• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • De weelderige natuur van Sumatra
 • Gunung Leuser National Park
 • Het prachtige Toba-meer
 • Samosir met de Batak-huizen

Orang Utans & Lake Toba

6-daagse individuele reis met gids/chauffeur

Deze korte tour is een prachtige aanvulling op uw rondreis door Indonesië. In het noorden van Sumatra ligt het nationale park Gunung Leuser, waar orang-oetangs leven. Wat is er mooier dan het geluk hebben een van deze bijzondere dieren in het wild te spott... lees verder »

Vanaf € 635,-   p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Toba-meer, Samosir
 • Orang-oetang
 • Toba-Meer, Samosir, Sumatra
 • Orang-oetan
 • Berastagi, Sumatra
Toba-meer, Samosir Orang-oetang Toba-Meer, Samosir, Sumatra Orang-oetan Berastagi, SumatraImpressies

Toba-meer, Samosir
Orang-oetang
Toba-Meer, Samosir, Sumatra
Orang-oetan
Berastagi, Sumatra


Reisinformatie


Deze korte tour is een prachtige aanvulling op uw rondreis door Indonesië. In het noorden van Sumatra ligt het nationale park Gunung Leuser, waar orang-oetangs leven. Wat is er mooier dan het geluk hebben een van deze bijzondere dieren in het wild te spotten? Vervolgens zet u koers naar het Toba-meer, waar u op het eiland Samosir kennis maakt met de dorpsbewoners.
Dag tot dag

Aankomst Medan

U wordt opgehaald van de luchthaven en begint direct met het verkennen van de stad door middel van een korte stadsrondrit door Medan. Zo brengt u onder meer een bezoek aan het Maimoon-paleis en de historische moskee Al-Mashum. Aan het einde van de stadsrondit, welke een uur of drie in beslag zal nemen, wordt u naar uw accommodatie gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Medan › Bohorok

Vandaag rijdt u in ongeveer vier uur naar het Gunung Leuser National Park, een van de grootste nationale parken ter wereld met meer dan 800.000 hectare aan regenwoud. U passeert onderweg diverse kleine dorpjes en bezoekt enkele plantages waar men onder meer rubber en cacao kweekt (O).

Bohorok › Berastagi

U maakt deze ochtend een wandeling door het nationale park. Tropische planten, enorme bomen, lianen en kleurrijke bloemen, u vindt het hier allemaal. Misschien dat u nog wat wildleven tegenkomt, waarbij u wellicht enkele orang-oetangs kunt spotten. In de middag rijdt u via Medan, langs diverse plantages en over een panoramische weg, naar Berastagi (O).

Berastagi › Samosir

Vandaag staat u een panoramisch ritje naar Lake Toba te wachten, een van de diepste en grootste kratermeren ter wereld. Via Dokan, een Batak Karo-dorp, met traditionele huizen en de prachtige Sipiso Piso-waterval, arriveert u in Parapat, vanwaar u naar het eiland Samosir in het blauwgroene Toba-meer vaart (O).

Samosir

De volgende dag maakt u een excursie per boot naar het Batak-dorp Ambarita met haar stenen stoelen. U vervolgt uw weg naar Simanindo waar u traditionele Batak-huizen bekijkt en een traditionele dansuitvoering ziet. In Tomok bezichtigt u historische tombes van Batak-koningen. Hierna wordt u terug gebracht naar uw accommodatie waar u de rest van de middag vrij te besteden heeft (O).

Samosir › Medan

U steekt het Toba-meer weer over naar Parapat, waarvandaan u via een prachtige route terug naar Medan rijdt (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen en de weersomstandigheden
 • Het programma op dag 3 betreft een actief arrangement waarbij een redelijk tot goede conditie is vereist.

Reisleiding

(Wisselende) Engelssprekende gidsen.

Beleef meer

 • Bent u geïnteresseerd in het spotten van bijzondere diersoorten dan is het natuurarrangement 'Satwa Elephant Lodge' een absolute aanrader.
 • De korte tour 'Discover Minahasa' op Sulawesi sluit uitstekend aan op deze 6-daagse tour. Op Sulawesi heeft u bovendien de mogelijkheid om een strandverlenging te boeken op een idyllisch bounty-eiland.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.

Deelnemers

Minimaal 2.
Naar keuze in middenklasse, eersteklasse of deluxe accommodaties. De accommodatie in Bohorok is eenvoudig, maar het beste ter plaatse.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt).

Vervoer

Per (airco) auto of minibus.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak
 
please chat with me