• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Botanische tuinen in Bogor
 • Het gezellige Yogyakarta
 • De onvergetelijke Borobudur
 • Traditioneel Kampung Naga
 • Indrukwekkende Prambanan
 • Dieng Plateau

Impressions of Java

8-daagse internationale groepsreis

Tijdens deze 8-daagse rondreis door Java zult u aangenaam geraakt worden door de schoonheid en diversiteit van Java. Van borrelende vulkanen en dicht oerwoud tot rijstvelden, lieflijke dorpjes en volle steden. Java, bekend van de batik maar ook van de muziek ... lees verder »
Vanaf € 804,-   prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓

 • Theeplantages Puncak, Java
 • Zonsondergang bij de Borobudur
 • Botanische Tuinen, Bogor
 • Jakarta, Java
 • Prambanan tempel, Yogyakarta
Theeplantages Puncak, Java Zonsondergang bij de Borobudur Botanische Tuinen, Bogor Jakarta, Java Prambanan tempel, YogyakartaImpressies

Theeplantages Puncak, Java
Zonsondergang bij de Borobudur
Botanische Tuinen, Bogor
Jakarta, Java
Prambanan tempel, Yogyakarta


Reisinformatie

Tijdens deze 8-daagse rondreis door Java zult u aangenaam geraakt worden door de schoonheid en diversiteit van Java. Van borrelende vulkanen en dicht oerwoud tot rijstvelden, lieflijke dorpjes en volle steden. Java, bekend van de batik maar ook van de muziek en dans, kent een rijke en lange historie. 'Selamat Datang', oftewel 'Welkom in Indonesië'!

Reisleiding

Engelssprekende gids.

Reisnaam:
Impressions of Java
Reistype:
8-daagse internationale groepsreis
Kenmerken:
Internationale groepsreis Natuur Cruise
Reiscode:
CT3205
Prijsinfo:
v.a. € 804,- Prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte aanvragen
Of heeft u nog vragen?
Tel: 020 - 398 93 98 | E-mail ons | Bezoek onze Travel Shop

Inbegrepen

 • Reis volgens beschrijving in genoemde of gelijkwaardige accommodaties
 • Maaltijden volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch)
 • Airco auto of minibus met Engelssprekende gids.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale en binnenlandse vluchten
 • Eventuele toeslagen en verplichte diners tijdens feestdagen en festivals
 • Facultatieve excursies/activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien.

Vluchten?

Tenzing Travel boekt graag de voor u meest ideale vluchten bij uw reis, wij adviseren u over de beste mogelijkheden en u kunt altijd met ons overleggen als u vragen heeft.
Meer informatie.


Aankomst Jakarta

Vanaf de luchthaven in Jakarta wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Jakarta › Bogor › Bandung

Het eerste bezoek dat u vandaag aflegt is aan de indrukwekkende botanische tuinen in Bogor waar u vele tropische planten, waaronder meer dan 3000 verschillende soorten orchideeën, vindt. Via de bijna 1600 meter hoge Puncak-pas, vanwaar u uitzicht heeft op vele enorme, diepgroene theeplantages, bereikt u Bandung. De lunch wordt onderweg genuttigd in een lokaal restaurant (O,L).

Bandung

Via een schilderachtige route door de Lembang Hills bereikt u de actieve vulkaan Tangkuban Perahu. Hier ziet u een van de rokende kraters van dichtbij en kunt u de zwaveldampen opsnuiven. Na de lunch keert u terug naar het hotel. Facultatief kunt u vanmiddag deelnemen aan een excursie naar het dorp Padasuka waar u getuige bent van een Angklung-uitvoering, waarbij er wordt gespeeld op traditionele bamboe-instrumenten (O,L).

Bandung › Garut › Tasikmalaya › Baturaden

Vandaag heeft u een prachtige rit langs onder andere teakhout- en rubberplantages voor de boeg. Lunchen doet u in een lokaal restaurant onderweg. U passeert de grens met Centraal-Java en via Tasikmalaya gaat u naar het mooi gelegen Kampung Naga. Dit is een klein dorpje dat tradities en eenvoud in ere houdt en gemotoriseerd verkeer weert. U zult het laatste stukje dus te voet verder gaan. Vervolgens bereikt u Baturaden (O,L).

Baturaden › Dieng Plateau › Yogyakarta

Na het ontbijt rijdt u naar Wonosobo voor de excursie naar het indrukwekkende Dieng Plateau, dat zich ongeveer 2100 meter boven zeeniveau bevindt. Tussen de open velden en plantages ziet u hier enkele van de oudste, hindoeïstische tempels van Java. Na de lunch bereikt u Yogyakarta, bekend om haar handnijverheden (O,L).

Yogyakarta

Het paleis van de Sultan (de Kraton) staat als eerste op uw programma, gevolgd door een bezoek aan een zilversmid en een batik-werkplaats. Vanmiddag bezoekt u het fameuze boeddhistische tempelcomplex Borobudur uit de 8e eeuw, dat honderden boeddha-beelden herbergt. Volgens een lokaal bijgeloof ontvangt degene die door de gaten van een bepaalde stoepa de voeten van de boeddha kan aanraken, het eeuwige geluk (O,L).

Yogyakarta › Malang

Op weg naar Solo bezoekt u allereerst de Prambanan. Dit grote, hindoeïstische tempelcomplex is in 850 na Christus gebouwd en is geheel gewijd aan de goden Brahma, Shiva en Vishnu. Rijdend door een afwisselend landschap met bossen, sawa's en landbouwgebieden bereikt u, via Solo, Malang (O).

Malang › Surabaya

Deze reis eindigt na het ontbijt met een transfer naar de luchthaven van Surabaya (O).De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Accommodatie

Naar keuze in middenklasse, eersteklasse of deluxe accommodaties.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch).

Vervoer

Airco (mini)bus.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.

U heeft de mogelijheid om een excursie naar het dorp Padasuka bij te boeken (dag 3), vraagt u ons hiernaar (vanaf € 32,- p.p.).

Deelnemers

Minimaal 2 (internationale) deelnemers.

Bijzonderheden

 • Deze groepsreis vertrekt op maandagen vanuit Jakarta
 • Het is tevens mogelijk om per trein van Yogyakarta naar Malang te reizen, neemt u contact met ons op voor meer informatie.


VertrekdatumPrijs p.p.

NB

Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen op basis van twee personen in het voordeligste kamertype en exclusief intercontinentale vluchten, tenzij anders vermeld. De prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.