• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Beijing en de Chinese Muur
 • De Gele Bergen met haar diepe valleien
 • Verkenningstocht per bamboevlot over de rivier van Yangshuo
 • De mysterieuze stad Xi'an en het moderne Shanghai
Tenzing Travel Nederlandse Groepsreis

13-daagse groepsreis China

13-daagse nederlandse groepsreis

Vertrekdatum: 20 september 2016
Uitgebreide groepsreis door China begeleid door onze ervaren reisleider Gerard Korsten.

Vanaf € 3798,-   prijs p.p. obv 2-persoonskamer Offerte Alle informatie ↓

 • Skyline van Shanghai
 • Yu Garden in Shanghai
 • Terra Cotta krijgers, Xi'an
 • Verboden Stad, Beijing
 • Beijing, China
Skyline van Shanghai Yu Garden in Shanghai Terra Cotta krijgers, Xi'an Verboden Stad, Beijing Beijing, ChinaImpressies

Skyline van Shanghai
Yu Garden in Shanghai
Terra Cotta krijgers, Xi'an
Verboden Stad, Beijing
Beijing, China


Reisinformatie

Vertrekdatum: 20 september 2016
Uitgebreide groepsreis door China begeleid door onze ervaren reisleider Gerard Korsten.

Reisleiding

De groepsreis wordt begeleid door Gerard Korsten, onze ervaren Nederlandse reisleider.

Reisnaam:
13-daagse groepsreis China
Reistype:
13-daagse nederlandse groepsreis
Kenmerken:
Nederlandstalige groepsreis
Reiscode:
Prijsinfo:
v.a. € 3798,- prijs p.p. obv 2-persoonskamer
Offerte aanvragen
Of heeft u nog vragen?
Tel: 020 - 398 93 98 | E-mail ons | Bezoek onze Travel Shop

Inbegrepen

 • vliegreis Amsterdam-Beijing en Shanghai-Amsterdam per KLM in Economy Class
 • binnenlandse vluchten (3): Hangzhou-Xi’an, Xi’an-Guilin en Guilin-Shanghai
 • luchthaven-en veiligheidsbelastingen, brandstofheffing
 • treinreis (tweede klasse) per hogesnelheidstrein: Beijing-Huangshan
 • vervoer conform programma per airconditioned (mini)bus, exclusief voor dit gezelschap
 • rondreis volgens programma met verblijf in toeristen- en middenklasse hotels
 • maaltijden conform programma (O=ontbijt, L=lunch, D=diner)
 • excursies en entreegelden conform programma
 • Nederlandstalige reisbegeleiding van Tenzing Travel
 • lokale belastingen
 • uitgebreide reisbescheiden
 • reserveringskosten

Niet inbegrepen

 • visumkosten
 • eventuele vaccinaties
 • eventuele toekomstige brandstoftoeslagen op de vliegreis
 • eventuele toekomstige brandstoftoeslagen op het lokaal vervoer
 • overige, niet genoemde maaltijden
 • drankjes bij de maaltijden
 • fooien
 • eventuele facultatieve excursies
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • verzekeringen
 • verplichte bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking


Amsterdam → Beijing

20 september 2016

Vertrek voor de vlucht naar Beijing per KLM.

Aankomst Beijing

21 september 2016

Na aankomst in Beijing transfer naar het hotel waar u voor de komende 3 nachten uw intrek neemt.
Beijing, de hoofdstad van China, is al eeuwenlang ‘s lands regeringscentrum en telt als gevolg daarvan vele prachtige monumenten uit het roemrijke keizerlijke verleden. Het is een vlakke, zeer uitgestrekte stad waar de oude stadswijken met hun huizen rond binnenplaatsen ('hutongs') in rap tempo plaats maken en al hebben gemaakt voor ruim opgezette hoge, moderne gebouwen langs brede boulevards.
Vanmiddag maakt u gelijk al kennis met de stad en bezoekt u de Tibetaans boeddhistische Lama Tempel en neemt u een kijkje in een van de nog overgebleven ‘hutongs’.  (L,D)

Beiijng

22 september 2016

Als het goed is bent u inmiddels een beetje geacclimatiseerd en kunt u de uitdaging van deze dag aan! U zet koers naar de Chinese Muur. Er zijn verschillende punten waar men de muur op kan gaan. De meeste punten liggen ver van de stad vandaan of zijn niet gerenoveerd en nauwelijks begaanbaar. De meest bezochte toegang (vanwege de nabijheid van de stad) is Badaling. Wij kiezen voor het iets minder toeristische en iets verder liggende Mutianyu. U gaat hier per kabelbaan omhoog en komt zo op de muur terecht. Bovengekomen kunt u een stukje van de zich als een draak door het landschap kronkelende muur aflopen om uiteindelijk te voet via een hiertoe aangelegd, maar redelijk ruig, bospad met wat grote rotsige treden de heuvel weer af te dalen naar de bus. Ook kunt u er voor kiezen weer per kabelbaan naar beneden te gaan. De muur is ruim 6500 kilometer lang. In de 5e eeuw voor Christus werd een aanvang gemaakt met het bouwen van een aantal stukken van de muur door verschillende volkeren die zich wilden beschermen tegen nomadische vijandige volkeren uit het noorden. Na de unificatie van China in het jaar 221 voor Christus, werden de verschillende muren aaneen gevoegd. Volgens geschriften zijn er 300.000 mannen aan het werk gezet om de klus in 10 jaar te klaren. De muur is later nog verder naar het westen uitgebreid en is ook een tijd als weg gebruikt om snel soldaten, wapens en voorraden te vervoeren. Het is verstandig stevige wandelschoenen aan te trekken, want het kan hier en daar wat glad zijn en het oppervlak is vaak wat oneffen. Ook kan het op de muur soms stevig waaien, waardoor het er vrij koel kan zijn.
Vanmiddag rijdt u naar het even buiten Beijing gelegen Zomerpaleis. Het paleis bestrijkt een groot stuk land, gelegen aan het Kunmingmeer, populair bij Chinezen die hier in de zomer met hun bootjes op rondvaren en zwemmen en in de winter wordt er op het meer geschaatst. De eerste tuinen en gebouwen werden hier geplaatst in de 14e eeuw. Aan het einde van de 19e eeuw werd alles gerenoveerd door de toenmalige keizer. Sinds 1924 is het Zomerpaleis voor het publiek geopend. Langs het meer voert een half open galerij van ruim 700 meter lengte naar de diverse gebouwen. De steunbalken van deze galerij zijn prachtig beschilderd met landschappen en historische en mythologische scènes. Aan het einde van de galerij is de Marmeren Boot te zien. (O,L,D)

Beijing

23 september 2016

Vroeg uit de veren! Vanochtend gaat u naar het Behei Park waar u kunt zien hoe de ‘locals’ hier ’s morgens hun Tai Chi oefeningen afwerken.
Verder staan er vandaag nog een aantal bijzondere bezienswaardigheden van Beijing op het programma. Zo brengt u een bezoek aan de Hemelse Tempel. Samen met de tempels van de zon, de aarde en de maan vormen deze 'het firmament', de vier elementen, met de keizer in zijn paleis als middelpunt. De Tempel van de Hemel is de fraaiste en belangrijkste van de vier en ligt ten zuiden van de stad. Deze tempel is de beroemdste van China en is gebouwd volgens de meest geavanceerde principes van geometrie en mechanica en een meesterwerk van 15e eeuwse architectuur.
Ook bezoekt u de Verboden Stad en het aangrenzende Tiananmen Square (Plein van de Hemelse Vrede). Vierentwintig keizers regeerden China vanuit de Verboden Stad en zo vormden deze gebouwen 5 eeuwen lang het Keizerlijke Paleis. De keizer verliet praktisch nooit het paleis en oefende vanaf de Drakentroon de absolute macht uit. De ommuurde Verboden Stad lag binnen de Keizerlijke Stad, die op haar beurt werd omgeven door de muren van Beijing zelf. Geen gebouw in Beijing mocht hoger zijn dan de gebouwen van de Verboden Stad. Dat is inmiddels een beetje anders geworden... De meeste huidige gebouwen van het paleis dateren uit de 18e eeuw. Binnen de Verboden Stad leefden de keizers in grote pracht en weelde, omringd door een hof, bestaande uit de keizerin, concubines, prinsen, eunuchen, hoge ambtenaren, priesters en duizenden bedienden, waaronder alleen al meer dan vijfduizend koks om iedereen op gepaste wijze te voeden. In 1912 was het keizerrijk ten einde. De jonge keizer Pu Yi (nog een kind en de hoofdpersoon van de film 'The Last Emperor' die hier gedeeltelijk werd opgenomen) bleef hier nog wel een paar jaar wonen en de president gebruikte het vervolgens als regeringszetel, waarna een periode van verval volgde tijdens welke de meeste schatten, kunstvoorwerpen en juwelen werd geroofd, verkocht of ten prooi vielen aan de diverse branden. Toch is er nog veel van de pracht en praal overgebleven in het enorme complex met zijn 9000 kamers. In het totaal beslaat de Verboden Stad een oppervlakte van 101 hectare en wordt het geheel omringd door een brede gracht en meer dan 10 meter hoge muren. U heeft uiteraard de tijd om hier uitgebreid rond te lopen en te fantaseren over hoe het moet zijn geweest toen de Verboden Stad nog verboden was....  (O,L,D)

Beijing → Tunxi

24 september 2016

Vanochtend stapt u op de vroege hogesnelheidstrein naar Huangshan, waar u in de loop van de middag arriveert. Na aankomst begint gelijk een excursie naar een paar kleine plaatsjes in de omgeving: Xidi en Nanping. In deze plaatsjes zijn diverse historische woningen uit de Qing- en Ming-daynastie te vinden.
De overnachting is de komende 2 nachten in Tunxi. (O,D)

Tunxi

25 september 2016

In de omgeving van Tunxi liggen de grillige toppen van de Gele Bergen, verscholen in het Chinese binnenland. De Gele Bergen met daartussen diepe valleien liggen vaak in dichte mist gehuld, wat zorgt voor een mysterieuze sfeer. Wanneer u het geluk heeft om de Gele Bergen te bezoeken bij helder weer, heeft u een prachtig uitzicht over de toppen van de Huangshan-dennenboom. Vandaag neemt u een kijkje bij dit prachtige gebergte. Ook maakt u een ritje met de kabelbaan. (O,L,D)

Tunxi → Xi'an

26 september 2016

Per bus wordt u vandaag naar Hangzhou gebracht. Hangzhou, dat letterlijk vertaald ‘Stad aan de Overkant van de Rivier’ betekent, ligt aan de Qiantang, aan het zuidelijke uiteinde van het Grote Kanaal. Het is een bedrijvige en aangename stad met als voornaamste attractie het Westelijk Meer. In de lente komt hier de perzikbloesem uit, in juni en juli is het meer met lotusbloemen bedekt en augustus en september brengen de geuren van de osmanthus- en cassiabomen. De ‘hemelse stad’, zoals Marco Polo de stad noemde, is altijd een bedrijvige handelsstad geweest en er wordt hier onder andere zijde en katoen geproduceerd. Daarnaast wordt de groene Longjingthee, die in de buurt van Hangzhou wordt verbouwd, als één van China’s fijnste soorten beschouwd.
Na aankomst maakt u een fietstochtje langs het meer en neemt u een kijkje bij een tempel.
Vanavond vliegt u naar Xi’an. Hier verblijft u 2 nachten. (O,L)

Xi'an

27 september 2016

Xi'an is het oostelijke eindpunt van de Zijderoute en ligt aan de rivier de Wei he. In vroegere tijden werd het Chang'an genoemd, dat 'eeuwigdurende vrede' betekent. Tijdens de Tangdynastie was het de hoofdstad van China met een bevolking van misschien wel 1 miljoen inwoners op een oppervlakte van 84 km², waarmee het toen ongetwijfeld de grootste stad op aarde was. De stad vormt het hart van het begin van de Chinese beschaving. De Qin-dynastie, de eerste dynastie die China verenigde, had vlakbij zijn hoofdstad. Het graf van keizer Qin Shi Huangdi met het bijbehorende Terracottaleger, is vlakbij de stad te bezichtigen en dat staat vanochtend dan ook op het programma.
Dit is een relatief nieuwe attractie. De eerste 'kuil' met terracotta beelden werd namelijk pas in 1974 ontdekt door een paar boeren die een waterput aan het graven waren! Het bleek dat er hier een enorme ondergrondse stad lag begraven die van zeer groot historisch belang was. Het gaat hier om het grafcomplex van China's eerste keizer: Keizer Qin Shi Huangdi. Hij stelde 700.000 dwangarbeiders te werk om zijn necropolis, zijn grafcomplex aan te leggen. Het geheel heeft een omtrek van 2,5 km en buitenmuren van 6 km. Nadat het voltooid was heeft hij, zo is de overlevering, alle handwerkers levend begraven in het ondergrondse paleis, zodat geen geheimen konden uitlekken.... Kort na de dood van de keizer werd het bovengrondse gedeelte van het mausoleum verbrand en geplunderd. Sinds die tijd was het alleen bekend dat er een grafheuvel was, het ondergrondse leger wordt in de geschriften nergens meer genoemd. Inmiddels is d.m.v. onderzoekingen en opgravingen gebleken dat complex tenminste bestaat uit de graftombe van de keizer zelf, het 'Slapend Paleis', en een uit circa zevenduizend beelden bestaand leger dat over vier kuilen is verdeeld. In drie kuilen zijn levensgrote beelden van krijgers en paarden aangetroffen, de vierde kuil was leeg. De grootste kuil ('kuil 1') is het eerst ontdekt en is 210x60 meter groot. Over de kuil heen is een koepel gebouwd, zodat de vondsten niet direct aan de elementen zouden worden blootgesteld. De kuil bevat een militaire formatie, gerangschikt in de slagorde van een infanterieregiment. De krijgers zien er niet allemaal hetzelfde uit. Er is duidelijk sprake van een rangorde, verschillende uitrustingen en zelfs verschillende gezichtsuitdrukkingen. De beelden zijn gemaakt van de zware klei die in de buurt wordt gevonden. Ze wegen ieder meer dan 300 kg en zijn gemiddeld 1.86 m. hoog. De opgravingen zijn nog steeds gaande. In 1976 werd de tweede kuil ontdekt. Deze bevat een eenheid van strijdwagens en cavalerie. De tweede kuil is pas in 1994 voor het publiek opengesteld. De derde kuil, die ook in 1976 werd ontdekt is relatief klein en bevat beelden van hoge officieren en generaals. Al met al is dit bezoek een zeer indrukwekkende ervaring!
Vanmiddag verkent u de stad: er zijn diverse interessante wijken om doorheen te wandelen. Ook neemt u een kijkje op een plaatselijke markt. (O,L,D)

Xi'an → Ping'an

28 september 2016

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Guilin. Na aankomst transfer naar het houten dorpje Ping’an dat gelegen is tussen de groene Longji-rijstterrassen en dat u uiteindelijk via een rots trap bereikt.  U verblijft hier 1 nacht.
Beneden aan de berg wonen de Yao, dit is een minderheidsbevolking in China, met eigen gebruiken en schoonheidsidealen. Zo dragen de vrouwen hun lange zwarte haren altijd in een knot op een voorhoofd. Op hun 16de wordt hun haar één keer geknipt, deze wordt gebruikt als opzetstuk. Hun haar is zo zwart omdat ze het in rijstwater wassen. (O,D)

Ping'an → Yangshuo

29 september 2016

De ochtend brengt u nog in (de omgeving van) Ping’an door. Vanmiddag wordt u naar Yangshuo gebracht waar u de komende 2 nachten verblijft.
Het pittoreske plaatsje Yangshuo ligt aan de oever van de Li rivier en is door een magisch Karst landschap.  (O,L,D)

Yangshuo

30 september 2016

Vanochtend maakt u een tochtje per bamboevlot over de rivier. Vanmiddag verkent u de omgeving per fiets. En ook voor vanavond staat er iets bijzonders op het programma: de Liu San Jie Impression Night Show. Dit bijzonder indrukwekkende schouwspel speelt zich af in een verbreding van de Li rivier. U aanschouwt het geheel vanaf een grote tribune op de oever. Het landschap zelf is het decor en de show wordt opgevoerd door meer dan 600 leden van de lokale bevolking. De hele productie is van de handen van Zhang Yi Mou, die ook de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing op zijn naam heeft staan. (O,L,D)

Yangshuo → Shanghai

1 oktober 2016

Transfer naar de luchthaven van Guilin waar u op het vliegtuig stapt naar Shanghai.
Shanghai, een beroemde en beruchte naam die beelden oproept van een turbulent verleden. Handel, misdaad, opium, strakke jurken met hoge splitten en radicalen. Het Shanghai van de jaren dertig bestaat niet meer, ook al zijn de sporen nog overal zichtbaar. Het is de modernste stad van China en een van de grootste steden ter wereld. De gunstige ligging aan de Huangpu-rivier zorgde voor die grote expansie van de stad. Na de Eerste Opiumoorlog dwongen de westerse koloniale machten China in 1842 Shanghai open te stellen voor buitenlandse handelaren. Sinds die tijd woonden ruim honderd jaar lang ook vele buitenlanders in de stad. Dat is nog duidelijkst te zien aan de architectuur langs de beroemde Bund. 'Bund' is een Anglo-Indisch woord, dat oever betekent, hier dus de oever van de Huangpu rivier. Aan de Bund waren bekende handelshuizen en banken gevestigd. Shanghai stond bekend als het Parijs van het Oosten.
U verblijft hier de laatste nacht van de reis. (O,D)

Shanghai → Amsterdam

2 oktober 2016

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Amsterdam per KLM. (O)

Maaltijden

Maaltijden volgens programma (O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner).

Vervoer

Vervoer per (mini)bus, exclusief voor dit gezelschap en onder begeleiding van een Nederlandse gids.

Excursiemogelijkheden

De genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen.

Deelnemers

Het minimum aantal deelnemers voor deze reis is 6 personen.
Uiterlijk 5 augustus zal bekend worden gemaakt of het minimum aantal deelnemers is bereikt en de reis definitief doorgang zal kunnen vinden. Indien het minimum aantal deelnemers eerder wordt bereikt, dan worden de deelnemers uiteraard meteen geïnformeerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

Excuses voor het ongemak.