• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Tokyo

Wij zijn zelf erg enthousiast over de wijk Roppongi. Hier kunt u tijdens uw verblijf gemakkelijk excursies maken, winkelen, musea bezoeken, cultuur opsnuiven en ontspannen in een van de mooie parken.
Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd

Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Tokyo compleet te maken.

Privé-gids Tokyo (halve dag)

Tokyo is een enorme uitgestrekte stad met talloze wijken, metrolijnen, treinstations, bijzondere tempels, rustieke tuinen, geweldige musea, verscholen restaurantjes en unieke bezienswaardigheden. Het kan nogal een uitdaging zijn om een route uit te stippelen, zeker als u net in Japan bent gearriveerd. U heeft een halve dag (4 uren) een privé-gids tot uw beschikking, zodat u niets mist tijdens uw verkenning van deze geweldige stad. De gids kan samen met u een route bespreken waarin al uw wensen worden opgenomen, u helpen om uw openbaar vervoer kaart aan te schaffen of op te laden, u vergezellen als tolk tijdens een bezoek aan een sumo stal, adviezen geven over uw Japan Rail Pas of treinkaartjes en u de stad laten zien zoals alleen een echte insider dat kan doen. Een absolute meerwaarde! De entreegelden en vervoerkosten (ook die van uw gids) dient u ter plaatse te voldoen. Vele tempels en musea zijn gratis toegankelijk, andere kosten slechts enkele euro's per persoon per kaartje.

Sumo Tournament Japan

Er zijn jaarlijks zes grote toernooien, verspreid over verschillende grote steden: Tokyo (januari, mei en september), Osaka (maart), Nagoya (juli) en Fukuoka (november). Wilt u zo'n unieke en spectaculaire wedstrijd eens bijwonen? Boek dan op tijd, want ook de Japanners zelf gaan hier graag naartoe! Daardoor is het altijd erg lastig om kaartjes te verkrijgen (vooral in het weekend en op feestdagen).
Reist u buiten deze perioden, dan is het ook leuk om een trainingssessie bij te wonen. Deze vinden het gehele jaar door plaats. Het verkrijgen van deze kaartjes is een stuk makkelijker, maar houd er rekening mee dat het verplicht is om een gids bij te boeken.
Een sumo toernooi duurt 15 dagen en gedurende deze tijd dagelijks van 08.30 tot 18.00 uur. De wedstrijden zelf zijn vaak erg kort. De meeste Japanners wonen alleen de wedstrijden van de bekendste sumo worstelaars bij, gedurende het laatste deel van de dag. Met uw kaartje heeft u de gehele dag toegang. U kunt ervoor kiezen om een uur of een langer dagdeel aanwezig te zijn. De sfeer in het stadion is vanaf ca. 15.30 uur haar best!

Privé-gids Tokyo (hele dag)

Tokyo is een enorme uitgestrekte stad met talloze wijken, metrolijnen, treinstations, bijzondere tempels, rustieke tuinen, geweldige musea, verscholen restaurantjes en unieke bezienswaardigheden. Het kan nogal een uitdaging zijn om een route uit te stippelen, zeker als u net in Japan bent gearriveerd. U heeft een hele dag (8 uren) een privé-gids tot uw beschikking, zodat u niets mist tijdens uw verkenning van deze geweldige stad. De gids kan samen met u een route bespreken waarin al uw wensen worden opgenomen, u helpen om uw openbaar vervoer kaart aan te schaffen of op te laden, u vergezellen als tolk tijdens een bezoek aan een sumo stal, adviezen geven over uw Japan Rail Pas of treinkaartjes en u de stad laten zien zoals alleen een echte insider dat kan doen. Een absolute meerwaarde! De entreegelden en vervoerkosten (ook die van uw gids) dient u ter plaatse te voldoen. Vele tempels en musea zijn gratis toegankelijk, andere kosten slechts enkele euro's per persoon per kaartje.

Op zoek naar andere excursiemogelijkheden? Vraag het ons, wij adviseren u graag.
Reisinformatie Tokyo

De Japanse hoofdstad Tokyo is een bruisende, drukke stad met ruim 12 miljoen inwoners in de stadskern en wel 35 miljoen in het conglomeraat. Moderne wolkenkrabbers worden afgewisseld met serene traditionele tempels, authentieke winkeltjes en lokale eetstalletjes hebben er een plaats naast mega winkelcentra en trendy gourmetrestaurants. Deze buitengewoon grote stad heeft 23 stadswijken en een enorm uitgebreid metronetwerk. Het is even wennen, maar u kunt er de hele stad mee doorkruisen. Er zijn meerdere grote stations in Tokyo waarvandaan de Shinkansen-treinen vertrekken. De populairste route is zuidwaarts via Hakone naar Kyoto


Wijken van Tokyo

Interessante wijken voor u op een rijtje:

Ginza

De bekendste wijk van de stad vanwege de ongekende hoeveelheid mogelijkheden om te shoppen. De wijk telt ook vele kunstgaleries en eetgelegenheden. Op zondagen zijn vrijwel alle straten in Ginza autovrij, waardoor het bijzonder aangenaam wandelen is.
De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het Keizerlijke Paleis, waarvan alleen de bijzonder fraai aangelegde tuinen het gehele jaar voor het publiek zijn opengesteld.

Akasaka & Roppongi

Gelegen ten zuidwesten van de wijk Ginza. Hier vindt u een flink aantal aantrekkelijk geprijsde restaurants. Roppongi is 'the place to be' voor wie het uitgaansleven van Tokyo wilt ontdekken. Er zijn talloze restaurants en clubs, in allerlei soorten en maten. Roppongi herbergt ook de Tokyo Tower, een ruim 300 meter hoge toren die naar het voorbeeld van de Eiffeltoren is gebouwd.

Akihabara

Ten noorden van Ginza. Nergens in de wereld treft u zoveel media- en electronicawinkels bij elkaar!

Ueno & Asakusa

Aangrenzend aan Akihabara waar u nog een glimp kunt opvangen van het traditionele Japan. De grootste attractie van Ueno is de gelijknamige heuvel met in het omringende park de hoogste concentratie van musea en galeries in heel Japan.

Shinjuku

Ten oosten van Akihabara is een veelzijdige wijk en aantrekkelijk voor wie kort in Tokyo verblijft. U vindt hier broederlijk naast elkaar kwaliteitswarenhuizen, eetstalletjes, uitstekende restaurants, schreeuwende neonreclames, serene tempels en trendy clubs.

Shibuya

Ten zuiden van Shinjuku waar vooral veel jongeren zich thuisvoelen. Het is een leuke wijk om te wandelen en er zijn tal van uitstekende warenhuizen, muziekwinkels en restaurants. Vooral in de avonden van het weekend zijn de straten volgepakt met lokale jongeren die een strijd leveren over wie zich de 'coolste' mag noemen!


Tokyo

Beleef bruisend Tokyo en verwonder u over de grootsheid die deze stad kenmerkt.
Reisblog Japan

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Japan met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me