• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Batakhuizen bij Parapat
 • Gunung Leuser National Park
 • Weelderige natuur van Sumatra
 • De botanische tuin in Bogor
 • Indrukwekkende tempel Prambanan
 • Yogyakarta vol cultuur en de imposante Borobudur
 • Sfeervol Bali

Sumatra, Java & Bali Explorer

18-daagse individuele reis met gids/chauffeur

De klassieke hoogtepuntenroute door Indonesië voert u van west naar oost, van Sumatra naar Java naar Bali. Op Sumatra voeren de natuurwonderen de boventoon tijdens deze rondreis, al zullen de typische dorpjes en traditionele levensstijl u ook zeker bekoren. D... lees verder »
Vanaf € 2453,-   prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓

 • Orang-oetang
 • Tanah Lot
 • Bromo, Java
 • Zonsondergang bij de Borobudur
Orang-oetang Tanah Lot Bromo, Java Zonsondergang bij de BorobudurImpressies


Orang-oetang
Tanah Lot
Bromo, Java
Zonsondergang bij de Borobudur


Reisinformatie

De klassieke hoogtepuntenroute door Indonesië voert u van west naar oost, van Sumatra naar Java naar Bali. Op Sumatra voeren de natuurwonderen de boventoon tijdens deze rondreis, al zullen de typische dorpjes en traditionele levensstijl u ook zeker bekoren. Dan ontvangt de gastvrije bevolking van Java u met open armen. De rijke cultuur, beroemde tempels en imposante vulkanen worden omgeven door uitgestrekte rijstvelden. U zult oren en ogen tekort komen, zoveel verschillende indrukken komen op u af. Het strandverblijf op Bali is de perfecte afsluiting om op een ontspannen manier aan alle bezienswaardigheden en ervaringen terug te denken. Vanuit uw resort kunt u bovendien nog vele leuke excursies maken op het 'Eiland der Goden'.

Reisleiding

(Wisselende) Engelssprekende gidsen.

Sumatra, Java & Bali Explorer Sumatra, Java & Bali Explorer

Beleef meer

 • Een echte aanrader is een drie uur durende trekking in het Gunung Leuser N.P., waarmee u de kans op het spotten van orang-oetangs aanzienlijk vergroot.
 • Spreekt de natuurlijke kant van deze reis u aan? Dan is onze korte reis Nature of Bali wellicht ook iets voor u.
 • Ontdek tijdens uw strandverblijf op Bali het culturele hart van dit veelzijdige eiland tijdens een halve dagexcursie. Vraagt u ons hiernaar.
Reisnaam:
Sumatra, Java & Bali Explorer
Reistype:
18-daagse individuele reis met gids/chauffeur
Kenmerken:
Individueel met gids Natuur Cultuur City Strand
Reiscode:
FD4236
Prijsinfo:
v.a. € 2453,- Prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte aanvragen
Of heeft u nog vragen?
Tel: 020 - 398 93 98 | E-mail ons | Bezoek onze Travel Shop

Inbegrepen

 • Reis volgens beschrijving in genoemde of gelijkwaardige accommodaties
 • Maaltijden volgens beschrijving (O=Ontbijt)
 • Begeleiding van (wisselende) Engelssprekende gidsen
 • Genoemde binnenlandse vluchten Padang-Jakarta (dag 8) en Surabaya-Bali (dag 14)
 • Genoemde treinreizen Bandung-Yogyakarta (dag 11) en Yogyakarta-Surabaya (dag 13) in de Executive Class
 • Genoemde excursies, inclusief entreegelden.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten
 • Fooien en overige persoonlijke uitgaven
 • Eventuele toeslagen en verplichte diners tijdens feestdagen en festivals
 • Facultatieve excursies/activiteiten.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid.
Meer informatie.

Accommodatie

Naar keuze in middenklasse, eersteklasse of deluxe accommodaties. De accommodatie in Bromo is eenvoudig, maar het beste ter plaatse.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt). U heeft de mogelijkheid om lunches en/of diners bij te boeken.

Vervoer

Airco auto of minibus met privé-chauffeur. De genoemde binnenlandse vluchten zijn inbegrepen. Evenals de treinreis van Bandung naar Yogyakarta (dag 11) en Yogyakarta naar Surabaya (dag 13) in de Executive Class.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies. U heeft de mogelijkheid op dag 2 een extra, drie uur durende, trekking bij te boeken (vanaf € 58,00 p.p.). Vraagt u ons naar de mogelijkheden.

Bijzonderheden

 • De chauffeur en gids staan, buiten het gepubliceerde programma om, niet tot uw beschikking. Op de beschreven vrije dagdelen bent u dan ook op uw eigen vervoer aangewezen
 • Het National Museum in Jakarta (dag 9) en het Sonobudoyo Museum in Yogyakarta (dag 12) zijn gesloten op maandagen.

Sumatra, Java & Bali Explorer Sumatra, Java & Bali Explorer

Aankomst Medan

Na aankomst op de luchthaven van Medan maakt u een korte stadsrondrit door deze stad, met onder meer een bezoek aan het Maimoon-paleis, een historische moskee en boeddhistische tempel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Gunung Leuser National Park

Na het ontbijt gaat u op weg naar het Gunung Leuser National Park, een van de grootste nationale parken ter wereld met meer dan 800.000 hectare aan regenwoud. U maakt een wandeling door het nationale park, waarbij u wellicht enkele orang-oetangs kunt spotten. Andere apen die u onderweg kunt spotten zijn makaken en gibbons. Een ervaring rijker gaat u hierna weer op weg terug naar Medan. Facultatief kunt u vandaag een extra trekking van drie uur bijboeken waarmee u de kans om orang-oetangs te spotten vergroot (O).

Medan › Berastagi › Samosir

Via een panoramische weg rijdt u naar Berastagi, met onderweg een stop bij een fruitmarkt. Via Dokan, een Batak Karo-dorp, met traditionele huizen en de prachtige Sipiso-Piso-waterval, arriveert u in Parapat, vanwaar u naar het eiland Samosir vaart in het blauwgroene Toba-meer (O).

Samosir

Vandaag maakt u een excursie naar het Batak-dorp Ambarita met haar stenen stoelen; u ziet een traditionele dansuitvoering en een lokale school. In Tomok bezichtigt u historische tombes van Batak-koningen (O).

Samosir › Sipirok

U steekt het Toba-meer weer over en maakt een lange, maar indrukwekkende rit door het Bukit Barisan-gebergte. Onderweg stopt u bij een typisch Batak-dorp, bij de markt van Balige en een warmwaterbron (O).

Sipirok › Bukittinggi

Een lange rit, maar onderweg geniet u van prachtige natuurlandschappen. U stopt bij een waterval, botanische tuinen en Bonjol, dat op de evenaar ligt. Een vervallen monument geeft de precieze plek aan (O).

Bukittinggi

Tijdens een stadsrondrit bezoekt u onder meer het oude Nederlandse fort De Kock, de kleurrijke markt Pasar Atas en Pandai Sikat, een dorpje bekend om de weverijen en de houtsnijkunst. Buiten de stad bezoekt u Padang Panjang, waar u ziet hoe de traditionele Sumatraanse huizen er eeuwen geleden uit zagen (O).

Bukittinggi › Padang › Jakarta

Onderweg naar de luchthaven van Padang stopt u het Anai-park met een mooie waterval. U vliegt naar Jakarta, waar u na aankomst naar het hotel wordt gebracht (O).

Jakarta › Bandung

Voordat u de hoofdstad verlaat, gaat u deze stad nog wel verkennen. Zo ziet u de haven Sunda Kelapa en het National Museum (op maandag gesloten). Dan verlaat u de drukke stad om de beroemde botanische tuin van Bogor te bezoeken. Via de met theeplantages bedekte heuvels van Puncak bereikt u Bandung (O).

Bandung

Na een vroeg ontbijt rijdt u in circa anderhalf uur door een afwisselend landschap naar het kratermeer Kawah Putih. Alvorens u naar Padasuka gaat maakt u nog een wandeling door het regenwoud. In Padasuka woont u een Angklung-muziekoptreden bij, dat wordt uitgevoerd met traditionele bamboe muziekinstrumenten (O).

Bandung › Yogyakarta › Prambanan › Yogyakarta

Vroeg uit de veren want na het ontbijt vertrekt u met de trein naar Yogyakarta. Vanaf het station in Yogyakarta gaat u door naar het Prambanan-tempelcomplex. U heeft hier voldoende tijd om alle indrukken op u in te laten werken (O).

Yogyakarta › Borobudur

U bezoekt onder meer het paleis van de sultan (de Kraton), het waterpaleis Taman Sari en het Sonobudoyo Museum (gesloten op maandag). Om meer te weten te komen over de twee ambachten waar deze stad zo om bekend staat, bezoekt u een zilversmid en een batikatelier. In de middag brengt u een bezoek aan de Borobodur, een imposant heiligdom. Prachtige stoepa's en boeddha-beelden zijn in perfecte staat achtergebleven. U bezichtigt ook de nabijgelegen kleinere tempels Pawon en Mendut (O).

Yogyakarta › Surabaya › Tosari

Aangezien de trein naar Surabaya reeds vroeg vertrekt, wordt het vroeg ontbijten. Na een treinreis van ruim vier uur komt u rond 12.00 uur aan op het station van Surabaya om aansluitend Tosari te bereiken (O).

Mount Bromo › Surabaya › Zuid-Bali

Ook vandaag staat u vroeg op, want u wordt per jeep naar Penanjakan gebracht voor een (als het weer mee zit) glorieuze zonsopkomst. U steekt de zandzee over naar de voet van de Bromo. De aanblik van de ontsluierende vulkanen Bromo, Batok en Semeru is adembenemend. Vervolgens wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Bali (O).

Zuid-Bali

Drie heerlijke dagen om te genieten van uw resort op Bali, met prachtige stranden, levendige plaatsjes en gezellige restaurants (O).

Vertrek Bali

Na het ontbijt bent u vrij tot aan de transfer naar de luchthaven (O).De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Middenklasse

VertrekdatumPrijs p.p.
02-07-2017 t/m 02-07-2017€ 2556,-
03-07-2017 t/m 07-07-2017€ 2575,-
08-07-2017 t/m 03-09-2017€ 2625,-
04-09-2017 t/m 14-09-2017€ 2529,-
15-09-2017 t/m 15-09-2017€ 2510,-
16-09-2017 t/m 16-09-2017€ 2491,-
17-09-2017 t/m 17-09-2017€ 2472,-
18-09-2017 t/m 27-09-2017€ 2453,-
28-09-2017 t/m 28-09-2017€ 2457,-
29-09-2017 t/m 29-09-2017€ 2461,-
30-09-2017 t/m 30-09-2017€ 2465,-
01-10-2017 t/m 13-10-2017€ 2469,-
14-10-2017 t/m 15-10-2017€ 2565,-
16-10-2017 t/m 16-10-2017€ 2572,-
17-10-2017 t/m 17-10-2017€ 2579,-
18-10-2017 t/m 18-10-2017€ 2586,-
19-10-2017 t/m 31-10-2017€ 2593,-
01-11-2017 t/m 06-12-2017€ 2786,-
07-12-2017 t/m 07-12-2017€ 2808,-
08-12-2017 t/m 08-12-2017€ 2830,-
09-12-2017 t/m 09-12-2017€ 2852,-
10-12-2017 t/m 12-12-2017€ 2903,-
13-12-2017 t/m 13-12-2017€ 2936,-
14-12-2017 t/m 20-12-2017€ 2969,-
21-12-2017 t/m 21-12-2017€ 2918,-
22-12-2017 t/m 22-12-2017€ 2877,-
23-12-2017 t/m 23-12-2017€ 2836,-
24-12-2017 t/m 24-12-2017€ 2870,-
25-12-2017 t/m 25-12-2017€ 2856,-
26-12-2017 t/m 08-01-2018€ 2812,-
09-01-2018 t/m 14-01-2018€ 2786,-

Eersteklasse

VertrekdatumPrijs p.p.
02-07-2017 t/m 06-07-2017€ 2846,-
07-07-2017 t/m 07-07-2017€ 2823,-
08-07-2017 t/m 15-08-2017€ 2824,-
16-08-2017 t/m 16-08-2017€ 2801,-
17-08-2017 t/m 17-08-2017€ 2778,-
18-08-2017 t/m 18-08-2017€ 2755,-
19-08-2017 t/m 03-09-2017€ 2732,-
04-09-2017 t/m 27-09-2017€ 2708,-
28-09-2017 t/m 28-09-2017€ 2710,-
29-09-2017 t/m 29-09-2017€ 2712,-
30-09-2017 t/m 30-09-2017€ 2714,-
01-10-2017 t/m 13-10-2017€ 2716,-
14-10-2017 t/m 15-10-2017€ 2740,-
16-10-2017 t/m 16-10-2017€ 2742,-
17-10-2017 t/m 17-10-2017€ 2744,-
18-10-2017 t/m 18-10-2017€ 2746,-
19-10-2017 t/m 31-10-2017€ 2748,-
01-11-2017 t/m 05-12-2017€ 2954,-
06-12-2017 t/m 06-12-2017€ 2967,-
07-12-2017 t/m 07-12-2017€ 2980,-
08-12-2017 t/m 08-12-2017€ 2993,-
09-12-2017 t/m 09-12-2017€ 3006,-
10-12-2017 t/m 13-12-2017€ 3035,-
14-12-2017 t/m 14-12-2017€ 3053,-
15-12-2017 t/m 15-12-2017€ 3094,-
16-12-2017 t/m 20-12-2017€ 3117,-
21-12-2017 t/m 21-12-2017€ 3075,-
22-12-2017 t/m 22-12-2017€ 3044,-
23-12-2017 t/m 23-12-2017€ 3013,-
24-12-2017 t/m 24-12-2017€ 3030,-
25-12-2017 t/m 25-12-2017€ 3007,-
26-12-2017 t/m 08-01-2018€ 2984,-
09-01-2018 t/m 14-01-2018€ 2954,-

Deluxe

VertrekdatumPrijs p.p.
02-07-2017 t/m 02-07-2017€ 3515,-
03-07-2017 t/m 07-07-2017€ 3598,-
08-07-2017 t/m 15-08-2017€ 3624,-
16-08-2017 t/m 16-08-2017€ 3541,-
17-08-2017 t/m 17-08-2017€ 3458,-
18-08-2017 t/m 18-08-2017€ 3375,-
19-08-2017 t/m 03-09-2017€ 3292,-
04-09-2017 t/m 27-09-2017€ 3214,-
28-09-2017 t/m 28-09-2017€ 3216,-
29-09-2017 t/m 29-09-2017€ 3218,-
30-09-2017 t/m 30-09-2017€ 3220,-
01-10-2017 t/m 13-10-2017€ 3222,-
14-10-2017 t/m 15-10-2017€ 3300,-
16-10-2017 t/m 16-10-2017€ 3321,-
17-10-2017 t/m 17-10-2017€ 3342,-
18-10-2017 t/m 18-10-2017€ 3363,-
19-10-2017 t/m 31-10-2017€ 3384,-
01-11-2017 t/m 09-12-2017€ 3601,-
10-12-2017 t/m 10-12-2017€ 3749,-
11-12-2017 t/m 11-12-2017€ 3868,-
12-12-2017 t/m 12-12-2017€ 3987,-
13-12-2017 t/m 13-12-2017€ 4116,-
14-12-2017 t/m 18-12-2017€ 4126,-
19-12-2017 t/m 19-12-2017€ 4007,-
20-12-2017 t/m 20-12-2017€ 3888,-
21-12-2017 t/m 21-12-2017€ 3740,-
22-12-2017 t/m 22-12-2017€ 3611,-
23-12-2017 t/m 23-12-2017€ 3601,-
24-12-2017 t/m 08-01-2018€ 3632,-
09-01-2018 t/m 14-01-2018€ 3601,-

NB

Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen op basis van twee personen in het voordeligste kamertype en exclusief intercontinentale vluchten, tenzij anders vermeld. De prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Inbegrepen

 • Reis volgens beschrijving in genoemde of gelijkwaardige accommodaties
 • Maaltijden volgens beschrijving (O=Ontbijt)
 • Begeleiding van (wisselende) Engelssprekende gidsen
 • Genoemde binnenlandse vluchten Padang-Jakarta (dag 8) en Surabaya-Bali (dag 14)
 • Genoemde treinreizen Bandung-Yogyakarta (dag 11) en Yogyakarta-Surabaya (dag 13) in de Executive Class
 • Genoemde excursies, inclusief entreegelden.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten
 • Fooien en overige persoonlijke uitgaven
 • Eventuele toeslagen en verplichte diners tijdens feestdagen en festivals
 • Facultatieve excursies/activiteiten.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid.
Meer informatie.Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak