• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights of Sumatra

8-daagse individuele reis met gids/chauffeur

Deze individuele rondreis door Sumatra is een prachtige tocht door de schitterende natuur van dit Indonesische eiland. Echte natuurliefhebbers kunnen op Sumatra zeker hun hart ophalen. Tijdens deze reis zult u plantages, regenwouden, lieflijke valleien, vu ... lees verder ↓Highlights

 • Gunung Leuser National Park
 • Junglewandeling
 • Het prachtige Toba-meer
 • De Batak-dorpen
 • Kleurrijke markten
vanaf € 959,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Bukittinggi, Sumatra
 • Orang-oetang
 • Toba-meer, Samosir
 • Berastagi, Sumatra
 • Rijstveld, Indonesië
Bukittinggi, Sumatra Orang-oetang Toba-meer, Samosir Berastagi, Sumatra Rijstveld, IndonesiëImpressies

Bukittinggi, Sumatra
Orang-oetang
Toba-meer, Samosir
Berastagi, Sumatra
Rijstveld, Indonesië


Reisinformatie


Deze individuele rondreis door Sumatra is een prachtige tocht door de schitterende natuur van dit Indonesische eiland. Echte natuurliefhebbers kunnen op Sumatra zeker hun hart ophalen. Tijdens deze reis zult u plantages, regenwouden, lieflijke valleien, vulkanen, prachtige meren en kleurrijke bevolkingsgroepen als de Batakkers zien. U gaat wat van de gebaande paden af en niet alle gebieden zijn toeristisch even ontwikkeld, maar dat maakt deze reis juist zo speciaal!

Highlights of Sumatra Highlights of SumatraDag tot dag

Aankomst Medan

Na aankomst op de luchthaven van Medan maakt u een korte stadsrondrit door deze stad met onder meer een bezoek aan het Maimoon-paleis, de historische Al-Mashum moskee en de boeddhistische tempel Vihara Gunung Timur. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Medan › Bohorok › Medan

Vandaag staat u een lange, indrukwekkende dag te wachten; u gaat naar het Gunung Leuser National Park. Dit park is een van de grootste nationale parken ter wereld met meer dan 800.000 hectare aan regenwoud. U maakt een uitgebreide wandeling door het nationale park, waarbij u wellicht enkele orang-oetangs kunt spotten. De trekking zelf is een leuke beleving. Andere apen die u onderweg kunt spotten zijn makaken en gibbons. Een ervaring rijker gaat u hierna weer op weg terug naar Medan (O).

Medan › Berastagi › Samosir

Via een panoramische weg rijdt u naar Berastagi, een aangename, koele plaats. Onderweg heeft u een stop bij een fruitmarkt. Via Dokan, een Batak Karo-dorp, met traditionele huizen en de prachtige Sipiso-Piso-waterval, arriveert u in Parapat, vanwaar u naar het eiland Samosir vaart in het blauwgroene Toba-meer. Dit is een van de diepste en grootste kratermeren in de wereld (O).

Samosir

Vandaag maakt u een excursie naar het Batak-dorp Ambarita met haar stenen stoelen en typische huizenbouw; u ziet een traditionele dansuitvoering en een lokale school. In Tomok bezichtigt u historische tombes van Batak-koningen, waarna u de rest van de middag vrij bent (O).

Samosir › Sipirok

U steekt het Toba-meer weer over en maakt een lange, maar indrukwekkende rit door het Bukit Barisan-gebergte. Onderweg stopt u bij een typisch Batak-dorp, Lumban Binanga, bij de markt van Balige en een warmwaterbron (O).

Sipirok › Bukittinggi

U heeft vandaag een lange rit door het hart van Sumatra voor de boeg, maar onderweg geniet u van adembenemend mooie natuurlandschappen. U stopt bij de Sijornih-waterval, de botanische tuinen van Sihepeng en Bonjol, dat op de evenaar ligt. Een vervallen monument geeft de precieze plek aan (O).

Bukittinggi

Tijdens een stadsrondrit bezoekt u onder meer het oude Nederlandse fort De Kock, de kleurrijke markt Pasar Atas en Pandai Sikat, een dorpje bekend om de weverijen en de houtsnijkunst. Buiten de stad bezoekt u Padang Panjang, waar u ziet hoe de traditionele Sumatraanse huizen er eeuwen geleden uit zagen. Op weg terug naar de stad stopt u bij de koffiemolens van Sungai Tarab (O).

Bukittinggi › Padang

Vandaag eindigt de reis met een transfer naar de luchthaven van Padang. U neemt nog wat leuke herinneringen met u mee na stops bij het Anai-park en een waterval (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • Het programma is onder voorbehoud van de weersomstandigheden en nationale feestdagen
 • Het programma op dag twee betreft een actief arrangement waarbij een redelijk tot goede conditie is vereist
 • De gids/chauffeur staat, buiten het gepubliceerde programma om, niet tot uw beschikking. Op de beschreven vrije dagdelen bent u dan ook op uw eigen vervoer aangewezen.

Reisleiding

(Wisselende) Engelssprekende gidsen.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.

Verlenging

Spreekt deze reis u aan en wilt u nog meer van Indonesië ervaren? Dan kunt u altijd een andere rondreis uit ons aanbod bijboeken, zoals de Java & Bali No Hurries, de Bali Adventure of de Highlights of Bali. Zo stelt u uw eigen reis door Indonesië samen en ziet u alle hoogtepunten van het land. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie.
Naar keuze in middenklasse, eersteklasse of deluxe accommodaties. De accommodatie in Sipirok is eenvoudig, maar de beste mogelijkheid ter plaatse.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.
Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt).

Vervoer

Airco auto of minibus met privé-chauffeur.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me