• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis Myanmar

Reist u met ons mee naar Myanmar? Onze rondreizen leiden u naar de mooiste en indrukwekkendste tempels en pagodes van heel Azië. Maak kennis met de zeldzaam vriendelijke bevolking en de zeer fraaie natuur in dit Aziatische land.
Janneke IJske
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:

 • Onze nr. 1 rondreis! Wijk van de gebaande paden af en leer Myanmar, de mensen en de lokale levenswijzen écht kennen.
  Lees meer
 • Magisch Myanmar "Wat je aantreft is authenticiteit. De mensen zijn oprecht. Een glimlach, een klein gebaar, in alle handelingen is het boeddhisme verweven en dat is mooi om te zien”.
  Lees meer
 • Magisch & Vriendelijk De tijd lijkt vertraagd en klederdracht is nog heel normaal. De vriendelijke bevolking oefent graag zijn Engels met u.
  Lees meer
 • Fietsen in Bagan Rijdt per fiets in uw eigen tempo langs de duizenden tempels die Bagan hun grandeur geven en laat u inspireren.
  Lees meer
 • Gouden Tempels Naar Myanmar of Birma reizen brengt u in contact met een land van boeddhisme en gouden tempels.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd

Reisinformatie Myanmar

De mooiste en indrukwekkendste tempels en pagodes van heel Azië, een zeldzaam vriendelijke bevolking en de fraaie natuur staan garant dat een reis naar het betoverende Myanmar, zoals Birma tegenwoordig officieel heet, als een absoluut hoogtepunt in uw herinnering gegrift zal blijven.Mandalay & Noordelijk Myanmar

In deze regio is het maken van een boottocht over het Inle-meer of een wandeling langs de tempels van Bagan echte 'must do's'. Breng ook een bezoek naar de oude hoofdsteden Amarapura en Mandalay.
Lees meer over Mandalay & Noordelijk Myanmar >Yangon & Zuidelijk Myanmar

Ook in deze regio liggen een aantal pareltjes zoals Yangon de hoofdstad en veel al uw beging punt van uw reis in Myanmar. Het dorp Kyaiktiyo mag u ook zeker niet overslaan tijdens uw Myanmar rondreis. Hier vindt u namelijk één van de bekendste bezienswaardigheden van het land: de imposante Gouden Rots-pagode.
Lees meer over Yangon & Zuidelijk Myanmar >


Reizen naar Myanmar

Reizen naar Myanmar was heel lang niet onomstreden. De militaire junta heeft het land lang in een ijzeren greep gehouden, echter is er, sinds de machtsoverdracht naar de burgerregering, voorzichtig een begin gemaakt met hervormingen waardoor bijvoorbeeld het toerisme toe kan nemen. En niet zo’n klein beetje ook! Myanmar stijgt enorm in populariteit, maar de toeristische infrastructuur houdt nog niet op alle fronten gelijke tred. Dit betekent dat de beschikbaarheid van onder andere hotels beperkt is en we vaak van alternatieven gebruik moeten maken. Wees er dus snel bij, wanneer u dit prachtige, adembenemende erfgoed wilt gaan bekijken. Een ander punt om rekening mee te houden, is dat uw hotelkamer pas beschikbaar is op de officiële check-in tijd.

De mooiste en indrukwekkendste tempels en pagodes van heel Azië, een zeldzaam vriendelijke bevolking en de fraaie natuur staan garant dat een reis naar het betoverende Myanmar, zoals Birma tegenwoordig officieel heet, als een absoluut hoogtepunt in uw herinnering gegrift zal blijven.

Tijdsverschil Myanmar

Het is in Myanmar tijdens onze zomertijd 4½ uur later en wanneer wij wintertijd hebben is het  uur later.

Feestdagen in Myanmar

Feestdagen die elk jaar op dezelfde datum plaatsvinden zijn:
• Dag van de Onafhankelijkheid: 4 januari
• Union Day: 12 februari
• Dag van de boer: 3 maart
• Tatmadaw (dag van de strijdkrachten): 27 maart
• Dag van de Arbeid: 1 mei
• Internationale dag van het Kind: 1 juni
• Nationale Dag: 1 december

Birmees Nieuwjaar
Het Birmees Nieuwjaar valt elk jaar op 17 april en wordt vooraf gegaan door een vierdaags festival (Thingyan Festival). Opmerkelijk aan dit festival is dat iedereen zich in Myanmar gedurende deze dagen bezig houdt met het gooien van water; alles en iedereen wordt nat gespetterd. De Birmezen geloven namelijk dat water de ziel zuivert en op deze manier worden alle zonden weggespoeld en begint iedereen fris aan het nieuwe jaar.

Daarnaast zijn er diverse (boeddhistische) feestdagen die op de maankalender zijn gebaseerd en daarom elk jaar op een andere datum plaatsvinden. Veel openbare voorzieningen zijn op bovengenoemde feestdagen gesloten (valt de officiële feestdag op een zondag, dan wordt de eerstvolgende werkdag een vrije dag).

Taal in Myanmar

De officiële taal is het Birmees. In de meeste (grote) plaatsen kunt u met Engels goed terecht.

Geldzaken in Myanmar

De lokale munteenheid is de Kyat (MMK). Deze kunt u niet vooraf in Nederland kopen en dient u ter plaatse aan te schaffen en aan het einde van uw reis weer om te wisselen. We raden u dan ook vooral aan om voldoende USD (max. USD 2.000 p.p.) mee te nemen, die u ter plaatse als betaalmiddel kunt gebruiken en omwisselen. Neem alleen nieuwe, onbeschadigde USD biljetten mee, anders worden ze niet geaccepteerd.
Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: € 1,- = ca. MMK 1.751 (MMK 1000 = ca. € 0,57). De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com/currency/converter/

U kunt op vele plaatsen geld wisselen, maar het wordt aangeraden om uw geld te wisselen bij de hotels of in winkels. De officiële geldwisselkantoren geven u meestal een zeer ongunstige koers en op straat krijgt u vaak te weinig biljetten. Banken zijn gesloten op zaterdag, zondag en feestdagen.
Creditcard: De meeste hotels en de duurdere restaurants en winkels accepteren de bekende creditcards. In de grote steden en toeristische gebieden wordt het betalen met de bekende internationale creditcards steeds gebruikelijker.
Pinpas: In de (grote) steden vindt u diverse pinautomaten. Wanneer u af reist naar afgelegen gebieden raden wij u aan om altijd ervoor te zorgen dat u voldoende contant geld bij u heeft.

Paspoort en visum Myanmar

U dient in bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste zes maanden geldig is. Daarnaast is een visum noodzakelijk. Deze kunt u van tevoren in Nederland aanschaffen. Het visum kost ca. € 80,- (inclusief afhandelingskosten) en is drie maanden geldig. Dit visum kunt u via ons in samenwerking met VisumPro regelen op: https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#visumbemiddeling

Het is tevens mogelijk om een e-visa te regelen indien u aankomt in Yangon, Mandalay of Nay Pyi Taw. Het e-visa kost ca. USD 50 per persoon en is eveneens drie maanden geldig. U kunt dit e-visum regelen op: http://evisa.moip.gov.mm/
Houdt u tijdens de visumaanvraag de volgende zaken bij de hand: een kleurenpasfoto (jpeg of tiff ), uw paspoortgegevens, hotellijst en uw creditcard.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Hotels in Myanmar

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur.
Verblijf: Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.
Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken in Myanmar

De Birmese keuken is een mix van internationale gerechten en wordt beïnvloed door bijvoorbeeld de Indiase en Chinese keuken. De basis is meestal rijst en een (milde) curry in combinatie met vis, kip, garnalen of lamsvlees. Verwacht u geen culinaire hoogtepunten, hoewel er in Myanmar wel veel aandacht aan het eten wordt besteed. Er wordt niet veel rundvlees of varkensvlees gegeten vanwege het hindoeïstische en boeddhistische geloof. De Birmezen zelf eten daarnaast vaak mohinga, een (dikke) vissoep, als ontbijt of tussendoortje.
Thee is de nationale drank van Myanmar, vooral slappe groene en Chinese thee zijn erg populair. Hoewel Myanmar diverse eigen biermerken heeft drinkt men over het algemeen weinig tot geen alcohol vanwege de boeddhistische cultuur. Birmezen drinken daarnaast veel lokale (zoete) frisdranken, maar de internationale merken zijn ook steeds beter vertegenwoordigd. Water uit de kraan kunt u beter niet drinken, drinkt u dan ook alleen het water uit voorverpakte flessen mineraalwater.

Het weer in Myanmar

Myanmar ligt in de tropen en heeft een klimaat dat wordt bepaald door drie seizoenen. In de koele tijd tussen november en februari waait een noordoostelijke wind die in het grootste deel van het land voor droog, mild en aangenaam weer zorgt. In maart en april is het heet en droog. In deze periode kan de temperatuur oplopen tot boven de 35°C. Dit is echter een droge hitte die beter te verdragen is dan de vochtige hitte van sommige andere Aziatische landen. De beste reistijd voor Myanmar is van november-maart, omdat de weersomstandigheden in het gehele land dan optimaal zijn. Hierdoor kan het echter wel - met name in januari en februari - erg druk zijn bij de hotels en bezienswaardigheden.
De (zuidwesten)moesson regeert tussen mei en oktober. Het grootste deel van de dag is het in deze periode gewoonlijk droog, terwijl er in de namiddag een (kortstondige) heftige regenbui valt. Vanwege de drukte in de wintermaanden zou u ook kunnen overwegen om in het 'Green Season' te reizen. Houdt u er wel rekening mee dat er in de maanden juli en augustus kans is op meer regen gedurende de hele dag. De meeste regen valt in de kustgebieden (de meeste hotels in de strandbestemmingen Ngapali Beach en Ngwe Saung zijn gesloten tijdens onze zomermaanden) en in de omgeving van Yangon.Bezoek ons tijdens onze landenpresentaties

Onze reisspecialisten informeren u uit eigen ervaring over de de mooiste routes en bezienswaardigheden. Uiteraard kunt u uitgebreid informatie inwinnen en uw reisplannen met ons bespreken. Meld u snel aan, want vol is vol.

20 juni 2019Japan presentatie
Aanvang: 19:00 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 211
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:
Persoonlijk adviesgesprek:
Ja, ik wil graag ook een persoonlijk adviesgesprek.

- even geduld a.u.b. -
02 november 2019Japan Dag
Aanvang: 11:00 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 211
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:
Persoonlijk adviesgesprek:
Ja, ik wil graag ook een persoonlijk adviesgesprek.

- even geduld a.u.b. -


Staat uw bestemming er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Reisblog Myanmar

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Myanmar MM met u.


Bekijk alle berichten


Verre Reizen Nieuwsbrief?

Aanmelden nieuwsbrief

Mevr.     Dhr.


  *
Volg Tenzing Travel ...en blijf op de hoogte van onze reizen, acties en andere leuke weetjes.please chat with me