• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat
Tenzing Travel Bestseller

In Touch with Myanmar

14-daagse individuele reis met gids/chauffeur

Een reis om kennis te maken met de vele vriendelijke gezichten van Myanmar, omlijst door spectaculaire hoogtepunten en bekende bezienswaardigheden, terwijl u ook geniet van enkele vrije dagen die in het reisschema zijn opgenomen. U wijkt af van de gebaande pa ... lees verder ↓


Highlights

 • Verlaten koningssteden bij Mandalay
 • Tempellandschap bij Bagan
 • Het lokale leven op en rond het Inle-meer
 • Shwedagon-pagode in Yangon
 • Vriendelijke, gastvrije bevolking
 • Het land leren kennen te fiets, per boot, lopend en met paard en wagen
vanaf € 2669,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Inle-meer, Myanmar
 • U Bein-brug nabij Mandalay
 • Jonge dames monniken in Bagan
 • Visser op het Inle-meer
 • Lokale vrouw in Bagan
Inle-meer, Myanmar U Bein-brug nabij Mandalay Jonge dames monniken in Bagan Visser op het Inle-meer Lokale vrouw in BaganImpressies

Inle-meer, Myanmar
U Bein-brug nabij Mandalay
Jonge dames monniken in Bagan
Visser op het Inle-meer
Lokale vrouw in Bagan


Reisinformatie


Een reis om kennis te maken met de vele vriendelijke gezichten van Myanmar, omlijst door spectaculaire hoogtepunten en bekende bezienswaardigheden, terwijl u ook geniet van enkele vrije dagen die in het reisschema zijn opgenomen. U wijkt af van de gebaande paden en reist per voet, per fiets, per cruise, per boot en zelfs per paard en wagen door het land. Er is een groot aantal wandel- en fietstochten inbegrepen om de plaatselijke bevolking van nabij mee te maken. Zo leert u Myanmar, de mensen en de lokale levenswijzen écht kennen. Dit is gegarandeerd een reis die een plaats in uw top drie van dierbare herinneringen zal verwerven.
In Touch with Myanmar In Touch with MyanmarDag tot dag

Aankomst Mandalay

U arriveert in Mandalay en start direct met een bezoek aan enkele van de heiligste monumenten van Myanmar: het Gouden Paleis-klooster en de Kuthodaw-pagode, 's werelds grootste boek. Dit imposante religieuze bouwwerk omvat 729 beschreven marmeren zuilen die de 'bladzijden' vormen. Vervolgens gaat u naar een van de meest religieuze gebouwen van Myanmar, de Mahamuni-pagode. Mandalay is ook een belangrijke stad voor kunstnijverheid in deze regio. U stopt kort bij een Kalaga-tapijtenwerkplaats voordat u bij Mandalay Hill van de zonsondergang geniet (L,D).

Mingun & Amarapura

Vandaag bezoekt u de voormalige koninklijke hoofdsteden in de directe omgeving van Mandalay. Een korte boottocht brengt u allereerst naar Mingun, waar u de enorme Mingun-bel en verschillende stoepa's ziet. Na de lunch gaat u naar Amarapura, waar u onder meer het Mahagandayon-klooster bezoekt, waar meer dan 1000 monniken leven en studeren. Bij het Bagaya-klooster ziet u een wonderlijke verzameling Boeddha-beelden en tenslotte eindigt u bij de in 1782 gebouwde U Bein-brug voor wederom een mooie zonsondergang (O,L,D).

Mandalay

Een hele dag vrij in Mandalay. Gaat u er liever op uit met een gids, dan kunt u facultatief een een hele leuke dagexcursie bijboeken. Voor het ontbijt wordt u dan opgehaald om een offerritueel mee te maken waarbij de monniken voedsel ontvangen van de bevolking. Daarna wordt u 'voor even' lid van het klooster. Hiervoor heeft u acht items nodig, die u in een winkel aanschaft. U gaat naar een klooster en komt meer te weten over de educatieve en religieuze kant van het klooster. Na de lunch vaart u naar het leuke plaatsje Ava (Inwa), waar u de omgeving verkent per fiets. Terugkeer naar Mandalay per auto (O,D).

Mandalay › Bagan

Een relaxte dag vandaag: na het ontbijt stapt u rond 10.00 uur aan boord van het mooie rivierschip RV Paukan. In een zeer rustig tempo zakt u de rivier af naar Bagan, waarbij u een overnachting heeft aan boord. Onderweg stopt u bij een typisch dorpje, waar het vredesverdrag met Engeland werd getekend in 1826 (O,L,D).

Aankomst Bagan

Vanochtend gaat u in Bagan rond 09.30 uur van boord, waarna u direct op pad gaat om de belangrijkste pagodes en tempels van dit monumentale cultuurwonder te bewonderen, zoals de 11e-eeuwse Shwezigon-pagode en de Ananda-tempel. Myanmar kent vele ambachten: daarvoor gaat u naar het dorpje Myinkaba. In de middag volgen meer pagodes en tempels, met als afsluiting de zonsondergang over de Ayeyarwady-rivier (O,L,D).

Bagan

Langs smalle paden bereikt u het dorpje Min Nan Thu voor de Tayokepyay-, de Phaya Thone Zu- en de Nandamanya tempel. Het Kyat Kan-klooster is uitgehakt uit de rotsen en hier komen monniken uit het gehele land mediteren. Vanmiddag maakt u een leuk ritje met een ossenkar door de omgeving, waarna u de dag afsluit met een boottochtje (O,L,D).

Bagan

Een vrije dag om te ontspannen of de omgeving rond uw hotel in eigen tempo te verkennen. Facultatief kunt u een fiets- en wandelexcursie maken naar allerlei kleine dorpjes in de omgeving en door het indrukwekkende tempellandschap (O,D).

Bagan › Heho › Inle Lake

Na het ontbijt vliegt u naar Heho en volgt een bustransfer naar de Aye Thar Yar-wijngaard. U geniet van de lunch, begeleid door een glaasje wijn, waarna u de wijngaard verkent. De transfer vervolgt zich naar Nyaung Shwe. Dat wordt een half uurtje afzien over een slechte weg vol met kuilen en hobbels. 'Off the beaten track', maar zeker de moeite waard vanwege de uitzichten. Per privé-boot gaat u vervolgens naar uw hotel. 's Middags maakt u een boottocht over het meer en maakt u kennis met het dorpsleven en enkele van de heiligste pagodes van Myanmar, prachtig gelegen aan het meer (O,L,D).

Indein & Inle Lake

Zorg dat u comfortabele schoenen aantrekt, want deze dag gaat u veel wandelen. Met een bootje steekt u het meer over naar de fenomenale Indein-pagode, een verscholen wonder waarvoor u eerst een trap beklimt. Honderden met mos bedekte stoepa's domineren het complex. U wandelt door een dorpje en rijstvelden naar Sae Ma, waar u een schooltje bezoekt. Bij het weversdorpje Tha Lay luncht u op de traditionele manier bij een lokaal huis. Op dag 10 heeft u wederom een heerlijke vrije dag. Facultatief kunt u vandaag een excursie boeken waarbij u u onder meer een lokale markt, de Kakku-pagode en de Htan Pha Ya-grotten bezoekt (O,L op dag 9,D)

Inle Lake › Yangon

U gaat met een bootje naar het hart van het landbouwgebied in deze regio, bij het rustieke dorpje Thei Leo Oo van de Inn Tha en Pao-minderheden. U aanschouwt organische landbouwmethoden en ziet hoe suikerriet verwerkt wordt tot lokale rum. Via Nyaung Shwe bereikt u Heho, vanwaar u naar Yangon vliegt (O,L,D).

Yangon

Tijdens een uitgebreide dagexcursie bezoekt u alle hoogtepunten van Yangon, waaronder de enorme liggende Boeddha, de Scott's Market, Yangon's oudste Chinese tempel, de historische Sule-pagode en de spectaculaire Shwedagon-pagode (O,L,D).

Yangon

Ook in Yangon heeft u een dag ter vrije besteding. Facultatief kunt u een leuke wandelexcursie maken door de koloniale, Indiase en Chinese wijken (O,D).

Vertrek Yangon

In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven gebracht (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • Het programma is onder voorbehoud van de weersomstandigheden en nationale feestdagen
 • Op dag twee kan het voorkomen dat de monnik u om een financiële bijdrage vraagt
 • De Scott's Markett in Yangon is gesloten op maandagen en (nationale) feestdagen.

Reisleiding

(Wisselende) Engelssprekende gidsen.

Beleef meer

 • Geniet na afloop van de reis van een ontspannen strandvakantie in Thailand! Voorkom veel extra vluchten en reis naar Hua Hin.
 • Te voet, per fiets en met de auto doorkruist u Bagan. Maar het uitzicht tijdens een ballonvaart is niet te evenaren. Vraagt u ons naar Balloons over Bagan.
 • Op dag 10 kunt u tijdens een hele leuke excursie Brits-koloniale huizen bezoeken en fietsen naar het magnifieke tempelcomplex Kakku. Klinkt goed? Informeert u dan naar de excursie Beyond Inle Lake by Bike.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.

Verlenging

Wilt u langer verblijven? U kunt voor, tijdens en na de reis overnachtingen bijboeken. Denkt u bijvoorbeeld aan een stadsarrangement in Yangon om de stad beter te leren kennen.

Vertrekdata

De reis vertrekt iedere maandag in de periodes 1.11.2017 - 30.4.2018 en 1.7.2018 - 31.1.2019.
Naar keuze in middenklasse, eersteklasse of deluxe accommodaties. Op dag vier overnacht u aan boord van het mooie schip RV Paukan.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner).

Vervoer

Airco auto of (mini)bus, boot en binnenlandse vluchten.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak
 
please chat with me