• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Indrukwekkend Shwedagon Pagodecomplex
 • Gouden Rots bij Kyaiktiyo
 • Mooiste tempellandschap ter wereld bij Bagan
 • Verlaten koningssteden bij Mandalay
 • Kennismaking met het lokale leven op en rond het Inle-meer
 • Totale onderdompeling in een diepgaande boeddhistische cultuur
Tenzing Travel Bestseller

Best of Myanmar

17-daagse individuele reis met gids/chauffeur

Een rondreis Myanmar waarin de absolute hoogtepunten gecombineerd worden met het minder bekende. Myanmar kent vele highlights zoals het Shwedagon-tempelcomplex met zijn prachtige gouden stoepa en Bagan met wel 2270 verschillende tempels en natuurlijk Inle ... lees verder »

Vanaf € 2700,-   p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Tempellandschap van Bagan
 • Tekst in tempel in Bagan, Myanmar
 • Schwedagon Pagode, Yangon
 • Local at Bagan, Myanmar
 • Zonsondergang over Bagan
Tempellandschap van Bagan Tekst in tempel in Bagan, Myanmar Schwedagon Pagode, Yangon Local at Bagan, Myanmar Zonsondergang over BaganImpressies

Tempellandschap van Bagan
Tekst in tempel in Bagan, Myanmar
Schwedagon Pagode, Yangon
Local at Bagan, Myanmar
Zonsondergang over Bagan


Reisinformatie


Een rondreis Myanmar waarin de absolute hoogtepunten gecombineerd worden met het minder bekende. Myanmar kent vele highlights zoals het Shwedagon-tempelcomplex met zijn prachtige gouden stoepa en Bagan met wel 2270 verschillende tempels en natuurlijk Inle Lake met vele eilandjes, pagodes en aan de oevers het kabbelende levensritme van de lokale bevolking. In veel reizen zijn enkel deze hoogtepunten opgenomen, maar wanneer u iets meer tijd te besteden heeft, dan zouden wij u met deze reis ook graag het 'andere' Myanmar willen laten zien! De minder bekende, en dus minder toeristische, pagodes, marktjes en natuurgebieden passeren de revue. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in een andere cultuur en nieuwsgierig zijn naar het verhaal ergens achter, is deze complete rondreis op het lijf geschreven!

Best of Myanmar Best of MyanmarDag tot dag

Aankomst Yangon

U wordt opgewacht door uw gids en naar uw hotel gebracht. U zult vandaag meteen weten dat u de juiste keuze heeft gemaakt om Myanmar als vakantiebestemming uit te kiezen. Allereerst brengt u deze middag een bezoek aan de Sule-pagode en de liggende Boeddha Chauk Htat Gyi. Vervolgens maakt u een korte boottocht over het Kandawgyi-meer en wandelt u over de markt van Bogyoke (gesloten op maandagen en feestdagen). U sluit de dag af met de spectaculaire Shwedagon-pagode (L)!

Yangon

Vandaag is het tijd voor een dagje 'couleur locale' in Yangon. Allereerst gaat u een kijkje nemen bij de Pansodan Jetty, waar u het bedrijvige leven op de Yangon-rivier kunt gadeslaan. Vanaf Mahabandoola Road maakt u een wandeling van ongeveer anderhalf uur door de kleurrijke binnenstad met tempels, koloniale gebouwen en langs kleine speciaalzaken. Onder andere de City Hall, High Court en de Maha Bandoola Garden passeren de revue. In de middag bezoekt u de Chinese Tempel en maakt u een kort ritje met de trein (O,L).

Yangon › Bago › Kyaiktiyo

U start de dag bij Bago, waar u de duizend jaar oude Shwemawdaw-pagode bekijkt. 'En route' geniet u van een goede lunch, want u heeft uw energie nodig voor het actieve middagprogramma. U bezoekt dan namelijk de 'gouden rots' oftewel Kyaiktiyo, een immense ronde kei bedekt met bladgoud en bovendien balancerend op een klif. De eerste elf kilometer verzet het open voertuig het zware werk over een hobbelige weg, maar dan zult u zelf wandelend de laatste vier kilometer naar boven afleggen. Eenmaal boven wordt u beloond met een weids uitzicht over de jungle en een mooie zonsondergang (O,L).

Kyaiktiyo › Bago › Yangon

Na het ontbijt rijdt u terug richting Yangon. Onderweg stopt u voor de lunch bij Bago en bekijkt u gelijk de 55 meter lange Shwe Tha Lyaung Buddha, een van de meest indrukwekkende boeddha-beelden van het land. Hierna brengt u nog een bezoek aan de vier enorme boeddha-beelden bij de Kyaik Pun-pagode. Na het bezoek aan de Allied War-begraafplaats bij Htauk Kyan arriveert u in Yangon (O,L).

Yangon › Bagan

Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Bagan. Met maar liefst 2270 tempels, is dit een waar openluchtmuseum en een van de meest bijzondere archeologische gebieden van Azië. U bekijkt onder andere de Shwezigon-pagode, de Manuha-tempel en de Ananda-tempel, met aan alle zijdes vier grote boeddha-beelden. In de middag brengt u een tevens een bezoek aan het nabij gelegen dorpje Myinkaba waar u meer leert over traditioneel handwerk en een werkplaats bezoekt waar men lakwerk vervaardigt. Met een fantastische zonsondergang over de Ayeyarwady-rivier sluit u de eerste dag in Bagan af (O,L).

Bagan

Ook vandaag een vol programma. U begint met een bezoek aan de Tayokeyay-tempel in het dorp Min Nan Thu, Phaya Thone Zu en de Nandamanya-tempels die bekend staan om de geweldig mooie muurschilderingen. Hierna staat een bezoek aan het Kyat Kan Cave-klooster op het programma. Met een rit langs kleine boerendorpjes in de omgeving en een rit in een versierde ossenkar, wordt er zeker ook voor afwisseling gezorgd (O,L).

Bagan

Op dag zeven heeft u een heerlijke dag vrij om te doen wat u wilt. Wellicht bent u toe aan helemaal niets! Mocht u nog lang niet klaar zijn met het verkennen van deze bijzondere omgeving dan kunt u er ook vandaag op uit trekken. De auto en gids staan vandaag tot uw beschikking. Facultatief kunt u vandaag een ballonvaart over Bagan bijboeken, absoluut de moeite waard (O,L)!

Bagan › Monywa

U zult inmiddels Bagan in uw hart hebben gesloten, maar tijd om lang bij uw verblijf hier stil te staan is u niet gegeven, want er ligt nog veel meer moois op u te wachten. U vaart vandaag eerst via de Ayeyarwaddy-rivier naar de havenstad Pakokku, waar u een leuke en vooral levendige markt bezoekt. Hierna rijdt u door naar Monywa (O,L).

Monywa › Mandalay

Per ferry steekt u de Chindwin-rivier over, waarna een rit van ongeveer een uur volgt naar Hpo Win Daung. U vindt hier een complex van grotten die Boeddha-beelden, graveringen en muurschilderingen herbergen. Vanmiddag bezoekt u de rijkelijk versierde Thanboddhay-pagode, die gelijkenissen vertoont met de Borobudur in Indonesië. Bij de Aung Setkya-pagode geniet u van het panoramische uitzicht over de omgeving. Daarna maakt u nog een stop in het dorp Monyee Kayemon waar u kort kennis maakt met de lokale ambachten voordat u naar Mandalay rijdt (O,L).

Mandalay

De oude hoofdstad Mandalay is na Yangon de grootste stad van Myanmar. In de directe omgeving liggen verschillende 'verlaten steden', voormalige hoofdsteden vol indrukwekkende overblijfselen uit het roemruchte verleden. Deze dag begint met een excursie naar Amarapura, gelegen op vijftien kilometer van Mandalay. Hier bezoekt u het boeddhistische klooster Mahagandayon en de 200 jaar oude teakhouten U Bein-brug. De stad Amarapura staat sinds jaar en dag bekend om het weven van zijde en katoen en u brengt vandaag dan ook een bezoek aan een werkplaats waar de stoffen nog met de hand geweven worden. De volgende stop is het Bagaya-klooster waar een grote collectie boeddha-beelden te vinden is. De middag start u met een korte boottocht over de Myit Nge-rivier, waarna u de oude koninklijke stad Inwa (Ava) verkent met paard en wagen. U bezoekt de Nanmyint-uitkijktoren, de overblijfselen van het eeuwenoude paleis, het Maha Aungmye Bonzan-klooster enhet Bargayar-klooster. U vervolgt uw weg naar Sagaing Hills vanwaar u de zonsondergang bewondert (O,L).

Mandalay

Na het ontbijt gaat u per boot, via de Ayeyarwaddy-rivier, op weg naar Mingun waar u de enorme Mingun Bell en de stoepa's bezoekt. Hierna is het tijd om Mandalay zelf nog wat beter te leren kennen. U bezichtigt het Golden Palace Monastry, een religieus monument, gevold door een bezoek aan het 'grootste boek ter wereld' of eigenlijk de Kuthodaw-pagode met vele boeddhistische geschriften. Aansluitend leert u nog wat bij over de lokale ambachten waarna u de dag spectaculair afsluit met de zonsondergang vanaf Mandalay Hill (O,L).

Mandalay › Kalaw

Na een vroeg ontbijt start u aan de rit naar Kalaw, die vrijwel de gehele dag in beslag zal nemen. De weg slingert door de Shan-heuvels naar de rand van het Shan-plateau, waar het koele bergdorp is gelegen. U maakt een wandeltocht door het dorp, waar vele etnische minderheden wonen (O,L).

Kalaw › Pindaya › Inle Lake

Op ongeveer anderhalf uur rijden liggen de grotten van Pindaya, een uniek pelgrimsoord met duizenden Boeddha-beelden. Daarna reist u door naar Inle Lake en wordt u per boot naar uw hotel voor de komende drie nachten gebracht (O,L).

Inle Lake

De eerste dag om het prachtige Inle Lake, met haar verschillende eilandjes met pagodes, vissersdorpjes en kloosters, te verkennen. U start met een bootexcursie over het meer waarbij u drijvende tuinen passeert, een indruk van het lokale leven krijgt en verbaasd zult staan over de unieke manier van roeien van de zogenaamde 'leg rowers'. U bezoekt de Phaungdaw Oo-pagode, het Nga Phe Kyaung-klooster, het weversplaatsje Inpawkhon en (op marktdagen) een lokale markt (O,L).

Inle Lake

Na het ontbijt stapt u opnieuw aan boord van een boot en vaart u naar de westelijke oever van het meer. Hier vindt u het begin van de trap die u naar het 'verscholen geheim' van de Indein-pagode zal leiden. Honderden kleine stoepa's bedekt met bos en groen liggen hier verscholen aan de oevers van het meer. Al wandelend vervolgt u uw weg naar een klein landbouwdorpje. Via kleine beekjes en uitgestrekte rijstvelden bereikt u uiteindelijk het dorpje Sae Ma, waar u de lokale basisschool bezoekt (alleen op schooldagen). Het volgende onderdeel is een spannend tochtje per houten kano met als eindbestemming de Paung Daw Oo-pagode. Vanaf hier wandelt u door het weversplaatsje Tha Le. In de middag maakt u contact met de lokale bevolking in de vele dorpjes rondom het meer en bezoekt u een van de kloosters in de buurt om de dagelijkse bezigheden van de monniken te observeren (O,L).

Inle Lake › Heho › Yangon

U vliegt vandaag terug naar Yangon waar u de reis ook begonnen bent. U zult amper kunnen geloven dat het slechts twee weken geleden was dat u hier aankwam (O,L).

Vertrek Yangon

Na het ontbijt komt deze indrukwekkende reis ten einde en bent u vele mooie herinneringen rijker (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • Houdt u er rekening mee dat tijdens de excursie naar Kyaiktiyo (dag 3) het vervoer per open truck in internationaal gezelschap plaatsvindt en vaak ervaren wordt als druk en oncomfortabel. Het laatste stuk naar boven wordt te voet afgelegd en duurt (afhankelijk van de accommodatie waar u verblijft) tussen de 20 - 60 minuten
 • De Bogyoke-markt in Yangon is gesloten op maandagen en (nationale) feestdagen
 • Het programma is onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Reisleiding

(Wisselende) Engelssprekende gidsen. Op dag zeven heeft u tijdens uw vrije dag de beschikking over de auto en gids.

Beleef meer

 • Na het vele reizen is de koninklijke Thaise badplaats Hua Hin een uitstekende plek om een paar dagen uit te rusten. Vraagt u ons naar alle mogelijkheden.
 • Een ballonvaart bij Bagan is een 'must' tijdens uw verblijf. Een zeer indrukwekkende belevenis waar u nog vaak aan zal terugdenken.
 • Wilt u een stukje rust 'inbouwen' tijdens de reis? De mooie RV Paukan vaart tussen Bagan en Mandalay. We informeren u graag.
 • Van 23 januari t/m 8 februari vindt het Ananda Temple Festival plaats in Bagan. Rondom de Ananda-tempel vindt u tijdens deze dagen vele kleurrijke marktkraampjes en gezellige eettentjes. Vanuit de hele regio komen pelgrims naar Bagan om deel te nemen aan de festiviteiten. Een waar schouwspel!

Excursiemogelijkheden

 • Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies
 • U kunt een extra excursiepakket bijboeken. De excursie naar Mount Popa is dan inbegrepen.

Verlenging

Wilt u langer verblijven? U kunt voor, tijdens en na de reis overnachtingen bijboeken. Denkt u bijvoorbeeld aan extra nachten aan het strand met het stadsarrangement Ngapali Beach.
Naar keuze in middenklasse, eersteklasse of deluxe accommodaties.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch).

Vervoer

Airco auto met privé-chauffeur. Genoemde binnenlandse vluchten op dag 5 en 16 zijn inbegrepen.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me