• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Wij hebben 'm!
De Vakantie Award 2017
In de categorie Verre Reizen

Lees meer >

Highlights

 • Bezoek aan broedplaats van reuzenschildpadden
 • Jeepsafari in Yala National Park
 • Rit voorbij diverse theeplantages
 • Bezoek aan een olifantenweeshuis
 • Leeuwenrots van Sigiriya
Tenzing Travel Nederlandse Groepsreis

20-daagse rondreis Sri Lanka

20-daagse nederlandse groepsreis

Vertrekdatum: 6 februari 2017
Gegarandeerd vertrek!
Uitgebreide groepsreis door Sri Lanka begeleid door onze ervaren reisleider Gerard Korsten.


 • Olifanten, Sri Lanka
 • Theeplantage bij Nuwara Eliya, Sri Lanka
 • Leeuwenrots bij Sigiriya
 • Olifanten in Sri Lanka
 • Boeddha-beelden in Sri Lanka
Olifanten, Sri Lanka Theeplantage bij Nuwara Eliya, Sri Lanka Leeuwenrots bij Sigiriya Olifanten in Sri Lanka Boeddha-beelden in Sri LankaImpressies

Olifanten, Sri Lanka
Theeplantage bij Nuwara Eliya, Sri Lanka
Leeuwenrots bij Sigiriya
Olifanten in Sri Lanka
Boeddha-beelden in Sri Lanka


Reisinformatie

Vertrekdatum: 6 februari 2017
Gegarandeerd vertrek!
Uitgebreide groepsreis door Sri Lanka begeleid door onze ervaren reisleider Gerard Korsten.

Reisleiding

De groepsreis wordt begeleid door Gerard Korsten, onze ervaren Nederlandse reisleider.

Reisnaam:
20-daagse rondreis Sri Lanka
Reistype:
20-daagse nederlandse groepsreis
Kenmerken:
Nederlandstalige groepsreis
Reiscode:
Prijsinfo:
v.a. € 3165,- Prijs p.p.
€ 935,- toeslag voor een eenpersoonskamer
Offerte aanvragen
Of heeft u nog vragen?
Tel: 020 - 398 93 98 | E-mail ons | Bezoek onze Travel Shop

Inbegrepen

 • vliegreis Amsterdam-Colombo v.v. via Dubai per Emirates
 • luchthaven-en veiligheidsbelastingen, brandstofheffing
 • vervoer per airconditioned (mini)bus, exclusief voor dit gezelschap
 • rondreis volgens programma met verblijf in middenklasse hotels op basis van logies/ontbijt
 • excursies en entreegelden conform programma
 • Nederlandstalige reisbegeleiding van Tenzing Travel
 • lokale belastingen
 • uitgebreide reisbescheiden
 • reserveringskosten

Niet inbegrepen

 • eventuele toekomstige brandstoftoeslagen op de vliegreis
 • eventuele toekomstige brandstoftoeslagen op het lokaal vervoer
 • overige, niet genoemde maaltijden
 • fooien
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • verzekeringen
 • verplichte bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking


Amsterdam → Colombo

6 februari 2017

Vertrek vanaf Amsterdam voor de vliegreis per Emirates naar Colombo via Dubai.

Colombo → Mount Lavinia

7 februari 2017

Na aankomst in Colombo ontvangst op de luchthaven en transfer naar het hotel in Mount Lavinia waar u de komende 2 nachten zult verblijven. Onderweg bezoekt u de Kelani Vihara Temple. Direct ten zuiden van Colombo ligt Mount Lavinia, een strandbestemming. 

Mount Lavinia (stadsexcursie Colombo)

8 februari 2017

Vanochtend gaat u naar Colombo en maakt u kennis met de hoofdstad van Sri Lanka tijdens een stadsrondrit.

Colombo is de commerciële hoofdstad van Sri Lanka. De belangrijkste bezienswaardigheden hier zijn de Nederlands-hervormde Wolvendaalkerk uit 1749 (een bakstenen, gedeeltelijk gepleisterd gebouw in barokstijl), het Nederlands Museum, het fort, het gemeentehuis, enkele boeddhistische en hindoetempels en de typisch oosterse bazaar in de levendige wijk Pettah. Elke straat heeft hier z'n eigen specialiteit. Een wandeling over Galle Face Green is aan te raden. Er is hier vooral 's avonds altijd een gezellige drukte. Tijdens de stadsrondrit vanmiddag maakt u kennis met deze hoofdstad en brengt u een bezoek aan een aantal bezienswaardigheden. Daarna wordt u teruggebracht naar het hotel waar de rest van de dag ter vrije besteding is.

Colombo → Tissamaharama

9 februari 2017

Vandaag zet u koers naar Tissamaharama. Onderweg bezoekt u Kosgoda waar u een bezoek kunt brengen aan een broedplaats van reuzenschildpadden. Hier wordt verteld hoe de eieren geraapt worden en hoe de jonge schildpadjes vervolgens later in zee terecht komen. Soms moet de mens deze dieren een handje helpen. De reis vervolgt zich in zuidelijke richting naar Ambalangoda, beter bekend als ‘de stad van de maskers’. Hier brengt u een bezoek aan een werkplaats waar deze bekende dansmaskers met de hand worden gemaakt. Deze worden gemaakt van de inheemse kaduraboom, dit zachte hout is ideaal voor het maken van maskers. Eenmaal gevormd worden ze gekleurd met plantaardige verf. Vervolgens bezoekt u Galle, een voormalig Nederlands vestingstadje. Als u op de vestingmuren staat en u kijkt over de prachtige met palmen omzoomde baai, is het eenvoudig u in de koloniale tijd te wanen. U krijgt het gevoel dat de tijd heeft stilgestaan. Tot slot bezoekt u de 50 meter hoge Wevrukannala Temple in Dickwella. Uw bestemming vandaag is Tissamaharama, gelegen in het zuidoosten van het land, waar u de komende 2 nachten verblijft. 

Tissamaharama (excursie Yala National Park)

10 februari 2017

Na het ontbijt staat er een excursie op het programma naar het Yala National Park. Het Yala National Park is het tweede grootste park van Sri Lanka. Het is vooral beroemd vanwege de grote kuddes olifanten die er leven, maar ook de luipaarden in het park genieten grote bekendheid door identificatie projecten en documentaires van onder meer National Geographic. Helaas zijn ze nog steeds erg zeldzaam en zou het heel uniek zijn indien u er één ziet. In het park maakt u een jeepsafari per 4-wheel drive. Hierna keert u weer terug naar het hotel. In de middag woont u de religieuze Puja ceremonie bij in Kataragama. Met gebeden, zang en muziek worden offers gebracht.

Tissamaharama → Bandarawela

11 februari 2017

Ontbijt in het hotel. Vandaag rijdt u naar Buduruwagala. U bezoekt hier de oude boeddhistische tempel daterend uit de 10e eeuw, met 7 kolossale figuren uitgehouwen in een hoge rotswand. De komende 2 nachten verblijft u in Bandarawela, gelegen in het bergachtige centrum van Sri Lanka, op de route tussen Nuwara Eliya en de zuidkust. Door de ligging boven 1000 meter hoogte stond deze regio ooit bekend als een van de gezondste gebieden ter wereld. In de omgeving zijn veel theeplantages.

Bandarawela

12 februari 2017

Vandaag gaat u naar Ella Gap waar u een wandeling maakt en de Rawana waterval ziet.

Bandarawela → Nuwara Eliya

13 februari 2017

Na het ontbijt vertrekt u naar Nuwara Eliya. Onderweg kunt u genieten van de prachtige omgeving met vele theeplantages. In de middag komt u aan in Nuwara Eliya, een stukje Engeland in de tropen: Victoriaanse villa's die in Devonshire zouden kunnen staan, een golfbaan, tuinen met veel rozen, het kunstmatige St. Gregory’s meer met roeibootjes, paardenracebanen, gemaaide grasvelden en vooral koele temperaturen. De Cargills-supermarkt zou zo in een vooroorlogse film kunnen fungeren als provinciaal warenhuis. Door dit alles is Nuwara Eliya (ook wel Nurelia genoemd), geliefd onder de Sri Lankanen. De middag staat in het teken van een rit door de omgeving inclusief het St. Gregory’s meer en de paardenracebaan. Ook neemt u een kijkje op de markt.

Nuwara Eliya → Kandy

14 februari 2017

Vanochtend vroeg neemt u deel aan een excursie naar het natuurgebied Horton Plains. Het ontbijt is in de vorm van een picknick. Het gebied is gelegen op ruim 2000 meter hoogte. Bezienswaardigheden in het park zijn o.a. Bakers Falls en de diverse flora en fauna. Met wat geluk komt u onderweg oog in oog te staan met de hier levende sambarherten, apen, vogels of zeldzame hagedissen. Het hoogtepunt is World's End, waar de vlakte opeens ophoudt en u een 600 meter diepe afgrond inkijkt; bij helder weer is het panorama adembenemend.  Na deze bijzondere excursie zet u koers naar Kandy. U rijdt langs watervallen en theeplantages die op de hellingen liggen. Theepluksters zijn als kleurige vlinders tussen de struiken aan het werk. Onderweg brengt u een bezoek aan een theeplantage met –fabriek en ziet u de Ramboda watervallen. U verblijft 2 nachten in Kandy.

Kandy (excursie Udawattekele)

15 februari 2017

Vandaag maakt u een excursie naar Udawattekele, een beschermd regenwoud, grenzend aan de Tempel van de Tand. Tijdens een wandeling door dit woud zult u zien hoeveel verschillende soorten vogels hier leven. Op 6 km afstand van Kandy ligt in Peradeniya één van de mooiste botanische tuinen ter wereld. Hier vindt u op een gebied van 60 hectare, in een lus van de Mahaweli-rivier, in totaal meer dan vierduizend soorten planten. Een enorme collectie bomen, tropische klimplanten, bamboe- en palmsoorten, orchideeën, specerijen en andere planten. 's Avonds woont u in Kandy een traditionele dansvoorstelling bij en bezoekt u de beroemde Tempel van de Tand. 

Kandy → Habarana

16 februari 2017

U laat Kandy achter u en reist naar Pinnawela waar u een bezoek brengt aan het olifantenweeshuis. Tientallen olifanten wonen hier. De kleintjes worden gevoed met flessen melk. Tegen een kleine donatie mag u vaak helpen. Na het eten gaat het hele kroost een bad nemen in de nabijgelegen rivier. Vooral de spelende jonge jumbo's zijn ontroerend om te zien.  In Matale bezoekt u een batikatelier en een kruidentuin. U rijdt door naar Dambulla om de oude grottempels van Dambulla te bekijken. Ze behoren tot de mooiste boeddhistische monumenten ter wereld. De grotten zijn in de loop van meer dan tweeduizend jaar uitgehouwen in een grote rots die zowat tweehonderd meter omhoog steekt uit de groene laagvlakte. Na een bestijging van de stenen trappen opent zich een groots panorama. De vierde grot dateert uit de eerste eeuw voor Christus en is de mooiste. Naast tientallen zittende, staande en liggende Boeddha's en bodhisattva's zijn er ook enkele hindoegoden waaronder de god Vishnoe die altijd herkenbaar is aan zijn blauwe kleur. Religieuze ceremonies trekken ook nu nog vaak duizenden eilandbewoners naar de grotten. Vervolgens gaat u naar Habarana voor de overnachting.

Habarana → Sigiriya

17 februari 2017

Na het ontbijt reist u naar de Leeuwenrots van Sigiriya, die hier de omgeving domineert. Vanaf de top kunt u genieten van een wijds uitzicht over de omgeving. Dan moet er echter wel eerst even geklommen worden… Halverwege de klimtocht kunt u even op adem komen bij enkele bijzondere muurschilderingen van de 'wolkenmeisjes'. Nadat u weer in het dal bent teruggekeerd, wordt u gebracht naar het hotel in Sigiriya, waar u de komende 3 nachten verblijft.

Sigiriya (excursie Polonnaruwa en Trincomalee)

18 februari 2017

Ook vandaag maakt u een excursie vanuit Sigiriya. Eerst gaat het naar Polonnaruwa, de duizend jaar oude voormalige hoofdstad van Sri Lanka. In de 10de en 11de eeuw maakten de Tamils van Polonnaruwa de belangrijkste stad van het eiland. In deze tijd verrezen veel hindoetempels in de nieuwe provinciehoofdstad, waarvan er een aantal nog is bewaard. De vorsten breidden Polonnaruwa uit met een versterkt stelsel van stadsmuren en lieten er paleizen en lusthoven aanleggen. De bezienswaardigheden van deze middeleeuwse koningsstad liggen verspreid over een ruim gebied, maar de belangrijkste staan tamelijk dicht bij elkaar op een stuk grond van een vierkante kilometer. Zowel in de wijdere omgeving van de oude stad als tussen de ruïnes staan nog veel meer resten van wat eens een complete stad was met markten, werkplaatsen, stallen, wegen, garnizoensgebouwen en ontelbare tempeltjes. U bezoekt dit gebied per fiets. Vanmiddag gaat u naar Trincomalee waar u een kijkje neemt bij de Kanniya Hot Springs.

Sigiriya (excursie Anuradhapura)

19 februari 2017

Vandaag staat een excursie naar Anuradhapura op het programma. Anuradhpura is in 437 voor Christus gesticht door koning Anuradha en was eeuwenlang de hoofdstad van Sri Lanka en het centrum van het boeddhisme op het eiland. De stad die in zijn hoogtijdagen een wonder was van stedelijke bebouwingen en tempels, met een uitgekiend irrigatiesysteem, ging 1000 jaar geleden langzaam ten onder. Toen archeologen de overwoekerde stad terug vonden was hij totaal verlaten. Inmiddels is een aantal kilometer verder een moderne marktstad gegroeid van waaruit de toeristen Anuradhapura bezoeken.

Sigiriya → Negombo

20 februari 2017

Na het ontbijt laat u Sigiriya achter zich en vertrekt u richting Negombo, een gezellig en levendig vissersplaatsje met mooie stranden. U verblijft hier de laatste 5 nachten van de reis in een strandhotel. 

Negombo (stadsexcursie)

21 februari 2017

Na het ontbijt maakt u een stadsrondrit door Negombo. Negombo, ook wel “Little Rome” genoemd door de vele kerken, is grotendeels christelijk. Het is van origine een vissersdorp, zelfs nu is de visvangst naast het toerisme een belangrijke bron van inkomsten. Naast de vele kerken en een Nederlands fort, ligt er in Negombo een kanaal gegraven door de Nederlanders voor de specerijen handel. Vooral de barokke katholieke kerken van de Karava vissers zijn opvallend. In Negombo staan ook nog verscheidene huizen die dateren uit de Hollandse tijd. Daarna wordt u teruggebracht naar het hotel waar u tijd heeft om te relaxen.

Negombo

22 februari 2017

Deze dag is ter vrije besteding om heerlijk te relaxen aan het strand of bij het zwembad van het hotel.

Negombo

23 februari 2017

Deze dag is ter vrije besteding.

Negombo

24 februari 2017

Deze dag is ter vrije besteding.

Negombo → Colombo → Amsterdam

25 februari 2017

Vroeg in de ochtend wordt u naar de luchthaven van Colombo gebracht voor de terugvlucht per Emirates naar Amsterdam. Aankomst in de loop van de avond.

Accommodatie

Overnachtingen in genoemde hotels, op basis van logies en ontbijt

Vervoer

U reist per airconditioned (mini)bus, exclusief voor dit gezelschap

Excursiemogelijkheden

De genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen.

Deelnemers

Het minimum aantal deelnemers voor de rondreis is 10. Uiterlijk 20 december zal bekend worden gemaakt of het minimum aantal deelnemers is bereikt en de reis definitief doorgang zal kunnen vinden. Indien het minimum aantal deelnemers eerder wordt bereikt, dan worden de deelnemers uiteraard meteen geïnformeerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

Excuses voor het ongemak.