• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat
Tenzing Travel Best Deal

South Korea Discovery

11-daagse internationale groepsreis

Deze 11-daagse groepsreis leidt u langs de mooiste plekjes van het indrukwekkende Zuid-Korea. Van wereldstad Seoul reist u naar onder meer de traditionele steden Gyeongju en Busan en de nationale parken Mt. Gayasan en Mt. Seorak. Tijdens deze reis kunt u zich ... lees verder ↓


Highlights

 • Wereldstad Seoul
 • Cultureel Gyeongju
 • Bruisende havenstad Busan
 • Traditioneel tempelverblijf
 • Prachtig Mt. Seorak N.P.
vanaf € 1953,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Gyeongbokgung Palace, Seoul
 • Bulguksa-tempel, Gyeongju
 • Wisseling van de wacht bij Gyeongbokkung Palace, Seoul
 • Kinderen in Zuid-Korea
 • Boeddhistische monniken in de Bongeunsa-tempel, Seoul
Gyeongbokgung Palace, Seoul Bulguksa-tempel, Gyeongju Wisseling van de wacht bij Gyeongbokkung Palace, Seoul Kinderen in Zuid-Korea Boeddhistische monniken in de Bongeunsa-tempel, SeoulImpressies

Gyeongbokgung Palace, Seoul
Bulguksa-tempel, Gyeongju
Wisseling van de wacht bij Gyeongbokkung Palace, Seoul
Kinderen in Zuid-Korea
Boeddhistische monniken in de Bongeunsa-tempel, Seoul


Reisinformatie


Deze 11-daagse groepsreis leidt u langs de mooiste plekjes van het indrukwekkende Zuid-Korea. Van wereldstad Seoul reist u naar onder meer de traditionele steden Gyeongju en Busan en de nationale parken Mt. Gayasan en Mt. Seorak. Tijdens deze reis kunt u zich vergapen aan prachtige tempels en de schoonheid van de natuur, maar bezoekt u ook diverse musea waar u nog meer kennis opdoet van dit unieke land. Een zeer gevarieerde reis en met recht een ‘Best Deal’!
South Korea Discovery South Korea DiscoveryDag tot dag

Aankomst Seoul

Na aankomst op de luchthaven van Seoul volgt de transfer naar uw hotel. U heeft de rest van de dag ter vrije besteding.

Seoul

U heeft vanochtend een stadstour en begint met een bezoek aan het National Museum of Korea, dat een grote collectie Koreaanse kunst en relikwieën herbergt. Uw volgende stop is het Changdeok Palace & Huwon dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Aansluitend bezoekt u de N Seoul Tower op Mount Namsan voor een geweldig uitzicht over de stad. U sluit de tour af met een bezoek aan de levendige Gwangjang Market. De middag is vrij (O).

Seoul › Daegu

Na het ontbijt bezoekt u een traditioneel Koreaans dorp, dat net buiten Seoul gelegen is. De inwoners van het dorp leven nog altijd op dezelfde manier als in de 18e en 19e eeuw. U ziet dit onder andere terug in de traditionele huizen en gewoonten. U vervolgt uw weg naar het Songnisan National Park waar u de Beopjusa-tempel, met daarin het grootste Boeddha-beeld van Korea, bezoekt. De bosrijke omgeving van het park is uitermate geschikt voor een heerlijke wandeling (indien de tijd het toelaat) (O).

Daegu › Gyeongju

Deze ochtend bezoekt u in Daegu het Yangnyeongsi Museum of Oriental Medicine, waar u uw voeten kunt baden in een traditioneel kruidenbad. Na een bezoek aan de Seomun Market reist u naar Gyeongju, ooit de hoofdstad van het oude Silla-koninkrijk en tevens bekend onder de naam 'Museum zonder muren' vanwege de vele bezienswaardigheden. U bezoekt onder meer het astronomische observatorium Cheomseongdae en het Royal Tumuli Park met de Koninklijke Tombes (O).

Gyeongju

Vandaag staat een volledige dagtour Gyeongju op het programma. U begint met een bezoek aan de Bulguksa-tempel en de Seokguram-grot, waar het aanwezige beeld van de zittende Boeddha wordt gezien als een meesterwerk binnen de boeddhistische kunst. Verder ziet u vandaag de Boeddha met de vier gezichten, de Koninklijke Tombe Gwaeneung en maakt u een mooie rit naar Guryongpo via de kust (O).

Gyeongju › Busan

Uw eerste stop vandaag is de Unmoonsa-tempel, een boeddhistisch nonnenklooster. Hierna rijdt u verder naar Busan, de tweede grootste stad van Zuid-Korea. Bij aankomst in Busan begint u meteen met een halve dagtour, met als eerste stop de Busan Tower op Mount Yongdusan. Vanaf het observatiedek hier heeft u een weids uitzicht over de stad en omgeving. Later in de middag brengt u een bezoek aan de levendige Jagalchi-vismarkt en Nampodong Street (O).

Busan › Chungju

Na het ontbijt rijdt u naar het Mount Gayasan National Park waar u een bezoek brengt aan de bekende Haeinsa-tempel. De tempel huisvest de wereldberoemde Koreaanse cultuurschat Tripikata Koreana, de meest complete verzameling van boeddhistische teksten, verdragen en wetten gegraveerd op houten blokken. U vervolgt uw weg naar Andong, op twee uur rijden van Haeinsa. Het dorp Andong heeft een aantal van de best bewaarde traditionele adellijke huizen en is zeker de moeite van een bezoek waard. Hierna wordt u naar uw hotel gebracht (O).

Chungju › Woljeongsa-tempel

U begint vandaag met een boottocht over het meer (afhankelijk van de weersomstandigheden). Hierna reist u naar uw volgende overnachtingsplek, de Woljeongsa-tempel. Dit wordt zonder twijfel een van de hoogtepunten van deze reis. Bij aankomst in de tempel krijgt u speciale kleding die u tijdens uw verblijf zult dragen en wordt u geïnformeerd over de regels en schema's die gelden. U woont de speciale avondceremonie bij, het speciale scanderen van de monniken en ervaart hoe het is om te mediteren. U heeft vanavond geen telefoon of televisie om zo het kloosterleven optimaal te kunnen beleven (O).

Woljeongsa-tempel › Gangneung › Mt. Seorak N.P.

Een vroege start vandaag. Om 3.00 uur staat u op voor de ochtendceremonie (niet verplicht), een unieke belevenis! Na het ontbijt staat een excursie naar de DMZ, de grens met Noord-Korea, op het programma. U reist hiervoor naar Yanggu waar u het War Memorial Museum bezoekt en vanaf de Eulji Observatory uitzicht heeft over het strijdtoneel van de zogenaamde ‘Battle of the Punchbowl’. Hierna reist u verder naar het Mt. Seorak National Park, waar u een ritje per kabelbaan naar het Gwongeumseong-fort maakt en u een bezoek brengt aan de Sinheungsa-tempel. In Gangneung bezoekt u vandaag het Chamsori gramophone & Audio Museum. Aansluitend wordt u naar uw hotel gebracht (O).

Mt. Seorak N.P. › Seoul

Vandaag brengt u een bezoek aan de Garden of Morning Calm Flower en het Tree Park bij Gapyeong. Hier vindt u een vallei vol unieke wilde bloemen en bomen, een lust voor het oog en zonder twijfel zeer fotogeniek. Hierna reist u terug naar Seoul (O).

Seoul

Na het ontbijt eindigt deze reis (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • Het programma, zoals de boottocht op dag 8, is afhankelijk van de weersomstandigheden
 • Houdt u er rekening mee dat tijdens het tempelverblijf (dag 8) geen alcohol gedronken mag worden. Ook is gebruik van uw mobiele telefoon niet toegestaan
 • Houdt u er rekening mee dat er op dag 11 geen transfer van uw hotel naar de luchthaven is inbegrepen
 • Er bestaat ook een 8-daagse variant van deze reis. Dagen 1 t/m 6 komen overeen met de 11-daagse reis, vervolgens reist u op dag 8 vanuit Busan naar Seoul waar deze reis eindigt.

Reisleiding

Engelssprekende gids.

Beleef meer

 • De 8-daagse versie van deze reis is uitstekend te combineren met Japan. Vanuit Busan vaart u in slechts drie uur naar Fukuoka!
 • Busan is de perfecte plek voor een proeverij van vis en schelpdieren. Probeert u vooral de beroemde Koreanse sashimi.
 • Reist u liever niet in groepsverband, dan is reis Best of South Korea wellicht iets voor u.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.

Insiders Tip

Korea kent evenals Japan een kersenbloesemseizoen. Wilt u reizen in dit fotogenieke seizoen, boekt u de reis dan tijdig en reis eind maart/begin april!

Bianca Lam - Reisspecialiste Azië

Deelnemers

Geen minimum (gegarandeerd vertrek).

Vertrekdata

Gegarandeerd vertrek 2018:

 • Januari: 8, 22
 • Februari: -
 • Maart: 5, 19
 • April: 9, 23
 • Mei: 7, 21
 • Juni: 4, 18
 • Juli: 2, 16
 • Augustus: 6, 20
 • September: 3, 10
 • Oktober: 8, 22
 • November: 5, 19
 • December: 3, 10
Verblijf naar keuze in eersteklasse of deluxe accommodaties. Het verblijf in de tempelaccommodatie (dag 8) is zeer eenvoudig en faciliteiten zijn gedeeld (indien u alleen deelneemt aan de reis kan het tevens zijn dat u de kamer deelt met iemand van hetzelfde geslacht).

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.
Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt).

Vervoer

Per airco auto of (mini)bus.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me