• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Japan Explorer

15-daagse individuele reis

Deze 'Golden Route' van Japan is al jaren een van onze favoriete reizen. U bezoekt alle klassieke bestemmingen, gecombineerd met vele natuurwonderen en historische steden. Vanuit Tokyo zakt u steeds verder naar het zuiden af, verkent u de culturele topattract ... lees verder ↓


Highlights

 • Zeer uitgebreid reisbescheidenpakket
 • 'Golden Route' van Japan
 • Moderne wereldstad Tokyo
 • Historische tempelstad Kyoto
 • Charmant Takayama met fietstocht
 • Europees-aandoende stad Nagasaki
 • Vele parken en steden om te verkennen
INDICATIEPRIJS vanaf € 3300,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Tuin in Nikko, Japan
 • Osaka, Japan
 • Kawachi Wisteria Garden, Fukuoka
 • Nagasaki, Kyushu, Japan
Tuin in Nikko, Japan Osaka, Japan Kawachi Wisteria Garden, Fukuoka Nagasaki, Kyushu, JapanImpressies


Tuin in Nikko, Japan
Osaka, Japan
Kawachi Wisteria Garden, Fukuoka
Nagasaki, Kyushu, Japan


Reisinformatie


Deze 'Golden Route' van Japan is al jaren een van onze favoriete reizen. U bezoekt alle klassieke bestemmingen, gecombineerd met vele natuurwonderen en historische steden. Vanuit Tokyo zakt u steeds verder naar het zuiden af, verkent u de culturele topattracties van Kyoto en bezoekt u tenslotte het fascinerende Nagasaki, waar zelfs een stukje Nederlandse geschiedenis is. Met de Japan Rail Pas op zak, vooraf gereserveerde accommodaties en een zeer uitgebreid reisbescheidenpakket met tips en informatie, heeft u ter plaatse volledig de vrijheid om dit geweldige land te verkennen. En tijdens enkele bijzondere overnachtingen in een Japanse ryokan ervaart u de nog altijd in ere gehouden tradities. Laat u betoveren door het unieke Japan!
Japan Explorer Japan ExplorerDag tot dag

Aankomst Tokyo

Na aankomst in Tokyo wordt u met een shuttlebus naar uw hotel gebracht.

Tokyo

Samen met een privé-gids gaat u Tokyo verkennen. U heeft volledig de flexibiliteit om te bepalen wat u wilt zien en hoe lang u daar wilt blijven. Wilt u de beroemde bezienswaardigheden zien, winkelen of de beste plekjes ontdekken om te eten? De hoofdstad van Japan is ontzettend groot en u zult merken dat het fantastisch is om deze te verkennen met iemand die de taal spreekt en u over de achtergrond kan vertellen. Wij voorzien u alvast van een Manaca-pas met tegoed, waarmee u onder meer met de metro en stadsbussen kunt reizen. De toegangskaartjes voor de Tokyo Skytree zijn ook inbegrepen (O)!

Tokyo

Uw 14-daagse Japan Rail Pas is vanaf vandaag geldig, zodat u er tijdens de rest van de reis mee kunt reizen. Vandaag kunt u ervoor kiezen om Tokyo verder te ontdekken of een van de historische steden in de omgeving te bezoeken. Het is zeer eenvoudig om Japan met de trein te verkennen. Houdt u van cultuur, dan is de tempelstad Nikko een 'must' om te bezoeken. Nikko ligt op ongeveer twee uur reizen ten noorden van de hoofdstad (O).

Tokyo › Hakone National Park

Met de Shinkansen (kogeltrein) reist u naar Odawara, waarna u het nationale park Hakone bereikt. U heeft een 2-daagse Hakone Freepass tot uw beschikking, waarmee u het park uitgebreid kunt verkennen. U kunt twee typisch Japanse ervaringen van uw lijst strepen: Mount Fuji torent regelmatig boven het landschap uit tijdens uw bezoek en u overnacht in een ryokan (O,D).

Hakone National Park › Takayama

Vanaf Odawara reist u eerst naar Nagoya en vervolgens bereikt u met een express-trein het bergdorpje Takayama. Het charmante stadje heeft een schilderachtige omgeving met karakteristieke woningen uit de Edo-periode, talloze tempels en schrijnen en een levendige ochtendmarkt aan de oevers van de Miyagawa-rivier. 'Klein Kyoto', zoals Takayama ook wel wordt genoemd, is bovendien de toegangspoort tot landelijk Japan. Op dag zes maakt u een begeleide fietstocht (in groepsverband) door het gebied (O,D op dag 5).

Takayama › Kyoto

Op naar Kyoto, de spectaculaire en gevarieerde cultuurstad. U heeft hier drie overnachtingen, zodat u zoveel mogelijk tijd heeft om de stad en omgeving te verkennen. Op dag zeven heeft u 's avonds een privé-excursie in de geisha-wijk Gion met een ervaren gids. En op dag acht heeft u wederom een volle dag de beschikking over een privé-gids, die met u mee reist door de stad en inzicht geeft in de tradities en klassieke attracties. Op dag negen heeft u een volledige dag vrij om Kyoto en omgeving te verkennen. Het is zeer aan te raden om het boeiende stadje Nara te bezoeken, op ongeveer 40 minuten met de trein van Kyoto (O).

Kyoto › Hiroshima

U raast met de Shinkansen-trein verder zuidwaarts naar de beroemde stad Hiroshima, waar u een unieke mix van tragische overblijfselen, indrukwekkende musea en kleurrijke parken kunt bezoeken. Op dag 11 heeft u de mogelijkheid om het kleurrijke eilandje Miyajima te bezoeken, waar u heerlijk kunt wandelen. Mocht u trek krijgen, dan zijn de oesters een plaatselijke delicatesse (O).

Hiroshima › Nagasaki

Nog verder zuidwaarts bereikt u het kosmopolitische Nagasaki, op het hoofdeiland Kyushu. Nagasaki is vlakbij de zee gelegen en doet veel Europeser aan dan de andere steden in Japan. Tegenwoordig is de stad vooral bekend vanwege de Tweede Wereldoorlog, omdat er, evenals als op Hiroshima, een atoombom op werd geworpen. Maar eeuwen daarvoor was de stad de enige stad in Japan die toegankelijk was voor handel met het westen. Door de succesvolle handel die toen werd gedreven zijn er behalve tempels ook kerken en andere Europese gebouwen te bewonderen. Op dag 13 gaat u met een privé-gids de hoogtepunten van de stad opzoeken. De Glover Gardens zijn de bekendste attractie, maar de voormalige Nederlandse handelspost Dejima is een 'must' als u wilt leren over het stukje Nederlandse geschiedenis in Japan (O).

Nagasaki › Fukuoka › Osaka

In de loop van de ochtend begint u aan de reis naar Osaka. Als u de moderne 'kanaalstad' Fukuoka wilt bezoeken, dan kunt u de treinreis onderweg onderbreken. Er is een gezellige uitgaanswijk en u vindt er talloze winkelcentra. De lokale specialiteit is Fugu, oftewel kogelvis. Het eten van deze vis draagt altijd een risico met zich mee, indien verkeerd bereid is deze dodelijk giftig. Gelukkig vindt u op straat hele leuke eetstalletjes en zijn er bij de 'food courts' in de winkelcentra ook talloze andere mogelijkheden. In Osaka, de tweede stad van Japan, maakt u kennis met het moderne Japan. De bekendste culturele attractie is het Osaka-kasteel en er zijn meerdere uitstekende musea. Maar Osaka komt vooral 's avonds tot leven. Door de vele bars, eet- en uitgaansgelegenheden is de stad uitstekend geschikt als laatste stop van uw ontdekkingstocht door Japan (O).

Vertrek Osaka

Na een korte treinrit (taxirit naar het station niet inbegrepen) bereikt u de luchthaven (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • Het programma is onder voorbehoud van de weersomstandigheden
 • De fietstocht op dag 6 is in internationaal gezelschap en wordt in de periode december t/m maart vervangen door een wandelexcursie (i.v.m. sneeuwval)
 • De transfer op dag 1 van de luchthaven naar uw accommodatie is in internationaal gezelschap (m.u.v. de deluxe versie)
 • Deze reis is niet mogelijk van 17 december 2018 t/m 3 januari 2019.

Reisleiding

In Tokyo, Kyoto en Nagasaki heeft u gedurende acht uren een privé-gids tot uw beschikking. U kunt de gids op het door u bepaalde tijdstip bij uw hotel ontmoeten. Ter plaatse bepaalt u samen met de gids uw flexibele programma van die dag. U kunt ook vooraf uw wensen doorgeven.

Beleef meer

 • Flexibeler dan dit kan een reis niet worden. Met een uitgebreide instructielijst gaat u op pad om 'uw Japan' te ontdekken. Wilt u behalve Tokyo, Kyoto en Nagasaki ook in een andere plaats een privé-gids tot uw beschikking hebben, laat het ons weten!
 • Als u iets meer tijd heeft, dan raden wij aan om dieper kennis te maken met het grillige natuurlandschap van Kyushu, het zuidelijkste hoofdeiland. Wellicht kunnen wij u inspireren met elementen uit de gloednieuwe reis Honshu & Kyushu, die u kunt terugvinden op onze website.

Excursiemogelijkheden

De excursies in Takayama op dag zes en in Kyoto op dag zeven zijn inbegrepen. Overige entreegelden zijn niet inbegrepen. Op dag 2, 8 en 13 dient u ook de entreegelden en het vervoer van uw gids te betalen. Vele tempels en musea zijn gratis toegankelijk, andere kosten slechts enkele euro's per persoon per kaartje.

Insiders Tip

Voor een klassiek Japanse diner-ervaring raad ik u aan om het tofu-specialiteitenrestaurant Tofuya Ukai in het Shiba-gebied te bezoeken.
Ilona Lijesen - Reisspecialist
Naar keuze in middenklasse, eersteklasse of deluxe accommodaties. In Hakone en Takayama overnacht u in Japanse ryokans (in Takayama bij de middenklasse versie gedeelde faciliteiten).

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, D=Diner).

Vervoer

Shuttlebus van de luchthaven naar uw hotel in Tokyo. Tijdens de reis maakt u gebruik van verschillende vervoerpassen en reist u onder meer met Shinkansen-treinen, lokale express-treinen, bussen en ferry's. U ontvangt uitgebreide instructies.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me