• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • VOC-stad Galle
 • Safaripark Yala
 • Theeplantages in Nuwara Eliya
 • De Culturele Driehoek
 • Ontspannen strandverblijf in Negombo
Tenzing Travel Best Deal

Impressions of Sri Lanka

10-daagse individuele reis met gids/chauffeur

Een geweldige kennismaking met de belangrijkste hoogtepunten van Sri Lanka! Via een stukje Nederlandse geschiedenis in Galle en het prachtige Yala National Park bereikt u de koele hooglanden van Nuwara Eliya. In de Culturele Driehoek ontdekt u de wonderlijke ... lees verder »
Vanaf € 1200,-   p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Polonnaruwa
 • Olifanten, Udawalawe N.P.
 • Liggende Boeddha, Polonnaruwa
 • Visser op het strand van Negombo
 • Negombo, Sri Lanka
Polonnaruwa Olifanten, Udawalawe N.P. Liggende Boeddha, Polonnaruwa Visser op het strand van Negombo Negombo, Sri LankaImpressies

Polonnaruwa
Olifanten, Udawalawe N.P.
Liggende Boeddha, Polonnaruwa
Visser op het strand van Negombo
Negombo, Sri Lanka


Reisinformatie


Een geweldige kennismaking met de belangrijkste hoogtepunten van Sri Lanka! Via een stukje Nederlandse geschiedenis in Galle en het prachtige Yala National Park bereikt u de koele hooglanden van Nuwara Eliya. In de Culturele Driehoek ontdekt u de wonderlijke cultuurschatten van de koningssteden Kandy en Polonnaruwa, waarna u eindigt met een nacht in de heerlijke badplaats Negombo. Deze reis kan op vele manieren worden gewijzigd of uitgebouwd zodat het aan uw reiswensen voldoet!
Impressions of Sri Lanka Impressions of Sri LankaDag tot dag

Aankomst Colombo

Na aankomst wordt u naar het hotel in Colombo gebracht. 's Middags kunt u een stadsrondrit door Colombo bijboeken, waarbij onder meer hindoeïstische en boeddhistische tempels, de oude koloniale wijk met de 'Dutch Hospital' en de Wolvendaal-kerk de revue passeren.

Colombo › Galle

De rondreis begint met een boottocht over de Madhu River in Balapitiya. Tijdens deze tocht passeert u eilandjes, dorpjes en mangrovebossen. Ook bezoekt u een maskerfabriek in Ambalangoda. De maskers worden gebruikt voor traditionele dansen en poppenspelen. In Galle bezichtigt u enkele Nederlandse overblijfselen, zoals het Nederlandse fort, straatjes met traditionele koopmanshuizen en de Groote Kerk met VOC-grafzerken (O).

Galle › Tissamaharama

De rit voert gedeeltelijk langs de prachtige kustlijn van het zuiden om vervolgens het binnenland in te gaan Tissamaharama, toegangspoort tot het Yala National Park. Tijdens een jeepsafari gaat u op zoek naar olifanten, krokodillen, buffels en vele vogelsoorten (O).

Tissamaharama › Ella › Bandarawela

U vervolgt uw weg naar het heerlijke Bandarawela. Onderweg stopt u bij de Rawana-watervallen en het beroemde Ella Gap (O).

Bandarawela › Nuwara Eliya › Kandy

Via een prachtige slingerweg rijdt u de hooglanden van Nuwara Eliya in. Onderweg bewondert u de mooie Ramboda-watervallen en bezoekt u een theeplantage en -fabriek. U maakt een stadsrondrit door Nuwara Eliya voordat u doorreist naar Kandy, de oude koningsstad (O).

Kandy

U begint de dag met een bezoek aan de prachtige botanische tuinen van Peredeniya, die in 1814 zijn opgericht, waarna u per tuk tuk de omgeving bekijkt. Vervolgens heeft u vrije tijd om Kandy te verkennen, totdat in de avond de beroemde Tempel van de Tand en het bijwonen van een Kandy-dansvoorstelling op het programma staan (O).

Kandy › Dambulla › Sigiriya

Bij Matale bezoekt u een batikatelier en een kruidentuin. U rijdt door naar Dambulla dat een indrukwekkend tempelcomplex herbergt, geheel uit de rotsen gehakt. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving (O).

Sigiriya & Polonnaruwa

Vanochtend bezoekt u Polonnaruwa, ook een voormalige hoofdstad, met de ruïnes van het Koninklijke Paleis en een enorme liggende boeddha. In de middag beklimt u de indrukwekkende Leeuwenrots. Halverwege bewondert u de ‘wolkenmeisjes’, 1500 jaar oude fresco's (O).

Sigiriya › Negombo

In de loop van de ochtend begint u aan de rit naar Negombo, dat ten noorden van Colombo ligt. Deze levendige strandbestemming heeft meer dan alleen een breed strand; er zijn tal van restaurants, winkeltjes en café's. U verblijft één nacht in Negombo. Uiteraard kunt u hier ook uw verblijf verlengen indien u dat wenst. Op dag 10 reis eindigt deze met een transfer naar de luchthaven van Colombo (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • De reis is beschreven op basis van middenklasse accommodaties. Wij bieden ook een versie van deze reis waarbij u verblijft in comfortabele eersteklasse hotels. De route is grotendeels gelijk, maar wijkt op een paar kleine punten af van de versie zoals beschreven
 • Het programma is onder voorbehoud van de weersomstandigheden en (lokale) feestdagen
 • Wilt u de Perahera (religieus festival) in Kandy bijwonen? Maakt u deze reis dan in onze zomermaanden (precieze data wijzigen per jaar, vraagt u ons hiernaar). (Tijdens de Perahera wordt er geen alcohol geschonken in de hotels in Kandy).

Reisleiding

Engelssprekende chauffeur/gids.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.
Verblijf naar keuze in middenklasse of eersteklasse accommodaties.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Maaltijden

Volgens beschrijving: (O=Ontbijt). U kunt halfpension bijboeken. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Vervoer

Airco auto of minibus.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me