• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Batakhuizen bij Parapat
 • Gunung Leuser National Park
 • Weelderige natuur van Sumatra
 • De botanische tuin in Bogor
 • Indrukwekkende tempel Prambanan
 • Yogyakarta vol cultuur en de imposante Borobudur
 • Sfeervol Bali

Sumatra, Java & Bali Explorer

18-daagse individuele reis met gids/chauffeur

De klassieke hoogtepuntenroute door Indonesië voert u van west naar oost, van Sumatra naar Java naar Bali. Op Sumatra voeren de natuurwonderen de boventoon tijdens deze reis, al zullen de typische dorpjes en traditionele levensstijl u ook zeker bekoren. Da... lees verder »

Vanaf € 2300,-   p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Borobudur-tempel, Java
 • Rijstveld, Indonesië
 • Ijen, Java
 • Orang-oetang
 • Rijstvelden in Ubud
Borobudur-tempel, Java Rijstveld, Indonesië Ijen, Java Orang-oetang Rijstvelden in UbudImpressies

Borobudur-tempel, Java
Rijstveld, Indonesië
Ijen, Java
Orang-oetang
Rijstvelden in Ubud


Reisinformatie


De klassieke hoogtepuntenroute door Indonesië voert u van west naar oost, van Sumatra naar Java naar Bali. Op Sumatra voeren de natuurwonderen de boventoon tijdens deze reis, al zullen de typische dorpjes en traditionele levensstijl u ook zeker bekoren. Dan ontvangt de gastvrije bevolking van Java u met open armen. De rijke cultuur, beroemde tempels en imposante vulkanen worden omgeven door uitgestrekte rijstvelden. U zult oren en ogen tekort komen, zoveel verschillende indrukken komen op u af. Het strandverblijf op Bali is de perfecte afsluiting om op een ontspannen manier aan alle bezienswaardigheden en ervaringen terug te denken. Vanuit uw resort kunt u bovendien nog vele leuke excursies maken op het 'Eiland der Goden'.

Sumatra, Java & Bali Explorer Sumatra, Java & Bali ExplorerDag tot dag

Aankomst Medan

Na aankomst op de luchthaven van Medan maakt u een korte stadsrondrit door deze stad, met onder meer een bezoek aan het Maimoon-paleis, een historische moskee en boeddhistische tempel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Gunung Leuser National Park

Na het ontbijt gaat u op weg naar het Gunung Leuser National Park, een van de grootste nationale parken ter wereld met meer dan 800.000 hectare aan regenwoud. U maakt een wandeling door het nationale park, waarbij u wellicht enkele orang-oetangs kunt spotten. Andere apen die u onderweg kunt spotten zijn makaken en gibbons. Een ervaring rijker gaat u hierna weer op weg terug naar Medan (O).

Medan › Berastagi › Samosir

Via een panoramische weg rijdt u naar Berastagi, met onderweg een stop bij een fruitmarkt. Via Dokan, een Batak Karo-dorp, met traditionele huizen en de prachtige Sipiso-Piso-waterval, arriveert u in Parapat, vanwaar u naar het eiland Samosir vaart in het blauwgroene Toba-meer (O).

Samosir

Vandaag maakt u een excursie naar het Batak-dorp Ambarita met haar stenen stoelen; u ziet een traditionele dansuitvoering en een lokale school. In Tomok bezichtigt u historische tombes van Batak-koningen (O).

Samosir › Sipirok

U steekt het Toba-meer weer over en maakt een lange, maar indrukwekkende rit door het Bukit Barisan-gebergte. Onderweg stopt u bij een typisch Batak-dorp, bij de markt van Balige en een warmwaterbron (O).

Sipirok › Bukittinggi

Een lange rit, maar onderweg geniet u van prachtige natuurlandschappen. U stopt bij een waterval, botanische tuinen en Bonjol, dat op de evenaar ligt. Een vervallen monument geeft de precieze plek aan (O).

Bukittinggi

Tijdens een stadsrondrit bezoekt u onder meer het oude Nederlandse fort De Kock, de kleurrijke markt Pasar Atas en Pandai Sikat, een dorpje bekend om de weverijen en de houtsnijkunst. Buiten de stad bezoekt u Padang Panjang, waar u ziet hoe de traditionele Sumatraanse huizen er eeuwen geleden uit zagen (O).

Bukittinggi › Padang › Jakarta

Onderweg naar de luchthaven van Padang stopt u het Anai-park met een mooie waterval. U vliegt naar Jakarta, waar u na aankomst naar het hotel wordt gebracht (O).

Jakarta › Bandung

Voordat u de hoofdstad verlaat, gaat u deze stad nog wel kort verkennen. Zo ziet u de haven Sunda Kelapa en het National Museum (op maandag gesloten). Dan verlaat u de drukke stad om de beroemde botanische tuin van Bogor te bezoeken. Via de met theeplantages bedekte heuvels van Puncak bereikt u Bandung (O).

Bandung

Na een vroeg ontbijt rijdt u in circa anderhalf uur door een afwisselend landschap naar het kratermeer Kawah Putih. Alvorens u naar Padasuka gaat maakt u nog een wandeling door het regenwoud. In Padasuka woont u een Angklung-muziekoptreden bij, dat wordt uitgevoerd met traditionele bamboe muziekinstrumenten (O).

Bandung › Yogyakarta › Prambanan › Yogyakarta

Vroeg uit de veren want na het ontbijt vertrekt u met de trein naar Yogyakarta. Vanaf het station in Yogyakarta gaat u door naar het Prambanan-tempelcomplex. U heeft hier voldoende tijd om alle indrukken op u in te laten werken (O).

Yogyakarta › Borobudur

U bezoekt onder meer het paleis van de sultan (de Kraton), het waterpaleis Taman Sari en het Sonobudoyo Museum (gesloten op maandag). Om meer te weten te komen over de twee ambachten waar deze stad zo om bekend staat, bezoekt u een zilversmid en een batikatelier. In de middag brengt u een bezoek aan de Borobodur, een imposant heiligdom. Prachtige stoepa's en boeddha-beelden zijn in perfecte staat achtergebleven. U bezichtigt ook de nabijgelegen kleinere tempels Pawon en Mendut (O).

Yogyakarta › Surabaya › Tosari

Aangezien de trein naar Surabaya reeds vroeg vertrekt, wordt het vroeg ontbijten. Na een treinreis van ruim vier uur komt u rond 12.00 uur aan op het station van Surabaya om aansluitend Tosari te bereiken (O).

Mount Bromo › Ijen

Ook vandaag staat u vroeg op, want u wordt per jeep naar Penanjakan gebracht voor een (als het weer mee zit) glorieuze zonsopkomst. U steekt de zandzee over naar de voet van de Bromo. De aanblik van de ontsluierende vulkanen Bromo, Batok en Semeru is adembenemend. U wordt naar het hotel teruggebracht voor het ontbijt, waarna u begint aan de lange rit naar Ijen (O).

Ijen › Pemuteran

Wederom vroeg uit de veren, maar u zult beloond worden met bijzondere landschappen en kleurrijke vergezichten. U rijdt door plantages en regenwoud naar het beginpunt van de (redelijk pittige!) wandeling naar de kraterrand van de Ijen-vulkaan. De rest van de ochtend staat in het teken van de reis naar Bali (O).

Pemuteran › Ubud

Op weg naar het gezellige Ubud zijn er verschillende stops mogelijk. Wellicht spreken de warmwaterbronnen van Banjar u aan na de activiteiten van de voorgaande dagen? U bezoekt verder onder meer verschillende meren, de Ulun Danu-tempel en het dorpje Jatiluwih, dat wordt omringd door rijstvelden (O).

Ubud › Sanur

U start de dag rustig op, waarna u naar Sanur wordt gebracht. Een heerlijke plek om na te genieten van deze boeiende reis (O).

Vertrek Bali

Na het ontbijt bent u vrij tot aan de transfer naar de luchthaven (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • De chauffeur en gids staan, buiten het gepubliceerde programma om, niet tot uw beschikking. Op de beschreven vrije dagdelen bent u dan ook op uw eigen vervoer aangewezen
 • Het National Museum in Jakarta (dag 9) en het Sonobudoyo Museum in Yogyakarta (dag 12) zijn gesloten op maandagen
 • De route van Jakarta naar Bandung (dag 9) kan, vanwege grote drukte op de wegen, worden aangepast.

Reisleiding

(Wisselende) Engelssprekende gidsen.

Beleef meer

Spreekt de natuurlijke kant van deze reis u aan? Dan kunt u nabij Pemuteran ook verblijven in het West Bali National Park, in een harmonieuze 'hideaway'.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.

Verlenging

Natuurlijk kunt u ook langer verblijven in Sanur. Puri Santrian is hiervoor een goede optie. Deze accommodatie is een groene oase aan een geweldig strand. Vraagt u ons naar alle mogelijkheden.
Naar keuze in middenklasse, eersteklasse of deluxe accommodaties. De accommodaties op Sumatra en in Bromo kunnen in vergelijking met de accommodaties op Java en Bali een stuk eenvoudiger zijn.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt). U heeft de mogelijkheid om lunches en/of diners bij te boeken.

Vervoer

Airco auto of minibus met privé-chauffeur. De genoemde binnenlandse vlucht is inbegrepen. Evenals de treinreis van Bandung naar Yogyakarta (dag 11) en Yogyakarta naar Mojokerto (dag 13) in de Executive Class en de ferry-overtocht naar Bali (dag 15).

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me