• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Wij hebben 'm!
De Vakantie Award 2017
In de categorie Verre Reizen

Lees meer >

Highlights

 • Wereldstad Seoul
 • Cultureel Gyeongju
 • Bruisende havenstad Busan
 • Traditioneel tempelverblijf
 • Prachtig Mt. Seorak N.P.

South Korea Discovery

11-daagse internationale groepsreis

Deze 11-daagse rondreis Zuid-Korea leidt u langs de mooiste plekjes van dit indrukwekkende land. Van wereldstad Seoul reist u in groepsverband naar onder meer de traditionele steden Gyeongju en Busan en de nationale parken Mt. Gayasan en Mt. Seorak. Tijdens d... lees verder »
Vanaf € 1673,-   prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓

 • Eten in Zuid-Korea
 • Monnik in de Haeinsa-tempel
Eten in Zuid-Korea Monnik in de Haeinsa-tempelImpressies


Eten in Zuid-Korea
Monnik in de Haeinsa-tempel


Reisinformatie

Deze 11-daagse rondreis Zuid-Korea leidt u langs de mooiste plekjes van dit indrukwekkende land. Van wereldstad Seoul reist u in groepsverband naar onder meer de traditionele steden Gyeongju en Busan en de nationale parken Mt. Gayasan en Mt. Seorak. Tijdens deze reis kunt u zich vergapen aan prachtige tempels en de schoonheid van de natuur, maar bezoekt u ook diverse musea waar u nog meer kennis opdoet van dit unieke land. Een zeer gevarieerde reis!

Reisleiding

Engelssprekende gids.

Reisnaam:
South Korea Discovery
Reistype:
11-daagse internationale groepsreis
Reiscode:
CT4333
Prijsinfo:
v.a. € 1673,- Prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte aanvragen
Of heeft u nog vragen?
Tel: 020 - 398 93 98 | E-mail ons | Bezoek onze Travel Shop

Inbegrepen

 • Reis volgens beschrijving in genoemde of gelijkwaardige accommodaties
 • Maaltijden volgens beschrijving (O=Ontbijt)
 • Begeleiding van een Engelssprekende gids
 • Genoemde excursies, inclusief entreegelden.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale en binnenlandse vluchten
 • Facultatieve excursies/ activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven zoals fooien
 • Eventuele toeslagen en verplichte diners tijdens feestdagen en festivals.

Vluchten?

Tenzing Travel boekt graag de voor u meest ideale vluchten bij uw reis, wij adviseren u over de beste mogelijkheden en u kunt altijd met ons overleggen als u vragen heeft.
Meer informatie.

Vertrekdata

Gegarandeerd vertrek 2016:

● Augustus: 8, 22
● September: 5, 19
● Oktober: 10, 24
● November: 7, 21
● December: 5, 19


Aankomst Seoul

Na aankomst op de luchthaven van Seoul volgt de transfer naar uw hotel. U heeft de rest van de dag ter vrije besteding.

Seoul

U heeft vanochtend een stadstour en begint met een bezoek aan het National Museum of Korea, dat een grote collectie Koreaanse kunst en relikwieën herbergt. Uw volgende stop is het Changdeok Palace & Huwon dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Aansluitend bezoekt u de N Seoul Tower op Mount Namsan voor een geweldig uitzicht over de stad. U sluit de stadstour af met een bezoek aan Gwangjang Market, een leuke ervaring. De middag is vrij en biedt u de mogelijkheid op eigen houtje de stad nog verder te verkennen (O).

Seoul › Daegu

Na het ontbijt bezoekt u allereerst een traditioneel Koreaans dorp, dat net buiten Seoul gelegen is. De inwoners van het dorp leven nog steeds op dezelfde manier als in de 18e en 19e eeuw. U ziet dit onder andere terug in de traditionele huizen en gewoontes. U vervolgt uw weg naar het Songnisan National Park waar u de Beopjusa-tempel, met daarin het grootste boeddha-beeld van Korea, bezoekt. De bosrijke omgeving van het park is daarnaast uitermate geschikt voor een heerlijke wandeling (indien de tijd het toelaat). Aansluitend rijdt u door naar Daegu, waar u naar uw hotel wordt gebracht (O).

Daegu › Gyeongju

Deze ochtend staat in het teken van het verkennen van de stad Gyeongju, ooit de hoofdstad van het oude Silla-koninkrijk en tevens bekend onder de naam 'Museum zonder muren' vanwege de vele bezienswaardigheden. U bezoekt onder meer het astronomische observatorium Cheomseongdae, het Royal Tumuli Park met de koninklijke tombes en de Bulguksa-tempel (O).

Gyeongju

Vandaag staat een volledige dagtour Gyeongju op het programma. U begint met een bezoek aan de Seokguram-grot waar het aanwezige beeld van de zittende boeddha wordt gezien als een meesterwerk binnen de boeddhistische kunst in het verre oosten. Verder ziet u vandaag de Boeddha met de vier gezichten, de koninklijke tombe Gwaeneung en maakt u aansluitend een mooie rit naar Guryongpo Port via de kust voor u wordt terug gebracht naar uw hotel (O).

Gyeongju › Busan

Uw eerste stop vandaag is de Unmoonsa-tempel, een Boeddhistisch Nonnenklooster. Hierna rijdt u verder naar Busan, de tweede grootste stad van Zuid-Korea. Bij aankomst in Busan begint u meteen met een halve dagtour waarbij u begint bij de Busan Tower op Mount Yongdusan. Vanaf het observatiedek hier heeft u een weids uitzicht over de stad en omgeving. Ook brengt u vandaag een bezoek aan de levendige Jagalchi-vismarkt en Nampodong Street (O).

Busan › Chungju

Na het ontbijt rijdt u naar het Mount Gayasan National Park waar u een bezoek brengt aan de bekende Haeinsa-tempel. De tempel huisvest de wereldberoemde Koreaanse cultuurschat Tripikata Koreana, de meest complete verzameling van boeddhistische teksten, verdragen en wetten gegraveerd op houten blokken. Deze indrukwekkende collectie dateert uit de periode 1237 tot 1248 en was ooit bedoeld om het land te beschermen tegen een invasie van de Mongolen. U vervolgt uw weg naar Andong, op twee uur rijden van Haeinsa. Het dorp Andong heeft een aantal van de best bewaarde traditionele adellijke huizen en is zeker de moeite van een bezoek waard. Hierna wordt u naar uw hotel bij Chungju Lake gebracht (O).

Chungju › Mt. Seorak N.P.

U begint vandaag met een boottocht over het meer (afhankelijk van de weersomstandigheden). Hierna reist u via Gangneung naar de eindbestemming van vandaag, het Seorak National Park. In Gangneung bezoekt u het Chamsori Gramophone & Audio Museum. Aansluitend wordt u naar de tempel gebracht waar u de nacht zult doorbrengen, een van de hoogtepunten van deze reis. Bij aankomst in de tempel krijgt u speciale kleding die u tijdens uw verblijf zult dragen en wordt u geïnformeerd over de regels en schema's die gelden. U woont de speciale avondceremonie bij, het speciale 'chanten' van de monniken en ervaart hoe het is om te mediteren. U heeft vanavond geen telefoon of televisie om zo het kloosterleven optimaal te kunnen beleven (O).

Mt. Seorak N.P.

Een vroege start vandaag. Om 3.00 uur staat u op voor de ochtendceremonie (niet verplicht), een unieke belevenis! Na het ontbijt staat een excursie naar de DMZ, de grens met Noord-Korea, op het programma. Hier leert u meer over de tragische geschiedenis van het land dat nog steeds een heel belangrijke rol speelt in het dagelijks leven. Hierna keert u terug naar het Mt. Seorak National Park voor een ritje per kabelbaan naar het Gwongeumseong-fort en brengt u tevens een bezoek aan de Sinheungsa-tempel. Hierna wordt u terug gebracht naar uw hotel. U kunt er ook voor kiezen om een bezoek te brengen aan het Waterpia Spa Park (facultatief) waar u kunt genieten van het heerlijke water in een warmwaterbron of even kunt ontspannen in de sauna (vervoer terug naar hotel op eigen kosten) (O).

10 Mt. Seorak N.P. › Seoul

U brengt vandaag een bezoek aan de Garden of Morning Calm Flower en het Tree Park bij Gapyeong. Hier vindt u een vallei vol unieke wilde bloemen en bomen, een lust voor het oog en zonder twijfel zeer fotogeniek. Hierna reist u terug naar Seoul. U heeft nog een halve dag die u zelf kunt invullen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een middagje shoppen in de wijk Dongdaemun (O)?

11 Seoul

Na het ontbijt eindigt deze reis.De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Accommodatie

Verblijf in eersteklasse accommodaties. Het verblijf in de tempelaccommodatie (dag 8) is zeer eenvoudig en faciliteiten zijn gedeeld (indien u alleen deelneemt aan de reis kan het tevens zijn dat u de kamer deelt met iemand van hetzelfde geslacht). Het is tevens mogelijk om tegen een meerprijs in een hotel van een hogere categorie te verblijven in Seoul, Gyeongju en Busan, vraagt u ons naar meer informatie.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt).

Vervoer

Per airco auto of (mini)bus.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.

Verlenging

Het is mogelijk om voor of na de reis overnachtingen bij te boeken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een paar extra nachten in het centraal gelegen LOTTE Hotel in Seoul? Vraagt u ons naar de mogelijkheden.

Los te boeken

Het is tevens mogelijk deze reis te maken met als eindbestemming Busan (dag 1 t/m 8). Vraagt u ons naar hiernaar.

Bijzonderheden

 • De boottocht op dag 8 is afhankelijk van de weersomstandigheden
 • Wanneer u verblijft in de Woljeongsa Temple (dag 8) vindt het bezoek aan het Chamsori Gramophone & Audio Museum plaats op dag 9
 • Houd u er rekening mee dat tijdens het tempelverblijf (dag 8) geen alcohol gedronken mag worden. Ook is gebruik van uw mobiele telefoon niet toegestaan
 • In de maanden januari - april en november - december vervalt het bezoek aan de Garden of Morning Calm Flower en het Tree Park (dag 10). U bezoekt dan de Yangpyeong Filming Studio.

VertrekdatumPrijs p.p.

NB

Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen op basis van twee personen in het voordeligste kamertype en exclusief intercontinentale vluchten, tenzij anders vermeld. De prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.