-09-2017 t/m 14-09-2017€ 2872,-
15-09-2017 t/m 15-09-2017€ 2853,-
16-09-2017 t/m 27-09-2017€ 2834,-
28-09-2017 t/m 28-09-2017€ 2838,-
29-09-2017 t/m 13-10-2017€ 2842,-
14-10-2017 t/m 15-10-2017€ 2921,-
16-10-2017 t/m 16-10-2017€ 2928,-
17-10-2017 t/m 31-10-2017€ 2935,-
01-11-2017 t/m 06-12-2017€ 3147,-
07-12-2017 t/m 07-12-2017€ 3169,-
08-12-2017 t/m 11-12-2017€ 3191,-
12-12-2017 t/m 14-12-2017€ 3220,-
15-12-2017 t/m 15-12-2017€ 3253,-
16-12-2017 t/m 20-12-2017€ 3286,-
21-12-2017 t/m 21-12-2017€ 3264,-
22-12-2017 t/m 22-12-2017€ 3242,-
23-12-2017 t/m 23-12-2017€ 3213,-
24-12-2017 t/m 24-12-2017€ 3222,-
25-12-2017 t/m 25-12-2017€ 3203,-
26-12-2017 t/m 26-12-2017€ 3233,-
27-12-2017 t/m 27-12-2017€ 3219,-
28-12-2017 t/m 08-01-2018€ 3175,-
09-01-2018 t/m 14-01-2018€ 3147,-

Eersteklasse

VertrekdatumPrijs p.p.
29-07-2017 t/m 15-08-2017€ 3179,-
16-08-2017 t/m 16-08-2017€ 3156,-
17-08-2017 t/m 03-09-2017€ 3133,-
04-09-2017 t/m 27-09-2017€ 3105,-
28-09-2017 t/m 28-09-2017€ 3107,-
29-09-2017 t/m 13-10-2017€ 3109,-
14-10-2017 t/m 15-10-2017€ 3137,-
16-10-2017 t/m 16-10-2017€ 3139,-
17-10-2017 t/m 31-10-2017€ 3141,-
01-11-2017 t/m 05-12-2017€ 3373,-
06-12-2017 t/m 06-12-2017€ 3386,-
07-12-2017 t/m 11-12-2017€ 3399,-
12-12-2017 t/m 16-12-2017€ 3428,-
17-12-2017 t/m 17-12-2017€ 3451,-
18-12-2017 t/m 20-12-2017€ 3474,-
21-12-2017 t/m 21-12-2017€ 3461,-
22-12-2017 t/m 22-12-2017€ 3448,-
23-12-2017 t/m 23-12-2017€ 3419,-
24-12-2017 t/m 26-12-2017€ 3451,-
27-12-2017 t/m 27-12-2017€ 3428,-
28-12-2017 t/m 08-01-2018€ 3405,-
09-01-2018 t/m 14-01-2018€ 3373,-

Deluxe

VertrekdatumPrijs p.p.
29-07-2017 t/m 15-08-2017€ 3728,-
16-08-2017 t/m 16-08-2017€ 3645,-
17-08-2017 t/m 03-09-2017€ 3562,-
04-09-2017 t/m 27-09-2017€ 3472,-
28-09-2017 t/m 28-09-2017€ 3474,-
29-09-2017 t/m 13-10-2017€ 3476,-
14-10-2017 t/m 15-10-2017€ 3566,-
16-10-2017 t/m 16-10-2017€ 3587,-
17-10-2017 t/m 31-10-2017€ 3608,-
01-11-2017 t/m 09-12-2017€ 3858,-
10-12-2017 t/m 10-12-2017€ 3977,-
11-12-2017 t/m 11-12-2017€ 4096,-
12-12-2017 t/m 18-12-2017€ 4125,-
19-12-2017 t/m 19-12-2017€ 4006,-
20-12-2017 t/m 20-12-2017€ 3913,-
21-12-2017 t/m 22-12-2017€ 3939,-
23-12-2017 t/m 23-12-2017€ 3910,-
24-12-2017 t/m 24-12-2017€ 3947,-
25-12-2017 t/m 25-12-2017€ 3921,-
26-12-2017 t/m 08-01-2018€ 3895,-
09-01-2018 t/m 14-01-2018€ 3858,-

NB

Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen op basis van twee personen in het voordeligste kamertype en exclusief intercontinentale vluchten, tenzij anders vermeld. De prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Inbegrepen

 • Reis volgens beschrijving in genoemde of gelijkwaardige accommodaties
 • Maaltijden volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch)
 • Begeleiding van (wisselende) Engelssprekende gidsen
 • Vervoer per airco auto of minibus, genoemde binnenlandse vluchten en treinreizen
 • Genoemde excursies/activiteiten, inclusief entreegelden.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten
 • Facultatieve excursies/activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven zoals fooien
 • Eventuele toeslagen en verplichte diners tijdens feestdagen en festivals.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid.
Meer informatie.


Kom naar onze Camperdag op 2 september 2017


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak