• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

Bruisend en verrassend Seoul
Uitgestrekte rijstvelden omringd door bergen
Seogguram-grot en Bulgugsa-tempel in Gyeongju
Boeddhistische Haeinsa-tempel
Havenstad Busan met een rijke historie
Vulkanische natuurpracht op Jeju Island
Tenzing Travel Best Deal

Impressions of South Korea

11-daagse internationale groepsreis

Deze rondreis Zuid-Korea is uitstekend geschikt als u redelijk beperkt bent in uw tijd, maar zoveel mogelijk hoogtepunten van dit wonderlijke land wilt bezoeken. In de drukke steden Seoul en Busan gaat het leven 24 uur per dag door, terwijl in het binnenland ... lees verder »
Vanaf € 3479,-   prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓

 • Geongju
 • Haedong Yoggungsa-tempel, Busan
Geongju Haedong Yoggungsa-tempel, BusanImpressies

Geongju
Haedong Yoggungsa-tempel, Busan

Reisinformatie

Deze rondreis Zuid-Korea is uitstekend geschikt als u redelijk beperkt bent in uw tijd, maar zoveel mogelijk hoogtepunten van dit wonderlijke land wilt bezoeken. In de drukke steden Seoul en Busan gaat het leven 24 uur per dag door, terwijl in het binnenland het leven in de slaperige plattelandsdorpjes vooral draait om het verbouwen van rijst en groenten. Qua landschap ziet u tijdens deze reis uitgestrekte vlakten die worden omringd door eindeloze heuvels en bergen. Verscholen in deze kleurrijke landschappen zijn prachtige tempels te vinden, die ondanks vele roerige tijden nog overeind staan. Tot slot vliegt u naar het zuidelijke eiland Jeju, waar u een hele andere kant van Zuid-Korea ziet. De contrasten zullen u continu verbazen.

Reisleiding

Engelssprekende gids. De transfer vanaf en naar Seoul Incheon Airport vindt plaats zonder gids en de excursie naar de DMZ op dag twee vindt plaats in een wisselend gezelschap met een andere gids. De chauffeur spreekt geen Engels.

Impressions of South Korea

Beleef meer

 • In Zuid-Korea speelt lekker en vers eten een zeer belangrijke rol. Busan is de perfecte plek voor een proeverij van vis en schelpdieren. Probeert u vooral de beroemde Koreaanse sashimi!
 • In Seoul kunnen wij kaartjes reserveren voor diverse shows, gericht op traditionele dansen, vechtsporten of kookkunsten. Denkt u bijvoorbeeld aan de beroemde MISO-show, een unieke combinatie van zag, dans en literatuur.
 • In de eerste week van mei vindt het kleurrijke Lotus Lantern Festival plaats in Seoul. Met vele prachtige lampionnen vieren de inwoners van de stad dan de verjaardag van Boeddha. Het bijwonen van dit eeuwen oude feest is een geweldige ervaring.
Reisnaam:
Impressions of South Korea
Reistype:
11-daagse internationale groepsreis
Kenmerken:
Internationale groepsreis Natuur Cultuur City
Reiscode:
CT4324
Prijsinfo:
v.a. € 3479,- Prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte aanvragen
Of heeft u nog vragen?
Tel: 020 - 398 93 98 | E-mail ons | Bezoek onze Travel Shop

Inbegrepen

Reis volgens beschrijving in genoemde of gelijkwaardige accommodaties
Maaltijden volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch)
Begeleiding van een Engelssprekende gids
Binnenlandse vluchten dag acht en dag tien
Genoemde excursies, inclusief entreegelden.

Niet inbegrepen

Intercontinentale vluchten
Facultatieve excursies/activiteiten
● Fooien en overige persoonlijke uitgaven
Eventuele toeslagen en verplichte diners tijdens feestdagen en festivals.

Vluchten?

Tenzing Travel boekt graag de voor u meest ideale vluchten bij uw reis, wij adviseren u over de beste mogelijkheden en u kunt altijd met ons overleggen als u vragen heeft.
Meer informatie.

Impressions of South Korea


Aankomst Seoul

U wordt opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht. Vlakbij het hotel zijn verschillende markten en winkelstraten, waar u als eerste kennismaking met Zuid-Korea heerlijk doorheen kunt slenteren.

Seoul

De reis begint met een excursie naar de DMZ, de grens met Noord-Korea. U leert over de tragische geschiedenis van het land dat nog steeds zo'n belangrijke rol speelt in het dagelijks leven. Ondanks dat leeft er continu de hoop dat de grens open zal gaan en families daarmee herenigd worden. Na een typisch Koreaanse lunch keert u weer terug naar de stad, waar u de rest van de middag vrij heeft (O,L).

Seoul

Vandaag staat u een vol dagprogramma te wachten in de hoofdstad, te beginnen bij het immense Gyeoungbokkung-paleis. Het paleis werd in 1394 gebouwd ten tijde van de Joseon-dynastie. Aan de achterkant van het complex ziet u een deel van het presidentiële paleis. ’s Middags wandelt u langs antieke winkels, traditionele theehuizen en een keur aan moderne winkels. De dag eindigt bij het sfeervolle Cheonggyecheon-kanaal. In deze omgeving treft u ook talloze restaurants en bars (O).

Seoul → Gyeongju

Na het ontbijt begint u aan een lange rit naar het oosten van Zuid-Korea. U doorkruist het land en ziet uitgestrekte rijstvelden die contrasteren met grote steden. Bij het schilderachtige dorpje Andong Hahoe maakt u kennis met de traditionele manier van leven (O).

Gyeongju

Deze dag staat in het teken van de Shilla-dynastie (600-900 na Chr.). Eerst bezoekt u de Seogguram-grot, waar een prachtig boeddha-beeld per ongeluk werd ontdekt. Het beeld staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vervolgens staat de koninklijke Bulgugsa-tempel op het programma, waarna u stopt bij een keramiekwerkplaats. 's Middags wandelt u door het mooie Tumuli-park met de koninklijke graven uit die tijd, enorme heuvels die het landschap domineren. Hier vindt u ook de oudste bewaard gebleven astronomische observatietoren van Azië. De dag eindigt bij het Anapji-meer, dat 's avonds feeëriek verlicht is (O).

Gyeongju → Busan

In het binnenland van Zuidoost-Korea, volledig omringd door een adembenemend mooi berggebied, bevindt zich de Haeinsa-tempel. Door de geïsoleerde ligging is het tempelcomplex goed bewaard gebleven ondanks oorlogen en vernielingen. De 800 jaar oude, houten tekstblokken staan op de Werelderfgoedlijst. Na het bezoek rijdt u naar het drukke, bruisende Busan. U gaat deze fantastische stad de komende dagen uitgebreid verkennen (O).

Busan

U gaat een geweldige dagexcursie maken vandaag. Busan is na Seoul de grootste stad van Zuid-Korea en een zeer belangrijke havenstad. Voor de grillige kustlijn liggen talloze eilandjes en velen zijn verbonden door bruggen. De stad heeft een aantal mooie stranden, waarlangs wandelpaden en boulevards lopen. U bezoekt de indrukwekkende UN War Cemetery, waar slachtoffers van vele nationaliteiten uit de Koreaanse Oorlog (1950-1953) worden herdacht. Bij het Busan Museum leert u over de boeiende geschiedenis van de stad, waarna u het prachtig gelegen APEC House bezoekt (O).

Busan → Jeju Island

Vanaf de Busan Tower krijgt u een goed beeld van de stad en de haven. Hiervandaan loopt u naar de enorme Jagalchi-vismarkt, waar u zich zult verbazen over het enorme aanbod aan verse vis, schelpdieren en inktvissen. Aan de andere kant begint de Kukjae-markt, een hele wijk met kleding- en souvenirwinkeltjes, eetstalletjes en en winkelcentra. Terwijl u over de markt slentert, kunt u vele Koreaanse snacks proeven. Na afloop van uw bezoek wordt u naar de luchthaven gebracht voor de ongeveer één uur durende vlucht naar het eiland Jeju (O).

Jeju Island

Het eiland is gevormd door vulkanische uitbarstingen en het landschap wordt gedomineerd door uitgedoofde vulkanen. De grootste berg, Hallasan, is bijna 2000 meter hoog en daarmee de hoogste berg van Zuid-Korea. Door de lava-grotten staat Jeju als natuurerfgoed op de Werelderfgoedlijst. Na het ontbijt begint u met een bezoek aan het Hueree National Park, waar u in ieder jaargetijde kunt genieten van het mooie landschap. U vervolgt uw weg langs de kust van Jusangjeolli, over de Brug van Zeven Nymfen naar de magnifieke Cheonjeyeon-watervallen. Via de Yakcheonsa-tempel bereikt u tenslotte de zuidelijke hoofdstad Seogwipo (O).

Jeju Island → Seoul

U bezoekt de Manjanggul-grot, een horizontale lava-grot. Volgende stop is het Haenyeo Museum, waar u kennismaakt met de geschiedenis en cultuur van Jeju. Dan gaat u naar de vulkaankrater Ilchulbong, vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft over het eiland. Het uitzicht vanaf Seopjikoji Rock op het eiland Phoenix zal u ook zeker bekoren. 's Middags staat het eilandje Udo op het schema, waar de vrouwelijke vissers voor het inkomen zorgen. De jongere generaties interesseren zich niet voor dit werk, u zult versteld staan van de leeftijd van deze dames. Hierna heeft u even de tijd om te wandelen of fietsen, voordat u in de avond terugvliegt naar Seoul (O).

Vertrek Seoul

De reis eindigt met een transfer naar de luchthaven (O).De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Accommodatie

U verblijft in een combinatie van middenklasse en eersteklasse accommodaties.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch).

Vervoer

Per airco auto of (mini)bus. Genoemde binnenlandse vluchten (dag 8 en 10) zijn inbegrepen.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.

Deelnemers

In het algemeen geldt een minimum van zes (internationale) deelnemers. De reis heeft de volgende vertrekdata: 24 maart, 7 april, 12 mei, 9 juni, 21 juli, 14 augustus, 1 september, 20 oktober en 10 november 2016. Op sommige data geldt een minimum van 2 personen, vraagt u ons hiernaar. Maximaal 22 deelnemers.

Los te boeken

Seoul-Gyeongju (dag 1-7) en Seoul-Busan (dag 1-9). Inclusief overnachting in Seoul op de laatste dag.

Bijzonderheden

Op maandag zijn de meeste musea en paleizen gesloten. Uw programma zal hierop worden aangepast
Op dinsdag wordt het bezoek aan het Gyeongbokkung-paleis vervangen door een bezoek aan het Changdeokkung-paleis.


VertrekdatumPrijs p.p.
10-11-2016 t/m 10-11-2016€ 3479,-

NB

Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen op basis van twee personen in het voordeligste kamertype en exclusief intercontinentale vluchten, tenzij anders vermeld. De prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.