• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Brug over de Kwai-rivier
 • Khao Yai National Park
 • Phu Hin Rong Kla National Park
 • De oude hoofdsteden Ayutthaya, Saraburi en Sukhothai
 • Vele verschillende bergvolkeren
 • Prachtige tempels
 • De 'Gouden Driehoek'
Tenzing Travel Bestseller

In Touch with Thailand

15-daagse individuele reis met gids/chauffeur

Deze rondreis voert u langs mooie onontdekte plekjes van Noord-Thailand en zorgt voor een goede balans tussen cultuur en natuur. Over het algemeen legt u niet te grote afstanden af, zodat u meer tijd overhoudt om lokale bezienswaardigheden te bekijken. Zo ... lees verder »

Vanaf € 2241,-   prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓

 • Rijstveld
 • Monniken, Thailand
 • Brug over de River Kwai
 • Khao Yai N.P.
 • Boeddha-beeld in Chang Mai
Rijstveld Monniken, Thailand Brug over de River Kwai Khao Yai N.P. Boeddha-beeld in Chang MaiImpressies

Rijstveld
Monniken, Thailand
Brug over de River Kwai
Khao Yai N.P.
Boeddha-beeld in Chang Mai


Reisinformatie

Deze rondreis voert u langs mooie onontdekte plekjes van Noord-Thailand en zorgt voor een goede balans tussen cultuur en natuur. Over het algemeen legt u niet te grote afstanden af, zodat u meer tijd overhoudt om lokale bezienswaardigheden te bekijken. Zo ziet u prachtige en bijzondere tempels, het leefgebied van verschillende bergvolkeren in het noorden van Thailand, leert u veel over de geschiedenis van dit vriendelijke land en reist u naar twee bijzondere nationale parken van Thailand. Bovendien laten we u ook in contact komen met de Thai, waardoor u een betere 'feeling' voor het land krijgt en met recht kunt terugkijken op een onvergetelijke reis!

Reisleiding

(Wisselende) Engelssprekende gidsen.
In Touch with Thailand In Touch with Thailand

Beleef meer

 • Er zijn talloze mogelijkheden voor een strandverlenging na afloop van deze reis. Een echte aanrader is de koninklijke strandbestemming Hua Hin. Verblijft u hier bijvoorbeeld in het heerlijk Rest Detail Hotel.
 • In Zuid-Thailand kunt u in het Khao Sok National Park nader komen tot de natuur en tot de prachtige olifanten die er worden verzorgd. Dit en nog veel meer is mogelijk met de Khao Sok Jungle Safari.
 • Bent u een ontdekkingsreiziger die graag van de gebaande paden afwijkt? Dan is de 14-daagse Thailand Off the Beaten Track wellicht iets voor u. Vraagt u ons naar de details.
Reisnaam:
In Touch with Thailand
Reistype:
15-daagse individuele reis met gids/chauffeur
Kenmerken:
Natuur Cultuur
Reiscode:
FD3156
Prijsinfo:
v.a. € 2241,- Prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte aanvragen
Of heeft u nog vragen?
Tel: 020 - 398 93 98 | E-mail ons | Bezoek onze Travel Shop

Inbegrepen

 • Reis volgens beschrijving in genoemde of gelijkwaardige accommodaties
 • Maaltijden volgens beschrijving (O=Ontbijt)
 • (Wisselende) Engelssprekende gidsen
 • Genoemde excursies, inclusief entreegelden.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale en binnenlandse vluchten
 • Facultatieve excursies/ activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven zoals fooien
 • Eventuele toeslagen en verplichte diners tijdens feestdagen en festivals.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid.
Meer informatie.

Accommodatie

Naar keuze in middenklasse of eersteklasse accommodaties. Het verblijf in het Phu Hin Rong Kla National Park is erg eenvoudig, maar een belevenis op zich.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt).

Vervoer

Airco auto of minibus met privé-chauffeur.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.

Verlenging

Vanuit Bangkok zijn er talloze mogelijkheden voor een strandverlenging op een van de strandbestemmingen van Thailand. Een ideale manier om uw vakantie in alle rust af te sluiten!

Bijzonderheden

 • Wegens weersomstandigheden of de staat van de wegen moet er soms worden afgeweken van het beschreven reisschema
 • De chauffeur en gids staan, buiten het gepubliceerde programma om, niet tot uw beschikking. Op de beschreven vrije dagdelen bent u dan ook op uw eigen vervoer aangewezen.

In Touch with Thailand In Touch with Thailand

Aankomst Bangkok

Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw hotel gebracht. Hier heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Bangkok

In de ochtend bezoekt u de Grand Palace, de voormalige residentie van het koninklijke hof. 's Middags zijn de Thonburi Klongs aan de beurt: deze kanalen gaven Bangkok oorspronkelijk de naam 'Venetië van het Oosten'. Vanuit een boot kunt u het lokale leven langs het water aanschouwen en u bezoekt de Tempel van de Dageraad, Wat Arun (O).

Bangkok → River Kwai

U stapt eerst op de trein om de marktkooplui op en rond het spoor bezig te zien. Verbaas u over de vaardigheden en snelheid van de kooplui bij het in- en uitpakken van hun koopwaar. Op de drijvende markt van Damnoen Saduak ziet u hoe gemakkelijk marktkraampjes kunnen worden vervangen door bootjes. Dan komt u in Kanchanaburi aan, waar u de Begraafplaats der Geallieerde Gevangenen en de beroemde brug over de Kwai-rivier bezoekt. Tot slot neemt u plaats in een trein die u over de 'Dodenspoorweg' voert (O).

River Kwai → Ayutthaya

Na het ontbijt reist u eerst naar de Saiyoke Noi-waterval en vervolgens via Suphanburi naar de voormalige Thaise hoofdstad Ayutthaya. Hier ziet u onder meer de voormalige koninklijke tempels, Wat Pra Sri Sanpetch en Wat Ratchaburana (O).

Ayutthaya → Korat → Khao Yai

U gaat naar Saraburi waar u een heilige voetafdruk van Boeddha ziet in de tempel Wat Phra Phutthabat. Dan reist u naar het nationale park Khao Yai. Onderweg stopt u bij de PB Valley Khao Yai Winery. Tevens bezoekt u in Phimai de 'Thaise Angkor Wat', een zeer mooi Khmer-tempelcomplex (O).

Khao Yai

In dit prachtige nationale park maakt u vandaag een drie uur durende wandeling door het regenwoud en gaat u naar een prachtig uitzichtpunt op circa 1200 meter boven zeeniveau. Daarna wordt u met de auto naar de grootste waterval van het park gebracht, Haew Suwat. Hier kunt u een verfrissende duik nemen. U zult verbaasd zijn over de vele vleermuizen als u arriveert bij een grote vleermuizengrot (O).

Khao Yai → Phetchbun → Phu Hin Rong Kla National Park

Vandaag heeft u een lange dag. U reist eerst via Saraburi u naar Si Thep. Hier treft u vele boeddhistische overblijfselen uit de 11e tot 18e eeuw. 's Middags gaat u naar het prachtige Phu Hin Rong Kla National Park vol met natuurlijke schoonheid. U verblijft in een heel eenvoudige accommodatie; het gaat hier echt om de belevenis (O).

Phu Hin Rong Kla National Park → Phitsanulok → Sukhothai

U rijdt naar Phitsanulok, bekend om de vele woonboten op de Nan-rivier. Tevens bezoekt u de Wat Pra Sri Mahathat-tempel met een van de mooiste Boeddha-beelden. U kunt facultatief een bezoek brengen aan het Thawee Folk Museum (op maandag gesloten) met diverse bronzen schilderijen van Boeddha. Daarna rijdt u naar Sukhothai, de eerste hoofdstad van Thailand.

Sukhothai

Vroeg in de ochtend woont u een loof-ritueel van de monniken bij. U vervolgt de reis en bezoekt het Sukhothai Historical Park. Hier zijn vele tempelruïnes te bewonderen. Na de lunch reist u naar de luchthaven van Sukhothai waar verbazingwekkend veel te zien is: een orchideeënkas, een tentoonstelling van oud keramiek, demonstraties van pottenbakken, een boerderij waar op traditionele wijze rijst wordt verbouwd en een schaalmodel van de beroemde Cambodjaanse Angkor Wat (O).

Sukhothai → Lampang → Phayao → Chiang Saen

Via Lampang, waar u per rijtuig een typisch Birmese tempel bezoekt, reist u naar Phayao, het belangrijkste zoetwater-reservaat van Noord-Thailand. U rijdt door naar Chiang Rai en bezoekt de Gouden Driehoek: hier komen de grenzen van Thailand, Myanmar en Laos samen. In Chiang Saen bezoekt u het Opium House (O).

Chiang Saen → Thaton

Eerst een zeer bijzondere tempel: Wat Rong Khun. Deze tempel is helemaal gehuld in kleine stukjes wit glas waardoor hij zijn unieke kleur krijgt. Wat Rong Khun is het levenswerk van kunstenaar Chalermchai Kositpipat en compleet anders dan de andere tempels die u tijdens uw reis zult tegenkomen. Op de route naar Thaton, op de grens met Myanmar en Thailand, bezoekt u theeplantages en loopt u door een Yao-dorp met schitterende panorama's over het landschap (O).

Thaton → Angkhang

U bezoekt verschillende bergvolkeren die in dit gebied wonen, zoals de Muser Hilltribe en Palong Hilltribe, een van de meest zeldzame bergvolkeren. U overnacht vanavond in het Angkhang Nature Resort, waar vele wandelpaden en zeldzame planten- en diersoorten te vinden zijn (O).

Angkhang → Chiang Mai

Het Royal Agricultural Station Project helpt bergvolkeren aan een inkomen door hen bloemen, fruit, groenten en kruiden te laten verbouwen als vervanging van de opiumteelt die hier eerst plaatsvond. Dit project wordt gesponsord door de Thaise koning. Vervolgens bezoekt u het kunstnijverheidsdorpje San Khamphaeng. Hier ziet u het spinnen en weven van Thaise zijde, houtbewerken en hoe papieren paraplu's worden gemaakt (O).

Chiang Mai

U bewondert de beroemde tempel Wat Doi Suthep, gelegen op 1065 meter, waarna u de middag vrij heeft. Facultatief kunt u de dag afsluiten met een typisch Noord-Thais 'kantoke'-diner, dat wordt begeleid met oude dansen en liederen van verschillende bergvolkeren (O).

Vertrek Chiang Mai

Vandaag eindigt de reis met een transfer naar de luchthaven van Chiang Mai.De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Middenklasse

VertrekdatumPrijs p.p.
30-05-2017 t/m 07-07-2017€ 2241,-
08-07-2017 t/m 03-09-2017€ 2321,-
04-09-2017 t/m 13-10-2017€ 2293,-
14-10-2017 t/m 30-10-2017€ 2321,-
31-10-2017 t/m 31-10-2017€ 2324,-
01-11-2017 t/m 02-11-2017€ 2635,-
03-11-2017 t/m 07-11-2017€ 2662,-
08-11-2017 t/m 03-12-2017€ 2635,-
04-12-2017 t/m 22-12-2017€ 2669,-
23-12-2017 t/m 23-12-2017€ 2712,-
24-12-2017 t/m 24-12-2017€ 2739,-
25-12-2017 t/m 25-12-2017€ 2696,-
26-12-2017 t/m 26-12-2017€ 2724,-
27-12-2017 t/m 27-12-2017€ 2741,-
28-12-2017 t/m 29-12-2017€ 2744,-
30-12-2017 t/m 30-12-2017€ 2727,-
31-12-2017 t/m 31-12-2017€ 2710,-

Eersteklasse

VertrekdatumPrijs p.p.
30-05-2017 t/m 29-06-2017€ 3362,-
30-06-2017 t/m 30-06-2017€ 3369,-
01-07-2017 t/m 07-07-2017€ 3376,-
08-07-2017 t/m 30-08-2017€ 3457,-
31-08-2017 t/m 31-08-2017€ 3454,-
01-09-2017 t/m 03-09-2017€ 3451,-
04-09-2017 t/m 13-10-2017€ 3410,-
14-10-2017 t/m 30-10-2017€ 3451,-
31-10-2017 t/m 31-10-2017€ 3469,-
01-11-2017 t/m 03-12-2017€ 4002,-
04-12-2017 t/m 07-12-2017€ 4039,-
08-12-2017 t/m 08-12-2017€ 4061,-
09-12-2017 t/m 17-12-2017€ 4083,-
18-12-2017 t/m 19-12-2017€ 4097,-
20-12-2017 t/m 20-12-2017€ 4108,-
21-12-2017 t/m 23-12-2017€ 4119,-
24-12-2017 t/m 28-12-2017€ 4169,-
29-12-2017 t/m 29-12-2017€ 4147,-
30-12-2017 t/m 31-12-2017€ 4125,-

NB

Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen op basis van twee personen in het voordeligste kamertype en exclusief intercontinentale vluchten, tenzij anders vermeld. De prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Inbegrepen

 • Reis volgens beschrijving in genoemde of gelijkwaardige accommodaties
 • Maaltijden volgens beschrijving (O=Ontbijt)
 • (Wisselende) Engelssprekende gidsen
 • Genoemde excursies, inclusief entreegelden.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale en binnenlandse vluchten
 • Facultatieve excursies/ activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven zoals fooien
 • Eventuele toeslagen en verplichte diners tijdens feestdagen en festivals.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid.
Meer informatie.Dominicus reisgidsen gratis bij boeking Tenzing TravelDominicus reisgidsen gratis bij boeking Tenzing Travel


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak