• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • stadsrondrit door bruisend Seoul in Zuid-Korea
 • Hahoe Folk Village in Zuid-Korea in Andong in Zuid-Korea
 • Jagalchi vismarkt in Busan in Zuid-Korea
 • een stukje Nederland in Japan bij Huis ten Bosch
 • geniet van de herfstkleuren in Nagasaki in Japan
Tenzing Travel Nederlandse Groepsreis

17-daagse rondreis Zuid-Korea & Japan

17-daagse nederlandse groepsreis

Vertrekdatum: 20 oktober 2016
Uitgebreide groepsreis door Zuid-Korea en Japan begeleid door onze ervaren reisleider Gerard Korsten. Een verrassende combinatiereis tussen twee kleurrijke landen.

Vanaf € 4995,-   prijs p.p. obv 2-persoonskamer Offerte Alle informatie ↓

 • Maiko, Japan
 • Zuid Korea
 • Sushi
 • Eten in Zuid-Korea
Maiko, Japan Zuid Korea Sushi Eten in Zuid-KoreaImpressies

Maiko, Japan
Zuid Korea

Sushi
Eten in Zuid-Korea


Reisinformatie

Vertrekdatum: 20 oktober 2016
Uitgebreide groepsreis door Zuid-Korea en Japan begeleid door onze ervaren reisleider Gerard Korsten. Een verrassende combinatiereis tussen twee kleurrijke landen.

Reisleiding

De groepsreis wordt begeleid door Gerard Korsten, onze ervaren Nederlandse reisleider.

Reisnaam:
17-daagse rondreis Zuid-Korea & Japan
Reistype:
17-daagse nederlandse groepsreis
Kenmerken:
Nederlandstalige groepsreis
Reiscode:
Prijsinfo:
v.a. € 4995,- prijs p.p. obv 2-persoonskamer
Offerte aanvragen
Of heeft u nog vragen?
Tel: 020 - 398 93 98 | E-mail ons | Bezoek onze Travel Shop

Inbegrepen

 • alle genoemde vluchten
 • vervoer conform programma per airconditioned (mini)bus, exclusief voor dit gezelschap
 • rondreis volgens programma met verblijf in toeristen- en middenklasse hotels
 • maaltijden conform programma (O=ontbijt, L=lunch, D=diner)
 • excursies en entreegelden conform programma
 • Nederlandstalige reisbegeleiding van Tenzing Travel
 • lokale belastingen
 • uitgebreide reisbescheiden
 • reserveringskosten

Niet inbegrepen

 • eventuele toekomstige brandstoftoeslagen op de vliegreis
 • eventuele toekomstige brandstoftoeslagen op het lokaal vervoer
 • overige, niet genoemde maaltijden
 • drankjes bij de maaltijden
 • fooien
 • eventuele facultatieve excursies
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • verzekeringen
 • verplichte bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking


Amsterdam → Seoul

20 oktober 2016
Vertrek vanaf Amsterdam voor de vliegreis per Korean Air naar Seoul.

Aankomst Seoul

21 oktober 2016

Na aankomst transfer naar het hotel waar u voor de komende 2 nachten uw intrek neemt.
Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea is een moderne metropool, een bruisende en soms hectische mengeling van moderne en traditionele elementen. Vooral de laatste decennia heeft de stad zich uitgebreid, er wonen nu bijna 11 miljoen mensen. Het keizerlijke Kyongbok Paleis herinnert aan machtige dynastieën die hier heersten. De moeite waard zijn ook het Changduk Paleis, de stadspoort, de Dongdaemun-markt en de Insadong antiekstraat. De avondmarkten en de moderne winkels laten u kennis maken met het hedendaagse Seoul. 

Seoul (stadsrondrit)

Vandaag maakt u kennis met de stad tijdens een uitgebreide stadsrondrit. U brengt een bezoek aan Gyeongbok, het grootste paleizencomplex van Seoul, en het National Folk museum. Ook de Joggyesa tempel is een bezoek waardig. Dit is het centrum van het Zen Boeddhisme in Korea.
De volgende stop is bij het Buckchon Hanok Village voor een wandeling en Insadong Antique Alley. In deze straat krijgt u een goed beeld van de Koreaanse cultuur door de winkeltjes, kunst en  pottenbakkerijen. U neemt ook een kijkje bij de Cheonggyecheon rivier, die dwars door het centrum van de stad stroomt. Als laatste stopt u bij de Namdaemun markt, de grootste warenmarkt van Korea. (O)

Seoul → Andong → Gyeongju

23 oktober 2016

Na het ontbijt begint u aan een lange rit richting het oosten van Zuid-Korea. U doorkruist het land en ziet uitgestrekte rijstvelden die contrasteren met de grote steden. Bij het openluchtmuseum Andong Hahoe Folk Village maakt u kennis met de traditionele manier van leven. U verblijft de komende 2 nachten in Gyeongju. (O)

Gyeongju

24 oktober 2016

Ontbijt in het hotel. Deze dag staat in het teken van de Shilla-dynastie (600-900 na Chr.). Eerst bezoekt u de Seogguram-grot, waar een prachtig boeddha-beeld per ongeluk werd ontdekt. Het beeld staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vervolgens staat de Koninklijke Bulgugsa-tempel op het programma, waarna u stopt bij een keramiek-werkplaats. 's Middags wandelt u door het mooie Tumuli-park met de Koninklijke graven uit die tijd, enorme heuvels die het landschap domineren. Hier vindt u ook de oudste bewaard gebleven astronomische observatietoren van Azië. De dag eindigt bij het Anapji-meer, dat 's avonds feeëriek verlicht is en een plek om te ontspannen voor de Shilla-keizers. (O)

Gyeongju → Busan

25 oktober 2016

In het binnenland van Zuidoost-Korea, volledig omringd door een adembenemend mooi berggebied, bevindt zich de Haeinsa Temple. Door de geïsoleerde ligging is het tempelcomplex goed bewaard gebleven ondanks oorlogen en vernielingen in de omgeving. De 800 jaar oude, houten tekstblokken staan op de Werelderfgoedlijst. Vervolgens rijdt u naar het Gimhae, waar u het koninkrijk van Gaya kunt bewonderen. Hier wordt het nationale museum bezocht en de tombe van koning Suro. Na dit bezoek rijdt u naar het drukke, bruisende Busan. De komende 2 nachten verblijft u in het Busan Tower Hill hotel. (O)

Busan

26 oktober 2016

Vandaag brengt u een bezoek aan de Busan Tower op Mount Yongdu. Hiervandaan krijgt u een goed beeld van de stad en de haven. Vervolgens loopt u over de enorme Jagalchi-vismarkt, waar u zich zult verbazen over het enorme aanbod aan verse vis, schelpdieren en inktvissen. Aan de andere kant begint de Kukjae-markt, een hele wijk met kleding- en souvenirwinkeltjes, eetstalletjes en winkelcentra. U wandelt over de markt, waarna u een kijkje neemt op het strand van Haeundae, nog een wandelingetje maakt in het Dongbaek Park en terugkeert naar het hotel. (O)

Busan → Fukuoka

27 oktober 2016

Ontbijt in het hotel. Na het ontbijt wordt u naar de haven van Busan gebracht en vanaf hier reist u per ferry naar Fukuoka in Japan. De bootreis duurt ongeveer 3 uur in totaal.
Na aankomst in de haven van Fukuoka volgen eerst de douane formaliteiten en daarna ontmoet u onze lokale vertegenwoordiging die tevens zorg draagt voor de transfer naar het hotel waar u de komende nacht verblijft. De avond is dan ter vrije besteding.
Fukuoka is de hoofdstad van het eiland Kyushu en wellicht de oudste stad van Japan. Dit is onder andere te zien bij de 20 kilometer lange muur langs de kust die gebouwd is na de mislukte staatsgreep van Kublai Khan in de 13e eeuw.  (O)

Fukuoka → Airta/Imari → Huis ten Bosch

28 oktober 2016

In de ochtend vertrekt u richting Imari,  bekend van het beroemde Imari porselein.
Dan verder naar Arita, een kleine stad in het westen van de Saga Prefecture op Kyushu, dat beroemd is in heel Japan om zijn aardewerk als Arita-yaki.
Alle bezienswaardigheden van de stad zijn op een of andere manier gerelateerd aan aardewerk, waaronder meerdere musea, archeologische vindplaatsen, winkels en zelfs het plaatselijke heiligdom.
De geschiedenis van Arita-yaki dateert van ongeveer 400 jaar geleden toen Toyotomi Hideyoshi probeerde Korea binnen te vallen en een aantal zeer bekwame Koreaanse ambachtslieden mee terug nam naar Japan. In 1616 ontdekte een van deze ambachtslieden kaolien, de steensoort die nodig is voor het maken van porselein. Arita werd de eerste porseleinmanufactuur in Japan.
In de middag verder naar Huis ten Bosch waar u incheckt voor 2 nachten. (O)

Huis ten Bosch

29 oktober 2016

Vandaag bezoekt u het Huis ten Bosch themapark. Het themapark is een idee van Yoshikuni Kamichika die in 1979 Europa bezocht en daarbij ook Nederland aandeed. Hij raakte onder de indruk van ons land en denkend aan de eeuwenoude Nederlands-Japanse  handelsbetrekkingen besloot hij om in de omgeving van de Omura baai een attractie te maken die veel toeristen zou aantrekken.
In 1992 ging Huis ten Bosch dan eindelijk open. In het park vindt u verschillende Nederlandse gebouwen die op ware grootte zijn nagebouwd. Denkt u aan Paleis Huis ten Bosch, Kasteel Nijenrode uit Breukelen, diverse windmolens, het Centraal Station van Amsterdam, de Domtoren uit Utrecht en diverse woonhuizen. De mascotte van het park is Loeki de Leeuw, het leeuwtje van de STER reclames in Nederland. In de gebouwen zijn diverse musea gevestigd. (O)

Huis ten Bosch → Nagasaki

30 oktober 2016

Na dit Nederlandse momentje weer verder in Japanse sferen. U vertrekt in de ochtend naar Nagasaki en onderweg hier naar toe bezoekt u het Nagasaki Peace Park.
Het park herinnert aan de atoombom op Nagasaki van 9 augustus 1945 die grote delen van de stad verwoestte en tienduizenden inwoners doodde. In het park staat de massieve Peace Statue, maar ook verschillende andere gedenktekens zijn hier te vinden.
Er zijn veel kersenbomen geplant en met een beetje geluk ziet u in dit jaargetijde de mooie herfstkleuren. Vervolgens verder naar Nagasaki, een fraai gelegen havenstad op het eiland Kyushu en de hoofdstad van Nagasaki Prefecture. Als één van de Japanse havensteden het dichtst bij het Aziatische vasteland heeft Nagasaki een prominente rol in de buitenlandse handelsbetrekkingen gespeeld.
Het was een van de belangrijkste poorten voor een beperkt aantal buitenlandse handelaren in de tijd dat Japan nog in afzondering leefde.
Na het bezoek aan het park verder naar Dejima, een kunstmatig eiland in de haven van Nagasaki en gebouwd in 1636 om de Portugese bewoners te scheiden van de Japanse bevolking en zo hun missionaire activiteiten te beheersen. Een paar jaar later werden de Portugezen verdreven uit Japan en werd een Nederlandse handelspost, voorheen gevestigd in Hirado, verplaatst naar Dejima. Vandaag de dag is Dejima geen eiland meer omdat het omliggende gebied drooggelegd is in de 20e eeuw maar het uiteindelijke doel is om Dejima weer tot een eiland te maken door het graven van grachten. In de middag ziet u nog Glover Garden, een openlucht museum met diverse herenhuizen van de voormalige westerse inwoners van Nagasaki. Vanaf de tuinen van de voormalige residentie van Thomas Glover kan worden genoten van een mooi panorama van de stad. Na bezoek aan de katholieke Oura Kerk wordt u naar het hotel gebracht waar u de komende nacht verblijft. (O)

Nagasaki → Kumamoto

31 oktober 2016

U reist vandaag verder naar Kumamoto, deels per bus en per ferry. In de haven van Kumamoto gaat u van boord en maakt u een stadsrondrit.  U bezoekt u het Kumamoto Kasteel en Suizenji Garden. Deze tuin is een ruime, in Japanse stijl aangelegde tuin in Kumamoto gebouwd in de 17e eeuw door de familie Hosokawa.
De tuin geeft de 53 posten aan van de Tokaido, de belangrijkste weg die Edo tijdens de Edo-periode verbond met Kyoto. Alles in miniatuurvorm en inclusief een kleine Mt. Fuji!  In de middag aankomst bij uw accommodatie. (O)

Kumamoto → Takachiho

01 november 2016

In de ochtend  vertrek naar de Takachiho Kloof waar u vervolgens de rest van de ochtend en deels middag in het park doorbrengt.
De Takachiho Kloof is een smalle kloof dwars door de rotsen bij de rivier de Gokase. De steile kliffen langs de kloof van vulkanisch basalt lijken op drakenpoten. De Minas Otaki waterval is indrukwekkend om te zien tegen een achtergrond van dicht groen loof en de omringende grijze kliffen
U maakt een wandeling en indien gewenst kunt u een bootje huren om zo te varen op de rivier (niet vooraf te reserveren alleen ter plaatse, dus onder voorbehoud van beschikbaarheid…)
Aan het einde van de middag wordt u naar uw ryokan gebracht,  een lokale Japanse accommodatie. Het diner is vandaag inbegrepen. (O,D)

Takachiho → Usuki → Beppu

02 november 2016

Ontbijt in de ryokan en uitchecken. U reist verder naar Usuki waar u eerst de stenen Boeddha’s bezoekt en later het Usuki Samurai district.
De voormalige kasteelsteden zijn deels behouden en in het Samurai district is een van de hoofdattracties om te bezoeken de Nioza Historical Road, een 200 meter fotogenieke smalle steeg die langs tempels en woningen loopt die zijn gebouwd in de Edo Periode. Als u hier loopt met de lokale koopmannen die hun waren aanprijzen, waant u zich in het verleden...
Aan het einde van de middag aankomst in Oita stad/ Beppu waar u vannacht verblijft. (O)

Beppu → Fukuoka

Later op de ochtend vertrek richting Fukoka. Aankomst hier is rond de middag en daarna is de rest van de dag ter vrije besteding. (O)

Fukuoka → (Seoul) → Amsterdam

04 november 2016

Ontbijt in het hotel en uitchecken. U wordt naar de luchthaven van Fukuoka gebracht waar uw vlucht per Korean Air via Seoul naar Amsterdam vertrekt. (O)

aankomst Amsterdam

05 november 2016

Aankomst op Schiphol in het begin van de avond

Maaltijden

Maaltijden conform programma (O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner).

Vervoer

Vervoer per (mini)bus, exclusief voor dit gezelschap en onder begeleiding van een Nederlandse gids.

Excursiemogelijkheden

De genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen.

Deelnemers

Het minimum aantal deelnemers voor de rondreis is 10. Het maximum aantal deelnemers is 25.
Uiterlijk 1 september zal bekend worden gemaakt of het minimum aantal deelnemers is bereikt en de reis definitief doorgang zal kunnen vinden. Indien het minimum aantal deelnemers eerder wordt bereikt, dan worden de deelnemers uiteraard meteen geïnformeerd.

Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

Excuses voor het ongemak.