• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights of Nepal

10-daagse individuele reis met gids/chauffeur

Annapurna, Dhaulagiri, Machapuchare, Mount Everest - het zicht op de bergen is adembenemend. Dit droomlandschap bestaat uit besneeuwde toppen, die benadrukken hoe dichtbij de hemel is. Het is niet gek dat juist in deze majestueuze, religieuze omgeving Siddhar ... lees verder ↓


Highlights

 • Oude koningsstad Bhaktapur
 • Heilige hindoetempel Pashupatinath
 • Uitzicht op de Annapurna
 • Safaritocht Chitwan N.P.
 • Boeddistische stoepa Swayambhunath
vanaf € 1409,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Locals in Nepal
 • Phewa-meer bij Pokhara
 • Gebedsvlaggen, Nepal
 • Kathmandu, Nepal
Locals in Nepal Phewa-meer bij Pokhara Gebedsvlaggen, Nepal Kathmandu, NepalImpressies

Locals in Nepal
Phewa-meer bij Pokhara

Gebedsvlaggen, Nepal
Kathmandu, Nepal


Reisinformatie


Annapurna, Dhaulagiri, Machapuchare, Mount Everest - het zicht op de bergen is adembenemend. Dit droomlandschap bestaat uit besneeuwde toppen, die benadrukken hoe dichtbij de hemel is. Het is niet gek dat juist in deze majestueuze, religieuze omgeving Siddharta Gautama is geboren, die aan de wieg stond van het Boeddhisme. Wij bieden een korte kennismakingsreis naar Nepal, het 'Dak van de Wereld'.
Highlights of Nepal Highlights of NepalDag tot dag

Aankomst Kathmanda › Bhakatapur

Na aankomst in Kathmandu wordt u naar Bhakatapur gereden, de 'Stad van de Toegewijden'. De stad is bekend om de middeleeuwse kunst en architectuur. U bezoekt het Durbar Square met een verzameling tempels en het 'Paleis met 55 ramen'. De Nyatapola-tempel is evenals het paleis gebouwd door koning Bhupatindra Malla. Dit prachtige voorbeeld van de pagode-stijl heeft minaretten van vijf verdiepingen.

Bhakatapur › Nagarkot

U rijdt naar Nagarkot, dat op een hoogte ligt van 217 meter. Vanuit deze stad heeft u een weids uitzicht over de Kathmandu-vallei. Op een heldere dag kunt u Mount Everest zien. Ooit was Nagarkot het zomerverblijf van de koninklijke familie en andere aristocraten uit Kathmandu (O).

Nagarkot › Chitwan N.P.

Het nationale park Chitwan is het eerste nationale park van Nepal, is 932 km2 groot en staat sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst. Het park ligt in het subtropische zuiden van Nepal en er leven vele zeldzame dieren, zoals Bengaalse tijgers, grote eenhoornige neushoorns, luipaarden, gharials en dolfijnen. Helaas is de kans op het spotten van sommige van deze dieren erg klein, maar er zijn talloze andere dieren en vogels die het waard zijn om tijdens een safari te bewonderen. U heeft twee dagen vol jungle-activiteiten in het park (O,L,D).

Chitwan N.P. › Begnaskot

U rijdt naar Begnaskot, waar u arriveert bij uw accommodatie. De middag staat in het teken van een wandeltocht naar Sundari Danda, een heuvelachtige omgeving met kleine dorpjes, waar u het lokale plattelandsleven kunt aanschouwen. Er wonen hier verschillende etnische minderheden (O).

Begnaskot › Pokhara

Een heerlijk korte rit van 45 minuten naar Pokhara; een rustig stadje met een idyllische ligging aan het Phewa-meer. Het wordt omgeven door de besneeuwde bergtoppen van het indrukwekkende en wereldberoemde massief van Annapurna. U maakt vanmiddag een boottochtje op het meer (O).

Pokhara

In de hele vroege ochtend maakt u een excursie naar Sarangkot om de spectaculaire zonsopgang boven de bergpieken te aanschouwen, waarna u weer naar het hotel wordt gereden voor het ontbijt. Dan gaat u de stad verder verkennen. U bezoekt de Davi-waterval en de Gupteswore-grot, die gewijd is aan Shiva. Een ander natuurwonder is de Seti-kloof (O).

Pokhara › Kathmandu

Deze dag staat voornamelijk in het teken van de vijf à zes uur durende rit terug naar Kathmandu (O).

Kathmandu

Tijdens een uitgebreide dagexcursie bezoekt u alle hoogtepunten, waaronder het centrale Durbar Square. In Bodnath bewondert u de grootste stoepa ter wereld en in de middag bekijkt u de Pashupatinath, de heiligste tempel van de Nepalese hindoes (O).

Vertrek Kathmandu

De reis eindigt met een transfer naar de luchthaven (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • Het Chitwan National Park in Nepal kan vanwege de moesson van juni tot september gesloten zijn
 • Houdt u er rekening mee dat de accommodaties eenvoudiger zijn dan hotels van dezelfde klasse in India
 • Het programma is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Reisleiding

(Wisselende) Engelssprekende gidsen tijdens de excursies.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.

Verlenging

Wilt u langer verblijven? U kunt voor, tijdens en na de reis overnachtingen bijboeken. Denkt u bijvoorbeeld aan Coconut Grove, een intiem en fraai gelegen resort aan het strand van Goa in India.
Naar keuze in middenklasse of eersteklasse accommodaties. Houdt u er rekening mee dat deze eenvoudiger zijn dan hotels van dezelfde klasse in India.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.
Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner). Desgewenst kunt u halfpension of volpension voor de hele reisduur bijboeken.

Vervoer

Per airco auto met privé-chauffeur.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me